Τα Δηκτικά

01/07/2012 - 05:56

Ποιες παροχές;  
Σα να μην έφταναν οι πανάκριβες τιμές που αποφασίστηκαν για τον ελλιμενισμό σκαφών στη μαρίνα Μυτιλήνης, επικρατεί πλήρης ασάφεια και για το θέμα των παροχών προς τα σκάφη.
Διότι, για παράδειγμα, η μαρίνα της Μυτιλήνης δε διαθέτει ένα στοιχειώδες καρνάγιο, ούτε καν - προς το παρόν τουλάχιστον - υποδομή για την παροχή καυσίμων, προβληματίζοντας όλους τους δυνητικούς πελάτες της για τον τρόπο που τέτοιες αναγκαίες υπηρεσίες θα φτάσουν προς αυτούς.
Γιατί ζητούμενο σε μονάδες όπως οι τουριστικοί λιμένες δεν είναι μόνο το κόστος, αλλά και ο συνδυασμός τιμής - υπηρεσιών. Με λίγα λόγια, το πώς θα εξυπηρετούνται σωστά και φτηνά όσοι τις προτιμούν. Διαφορετικά το πουλάκι πέταξε πριν καν έρθει.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Δεν απεργούν

Δεν πραγματοποιήθηκε τελικά χθες, ελλείψει απαρτίας, η προγραμματισμένη γενική συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, με αντικείμενο τη συνέχιση ή όχι της απεργίας των δικηγόρων.
Έτσι, μέχρι νεωτέρας απόφασης - ακόμη δεν έχει οριστεί νέα συνέλευση ή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου -, οι δικηγόροι δεν απεργούν. Για πρώτη μέρα χθες, απ’ τις αρχές Μαΐου που ξεκίνησε ο αγώνας τους για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, αγώνας που αναμένεται να συνεχιστεί και μετά τις θερινές διακοπές των δικαστηρίων.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Προεκλογικές «σπόντες»

Πολλές ήταν οι αιχμές και τα υπονοούμενα που ακούστηκαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε προεκλογικό «κλίμα». «Φανταστείτε τι θα γινόταν αν ο Γιακαλής είχε ανακοινώσει υποψηφιότητα για το δήμο», σχολίασε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Σταύρος Δημηρούδης, σχολιάζοντας την έντονη αντίδραση της «Επόμενης Μέρας» για την παρουσίαση της μελέτης-πρότασης του δημαρχείου. Το «καρφί» λίγο αργότερα ήρθε από τον Άρη Χατζηκομνηνό προς τον Παντελή Πατερέλλη, όταν εκείνος παρουσίαζε τη μελέτη για τα Σχέδια Αστικής Ανάπτυξης. «Σε παρακολουθούσα όπως τα έλεγες και εκτός κειμένου, και έδειξες να έχεις προετοιμαστεί καλά, και μου γεννήθηκε η σκέψη ότι αυτό είναι το προεκλογικό σου πρόγραμμα», είπε χαρακτηριστικά.
Πελ.Γ.

Το Πάρκο Χατζηδήμου

«Υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα στο Πάρκο Χατζηδήμου, το ομολογούμε», δήλωσε προχθές ο δήμαρχος Νάσος Γιακαλής, μετά από ερώτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο για την κατάσταση του πάρκου. Εκεί τονίστηκε πως όποιες παρεμβάσεις γίνονται, πέφτουν στο κενό, ενώ ακόμη και το αναψυκτήριο που τοποθετήθηκε δεν μπορεί να πάρει άδεια για να λειτουργήσει λόγω γραφειοκρατικού προβλήματος που έχει προκύψει από την Περιφέρεια. Ακούστηκε όμως και μια ακραία πρόταση από το δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Παλαιολόγο: «Να πάρουμε τη γενναία απόφαση να πούμε ότι αποτύχαμε και να πάψουμε να το λέμε πάρκο, αλλά πάρκινγκ». Αυτό βεβαίως τονίστηκε ότι δεν μπορεί να γίνει και δεν μπορεί ένας χώρος πρασίνου να γίνει πάρκινγκ. Δεν υπήρξε όμως και κάποια πρόταση για την αναβάθμισή του.
Πελ.Γ.


Τα δημαρχεία Μυτιλήνης και Καλλονής κατέλαβαν οι εργαζόμενοι στους δήμους χθες Τρίτη, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, με στόχο να εκφραστεί η αντίθεση των εργαζομένων στους ΟΤΑ για την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου για τους δημόσιους υπαλλήλους που κατέθεσε απ’ την κυβέρνηση.

Χωρίς αίθουσα

Ανακαινίστηκε το Παλαιό Δημαρχείο και έγινε ένα πραγματικό κόσμημα που αναδεικνύει το ιστορικό κτήριο, όμως στην πράξη δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί για αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, αφού εκ των πραγμάτων με τον «Καλλικράτη» η αίθουσα δεν τους… χωράει. Ούτε η αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου βεβαίως αρκεί και όπως φαίνεται το πρώτο ζήτημα που θ’ απασχολήσει το νέο υπερ-δήμαρχο Λέσβου θα είναι… πού θα συνεδριάζει τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο.
Πελ.Γ.

Θεοσκότεινο το Κάστρο της Μύρινας

Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει στους Λημνιούς, αλλά κυρίως στους επισκέπτες, ότι το Κάστρο της Μύρινας δε φωτίζεται πλέον, μέσα στο κατακαλόκαιρο, ούτε τα Σαββατοκύριακα. Η απόφαση του δήμου Μύρινας να κάνει οικονομία αφήνοντας σβηστό το σημαντικό αυτό βυζαντινό μνημείο της Μύρινας, δημιούργησε αρνητικά σχόλια μεταξύ των κατοίκων, ενώ οι επισκέπτες ακόμη περιμένουν να χαρούν ειδυλλιακές στιγμές τα καλοκαιρινά βράδια των διακοπών τους. Το Κάστρο, μνημείο και «σήμα κατατεθέν» της πόλης, που οι ξένοι πλέον ψάχνουν τα βράδια να βρουν, ας μη γίνει κι αυτό «θυσία» για τα οικονομικά συμμαζέματα του δήμου. Γιατί σε λίγο τα μαύρα σκοτάδια θα βρουν και τον τουρισμό!
Α.Σπυ

Τους κράτησαν…

Ένα περιστατικό «αισχροκέρδειας», όπως λέει, μας κατήγγειλε τηλεφωνικώς χθες το πρωί αναγνώστριά μας. Όπως υποστήριξε η ίδια, όταν ο γιος της πήγε να πληρώσει λογαριασμό 28,90 ευρώ σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας δίνοντας 40 ευρώ, ο/η υπάλληλος του επέστρεψε μόνο τα 11 ευρώ, κρατώντας τα 10 λεπτά, και μάλιστα χωρίς κάποια δικαιολογία. Το ίδιο το παιδί από ευγένεια δεν τα ζήτησε, ωστόσο όταν η ίδια η μητέρα του τηλεφώνησε στην εταιρεία για να ζητήσει το λόγο, η απάντηση που πήρε ήταν - όπως υποστηρίζει - «περάστε να σας τα δώσουμε, εάν τα έχετε τόση ανάγκη».

… χρήματα
Το ερώτημα που η ίδια θέτει, ενοχλημένη όχι φυσικά από το ότι της κρατήθηκαν τα 0,10 ευρώ, αλλά από τον τρόπο με τον οποίο αυτό έγινε, είναι το εάν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό ή εάν κάτι τέτοιο συνηθίζεται. «Αν από τον καθένα κρατάνε μικροποσά, τι θα γίνεται;», αναρωτιέται. Σκόπευε μάλιστα να ενημερώσει σχετικά και την Ένωση Καταναλωτών. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι πρόκειται όντως για μεμονωμένο περιστατικό και ότι δεν υπάρχει περίπτωση σοβαρές και μεγάλες εταιρείες, όπως η συγκεκριμένη, να ακολουθούν τέτοια τακτική, μια και τέτοιες συμπεριφορές εκ των πραγμάτων τις δυσφημούν.
Β.Χρ.

Καλύτερα σπίτι

Το ότι είναι τριπλάσια σε τιμή από αυτή των Χανίων μάς ανέφερε αναγνώστης μας σχετικά με τη μαρίνα Μυτιλήνης. «Το κόστος εδώ είναι σα να νοικιάζεις σπίτι», είπε χαρακτηριστικά. Καλό θα ήταν να επαναπροσδιοριστούν οι τιμές, καθώς, όπως μας ενημέρωσε ο ίδιος, ορισμένοι ιδιοκτήτες σκαφών σκέφτονται να αρχίσουν να φεύγουν. Το θέμα ήδη έχει πάρει διαστάσεις και πριν είναι αργά, ας φροντίσουν οι εμπλεκόμενοι και αρμόδιοι φορείς να επανεξετάσουν την τιμολογιακή τους πολιτική για τη μαρίνα της Μυτιλήνης.
Β.Χρ.

Είναι γεμάτα

Το ότι δε βρίσκουν εύκολα αεροπορικά εισιτήρια προς Μυτιλήνη από Αθήνα και Θεσσαλονίκη για το επόμενο διάστημα, και ειδικά για τον Αύγουστο, μας ανέφεραν κάποιοι αναγνώστες μας. Είναι θετικό το ότι υπάρχει γενικά μια εικόνα πληρότητας των αεροπορικών αφίξεων στο νησί, παρά τα παράπονα που ακούγονται από παντού για πτώση του τουρισμού. Μέσα στον επόμενο μήνα θα φανεί ξεκάθαρα το εάν η κρίση έχει όντως επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη Λέσβο φέτος ή εάν θα υπάρξει ανατροπή της εικόνας αυτής.
Β.Χρ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey