Δηκτικά

05/01/2017 - 13:55

Εμείς έχουμε τον Ταξιάρχη...

Σκληρή κριτική, συμπεριλαμβανομένων και ανοίκειων εκφράσεων, ασκεί ο κ. Πολάκης στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, με αφορμή την συνέντευξη του στον «Guardian», όπου σκιαγραφεί με ζοφερό τρόπο την κατάσταση στα ελληνικά νοσοκομεία. Η ΠΟΕΔΗΝ δεν άφησε αναπάντητη την επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, απαντώντας σε ανάλογα υψηλούς τόνους και χαρακτηρίζοντάς τον, «πολιτικό μίασμα», κατηγορώντας παράλληλα τον πρωθυπουργό ότι «τον επέλεξε να του κάνει τη βρώμικη δουλειά».

Το ότι ο κ. Γιαννάκος υπερβάλλει, είναι αλήθεια, λένε όλοι στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης! Αλλά όχι ότι δεν βρίσκεται και κοντά στην πραγματικότητα. Στο «Βοστάνειο», μπορεί να ενισχύθηκε το προσωπικό λόγω προσφυγικού, αλλά δεν είναι και υπέροχη η κατάσταση -ειδικά αν θυμηθούμε ότι μια κλινική, η Ψυχιατρική, είναι με λουκέτο!

Όπως σχολίαζε χτες στο «Ε», εργαζόμενος του Νοσοκομείου που γνωρίζει τα πράγματα στο χώρο, καυτηριάζοντας την όλη κατάσταση: «Ε, εντάξει, δεν πεθαίνουν και άνθρωποι… Και τις ενδονοσοκομειακές μας λοιμώξεις έχουμε, και το κρίσιμο υλικό φτάνει ένα λεπτό πριν καταρρεύσουν τμήματα, και η συντήρηση ή οι επισκευές στα μηχανήματα, γίνονται στο πάρα πέντε... γίνονται όμως. Εδώ εμείς έχουμε τον Ταξιάρχη και μας προστατεύει....»!

Αν.Παζ.

 

Εκδήλωση των οινόφιλων

Η Λέσχη Φίλων Αμπέλου και Οίνου Λέσβου συγκαλεί την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, την Ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του στο καφέ «Δίαυλος» στις 7 μ.μ.. Μετά την ολοκλήρωση της Γ.Σ., θα ακολουθήσει ενημερωτική συνάντηση κατά τη διάρκεια της οποίας ο επιστήμονας Τροφίμων, γεωπόνος, οινολόγος M.Sc Γιώργος Μακρυδημήτρης θα ενημερώσει τα μέλη για θέματα τρύγου και οινοποίησης. Αμέσως μετά θ’ ακολουθήσει η καθιερωμένη γευσιγνωσία κρασιών και συνεστίαση με μενού κατ’ άτομο τα 10 ευρώ. Ευκαιρία λοιπόν για τους πολλούς αμπελουργούς - οινοποιούς του νησιού μας, να πάνε στην εκδήλωση συνδυάζοντας ενημέρωση και διασκέδαση.

Σ.Σ.

 

Πήρε το μπουφάν και συνελήφθη!

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, συνελήφθη από άνδρες της Ασφάλειας, ένας 27χρονος υπήκοος Αλγερίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Πιο συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, ο 27χρονος λίγο νωρίτερα το ίδιο απόγευμα, μπήκε σε κατάστημα 56χρονης στη Μυτιλήνη και, προσποιούμενος τον πελάτη, αφαίρεσε ένα μπουφάν αξίας 120 ευρώ. Μπήκε λέει στο δοκιμαστήριο, έβαλε το μπουφάν κι έφυγε. Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε το μπουφάν, το οποίο αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια του καταστήματος.

Α.Ω

 

Άλλους έξι μήνες στο Σικάγο!

Μεγάλη επιτυχία σημειώνει η έκθεση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου «ΑΙΓΑΙΟΝ - Η Γέννηση ενός Αρχιπελάγους» στο National Hellenic Museum στο Σικάγο των ΗΠΑ, και για το λόγο αυτό αποφασίστηκε η παράταση λειτουργίας της και για τους επόμενους έξι μήνες.

Η έκθεση παρουσιάζει μεγάλη επισκεψιμότητα τόσο από Έλληνες που διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό, όσο και από κατοίκους και επισκέπτες του Σικάγο. Δεκάδες ήταν τα δημοσιεύματα και στα ΜΜΕ, προβάλλοντας τη Λέσβο και τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου στις ΗΠΑ.

Η έκθεση εγκαινιάστηκε στις 23 Νοεμβρίου 2015 από τη γενική γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μαρία Βλαζάκη, και η αρχική περίοδος λειτουργίας προγραμματίστηκε μέχρι τον Αύγουστο του 2016. Αποφασίστηκε η πρώτη παράταση λειτουργίας μέχρι το Δεκέμβριο του 2016 και τώρα αποφασίστηκε νέα παράταση, γεγονός που δείχνει το εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού.

Αν.Παζ.

 

Καμιά αναφορά στο Γαληνό

Η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ προς την περιφερειάρχη Χριστιάνα Καλογήρου, ήταν πολύ συγκεκριμένη -αν και συγκρατημένη- από τις εισηγήσεις των στελεχών του κόμματος. Οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων απλώς διευκρίνισαν πού εστιάζεται. Αντίστοιχα για το δήμαρχο Λέσβου δεν έγινε καμία αναφορά. Μόνο δια της τεθλασμένης μπορούσε να συμπεράνει κανείς ότι δεν είναι ικανοποιημένη η Ν.Ε. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ από την αξιοποίηση του νομικού και χρηματοδοτικού πλαισίου που διαμορφώνει η κυβέρνηση για την ανάπτυξη των νησιών. Άλλωστε θα εξέπληττε μια διαφορετική προσέγγιση, δεδομένης της στάσης που τηρούν οι προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ, δημοτικοί σύμβουλοι, μεταξύ των οποίων και ο Γιώργος Πάλλης, κατά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ν.Μ. 

 

Έρχονται οι υπουργοί

Η γραμματέας της Ν.Ε. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Εριφύλη Χιωτέλλη, ανακοίνωσε πως το επόμενο διάστημα προγραμματίζεται να επισκεφθούν τη Λέσβο, αρκετοί υπουργοί της κυβέρνησης. Οπότε, έχουμε και λέμε, νέες θέσεις εργασίας, ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για τα νησιά, αγροτικές επιδοτήσεις και επισκέψεις υπουργών. Και οι συνειρμοί που δημιουργούν οι παραπάνω αναφορές, παραπέμπουν κατευθείαν στις εκλογές. Αυτή είναι η δική μας εκτίμηση κι ας λένε οι κυβερνητικοί παράγοντες πως εκλογές θα γίνουν το 2019.

Ν.Μ. 

 

Όχι πως δεν το ξέραμε, αλλά…

Η Μυτιλήνη βρίσκεται ανάμεσα στις 16 αρχαιότερες πόλεις του κόσμου, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Telegraph». Οκτώ ελληνικές πόλεις ανήκουν στις 16 παλαιότερες στην Ευρώπη. Ενώ πολλές από τις παλαιότερες πόλεις του κόσμου στη Μέση Ανατολή, είναι απρόσιτες για τουρισμό, οι πιο αρχαίοι οικισμοί της Ευρώπης είναι ανοικτοί για τους επισκέπτες.

Στη φετινή λίστα κυριαρχεί το ελληνικό στοιχείο, κάτι το οποίο σημειώνει και η εφημερίδα, με οκτώ από τις αρχαιότερες πόλεις να είναι στην Ελλάδα και μια ακόμα να βρίσκεται στην Κύπρο (Λάρνακα). Τη Μυτιλήνη μάλιστα, η βρετανική εφημερίδα τη βάζει στη 12η θέση, σημειώνοντας ότι οι πρώτοι κάτοικοι εγκαταστάθηκαν το 1.100 π.Χ.. Οι υπόλοιπες πόλεις είναι: Άργος, Αθήνα, Χανιά, Πάτρα, Τρίκαλα, Θήβα και Χαλκίδα.

Αν.Παζ.

 

Κριτική στον Αθανασίου

Για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό, ακούσαμε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ να ασκεί κριτική στο βουλευτή της Ν.Δ., Χαράλαμπο Αθανασίου, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Αιτία και αφορμή ήταν η ερώτηση του κ. Αθανασίου για τις ελλείψεις αθλητικών χώρων στη Λέσβο. Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Πάλλης θύμισε στον κ. Αθανασίου ότι η κατάσταση αυτή διαμορφώθηκε επί των ημερών των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, και ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε να την αντιμετωπίσει. Μόνο που προς το παρόν είμαστε στις διαπιστώσεις και στις εξαγγελίες, για την υλοποίηση των οποίων θα περιμένουμε να δούμε.

Ν.Μ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey