Δεύτερη Ανάγνωση

30/03/2016 - 13:59

Νοικοκύρη υπουργό Οικονομικών είχαμε… Ο πολύς Γιάννος Παπαντωνίου, υπουργός κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με το iefimerida.gr, αγόρασε μια βίλα εκατομμυρίων στην Σύρο, έκανε «σαλάτα» το πόθεν έσχες, όπως κατηγορήθηκε, εμφανίστηκε στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ και σήμερα την πουλάει στην …εξευτελιστική τιμή των 1,8 εκατ. ευρώ!

Νοικοκύρη υπουργό Οικονομικών είχαμε… Ο πολύς Γιάννος Παπαντωνίου, υπουργός κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με το iefimerida.gr, αγόρασε μια βίλα εκατομμυρίων στην Σύρο, έκανε «σαλάτα» το πόθεν έσχες, όπως κατηγορήθηκε, εμφανίστηκε στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ και σήμερα την πουλάει στην …εξευτελιστική τιμή των 1,8 εκατ. ευρώ! Γιατί λοιπόν να μην είναι οργισμένος ο πολίτης; Και από οργή και αγανάκτηση γιατί να μην ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ;

Πόσες ακόμα τέτοιες περιπτώσεις αιωρούνται, δεν ξεκαθαρίζονται και όλα επαφίενται στην εκάστοτε πολιτική συγκυρία; Διότι εάν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ είχαν ξεκαθαρίσει τα του οίκου τους, είχαν πετάξει από τις τάξεις τους τα όποια πρόσωπα εμπλέκονται σε τέτοιες καταστάσεις, όχι μόνο δεν θα ήταν εγκλωβισμένα στο διχαστικό λόγο της κυβέρνησης, αλλά θα μπορούσαν να διεκδικήσουν ξανά την κυβέρνηση. Τώρα; Άντε καλά… @ Πάμε στον σημερινό υπουργό Οικονομικών, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, που ευθαρσώς δήλωσε σε …«διαπλεκόμενη» εφημερίδα πως «δική μας μέριμνα είναι η δικαιοσύνη με ταξική μεροληψία»! («Τα Νέα», 25/3).

Και από την πλευρά τους, καλά κάνουν που στοχεύουν στους φτωχούς (τώρα το πόσοι απ’ αυτούς είναι πραγματικοί φτωχοί, είναι άλλο θέμα). Πάνω στη φτώχεια έχτισαν και πάνω στη φτώχεια θα συνεχίσουν να κτίζουν. Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι @ 4,6 εκατομμύρια φορολογούμενοι δήλωσαν πέρυσι έως 10.000 ευρώ εισόδημα και άλλο ένα 1,2 εκατ., μηδενικό εισόδημα.

Σύνολο 5,8 εκατομμύρια φορολογούμενοι! Δηλαδή χονδρικά μιλάμε για ένα ποσοστό που φτάνει στο 80% περίπου του συνόλου των φορολογούμενων. Αυτοί είναι οι χαμένοι της εποχής μας, μικρό εισόδημα, χρέη στο Δημόσιο, χρέη στη ΔΕΗ, χρέη στο παντοπωλείο της γειτονιάς, σίτιση με κουπόνια και μέσα τους, οργή. Πολύ οργή, ακόμα και μίσος @ Πάνω εκεί έκτισε ο ΣΥΡΙΖΑ, πάνω εκεί θα συνεχίσει. Απ’ αυτούς τους ψηφοφόρους αντλεί ψήφους, αφού οι υπόλοιπες κατηγορίες φορολογουμένων, θεωρούνται ούτως ή άλλως ως ψηφοφόροι, χαμένοι.

Ως εκ τούτου γιατί ν’ ασχολείται με …δύσκολα θέματα, όπως π.χ. την αύξηση του πλούτου, τις επενδύσεις και τη δημιουργία αύξησης νέων θέσεων απασχόλησης; Όλα αυτά απαιτούν και διαχειριστική ικανότητα! Αρχίζει λοιπόν και κοπανάει φόρους, εισπράττει χρήματα κι η τύχη του τρέχει. Κι ας μειώνεται το ακαθάριστο προϊόν, το ΑΕΠ. Η δουλειά του γίνεται;

@ Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι αντιφατικές δηλώσεις, πακεταρισμένες με τρελές πολιτικοοικονομικές αναλύσεις και με το βολονταρισμό στη διαπασών… Όπου «Βολονταρισμός» ή «επιθυμιοκρατία», σημαίνει όχι μόνο να παίρνεις τις επιθυμίες σου για πραγματικότητα, αλλά και να θέλεις να επιβάλεις στους άλλους ότι όλα είναι έτσι όπως τους τα λες εσύ και όχι όπως τα βλέπουν ή τ’ ακούν εκείνοι…

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…

ΜΑΡΤΙΟΣ 1998
Το 1ο Μυτιληνιό Καρναβάλι

Μετά από σκέψη και πολλές συσκέψεις αποφασίζεται και πραγματοποιείται το 1ο Μυτιληνιό Καρναβάλι. Συνολικά 15 συγκροτήματα συγκεντρώνονται στη Λαγκάδα, ενώ στην πλατεία Σαπφούς έχει στηθεί ολόκληρο σκηνικό για να τους υποδεχθεί. Το σκηνικό στήνεται από το Νίκο Βερβενιώτη με τον συντονισμό του Αντώνη Πίκουλου. Η παρέλαση ξεκινά το μεσημέρι και αφού περνά από κεντρικούς δρόμους της πόλης, καταλήγει στην πλατεία Σαπφούς, όπου το κέφι αρχίζει με βασικούς …πρωταίτιους τούς Βαγγέλη Φραγκουλάκη και Αντώνη Χιώτη.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Μυτιλήνης, η Χορωδία Ν. Μυρογιάννη, η Ορχήστρα της ΔΕΠΤΑΜ και οι «Αιγιάτες» ξεσηκώνουν παιδιά και μεγάλους σε μια γιορτή που κρατάει μέχρι το βράδυ. Ενθουσιασμένος ο δήμαρχος Μυτιλήνης, Θόδωρος Χοχλάκας, σε δηλώσεις του, τονίζει πως το Καρναβάλι Μυτιλήνης θα καθιερωθεί…

 

ΕΙΠΕ


«Δεν προτίθεμαι να έχω ένα διάλογο “κωφών” με τον κ. Ε. Βενιζέλο».
Νίκος Σηφουνάκης, απαντώντας σε δηλώσεις του Ε. Βενιζέλου σχετικά με τη διαμάχη του με τον Α. Βγενόπουλο (iefimerida.gr)

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 30/3
- Αποχή δικηγόρων.
- Εισαγωγικό Σεμινάριο «Photoshop» από τη Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης στις 4 μ.μ..
- Συναυλία Μουσικών Συνόλων του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης με τίτλο «Ξενιτεμένο μου πουλί», στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 7:30 μ.μ..
- Ομιλία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου με θέμα «Μικροκοινωνιολογία του εγκλήματος και τρόμος στην περίπτωση του σύγχρονου μεξικανικού πολέμου», στο Τμήμα Γεωγραφίας στις 6 μ.μ..
- Η ταινία «Σουφραζέτες» στο «Cine Αρίων» στις 9:15 μ.μ.
- Η ταινία «Η τριλογία της απόκλισης: Αφοσίωση» στο «Cine Αρίων» στις 6:45 μ.μ..
ΠΕΜΠΤΗ 31/3
- Συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Μυτιλήνης στην πλατεία Σαπφούς στις 7:30 μ.μ..
- Αποχή δικηγόρων.
- Συνεχίζεται η πώληση εισιτηρίων του αγώνα ΑΕΛ καλλονής - ΑΕΚ από τα γραφεία της ΑΕΛΚ.
- Εμπρόθεσμη πληρωμή εισφορών 1ου διμήνου 2016.
- Παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πανσέληνου «Η κρυφή πόρτα», στο «Book & Art» στις 8 μ.μ..
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/4
- Ομιλία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου με θέμα «Ποιοτική Έρευνα και Χωρικές Συλλογικές Διαδικασίες: Σκέψεις βάσει ενός εμπειρικού παραδείγματος» στις 12 μ.μ..
Επιμορφωτική διημερίδα volleyball στη Μυτιλήνη, στο Κλειστό της Νεάπολης στις 12 μ.μ..
ΣΑΒΒΑΤΟ 2/4
- «Ο Ελαιώνας ως παράγοντας βιώσιμης Ανάπτυξης», στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας.
- Έκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων.
- Βραδιά Μουσικής Δωματίου στο ΦΟΜ στις 9 μ.μ..
- Ημερίδα με θέμα «Μ.Μ.Ε. και Διακυβέρνηση» στο Επιμελητήριο Λέσβου στις 6 μ.μ..
- Εορτή θεάτρου με το γενικό τίτλο «Για ποια πατρίδα;», στην Πέτρα.
- Επιμορφωτική διημερίδα volleyball στη Μυτιλήνη, στο Γυμναστήριο των ΕΠΑΛ στις 10:30 π.μ..

 

ΑΠΟΨΕΙΣ



Πόλεμος

Του Τάσου Παππά («Εφημερίδα των Συντακτών»)

Αν πιστέψουμε αυτά που λένε κόμματα της αντιπολίτευσης και ορισμένα μέσα ενημέρωσης, εδώ και ένα χρόνο συμβαίνουν στην Ελλάδα εξωφρενικά πράγματα. Όλα μάλιστα για πρώτη φορά:
1. «Πρώτη φορά έχουμε μια κυβέρνηση που επιχειρεί να στήσει κομματικό κράτος, διορίζοντας παντού δικούς της ανθρώπους».

Προφανώς τη χώρα, από το 1974 μέχρι το 2015, την κυβέρνησαν εξωγήινοι με ακομμάτιστη αντίληψη, τιτάνες της ηθικής και πολύ αυστηροί, όταν παραβιαζόταν η νομιμότητα. Οι κατηγορίες της Ν.Δ. για τους «πρασινοφρουρούς» που λυμαίνονταν το δημόσιο χρήμα (1981-1989) και οι κατηγορίες του ΠΑΣΟΚ για τα «γαλάζια παιδιά» που λεηλατούσαν το κράτος (2004-2009), είναι πλάσματα νοσηρής φαντασίας.
2. «Πρώτη φορά κυβέρνηση προσπαθεί να χειραγωγήσει την ενημέρωση».

Γελάει ο κάθε πικραμένος. Να ξεχάσουμε δηλαδή την αιμομικτική σχέση των παλιών κομμάτων εξουσίας με τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ; Να ξεχάσουμε το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις άφηναν σκοπίμως αρρύθμιστο το τηλεοπτικό τοπίο, έδιναν δουλειές στους εργολάβους - ιδιοκτήτες των μέσων, παίρνοντας για αντάλλαγμα την απλόχερη υποστήριξή τους;

3. «Πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρονικά στοχοποιούνται τόσο βάναυσα αρχηγός κόμματος και η σύζυγός του».
Ο Ανδρέας Παπανδρέου οδηγήθηκε στο Ειδικό Δικαστήριο με μαρτυρίες ανθρώπων του κοινού ποινικού δικαίου και οι κατήγοροί του -κόμματα και μέσα ενημέρωσης- είχαν προεξοφλήσει την καταδίκη του, ασχέτως αν μετά έκαναν μεγαλοπρεπείς κυβιστήσεις.
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κατηγορήθηκε (με την ανοχή τής τότε κυβέρνησης) για συνεργασία με τους Γερμανούς την περίοδο της Κατοχής. Τα αργύρια που υποτίθεται πως πήραν ο Χ. Φλωράκης και ο Λ. Κύρκος, για να οργανώσουν το «βρόμικο ΄89», ήταν ένα κότερο και μία βίλα.

4. «Πρώτη φορά η χώρα θυμίζει ακυβέρνητο σκάφος, πρώτη φορά η πόλωση έχει εγκατασταθεί στη δημόσια ζωή, πρώτη φορά με ευθύνη της κυβέρνησης καλλιεργείται συστηματικά κλίμα εθνικού διχασμού».

Το 1980 η Δεξιά έλεγε πως, αν ερχόταν το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, θα απειλούνταν η εθνική ασφάλεια, οι διεθνείς σχέσεις της χώρας και η κοινωνική ομαλότητα. Το 1989 οι μισοί Έλληνες αποκαλούσαν τους άλλους μισούς «κλέφτες» και τον αρχηγό τους αρχιαπατεώνα και Δον Κορλεόνε. Για αρκετούς μήνες του 1995, η χώρα ήταν χωρίς πρωθυπουργό και κυβερνούσαν στ’ όνομά του χαρτορίχτρες, ξεματιάστρες και ρασοφόροι.

Το ερώτημα είναι το εξής: Το νέο που θα γεννηθεί (αν προλάβει φυσικά), θα λειτουργήσει όπως το προηγούμενο;

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey