Δεύτερη ανάγνωση

16/10/2015 - 22:28

Θα ‘θελα σήμερα Σάββατο να ξεκινήσω με ιστορίες επιστημονικής φαντασίας! Όπως π.χ. « Είναι δέσμευση μας ότι ο ΕΝΦΙΑ του 2015 δεν θα εισπραχθεί», Νίκος Παππάς 21/1/2015, ή την άλλη ιστορία επιστημονικής φαντασίας: «Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος που οι Έλληνες δεν πρέπει να πληρώσουν.

Θα ‘θελα σήμερα Σάββατο να ξεκινήσω με ιστορίες επιστημονικής φαντασίας! Όπως π.χ. « Είναι δέσμευση μας ότι ο ΕΝΦΙΑ του 2015 δεν θα εισπραχθεί», Νίκος Παππάς 21/1/2015, ή την άλλη ιστορία επιστημονικής φαντασίας: «Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος που οι Έλληνες δεν πρέπει να πληρώσουν.

Δεν θα τον πληρώσω και θα προσφύγω στη δικαιοσύνη.», Πάνος Καμμένος 21/9/2014. Ούφο είμαστε, ό,τι θέλουν να μας πασάρουν… @ Πλην όμως προσγειωνόμαστε στην (ελληνική) πραγματικότητα. 87.000 φορολογικές υποθέσεις εκκρεμούν στα διοικητικά δικαστήρια με την αξία τους να ξεπερνάει τα 7 δις. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών.

Ως εκ τούτου γίνεται αντιληπτό ότι θα χρειαστούν χρόνια μέχρι να εκδικαστούν και να τελεσιδικήσουν. Ιδού η καταπληκτική ελληνική πραγματικότητα. Και μ’ αυτήν πρέπει να παλέψει η κυβέρνηση

@ Διότι στα μεγάλα θέματα και λόγω της οικονομικής κατάστασης, η πορεία της χώρας είναι προδιαγεγραμμένη μέσα από τα μνημόνια που θα μας συντροφεύουν, μια, δυο ή και τρεις γενιές! Διότι σύντροφοι, ναι μεν ωραία τα οράματα, οι ιδεολογίες και οι λαϊκοί αγώνες, αλλά σε μια παγκοσμιοποιημένη κοινωνία όπου δεν υπάρχουν πλέον δυνατότητες ουσιαστικής αλλαγής (είδε κι έπαθε για να το καταλάβει ο Αλέξης), όλα κρίνονται πλέον στο πώς η κάθε χώρα διαχειρίζεται την καθημερινότητα της. Κι αυτή η καθημερινότητα είναι συνήθως αυτή που καθορίζει τη στάση αλλά και την πορεία της κάθε χώρας στο παγκοσμιοποιημένο… χωριό!

@ Μικρές και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, τέτοιες που να βοηθήσουν τον απλό πολίτη στην καθημερινή του ζωή. Στο νοσοκομείο, στο σχολειό, στη δικαιοσύνη, στη δημόσια διοίκηση, στη δημόσια ασφάλεια, ακόμα και στα …σκουπίδια της! Μικρές μάχες για μεγάλες αλλαγές, αλλά που για να τις κατακτήσουμε στην Ελλάδα, θα πρέπει να δώσουμε μάχες. Μάχη για τα αυτονόητα…

@ Είπα αλλαγές; Το μυαλό μου πάει στον Άδωνη, που δίνει το δικό του αγώνα για την κατάκτηση της Ν.Δ.. Συνοδευόμενος από την γλυκυτάτη σύζυγο του Ευγενία και μ’ ένα πούλμαν, σαρώνει όλη τη χώρα με μια σειρά από συνθήματα. Ιδού ένα μικρό χαρακτηριστικό «Α.Δ.Ω.Ν.Η.Σ.: Αυτοδημιούργητος, Δραστήριος, Ώριμος, Νικητής, Ικανός, Συνεπής»! Δεν παίζεται…

@ «Αυτή η χώρα δεν σώζεται με τίποτα» είχε πει ο Χάρρυ Κλυνν! Μεγάλε… @ Πάω στον συμπολίτη του Κώστα Ζουράρι, ο οποίος κατηγόρησε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο διότι λογοκρίνει την ομιλία του Κολοκοτρώνη στην Πνύκα, που πολέμησε για «να είναι αυτοί ελεύθεροι να λένε τις μ@λ@κ#%ς τους»! @ Η ζωή είναι ωραία με τα μάτια κλειστά…

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 1966
Μεγάλες κινητοποιήσεις για το λάδι
Δημιουργείται επιτροπή αγώνα προκειμένου να συντονίσει τις διεκδικήσεις των ελαιοπαραγωγών της Λέσβου, που θεωρούν ότι οι 21 δραχμές δεν είναι ικανοποιητικές για πεντάρια και τεσσάρια. Ζητούν τουλάχιστον 34,5 δραχμές, όσα είχε καθορίσει η ΕΟΚ στους ελαιοπαραγωγούς των μελών της (σημ. τότε η Ελλάδα δεν είχε μπει στην ΕΟΚ).

Η επιτροπή αποφάσισε συγκέντρωση η οποία και πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Γυμναστήριο Μυτιλήνης, που κατακλύστηκε από τους εκατοντάδες ελαιοπαραγωγούς που πήγαν να διαδηλώσουν το αίτημα για άμεση αύξηση της τιμής του προϊόντος.

Παρέστησαν και χαιρέτησαν ο νομάρχης Α. Πυλιώτης, οι βουλευτές Ν. Μαλλιάκας, Φ. Βουνάτσος, Θ. Παππάς και Ν. Γανίτης. Μίλησαν επίσης ο πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιρισμών, Προκόπης Χατζηπροκοπίου, ενώ στη συνέχεια οι εκπρόσωποι φορέων του νησιού, Κατσάνης, Γεωργαντέλλης, Πελέκος, Γλιγλής, Μπίνος αλλά και ο Αλφόνσος Δελής, για την αξία του ελαιολάδου στη σύγχρονη εποχή.

 

ΕΙΠΕ


«Περιμένουμε έργα από την ευρωπαϊκή κοινότητα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.»
Χριστιάνα Καλογήρου («Παραπολιτικά 90,1»)

 

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
1864: Ψηφίζεται το νέο Σύνταγμα της Ελλάδας, που καθιερώνει το πολίτευμα της Βασιλευομένης Δημοκρατίας.
1915: Η Βρετανία προσφέρει την Κύπρο στην Ελλάδα για να την παρακινήσει να εξέλθει στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Επικαλούμενη την ουδετερότητα της Ελλάδας, η κυβέρνηση του Αλέξανδρου Ζαΐμη αρνείται την προσφορά τρεις ημέρες αργότερα.

1957: Ο Γάλλος συγγραφέας Αλμπέρ Καμί («Ο Ξένος») βραβεύεται με το Νόμπελ Λογοτεχνίας.
1981: Πεθαίνει η Λίνα Τσαλδάρη, πολιτικός, η πρώτη Ελληνίδα που διατέλεσε υπουργός. (Γεν. 1887)

 

ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ


Από τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 22:45, η «Ελληνοφρένεια» θα σατιρίζει στον Alpha τα κάθε λογής «κείμενα» με το γνωστό ανατρεπτικό χιούμορ του Θύμιου Καλαμούκη και του Αποστόλη Μπαρμπαγιάννη.
Για 16η συνεχή χρονιά, η «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη θα προβληθεί την Τρίτη 20 Οκτωβρίου και κάθε Τρίτη βράδυ, στις 23.55.

Όλες οι εκπομπές έχουν κάνει ποδαρικό για τη χειμερινή περίοδο, αλλά ακόμα δεν ξεκίνησε η παρέα του «Ράδιο Αρβύλα» από τη Θεσσαλονίκη, στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. Σύμφωνα µε τις πληροφορίες, οι επαφές μεταξύ Αντώνη Κανάκη και καναλιού έχουν γίνει σε καλό κλίμα, κι έχουν συμφωνήσει. Το μόνο που μένει τώρα είναι να πέσουν οι τελικές υπογραφές.

 

ΑΠΟΨΕΙΣ
 


Πού είναι οι μπροστάρηδες της ανατροπής στα media;

Του Χρήστου Πασαλάρη («Real News»)

ΟΣΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ στα ΜΜΕ τα τελευταία 70 χρόνια, ξέρουμε ότι ο Τύπος μαστίζεται, μαζί με το πολιτικό σύστημα, από μια πρωτοφανή κρίση που όμοιά της δεν έχει ζήσει στα 225 χρόνια της ύπαρξής του. Οι 9 παραδοσιακοί τηλεοπτικοί σταθμοί και οι 8 παλαιότερες εφημερίδες των Αθηνών, έχουν κυριολεκτικά πνιγεί στα χρέη. Μόνο τα μεγάλα κανάλια χρωστάνε σήμερα στις τράπεζες 1.224.000.000 ευρώ. Συνέπεια της κρίσης, οι οδυνηρές περικοπές μισθών και οι ομαδικές απολύσεις εργαζομένων, αλλά και οι απεργίες με τις συχνές διακοπές εκπομπών.

ΚΑΠΟΙΟΙ «ΒΑΡΟΝΟΙ» της παλιάς φουρνιάς παραδίδονται σε ανομολόγητους συμβιβασμούς, είτε με την πολιτική εξουσία, είτε με ισχυρά οικονομικά κυκλώματα, είτε με μεγαλοτραπεζίτες, είτε και με ξένα αφεντικά. Η δημοσιογραφική δεοντολογία κουρελιάζεται κάθε μέρα, κάθε ώρα από (ελάχιστους ευτυχώς) νοικιασμένους κονδυλοφόρους και από (μετρημένα ευτυχώς) αργυρώνητα λαρύγγια.

ΕΤΣΙ, ΑΧΑΛΙΝΩΤΑ καθώς είναι, τα media αυξάνονται και πληθύνονται και κατρακυλάνε ολοένα και περισσότερο στην κρίση. Σήμερα η δόλια Ελλάδα των μνημονίων κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ με κάπου 160 κανάλια, 900 ραδιοσταθμούς, 600 εφημερίδες και περιοδικά, σχεδόν όλα παθητικά, με τους περισσότερους εκδότες εντελώς άσχετους με τη δημοσιογραφία! Κάποιοι από αυτούς, ανάμεσά τους και σεσημασμένοι, έχουν στήσει media για να ξεπλένουν μαύρο χρήμα ή για να εκβιάσουν την εξουσία ή για να στηρίζουν παράλληλες επιχειρήσεις τους ή για να τσεπώνουν και να διανέμουν μίζες…

ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΗΓΟΡΟ ότι στον κόσμο των Ελλήνων εκδοτών, όπως και στον κόσμο των δημοσιογράφων, επί τέλους ρέει αθόρυβα «ΝΕΟ ΑΙΜΑ». Στον χώρο των media ξεχωρίζουν νέοι όλων των ηλικιών με καθαρό παρελθόν, ανεξάρτητο πνεύμα, υποδειγματικό ήθος.

Οι πολίτες τους αναγνωρίζουν, τους τιμούν και τους στηρίζουν, ιδιαίτερα σήμερα που οι κυκλοφορίες, οι τηλεθεάσεις και οι διαφημίσεις κατρακυλάνε επικίνδυνα.

ΟΣΦΡΑΙΝΟΜΑΙ ότι η μέρα αυτής της επαναστατικής ανατροπής είναι κοντά. Αρκεί να τολμήσει ένας από τους νέους εκδότες, αυτός που έχει γερά κότσια, να γίνει ο μπροστάρης!

Και θα γίνει, φτάνει να θυμάται ότι από τον χώρο του ελληνικού Τύπου ξεκίνησαν όλες οι μεγάλες ανατροπές στην ιστορία της πατρίδας…

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey