×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1

Τα Δηκτικά

06/05/2015 - 20:55

 Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και καταρροϊκός πυρετός

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ αυτών και ο Γιάννης Ζερδελής κατέθεσαν ερώτηση στον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Βαγγέλη Αποστόλου, με θέμα τον καταρροϊκό πυρετό.
Οι βουλευτές ζητούν να γίνει εμβολιασμός των κοπαδιών της χώρας, προκειμένου να αποφευχθεί μια νέα επιζωοτία. Τέτοιου τύπου ερωτήσεις συνήθιζαν να καταθέτουν και οι βουλευτές της Ν.Δ. κατά τον προηγούμενο χρόνο. Αν ερμηνεύουμε σωστά τις εξελίξεις σύντομα θα ανακοινωθεί η αγορά των εμβολίων και η έναρξη των εμβολιασμών, γεγονός άλλωστε που αναμένεται όπως προέκυψε και απ το σχετικό ρεπορτάζ του Ε.
Με δύο λόγια έχουμε να κάνουμε με αβανταδόρικες ερωτήσεις.
Ν.Μ.


Πρωτομαγιά με… δελφίνια!
Έκπληκτοι οι επισκέπτες της Νιφίδας, που είχαν αράξει στις ταβέρνες του όμορφου παραθαλάσσιου οικισμού, είδαν μια ομάδα δέκα περίπου δελφινιών να… βολτάρουν στο κόλπο και να παίζουν με τους γλάρους! Ένα πραγματικά όμορφο θέαμα που έδωσε έναν άλλο τόνο στη μέρα. Μόνοι άτυχοι οι ψαράδες, διότι είναι γνωστό ότι για αυτούς τέτοιες… επισκέψεις δεν είναι καθόλου ευχάριστες. Είναι ιδιαίτερα... επώδυνες!
Σ.Σ.

Διάλογος μέσω... Facebook
Άναψε στο Facebook η συζήτηση σχετικά με το φυλλάδιο που κυκλοφόρησε πρόσφατα το Επιμελητήριο Λέσβου και ο Εμπορικός Σύλλογος, με το οποίο παρακινούν τους κατοίκους της Λέσβου να στηρίζουν την τοπική αγορά. Από τα δεκάδες σχόλια επιλέξαμε δύο χαρακτηριστικά. Το πρώτο: «Η αγορά της Μυτιλήνης συνήθως είναι λίγο έως πολύ πίσω. Μια τοπική αγορά υπερέχει στον τομέα της προσωπικής εξυπηρέτησης, του «προσώπου» και βεβαίως στο ότι τα χρήματα, κατά τεκμήριο, επιστρέφουν στην τοπική οικονομία». Και το δεύτερο σχόλιο: «Γιατί να πληρώνω σχεδόν διπλάσιες τιμές όταν υπάρχουν επιχειρηματίες που η αισχροκέρδειά τους αγγίζει τα όρια της κλεψιάς;». Πάντως τα περισσότερα σχόλια δεν ήταν ιδιαίτερα θετικά για την αγορά του νησιού μας κι αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να προβληματίσει το Επιμελητήριο και τον Εμπορικό Σύλλογο.
Σ.Σ.

Ευχαριστίες του Δημάρχου!
Μια βόλτα έκανε το Σάββατο ο Δήμαρχος Σπύρος Γαληνός στην Κεντρική Αγορά της Μυτιλήνης και συζήτησε με πολλούς δημότες. Προφανώς έμεινε ιδιαίτερα ευχαριστημένος κάτι που έγραψε αμέσως στο facebook του! «Μετά τη σαββατιάτικη επίσκεψη στην κεντρική αγορά της Μυτιλήνης, αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς όλους τους Λέσβιους πολίτες, που συμπαραστέκονται, επιδοκιμαστικά ή και κριτικά, στο έργο μας. Εσείς μας δίνεται τη δύναμη να συνεχίσουμε και να κάνουμε το νησί μας, αντάξιο της ομορφιάς και της ιστορίας του. Ένα μεγάλο ευχαριστώ».
Σ.Σ.

Με παρουσία στα στέκια
Την επομένη κι αφού το πρωί της Κυριακής ακολούθησε την καθιερωμένη λιτανεία, στη συνέχεια μαζί με συνεργάτες του κατευθύνθηκαν στο πάρκο Μυτιλήνης για καφέ. Αλλά βέβαια είχε την ευκαιρία όχι μόνο ν’ απολαύσει την όμορφη μέρα αλλά και να συζητήσει με αρκετούς Μυτιληνιούς, οι οποίοι πλησίαζαν και του έθεταν τα μικρά καθημερινά τους προβλήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τις υποχρεώσεις του, ο Δήμαρχος εμφανίζεται συχνά πυκνά σε γνωστά στέκια της πόλης, όπου βρίσκει την ευκαιρία και συζητά με τους πολίτες. Και μερικές φορές δίνει λύσεις επί τόπου!
Σ.Σ.


Ανέκδοτο!
Ξέρετε ποιο είναι το ανέκδοτο που κυκλοφορεί στις τάξεις των φιλάθλων της Μυτιλήνης; «Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Το τιμιότερο της Ευρώπης»…
Σ.Σ.


Η πεπατημένη
Το σχέδιο καταστατικού του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης Λέσβου αποκαλύπτει πως αυτοί που πραγματικά θα πληρώσουν την τουριστική προβολή είναι η Περιφέρεια και ο Δήμος. Αντίθετα οι φορείς των άμεσα ωφελούμενων επιχειρήσεων από τουριστική προβολή θα έχουν μια συμβολική εισφορά των 1.000 ευρώ έκαστος. Πρόκειται για μια τακτική που ακολουθείται εδώ και πολλά χρόνια στον τομέα της τουριστικής προβολής. Αναρωτιόμαστε όμως αφού πληρώνουν ο Δήμος και η Περιφέρεια γιατί να μην αποφασίζουν μόνοι τους για την προβολή του νησιού;
Ν.Μ.


ΦΩΤΟΣΧΟΛΙΟ

Ακούει κανείς από το Υπουργείο Ναυτιλίας;
Τρεις μήνες εγκαταλελειμμένοι οι ναυτικοί του πλοίου «Μυτιλήνη» στο Καρλόβασι της Σάμου, όμηροι της ΝΕΛ και του υπουργείου Ναυτιλίας.
5 Φεβρουαρίου το πλοίο εν πλω υπέστη βλάβη στις δύο κύριες μηχανές του και αγκυροβόλησε στο Καρλόβασι.
Οι ναυτικοί απλήρωτοι από έξι μήνες μέχρι και ένα χρόνο, η εταιρεία αδιαφορεί, το υπουργείο αδρανεί. Οι ναυτικοί δεν μπορούν να φύγουν από το πλοίο και να ψάξουν αλλού για δουλειά, γιατί όπως λένε θα χάσουν τα χρήματα που τους οφείλει η ΝΕΛ. Οι οικογένειές τους έχουν «στραγγίξει». Την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία άφησε το πλοίο χωρίς πετρέλαιο με αποτέλεσμα να σβήσει και η τρίτη μηχανή. Χωρίς ρεύμα το καράβι, χωρίς ζεστό νερό, χωρίς τη δυνατότητα να μαγειρέψουν για να φάνε, οι ναυτικοί έκαναν στο λιμεναρχείο δήλωση εγκατάλειψης πλοίου που σύμφωνα με τη διαδικασία, το ΝΑΤ πρέπει να προχωρήσει σε κατάσχεση πλοίου.
Ως δια μαγείας η εταιρεία έστειλε πετρέλαιο, για μια εβδομάδα!
Για λεφτά ούτε λόγος, για τη ΝΕΛ πότε φταίει το υπουργείο, πότε φταίει η Πειραιώς, πότε το δικαστήριο που δεν έγινε ακόμα. 300 ευρώ τους υποσχέθηκε το υπουργείο Ναυτιλίας, το επίδομα που έδωσε για το Πάσχα σε άνεργους ναυτικούς αλλά και αυτό ακόμα δεν το πήραν.
Και βέβαια δεν είναι μόνο οι ναυτικοί του «Μυτιλήνη» που μόνος τους σύμμαχος είναι η τοπική κοινωνία του Καρλοβασίου και το εργατικού κέντρου της Σάμου, είναι εκατοντάδες ναυτικοί των παρατημένων από δω και από κει πλοίων της ΝΕΛ, της εταιρείας που κανένα σημάδι δε δείχνει οτι θέλει να σωθεί...
Απο τη δημοσιογράφο της ΕΡΑ Αιγαίου Μυρσίνη Τζινέλλη.
Για την αντιγραφή
Σ.ΜΠΑ

Φωτο 4η σελίδα
Στο νερόμυλο στους Αγίους Αναργύρους… Αλέσαν σιτάρι και φτιάξαν αλεύρι, ζύμωσαν, άφησαν τη ζύμη να φουσκώσει κι ενώ αυτή φούσκωνε ανάψαν τον ξυλόφουρνο. Πλάσαν μετά ψωμιά και τα φούρνισαν. Το αποτέλεσμα εντυπωσιακό και πολύ νόστιμο.
Τελικά το ψωμί είναι νόστιμο και δε το φτιάχνει… ο Καραμολέγκος καταπώς λέει η τηλεοπτική διαφήμιση. Ούτε σε δοκιμαστικό σωλήνα φτιάχνεται. Αυτό πια τα λυκόπουλα του 3ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης το ξέρουν καλά...

Κι από άλλο ανέκδοτο
Να αντιδράσουν ετοιμάζονται κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής που βλέπουν μέρα με τη μέρα η γειτονιά τους, τα Λαδάδικα και η Κουλμπάρα να μετατρέπονται σε... σόχο.
Μέρα με τη μέρα η κατάσταση ξεφεύγει και με επίκεντρο το τρίγωνο των οδών Λαδάδικα - Κομνηνάκη - Μητροπόλεως κάθε βράδυ λειτουργεί ως κέντρο παραβατικότητας και παρανομιών.
Κι ενώ όλοι ξέρουν αλλά και ο Τύπος γράφει καθημερινά, η Αστυνομία δηλώνει άγνοια για το φαινόμενο. Παρά τα συνεχή τηλέφωνα περιοίκων στα οποία ο τηλεφωνητής του 100 δηλώνει αδυναμία παρέμβασης κι ενώ οι πάντες ξέρουν τι συμβαίνει, η Ελληνική Αστυνομία με μια περίεργη αντίληψη κάνει πως δε βλέπει, δεν ακούει οπότε και δε μιλάει.
Ας ελπίσουμε πως οι αναφορές προς πάσα αρχή για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή να πείσουν κάποιους, αν μη τι άλλο, να κάνουν στοιχειωδώς, αν όχι το καθήκον τους, τουλάχιστον τη δουλειά τους.

Κι από άλλο ανέκδοτο (2)
Τα ίδια και με τους Συνδέσμους Φιλάθλων που… δεν υπάρχουν! Των οποίων η δράση και όσων καλύπτονται σε αυτούς έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής.
Και δεν αναφερόμαστε μόνο στα συνθήματα με τα οποία γεμίζουν τη Μυτιλήνη. Μιλάμε για καταστάσεις που δεν έχει ζήσει ποτέ άλλοτε η πόλη της Μυτιλήνης. Μέχρι και για προστασία κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικών αγώνων στη Μυτιλήνη και για νοίκιασμα μπράβων! Γεγονότα που είναι σε γνώση ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ που επιτέλους ας δράσουν.

Κι από άλλο ανέκδοτο (3) - ΦΩΤΟ ΔΗΚΤΙΚΟ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ
Το γράψαμε χθες το λέμε και σήμερα. Οι πρωταγωνιστές, αυτοί που βρίσκονται πίσω από τα γεγονότα του Σαββάτου με τους τραυματισμούς και το κάψιμο της μοτοσυκλέτας είναι γνωστοί τοις πάσι. Επιχειρηματίες και υπάλληλοι μεγάλων καταστημάτων που το πρωί κάνουν τους υπεράνω πάσης υποψίας πολίτες και καθοδηγούν χούλιγκανς. Ιδιαίτερα η Αστυνομία τους ξέρει, αφού συχνά πυκνά συνδιαλέγεται και μαζί τους όπως για παράδειγμα στον τελευταίο αγώνα στη Μυτιλήνη της Καλλονής με τον Ολυμπιακό. Κανείς λοιπόν ας μη νίπτει τα χείρας του. Ξέρουν ποιος φταίει για τα όσα συμβαίνουν στη μικρή μας πόλη. Και κάποιοι το ξέρουν παραπάνω από καλά.
Θα επανέλθουμε…
Σ.ΜΠΑ


Γαμπρός, ο υιός Γιακαλής! (ΦΩΤΟ)
Στην Ηγουμενίτσα ανέβηκε το περασμένο Σάββατο τα σκαλιά της εκκλησίας μαζί με την αγαπημένη του Δήμητρα, ο Παναγιώτης Γιακαλής. Δίπλα του πανευτυχής ο πατέρας του Νάσος Γιακαλής και η μητέρα του Ελένη! Από το «Ε» οι καλύτερες ευχές για βίο ανθόσπαρτο!
«Ε»


Έκτακτη συνεδρίαση
Χθες αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας η πρόσκληση για έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Μόνο θέμα στην ημερήσια διάταξη ήταν η μεταφορά των διαθεσίμων της Περιφέρειας στην Τράπεζα της Ελλάδος. Εισηγητές του θέματος είχαν ορισθεί ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οικονομικού Στρατής Συβρής και η περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου. Αξίζει να σημειωθεί πως η ανακοίνωση δεν στάλθηκε στα μέσα ενημέρωσης. Κάτι που πιθανότατα οφείλεται στο ότι δεν διαχειρίζονται τα δελτία τύπου της Περιφέρειας και τις ανακοινώσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου οι ίδιοι άνθρωποι.
Ν.Μ.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey