Δηκτικά 1/4/2015

01/04/2015 - 15:21

Έγινε την περασμένη Κυριακή το απόγευμα σε ξενοδοχείο της Σκάλας Καλλονής το πασχαλιάτικο παζάρι της Κίνησης πολιτών του λεκανοπεδίου Καλλονής «ΣιτίΖω»· ευαίσθητων και χρήσιμων στην κοινωνία ανθρώπων που σιτίζουν καθημερινά 35 συνανθρώπους μας και ιδιαίτερα ετούτες τις μέρες πολλούς περισσότερους.

 

Μπράβο…

Μια αξιόλογη κοινή γιορτή πραγματοποίησαν μαθητές και καθηγητές του 3ου Γυμνασίου και του ΕΕΕΕΚ Μυτιλήνης για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Γυμναστήριο του σχολικού συγκροτήματος και ήταν η αφορμή να έλθουν σε επαφή και να συνεργαστούν οι μαθητές των δύο σχολείων. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία με την καθοδήγηση και την υποστήριξη των καθηγητών τους να δουλέψουν μαζί κατά την προετοιμασία και να παρουσιάσουν μία ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση που περιλάμβανε προβολές, ιστορικές αφηγήσεις, τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς. Δημιούργησαν μία όμορφη και συγκινητική ατμόσφαιρα που έφερε κοντά όλους τους συμμετέχοντες.

Μπράβο σε όλους…

Α.Ω

 

Στην επιφάνεια μια βεντέτα…

Σε βεντέτα τείνει να εξελιχθεί η κόντρα μεταξύ του προέδρου της ΔΕΥΑΛ Δημήτρη Ακριώτη και των υπαλλήλων της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου. Οι εργαζόμενοι «σήκωσαν το γάντι» μετά τα πυρά που εξαπέλυσε εναντίον τους ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατηγορώντας τους πως είναι υπεύθυνοι για την αποτυχία της προσπάθειας να ενισχυθεί οικονομικά η ΔΕΥΑΛ. Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Δήμο κατηγορεί τον κ. Ακριώτη πως ο ίδιος προσπαθεί να χρεώσει τη δική του αποτυχία σχετικά με την επέκταση της ΔΕΥΑΛ στους εργαζομένους της Οικονομικής Υπηρεσίας. Μάλιστα οι εργαζόμενοι καταλογίζουν πολιτική ανεπάρκεια και λάθος επιλογές στον κ. Ακριώτη και ότι τώρα προσπαθεί να τις φορτώσει σε άλλους.

Η κόντρα αυτή δε είναι καινούργια. Απλώς τώρα με την κίνηση του κ. Ακριώτη να αναφερθεί με τόσο σκληρούς χαρακτηρισμούς στους εργαζομένους έβγαλε τη διαμάχη αυτή στην επιφάνεια. Είναι γνωστό πως δυσαρέσκειες για τη λειτουργία της Οικονομικής Υπηρεσίας υπάρχουν και από άλλες πλευρές. Είναι επίσης βέβαιο με βάση το ύφος της συγκεκριμένης ανακοίνωσης πως οι εργαζόμενοι δεν προτίθενται να μείνουν απαθείς και θα απαντήσουν με εξίσου υψηλούς τόνους στις βολές εναντίων τους. Η συνέχεια αναμένεται να είναι συναρπαστική.

Η.Μ.

 

…που δεν οδηγεί πουθενά

Πάντως όσο και αν ανέβουν οι τόνοι και όσο αν σκληρύνουν οι χαρακτηρισμοί δεν θα υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα προς όφελος της λειτουργίας του δήμου. Αυτές οι διαμάχες δεν οδηγούν πουθενά. Κάθε πλευρά θα πρέπει να συνειδητοποιήσει τις ευθύνες της και τις υποχρεώσεις της. Το νομικό πλαίσιο που διέπει την αυτοδιοίκηση δεν δίνει πλέον τα περιθώρια για νομικές ακροβασίες που μπορεί παλιότερα να είχαν καθιερωθεί ως πρακτικές για την επίλυση διάφορων παρόμοιων ζητημάτων. Πλέον το πλαίσιο, στο οποίο κινούνται οι εργαζόμενοι είναι αυστηρό και καθορισμένο. Αν κάνουν κάτι εκτός αυτού τότε θα πρέπει να καταγγελθεί, πράγμα που δεν έχει γίνει μέχρι τώρα. Αν οι εργαζόμενοι πάλι δεν κάνουν κάτι εκτός του πλαισίου που ορίζει ο νόμος όσο κι αν τους κατηγορήσει κάποιος δεν πρόκειται και δεν μπορεί να καταφέρει τίποτα.

Βέβαια το ζητούμενο -και εν πολλοίς και το επιθυμητό- είναι για το δημόσιο συμφέρον πως χωρίς κανείς να παρανομεί, να βρίσκει ...νομότυπη διέξοδο για την αντιμετώπιση υπαρκτών προβλημάτων και υποχρεώσεων

Η.Μ.

 

Στην Αθήνα ο δήμαρχος

Στην Αθήνα βρίσκεται από την περασμένη Δευτέρα ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, πραγματοποιώντας διαδοχικές επισκέψεις σε όλα τα υπουργεία από τα οποία προσδοκά… διευκολύνσεις για όλα τα θέματα επικαιρότητας που απασχολούν το δήμο. Συγκεκριμένα ο δήμαρχος φέρεται να επισκέφτηκε τόσο το Υπουργείο Οικονομικών, όσο και το αντίστοιχο Αγροτικής Ανάπτυξης , ενώ δεν αποκλείεται να έχει και καθοριστική επαφή σήμερα και για το ζήτημα των μεταναστών. Τα της ΔΕΥΑΛ είναι μέσα στο μυαλό του δημάρχου, αλλά εν προκειμένω φαίνεται πως θέμα του είναι και η οριστική διευθέτηση των εγκεκριμένων, σε θεωρητικό επίπεδο, έργων του προγράμματος «Αλ. Μπαλτατζής», προκειμένου να γίνει η δημοπράτησή τους…

Μ.ΟΡΦ.

 

Εθελοντικός καθαρισμός παραλιών
Την ερχόμενη Παρασκευή 3 Απριλίου και το ερχόμενο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί εθελοντικός καθαρισμός των παραλιών Ανάξου και Πέτρας με τη συμμετοχή στρατιωτών των Ενόπλων Δυνάμεων του νησιού, καθώς και του Δήμου Λέσβου και του Γυμνασίου Πέτρας συμβάλλοντας έτσι στην προστασία του περιβάλλοντος καθώς και στην αναβάθμιση και ανάδειξη των ακτών της Δημοτικής Ενότητας Πέτρας, ενόψει της καλοκαιρινής σεζόν. Όσοι πολίτες, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, φορείς και σύλλογοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν και να βοηθήσουν στην προσπάθεια αυτή εθελοντικού καθαρισμού των παραλιών της Δημοτικής Ενότητας Πέτρας μπορούν να συγκεντρωθούν
στην παραλία της Ανάξου στις την Παρασκευή και ώρα 10:00 π.μ.
και το Σάββατο 4 Απριλίου στην παραλία της Πέτρας την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημοτικής Ενότητας…

Α.Ω

 

Ο παιδικός σταθμός Πλωμαρίου

Μπορεί το γήπεδο των Λουτρών και η εγκατάσταση του πλαστικού τάπητα που πρόκειται να ενταχθούνε στο πρόγραμμα Leader να κερδίζει τις εντυπώσεις, ωστόσο δεν είναι αμελητέα και η αναβάθμιση των υποδομών του παιδικού σταθμού Πλωμαρίου, που μπαίνει και αυτή στο ίδιο πρόγραμμα. Και για την εξέλιξη αυτή, θα πρέπει να καταγραφεί η συμπαράσταση τόσο της προέδρου του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας Αναστασίας Αντωνέλλη, που θα κληθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα να υπογράψει προγραμματική σύμβαση με το δήμο για την εκκίνηση των εργασιών, όσο και του αντιδημάρχου Πλωμαρίου Μανώλη Αρμενάκα.

Μ.ΟΡΦ.

 

Μια αλλαγή

Παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου του Τμήματος Μεταποίησης του Επιμελητηρίου Λέσβου ο Νίκος Μυριτζής. Την θέση κατέλαβε ο Κωνσταντίνος Σωτηράκης που ψηφίστηκε από όλα τα μέλη του τμήματος που ήταν παρόντα στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Λέσβου. Πολλοί ήταν αυτοί που ανέφεραν ότι δεν χρειαζόταν να γίνει ψηφοφορία αφού ο κ. Σωτηράκης ήταν ο μόνος υποψήφιος. Όμως τα παλαιότερα μέλη του Δ.Σ. τόνισαν πως έπρεπε να γίνει ψηφοφορία για να τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία και να μην υπάρξει αμφισβήτηση της εκλογής. Έτσι κι έγινε.

Ν.Μ.

 

Κρουαζιερόπλοια

Τρία θα είναι φέτος τα τουριστικά γραφεία της Μυτιλήνης που θα δραστηριοποιηθούν στην εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων, τα οποία θα προσεγγίσουν την Λέσβο. Αργά αλλά σταθερά ο κλάδος αυτός κάνει σημαντικά βήματα ανάπτυξης στο νησί. Η ενεργοποίηση της πύλης εισόδου της Πέτρας δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη του κλάδου, παρότι οι υποδομές που διαθέτει το νησί δεν είναι οι καλύτερες δυνατές.

Επειδή, όμως, το αγώι ξυπνάει τον αγωγιάτη πιστεύουμε ότι η αύξηση της αφίξεων πλοίων και επιβατών θα εντείνει την πίεση για βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών. Άλλωστε η αύξηση της τουριστικής κίνησης και στο νησί μας μοιάζει μονόδρομος, αν πράγματι επιδιώκουμε και στοχεύουμε στην πολυπόθητη ανάπτυξη.

Ν.Μ.

 

Νέα ιστοσελίδα

Θα αλλάξει μορφή η ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Λέσβου πολύ σύντομα. Έχει ανατεθεί σε εταιρεία η επανασχεδίαση της και αυτή την περίοδο γίνονται οι παρατηρήσεις πάνω στο σχεδιασμό που παρουσιάστηκε στο Δ.Σ. Ωστόσο το κρίσιμο ζήτημα είναι η σελίδα να τροφοδοτείται καθημερινά με πληροφορίες, ώστε να έχει λόγο ύπαρξης. Από εκεί και πέρα πιστεύουμε ότι η σελίδα θα πρέπει να μπει σε άλλη εποχή. Δηλαδή να δίνει την δυνατότητα στα μέλη του Επιμελητηρίου Λέσβου να εξυπηρετούνται για τις βεβαιώσεις και τα πιστοποιητικά που χορηγεί το Επιμελητήριο. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι αυτές οι σκέψεις δεν είναι μόνο στο δικό μας μυαλό.

Ν.Μ.

 

Μας ξάφνιασαν

Κυριολεκτικά μας ξάφνιασαν τα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Λέσβου το βράδυ της Δευτέρας, όταν στις τοποθετήσεις τους κατηγορούσαν το Δήμο Λέσβου για τον τρόπο, με τον οποίο αντιμετωπίζει το θέμα των σούπερ μάρκετ και των πολυκαταστημάτων. Ιδιαίτερα μας ξάφνιασαν οι κατηγορίες πως ο Δήμος δεν ενημερώνει το Επιμελητήριο Λέσβο.

Σημειώνουμε πως μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου είναι ο Παναγιώτης Τσουπής (προέρχεται από την παράταξη του κ. Μυρσινιά), ο οποίος ταυτόχρονα είναι και αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου και ένας από τους στενότερους συνεργάτες του δημάρχου Σπύρου Γαληνού.

Κατά συνέπεια είναι εντελώς αδικαιολόγητο ο Δήμος και το Επιμελητήριο να μην έχουν τακτική και σταθερή επικοινωνία για θέματα κοινού ενδιαφέροντος και όχι μόνο.

Ν.Μ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey