Τα Δηκτικά

01/07/2012 - 05:56

Στο καλό… 
Ένας καλός αξιωματικός έφυγε χθες από το νησί. Ο λόγος για το νέο υπαρχηγό του ΓΕΣ και μέχρι πριν λίγες μέρες στρατιωτικό διοικητή Λέσβου, Παναγιώτη Τσολακίδη, που χθες επίσημα παρέδωσε τη στρατιωτική διοίκηση στο νέο στρατηγό, κ. Κουτρή.
Στρατηγέ, στο καλό και να τη θυμάσαι τη Μυτιλήνη (αν μπορείς να την ξεχάσεις βέβαια).
Α.Ω.

Νέος πύργος στα σχέδια…

Νέο πύργο ελέγχου θα περιλαμβάνει η μελέτη για τη νέα θέση του αεροσταθμού της Μυτιλήνης. Αρχικά, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε σκέψη να διατηρηθεί ο σημερινός πύργος, δεδομένου ότι ο αεροσταθμός θα κατασκευαστεί στην ίδια πλευρά του δρόμου, λίγο παρακάτω στο χώρο όπου γίνεται ο ανεφοδιασμός καυσίμων. Τελικά, όμως, το υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων φέρεται να προωθεί τη δημιουργία νέου πύργου μαζί με το νέο κτήριο που θα κατασκευαστεί. Άμα είναι να γίνει μια δουλειά, να γίνει σωστά. Το θέμα είναι, βέβαια, πότε θα δούμε αυτό το έργο, που τόσα χρόνια συζητείται, να μπαίνει και σε φάση υλοποίησης.
Πελ.Γ.

Συγκέντρωση σκουπιδιών

Σε ορισμένες περιοχές της πόλης, όπως η Κουλμπάρα, τα Τρία Κυπαρίσσια, τα σκουπίδια μαζεύονται κάποιες ημέρες της εβδομάδας και όχι κάθε μέρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα έξω από τις πόρτες των σπιτιών ή στους κάδους να συγκεντρώνονται σακκούλες με σκουπίδια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται όταν έχει αέρα ή βρέχει ή όταν αδέσποτα σκορπίζουν τις σακκούλες. Γιατί δε φροντίζει η υπηρεσία καθαριότητας να περνάει από όλες τις περιοχές καθημερινά; Τουλάχιστον στις πολυσύχναστες γειτονιές του κέντρου της πόλης έτσι πρέπει να γίνεται.
Πελ.Γ.

Συμφωνία στην Κρήτη

Κτηνοτροφικοί σύλλογοι στην Κρήτη και μια αλυσίδα σούπερ μάρκετ συμφώνησαν για την πώληση αρνιών και κατσικιών από τους κτηνοτρόφους προς έξι ευρώ το κιλό. Η συμφωνία αφορά σε 14.500 σφάγια, τα οποία θα διατεθούν στην αγορά της Κρήτης και της Αθήνας. Στη Λέσβο οι κτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί γιατί δεν κάνουν καμμία κίνηση συντονισμού σε αυτό τον τομέα;
Ν.Μ.

Μοναδική βραδιά

Μας μάγεψε ο Βασίλης Λέκκας το βράδυ της Τετάρτης στο Δημοτικό Θέατρο. Και μας… ξύπνησε κιόλας, επιλέγοντας απ’ το τεράστιο ρεπερτόριό του, όπως και απ’ την ατέλειωτη γκάμα του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού, στίχους και ρυθμούς αληθινά αγωνιστικούς, μουσικές που σε κάνουν την ώρα που τραγουδάς να σκέφτεσαι κιόλας.
Ο μοναδικός Βασίλης Λέκκας, με την ποιότητα του εξαιρετικού καλλιτέχνη, με τη γνησιότητα και το πάθος του αυθεντικού τραγουδιστή, ζήτησε απ’ τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, το οποίο και διοργάνωσε τη συναυλία, να μυηθούν στην ελληνική μουσική, να μάθουν και να διδαχθούν απ’ αυτή. Και τα λόγια, η ζωντάνια του, όπως και η ειλικρίνειά του πάνω στη σκηνή - είναι χαρακτηριστικό πως εκνευρίστηκε και δε δίστασε να το δείξει, με κάποιο τεχνικό λάθος που τον εμπόδισε να αποδώσει ό,τι το καλύτερο ήθελε - ήταν το καλύτερο μάθημα.
Γιατί η φωνή και ο άνθρωπος που εμπιστεύτηκαν, μεταξύ άλλων, οι Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης και Γιάννης Μαρκόπουλος, παρ’ ότι τραγούδησε για «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα», έδωσε στο κοινό της Λέσβου δώρο κι ένα κομμάτι της ψυχής του, κάνοντας απόλυτα ξεχωριστή την εκδήλωση.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Ξανά ένα μισθό…

Σφόδρα προβληματισμένοι είναι πολλοί αυτοδιοικητικοί με το νέο νόμο για τα έκτακτα οικονομικά μέτρα, με τον οποίο εκτός όλων των άλλων καταργούνται και οι «διπλοί» μισθοί νομαρχών, δημάρχων, αντιδημάρχων κ.λπ.. Οπότε, οι αιρετοί και ταυτόχρονα δημόσιοι υπάλληλοι θα κληθούν να αποφασίσουν αν θα κρατήσουν τις αποδοχές της οργανικής τους θέσης απ’ την οποία και προέρχονται ή τα έξοδα παράστασης που δικαιούνται εκ της θέσης τους.

… λόγω κρίσης
Όταν ξεκίνησε η παρούσα θητεία των αυτοδιοικητικών, τον Ιανουάριο του 2007, ίσχυε ακριβώς το ίδιο καθεστώς. Σε μία νύχτα, όμως, λίγους μήνες αργότερα, και προς μεγάλη ικανοποίηση των δικαιούχων, τα πράγματα άλλαξαν και μάλιστα δόθηκαν και αναδρομικά οι «απώλειες».
Τώρα εξ αιτίας της κρίσης, παρ’ ότι όλοι αναγνωρίζουν πως θα ήταν προκλητικό για την ίδια την κοινωνία να διατηρηθούν οι «δυο μισθοί» των αυτοδιοικητικών, τη στιγμή που οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι καλούνται να κάνουν μεγάλες θυσίες, ήδη υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια από στελέχη προσκείμενα στο κυβερνών κόμμα. Κάποιοι, μάλιστα, εκφράζουν την άποψη ότι η δυσαρέσκεια αυτή θα έχει επιπτώσεις και στα ψηφοδέλτια του Νοεμβρίου, με… ηχηρές απουσίες.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Επικίνδυνα…

Τις τελευταίες μέρες, αφού «ανοίγει» και ο καιρός όσο πάει, είναι συχνό φαινόμενο για όσους διασχίζουν την έξοδο της Μυτιλήνης προς Μόρια να βλέπουν, στο ύψος της ΔΕΗ περίπου, μικρά Τσιγγανόπουλα που παίζουν έξω. Ωστόσο, ορισμένα τρέχουν ανέμελα και μέσα στο δρόμο, χωρίς να δίνουν καμμία προσοχή στα αυτοκίνητα που έρχονται.

… παιχνίδια
Χθες το πρωί, για παράδειγμα, δύο από αυτά έκαναν «οχταράκια» στη μέση του δρόμου τσουλώντας ένα καρότσι από σούπερ μάρκετ και δεν πτοήθηκαν ούτε όταν τα αυτοκίνητα είχαν φτάσει ακριβώς δίπλα τους και κάποιοι οδηγοί τούς είπαν να προσέχουν περισσότερο. Τα ίδια τα παιδιά δεν έχουν συναίσθηση του πόσο επικίνδυνο μπορεί να αποβεί το παιχνίδι τους. Δεν μπορεί να βρεθεί κάποιος που θα ενημερώσει τους γονείς τους, ώστε κι αυτοί με τη σειρά τους να τα προσέξουν περισσότερο; Δυστυχώς δεν είναι όλοι οι οδηγοί το ίδιο προσεκτικοί και είναι πολύ πιθανό σύντομα να υπάρξει κάποιο σοβαρό ατύχημα…
Β.Χρ.

Δε βλέπουν…

Στη συμβολή των οδών Ναυμάχου Παπανικολή και Φιλικών υπάρχει ένας καθρέφτης που είναι εξαιρετικά χρήσιμος για τους οδηγούς, αφού δεν υπάρχει άλλος τρόπος να ξέρουν αν έρχεται αυτοκίνητο, λόγω του ότι κρύβουν την ορατότητα οι τοίχοι των σπιτιών. Εδώ και καιρό, όμως, κάποια αυτοκόλλητα που έχουν κολληθεί πάνω ακριβώς στον καθρέφτη αφήνουν μικρό περιθώριο ορατότητας μέσα από αυτόν, κάτι που επιβαρύνεται τις πρωινές ώρες λόγω του ήλιου. Καλό θα ήταν να φροντίσει ο δήμος να αντικατασταθεί ή να καθαριστεί ο συγκεκριμένος καθρέφτης, καθώς ήδη έχουν σημειωθεί στο σημείο μικροατυχήματα.
Β.Χρ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey