Τα Δηκτικά

01/07/2012 - 05:56
Πριν από λίγες μέρες σχολιάζαμε άλλη μια δολοφονία σκύλου στο νησί, αυτήν τη φορά στην περιοχή της Γέρας και συγκεκριμένα στην περιοχή Απιδιάς Λάκκος, όπου επισκέπτης που περνούσε τις διακοπές του εκεί κοντά βρήκε ένα σκύλο δεμένο με σύρμα και σκοτωμένο.
Πριν από λίγες μέρες σχολιάζαμε άλλη μια δολοφονία σκύλου στο νησί, αυτήν τη φορά στην περιοχή της Γέρας και συγκεκριμένα στην περιοχή Απιδιάς Λάκκος, όπου επισκέπτης που περνούσε τις διακοπές του εκεί κοντά βρήκε ένα σκύλο δεμένο με σύρμα και σκοτωμένο. Μέλη της «Κιβωτού» βρέθηκαν μετά από ειδοποίησή μας στην περιοχή κι ύστερα από πολύωρη αναζήτηση βρήκαν το άτυχο ζώο στα σκουπίδια, όπου είχε μεταφερθεί από το δήμο μετά από ειδοποίηση της Αστυνομίας.
Β.Χρ.

Κάποιος να τα φροντίσει;

Μια αναγνώστριά μας από τη Μόρια μάς ενημέρωσε χτες πως μέσα στο χωριό, λίγο πιο πάνω από την εκκλησία, βρίσκονται εγκαταλελειμμένα από τη μητέρα τους τέσσερα κουτάβια. Όπως μας εξήγησε στεναχωρημένη, τα μικρά ζώα είναι πλέον σκελετωμένα, αφού έχουν να φάνε μέρες από ό,τι φαίνεται. Η ίδια θα επικοινωνούσε και με την «Κιβωτό», ωστόσο καλούσε τους άλλους κατοίκους της Μόριας αλλά και της Μυτιλήνης να ενδιαφερθούν, καθώς, όπως λέει, φοβάται μήπως κάποιος τους αφαιρέσει τη ζωή. Με τόσα που διαβάζει και ακούει να γίνονται, ποιος να την κατηγορήσει;
Β.Χρ.

Κατεβάστε…

Από τις 3 Μαρτίου του 2008 - όπως αναφέρεται στην πρώτη σελίδα της - η ιστοσελίδα του δήμου Καλλονής www.dimoskallonis.gr υπόσχεται πως σύντομα θα «φορτώσει» πληροφορίες. Ακόμη δεν υπάρχει, όμως, ούτε μία πληροφορία, ούτε καν για την ίδια την περιοχή, στοιχεία που θα μπορούσαν να έχουν ανέβει από την πρώτη στιγμή. Κι όμως, ο δήμος Καλλονής αποτέλεσε για το λόγο αυτό έναν από τους φορείς που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «ΣΥΖΕΥΞΙΣ», έργο τού τότε υπουργείου Εσωτερικών, με στόχο την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της τηλεπικοινωνιακής υποδομής του δημόσιου τομέα και τη βελτίωση της λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών.

… την ιστοσελίδα

Πού είναι τα αποτελέσματα σε αυτή την περίπτωση; Και γιατί δεν καταργείται η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, αφού η ύπαρξή της δεν εξυπηρετεί κανέναν, παρά μόνο κάνει άσχημη εντύπωση σε όποιον ψάχνει στο διαδίκτυο στοιχεία για το δήμο Καλλονής; Δεν υπάρχει κάποιος να ασχοληθεί με αυτό; Γιατί δεν είναι καλή εικόνα να μένει «ενεργή» μια ουσιαστικά ανενεργή και παντελώς κενή ιστοσελίδα ενός ολόκληρου φορέα τοπικής αυτοδιοίκησης. Τελικά το έργο πήγε άδικα, προφανώς, αφού σε λίγο καιρό δε θα υπάρχει ούτε ο ίδιος ο δήμος…
Β.Χρ.
 
Ξεκινούν από το Συμβουλευτικό Σταθμό Ψυχολογικής Υποστήριξης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το Εργαστήριο Πολιτικών και Κοινωνικών Θεσμών του Τμήματος Κοινωνιολογίας και το Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής και Επικοινωνίας, σεμινάρια Συμβουλευτικής και Διαχείρισης Κρίσεων. Τα σεμινάρια, που θα έχουν βιωματικό χαρακτήρα, θα διαρκέσουν 300 ώρες και θα διεξαχθούν και στη Μυτιλήνη, μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο, ένα Σαββατοκύριακο το μήνα. Η προθεσμία για τις αιτήσεις συμμετοχής είναι μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου, ενώ όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Συμβουλευτικού Σταθμού www.symv.aegean.gr.
Β.Χρ.


Ενεργοί πολίτες

Ένα από τα ονόματα που συζητήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο «Λέσβιον» για τη δημοτική κίνηση που συγκρότησαν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, των Οικολόγων Πράσινων και άλλοι μη κομματικά ενταγμένοι πολίτες, είναι «Ενεργοί Πολίτες». Σύμφωνα με την πληροφόρηση που είχαμε, είναι μια από τις επικρατέστερες ονομασίες, ενώ συνολικά σε συζήτηση τέθηκαν οκτώ προτάσεις.
Ν.Μ.

Στηρίζει τον Πάλλη

Ο γιατρός Γιάννης Ζερδελής, που στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές ήταν επικεφαλής του συνδυασμού που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ, θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Γιώργου Πάλλη. Συγκεκριμένα θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και θα διεκδικήσει να εκλεγεί με σταυρό. Η εξαιρετικά μεγάλη αποδοχή που έχει ο κ. Ζερδελής από τον κόσμο της Μυτιλήνης και τα γύρω χωριά, θα αποτελέσει σημαντική βοήθεια για το ψηφοδέλτιο του κ. Πάλλη.
Ν.Μ.

Αντιπεριφερειάρχης χωρίς σταυρό

Θα μπει στο ψηφοδέλτιο του Νάσου Γιακαλή υπό προϋποθέσεις ο Αλέκος Γιαζιτζόγλου. Δηλαδή μόνο αν θα ορισθεί αντιπεριφερειάρχης που θα εκλεγεί χωρίς σταυρό προτίμησης. Φίλοι του κ. Γιαζιτζόγλου μάς έλεγαν ότι ο Αλέκος πρέπει να είναι στο ψηφοδέλτιο διότι δεν μπορεί να μείνει χωρίς εκπροσώπηση η δυτική Λέσβος στη νέα περιφερειακή αρχή.
Ν.Μ.

Οι παλιοί μας φίλοι

Τι ζητούσαν στενοί πολιτικοί φίλοι του Αλέκου Γιαζιτζόγλου στην προεκλογική συγκέντρωση του Δημήτρη Βουνάτσου; Ήταν σε γνώση του πρόεδρου της ΕΑΣ Λέσβου ή όχι; Να υποθέσουμε ότι υπάρχει μια κάποιου είδους επαναπροσέγγιση των δύο πλευρών; Δύσκολα θα απαντούσαμε θετικά, διότι όσοι γνωρίζουν λένε ότι ο κ. Βουνάτσος στις τρεις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις όχι μόνο δε βοήθησε, αλλά πολέμησε τον κ. Γιαζιτζόγλου. Παρ’ όλα αυτά, εμείς λέμε πως όλα είναι πιθανά.
Ν.Μ.

«Καλλικράτης» και στους συνδυασμούς στη Λήμνο
Τον «Καλλικράτη» πάνε να εφαρμόσουν ακόμη και τους συνδυασμούς εν όψει των δημοτικών εκλογών στη Λήμνο. Έντονα φημολογείται τις τελευταίες ημέρες η συνένωση δύο εκ των έξι συνδυασμών, καθώς υπάρχει μεγάλη αδυναμία στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων, με τους έξι (!) υποψήφιους δημάρχους να έχουν επιδοθεί κυριολεκτικά σε αγώνα δρόμου για να βρουν ικανά στελέχη που θα πλαισιώσουν τα ψηφοδέλτιά τους. Τις περισσότερες, όμως, φορές συναντούν την απροθυμία των κατοίκων του νησιού και μόνο ένας ή δύο συνδυασμοί, σύμφωνα με πληροφορίες, προχωρούν σε δυνατές συνεργασίες, τις οποίες αναμένεται να ανακοινώσουν τις επόμενες ημέρες. Οπότε, μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξουν ή συνενώσεις ή αποχωρήσεις.
Α.Σπυ

Παρουσίασε αντιπεριφερειάρχη

Και τυπικά από τις 7 Σεπτεμβρίου, με την ισχύ των περιορισμών προβολής, μπήκαμε στην προεκλογική περίοδο, στο πλαίσιο της οποίας, μετά και την οριστικοποίηση των επικεφαλής των συνδυασμών, ξεκινά η φάση της «κατάρτισής» τους.
Ο Παύλος Βογιατζής, εκ των πρώτων που πήρε το χρίσμα του κόμματός του ως υποψήφιος για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ξεκίνησε πρώτος και τις ανακοινώσεις των αντιπεριφερειαρχών, και μάλιστα απ’ τη Σάμο. Όπως είχε γράψει το «Ε» κι όπως ανακοίνωσε χθες ο κ. Βογιατζής, για αντιπεριφερειάρχης Σάμου με το συνδυασμό «Αγώνας για τα νησιά μας» είναι ο κ. Θαλασσινός Θαλασσινός, τέως βουλευτής και διατελέσας νομάρχης Σάμου.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Ποια σχολεία;

Για δεύτερη φορά μέσα στους τελευταίους μήνες είναι ανοιχτή η πρόσκληση για τα εκπαιδευτήρια, δίχως όμως - όπως επισήμανε πρόσφατα και με δημόσια παρέμβασή του ο υποψήφιος δήμαρχος Λέσβου με τη στήριξη του Κ.Κ.Ε., Βαγγέλης Παλαιολόγος -, να υπάρχουν έτοιμες προτάσεις απ’ την πλευρά της νομαρχίας.
Στα επιχειρήματα με τα οποία κατά καιρούς έχει αιτιολογηθεί η όλη καθυστέρηση στην ωρίμανση των σχολικών έργων, ο κ. Παλαιολόγος ανταπαντά με τη λογικότατη ένσταση: «Πώς μπόρεσε η Χίος να έχει τέτοιες ώριμες μελέτες και η Λέσβος όχι;»
ΜΑΡ.ΠΛ.

Ακόμη δίχως σήμα

Φώναξαν και ξαναφώναξαν οι κάτοικοι, διαμαρτυρήθηκε κατ’ επανάληψη και ο δήμος Γέρας, το σχολιάσαμε κι εμείς, αλλά ακόμη - κλείνει μήνα τώρα - το Τάρτι δεν έχει τηλεόραση. Και στις δικαιολογίες της ΕΡΤ ότι ενημερώθηκε καθυστερημένα για τη βλάβη, οι έντονα αγανακτισμένοι κάτοικοι του οικισμού δηλώνουν πως δεν μπορούν άλλο να περιμένουν κι ότι έπρεπε ήδη από χθες να έχουν σπεύσει οι τεχνικοί για να αποκαταστήσουν το πρόβλημα. Εξ αιτίας του οποίου έχουν σιγήσει εκτός της τηλεόρασης και τα ραδιόφωνα, αφήνοντας τον παραλιακό οικισμό σε προπολεμικές συνθήκες.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey