Τα Δηκτικά

01/07/2012 - 05:56
Άγιο είχε ο οδηγός ενός αυτοκινήτου, ο οποίος στο δρόμο Μυτιλήνης - Καλλονής, στο ύψος του ξενοδοχείου «Mytilana», βγήκε από την πορεία του και «καρφώθηκε» σε χαντάκι στην άκρη του δρόμου.

Άγιο είχε ο οδηγός ενός αυτοκινήτου, ο οποίος στο δρόμο Μυτιλήνης - Καλλονής, στο ύψος του ξενοδοχείου «Mytilana», βγήκε από την πορεία του και «καρφώθηκε» σε χαντάκι στην άκρη του δρόμου. Το ατύχημα θα πρέπει να έγινε τις νυχτερινές ώρες μεταξύ Πέμπτης και Παρασκευής και ο οδηγός, προφανώς μη μπορώντας να το μετακινήσει, εγκατάλειψε το όχημα χωρίς να ειδοποιήσει την Αστυνομία, ενώ μάλλον δεν τραυματίστηκε, αφού ούτε στο νοσοκομείο πήγε. Πάντως, σύμφωνα με την Τροχαία, αν στο αυτοκίνητο υπήρχε συνοδηγός, θα είχε σκοτωθεί, αφού η θέση δεξιά μπροστά, είχε κυριολεκτικά ξεκολλήσει και μετακινηθεί στη θέση του οδηγού!

Περί του Μουσικού Σχολείου…

Κατηγορηματικά αρνητικός στο να κάνει οποιαδήποτε δήλωση σχετικά με το Μουσικό Σχολείο, ήταν ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Γιώργος Τάταρης. Όπως μας είπε, έχει θυμώσει με το πώς αντιμετωπίζεται στη Λέσβο, τόσο ο πολιτισμός, όσο και το ίδιο το Μουσικό Σχολείο, που εξακολουθεί να λειτουργεί με πολλά προβλήματα, αναφέροντας μάλιστα πως πρώτη φορά τώρα, μετά από 16 χρόνια λειτουργίας του Σχολείου, πήγε οργανωμένος φάκελος στο Υπουργείο. Μέχρι εδώ, καλά και δίκαια.

… και του ρόλου των Μ.Μ.Ε.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, όμως, μάλλον μάς αντιμετώπισε «επιθετικά», ισχυριζόμενος ότι τα τοπικά Μ.Μ.Ε. - όπως είπε χαρακτηριστικά - «θυμούνται το Σχολείο μόνο όταν υπάρχει πρόβλημα». Προσέθεσε, μάλιστα, πως δεν προβάλλουμε τις εκδηλώσεις του, όσο θα έπρεπε, λέγοντας ότι «όποιος ενδιαφέρεται για το Μουσικό, θα πρέπει να ξέρει τι γίνεται». Δεν ξέρουμε τι κάνουν τ’ άλλα μέσα ενημέρωσης, αλλά σε ό,τι μας αφορά, ακριβώς για το λόγο ότι θέλαμε να προβάλουμε μια ακόμη εκδήλωση του Σχολείου, επικοινωνήσαμε μαζί του. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως ο ρόλος του δημοσιογράφου, είναι η ενημέρωση και η δημοσιοποίηση και πως προφανώς δεν μπορεί να μεσολαβήσει περαιτέρω για την επίλυση όποιου προβλήματος. Αυτός είναι ο ρόλος των αρμοδίων, με τους οποίους, ίσως και με το δίκιο του, έχει απογοητευτεί ο κ. Τάταρης. Όσο για τις εκδηλώσεις, καλό θα είναι και το ίδιο το Σχολείο να ενημερώνει σχετικώς τον Τύπο ακόμη πιο συχνά, ώστε αυτές να έχουν τη δέουσα προβολή.
Β.Χρ.

Θα πληρωθεί πριν τις γιορτές;
Η δαπάνη για την εξισωτική αποζημίωση των αγροτών, εγκρίθηκε. Μένει να δούμε αν θα πληρωθεί πριν το τέλος του χρόνου, όπως επιθυμούν οι κτηνοτρόφοι μας. Λίγο τρέξιμο χρειάζεται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και την Αγροτική Τράπεζα, για να επιτευχθεί ο στόχος.
Ν.Μ.

Γιορτινή απεργία

Οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία στις 29 και 30 Δεκεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη μεταφορά σε αυτήν, 500 μηχανικών από την παλιά «Ολυμπιακή». Η ΥΠΑ έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου η εξαγγελθείσα απεργία να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική.
Φοβόμαστε πως όποιοι πρόκειται να ταξιδέψουν εκείνες τις μέρες από και προς το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, θα ταλαιπωρηθούν, εφόσον τελικά πραγματοποιηθεί η απεργία.
Ν.Μ.

Έρχεται μείωση τιμών

Η πτώση των τιμών του λαδιού στην Κρήτη, θα οδηγήσει σε πτώση, τις τιμές και στη Λέσβο. Θεωρούμε ότι είναι ζήτημα λίγων ημερών, η ΕΑΣ Λέσβου να προχωρήσει σε ανακοίνωση νέου τιμοκαταλόγου. Τον οποίο θα ακολουθήσουν και οι ιδιώτες έμποροι, έστω κι αν δίνουν, σε κάποιες περιπτώσεις, οριακά καλύτερες τιμές.
Ν.Μ.

Η ορκωμοσία του Δημοτικού Συμβουλίου Λήμνου

Ο πρώτος Δημάρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής, και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα ορκιστούν αύριο Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί στο κινηματοθέατρο «Μαρούλα». Η ορκωμοσία επιλέχτηκε να γίνει στο «Μαρούλα» καθώς ο χώρος του δημαρχείου, είναι μικρός, για να χωρέσουν ο δήμαρχος, οι δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και οι σύμβουλοι των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων και οι εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων. Αλλάζουν όλα με τον «Καλλικράτη» και όπως έλεγε έμπειρο αυτοδιοικητικό στέλεχος, το μόνο που θα μείνει, θα είναι οι ονομασίες της Μύρινας και των χωριών!
Α.Σπυ.

Πολυήμερη απουσία…

Σχόλια έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες, στους διαδρόμους του «Βοστάνειου», η πολυήμερη απουσία του Διοικητή Παύλου Παπαδόπουλου από το νοσοκομείο. Όπως κουβεντιάζεται, απουσιάζει από τις 15 Δεκεμβρίου και αναμένεται να επιστρέψει στις 10 Ιανουαρίου στη θέση του. Από την άλλη μεριά, ο ίδιος ο Διοικητής έχει τονίσει ότι τις προηγούμενες ημέρες βρισκόταν στην Αθήνα για επαφές για το θέμα πρόσληψης του νευροχειρούργου που έχει αναλάβει προσωπικά. Και μπορεί πράγματι ένα μεγάλο μέρος των ημερών αυτών, ο κ. Παπαδόπουλος να βρίσκεται στην Αθήνα για υποθέσεις του νοσοκομείου, όμως η συνεχής πολυήμερη απουσία του και μάλιστα σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη και με το νοσοκομείο ν’ αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα… προκαλεί δικαιολογημένα σχόλια.
Πελ.Γ.

Κομβόι της ΕΟΔ για άπορες οικογένειες

Ό,τι δεν έγινε -οργανωμένα- τα Χριστούγεννα, γίνεται τώρα ενόψει Πρωτοχρονιάς. Το παράρτημα Μυτιλήνης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, έχει ξεκινήσει τη συγκέντρωση υλικού (παιχνιδιών και τροφίμων) για άπορες οικογένειες της Μυτιλήνης. Ήδη μέλη του, έχουν απευθυνθεί σε μαγαζιά και καλούν και τους πολίτες να συμβάλουν, όπως μπορεί ο καθένας, για τη συγκέντρωση βοήθειας, που είναι πολύτιμη για κάποιες οικογένειες της πόλης μας. Η συγκέντρωση γίνεται στα γραφεία της ΕΟΔ (στο υπόγειο της Νομαρχίας) μέχρι και την Πέμπτη.
Πελ.Γ.

Ο φωτισμός

Στα μαύρα σκοτάδια βυθίζεται τα βράδια, μεγάλο τμήμα του δρόμου ακριβώς στην έξοδο της Μυτιλήνης από τη Λαγκάδα μέχρι και την Παγανή περίπου. Αυτές τις ημέρες των εορτών, που η κίνηση προς τα χωριά έχει αυξηθεί κατακόρυφα, είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο να υπάρχει επαρκής φωτισμός. Θα πρέπει οι αρμόδιοι να φροντίσουν ώστε ν’ αποκατασταθεί το συντομότερο, ο φωτισμός σε αυτό το κομμάτι του δρόμου.
Πελ.Γ.

Δικαιώθηκε

Δικαιώθηκε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης, Μιχάλης Λαζάρου, στην προσφυγή που είχε κάνει στο Συμβούλιο Επανακρίσεων του Πυροσβεστικού Σώματος και πριν λίγες ημέρες στις 23 Δεκεμβρίου, έγινε γνωστό ότι αναβαθμίζεται στο βαθμό του Αρχιπυράρχου. Ο κ. Λαζάρου είχε εξαιρεθεί στις τελευταίες Κρίσεις πριν μερικούς μήνες και είχε παραμείνει στη θέση του Πύραρχου. Τελικά πήρε το βαθμό που ανέμενε, το ζήτημα όμως, είναι τώρα αν θα αναβαθμιστεί και στη θέση του Περιφερειακού Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ή αν θα αποστρατευτεί.
Πελ.Γ.

Μόνος του…

Σιωπή σφίγγας κρατά ο Δημήτρης Βουνάτσος, ακόμη και σε έμπιστά του πρόσωπα, αναφορικά με τις επιλογές του σε ό,τι αφορά τις αντιδημαρχίες. Φέρεται μάλιστα να μην ανοίγει τα χαρτιά του, ακόμη και σε εκείνους που σκέφτεται να αξιοποιήσει ως άμεσους συνεργάτες του.
Και προκειμένου να μην υπάρξουν ούτε καν υποψίες για τις προθέσεις του, άρχισε τις επαφές για υπηρεσιακά ζητήματα… μόνος. Μόνος λοιπόν, πήγε χθες στην ΤΥΔΚ να ενημερωθεί για τα έργα των δήμων και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται, τη στιγμή, που ακόμη και οι μηχανικοί αναζητούσαν να βρουν ποιος ή ποιοι τον συνοδεύουν, για να υποπτευθούν με ποιον θα συνεργάζονται στενά, απ’ την… επόμενη κιόλας βδομάδα.

…έως τις δημαιρεσίες;
Μια φήμη θέλει τον κ. Βουνάτσο να κρατά την ίδια σιωπή τουλάχιστον έως και την Κυριακή 2 Ιανουαρίου, έως ότου δηλαδή γίνουν οι δημαιρεσίες κι εκλεγούν, βάσει της πρότασης που θα εισηγηθεί το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου.
Ο έμπειρος πολιτικός, ενδεχομένως να φοβάται ότι πρόωρες αποκαλύψεις περί των αντιδημαρχιών, θεματικών και τοπικών, να προκαλέσουν διαρροές στις ψηφοφορίες, κάτι που σίγουρα δεν θα αποτελεί καλή αρχή για τη δημοτική του θητεία.
Αναφορικά με τις δημαιρεσίες όμως, θα πρέπει να σημειώσουμε και κάτι ακόμη. Ότι μάλλον θα στριμωχθούν στο παλιό Δημαρχείο Μυτιλήνης κι όχι στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου, για έναν και μόνο λόγο, γιατί ο νόμος αναφέρει πως πρέπει να γίνουν σε δημοτικό κτήριο. Οπότε ο νέος δήμαρχος φέρεται να μην θέλει να διακινδυνεύσει κάποια προσφυγή αν επιλέξει χώρο που δεν είναι δημοτικός, αλλά θα ανήκει, όπως εν προκειμένω το νομαρχιακό μέγαρο, στην αιρετή Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.  
ΜΑΡ.ΠΛ.  

Βίοι παράλληλοι…

Με την ορκωμοσία σήμερα του Νάσου Γιακαλή και μεθαύριο του Δημήτρη Βουνάτσου, ως επικεφαλής αντίστοιχα σε Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και Δήμο Λέσβου, ο χρόνος γυρνά τρεις θητείες ή δώδεκα χρόνια ακριβώς πίσω. Όταν και πάλι, οι δύο τους, ορκίζονταν ως Δήμαρχος Μυτιλήνης ο ένας και Νομάρχης Λέσβου ο άλλος. Στις πρώτες τους τέτοιες θητείες, όπως και τώρα, είναι οι πρώτοι αιρετοί, στις νέες αυτοδιοικητικές μονάδες που ο «Καλλικράτης» φέρνει.
Σε άλλες εποχές, και σε άλλους οργανισμούς, αλλά και πάλι, βίοι τόσο παράλληλοι.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Περί κακοποίησης ζώων

Πριν από κάποιες μέρες, γράφαμε για ένα γαϊδουράκι που βρέθηκε κακοποιημένο στο Πέραμα και ευτυχώς σύντομα έτυχε φροντίδας από ειδικούς και φιλόζωους. Στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, κάποιοι ενημέρωσαν την «Κιβωτό» πως σε πολλές πόρτες της περιοχής, είχαν κολληθεί ανακοινώσεις, που σκοπό είχαν να αποτρέψουν τους κατοίκους από την κακοποίηση των ζώων. Είναι πολύ θετικό, να γίνονται και τοπικά, τέτοιες κινήσεις και μακάρι να πιάσουν τόπο. Ίσως ορισμένοι να «ακούσουν» πιο πολύ τους συγχωριανούς τους.
Β. Χρ.

Δεν λιώνουν οι πάγοι

Συνεχίζουν ακάθεκτοι το πατινάζ, μικροί και μεγαλύτεροι στη Μυτιλήνη. Τι κι αν έχει νοτιάδες και πασχαλινές θερμοκρασίες; Το παγοδρόμιο της πλατείας Σαπφούς, δε… μασάει. Πώς να το κάνουμε όμως, δεν είναι και ό,τι πιο ταιριαστό στην πόλη μας. Και λόγω γεωγραφικού μήκους και πλάτους, αλλά και λόγω του καιρού των τελευταίων ημερών. Όχι μόνο κρύο δεν έχει, αλλά παραλίγο να περάσουμε Χριστούγεννα στις… παραλίες. Έτσι όπως αλλάζουν πια οι εποχές, του χρόνου, μάλλον οι υπεύθυνοι θα χρειαστεί να σκεφτούν κάτι για πιο θερμά κλίματα.
Β. Χρ.

Και του χρόνου καθαρή
Την εικόνα μιας πολύ βρώμικης πόλης, παρουσίαζε η Μυτιλήνη το βράδυ της Κυριακής. Ο αέρας που φύσηξε, σκόρπισε παντού τα σκουπίδια των ξεχειλισμένων κάδων των γιορτών, γεμίζοντας δρόμους και πεζοδρόμια με χαρτιά και όχι μόνο. Όπως όλος ο κόσμος, οι υπάλληλοι του δήμου, δεν δούλεψαν αυτές τις μέρες, ήταν και Σαββατοκύριακο άλλωστε. Οι αρμόδιοι όμως, που τόσο καιρό ακούν τα παράπονα για την κατάσταση της πόλης και θα μπορούσαν τουλάχιστον να έχουν τοποθετήσει περισσότερους κάδους, για να μην ξεχειλίζουν οι υπάρχοντες, τι κάνουν; Προφανώς, περιμένουν να τους διαδεχτούν οι επόμενοι. Τι να ευχηθούμε για τη νέα χρονιά; Να είναι η Μυτιλήνη -επιτέλους- καθαρή πόλη…
Β. Χρ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey