Τα Δηκτικά

01/07/2012 - 05:56

Αναβλήθηκε
Αναβλήθηκε για να εκδικαστεί μια βδομάδα μετά, στις 14 Μαΐου, το αίτημα αναίρεσης του Παύλου Παπουτσάνη στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τις εκλογές του 2006 στο δήμο Πέτρας. Όπως υποστηρίζει ο τέως δήμαρχος, δε θα έπρεπε να γίνει κλήρωση μεταξύ του συνδυασμού του και αυτού του Απόστολου Αλατζά, που ισοψήφησαν, αλλά επαναληπτικές εκλογές.
Τελικά, μέχρι και την έκδοση απόφασης απ’ το ανώτατο δικαστήριο, τίποτα δεν έχει κλείσει…
ΜΑΡ.ΠΛ.

Το συνέταξε...

Αναδρομή στις επαφές που είχαν οι Δικηγόροι με τα κόμματα έκανε ο Γιάννης Πετρέλλης, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των τοπικών φορέων για το Εφετείο. Και θυμήθηκε τη συνάντηση με τους Γιώργο Παπαδημητρίου και Ντίνο Ρόβλια του ΠΑΣΟΚ, κατά την οποία και δεσμεύτηκαν για την ίδρυση του Εφετείου στη Μυτιλήνη.
«Ο Γιώργος Παπαδημητρίου, μάλιστα, - επεσήμανε ο κ. Πετρέλλης - είχε συντάξει και σχετικό υπόμνημα, που ως αναφορά θα κατέθετε στον Πρόεδρο της Βουλής για να συζητηθεί το θέμα. Με τον πρόωρο όμως κι άδικο χαμό του καθηγητή, έμεινε σε εκκρεμότητα η κατάθεση και συζήτησή του.»
Σε ό,τι αφορά στο ΠΑΣΟΚ όμως, έμεινε η ξεκάθαρη δέσμευση του κ. Ρόβλια στους Δικηγόρους της Λέσβου, όπως και οι σχετικές δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου πέρυσι στο Ηράκλειο.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Οι οφειλές για την υποδοχή των παράνομων μεταναστών

Οι ανάγκες φιλοξενίας και σίτισης των παράνομων μεταναστών που φθάνουν στο νησί είναι πολύ μεγάλες όπως γράψαμε το περασμένο Σαββάτο, με αποτέλεσμα τα κονδύλια που δαπανώνται με την κάλυψή τους να εκτινάσσονται στα ύψη. Το υπουργείο Εσωτερικών, από την άλλη μεριά, δεν είναι συνεπές στην καταβολή των πιστώσεων, με αποτέλεσμα οι οφειλές σε προμηθευτές που καλύπτουν τις ανάγκες του Κέντρου Υποδοχής, να είναι δυσβάσταχτες - και φυσικά η νομαρχία, μέσω της οποίας καταβάλλονται οι πιστώσεις να είναι έκθετη απέναντί τους. Ιδιαίτερα η Λέσβος, που είναι ανάμεσα στις πρώτες περιοχές της χώρας όσον αφορά στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, θα πρέπει να είναι σε προτεραιότητα από το υπουργείο για την καταβολή των απαιτούμενων πιστώσεων.
Πελ.Γ.

Βανδαλισμοί…

Γράφαμε πρόσφατα σχετικά με τις εργασίες στο Δημοτικό Κήπο για τη φύτευση λουλουδιών, οι οποίες βέβαια γίνονται αυτό τον καιρό και σε άλλα πάρκα της πόλης. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Υπηρεσία Περιβάλλοντος του δήμου, κάποιοι, όχι απλά ξεριζώνουν τα φυντάνια - προφανώς για να τα φυτέψουν -, αλλά τα καταστρέφουν κιόλας, προφανώς θέλοντας απλά να… καταστρέψουν. Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι πρόσφατα τοποθετήθηκαν κάποια νέα όργανα παιδικής χαράς στο πάρκο Αγίας Ειρήνης, τα οποία κάποιοι τα έσπασαν!
Όσο και να ψάξει κανείς να βρει μια εξήγηση για τέτοιες συμπεριφορές, είναι αδύνατο.
Πελ.Γ.

Άμεση παρέμβαση…

Δυο σχόλια του «Ε» που δημοσιεύτηκαν την προηγούμενη βδομάδα κινητοποίησαν τους εμπλεκόμενους αρμόδιους φορείς. Ο ταξίαρχος Βορείου Αιγαίου της ΕΛΑΣ, Χρήστος Δεσποτέλλης, όπως μάθαμε, διερευνά τι ακριβώς συνέβη με την «ανάρμοστη» συμπεριφορά αστυνομικού που κατήγγειλε αναγνώστριά μας στην Καλλονή. Ο δε περιφερειακός υπεύθυνος για το Βόρειο Αιγαίο του ΟΤΕ, Γιώργος Λεοντής, με αφορμή μια άλλη καταγγελία αναγνώστριάς μας για βλάβη σε τηλέφωνο στα Πηγαδάκια που δεν αποκαταστάθηκε άμεσα, όχι μόνο επιλήφθηκε του θέματος, αλλά υπογράμμισε ότι τέτοιου είδους αναφορές στον Τύπο διευκολύνουν και το δικό του έργο, την προσπάθεια καλύτερης εξυπηρέτησης του κοινού.
Εννοείται πως ο στόχος θα έχει επιτευχθεί όταν οι πολίτες ή πελάτες δεν αναγκάζονται να ζητούν τη βοήθεια του Τύπου για να βρουν το δίκιο τους, να γίνουν τα αυτονόητα δηλαδή.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Τυχερός….

Δίχως να θέλουμε σε τίποτε να αμφισβητήσουμε τις προθέσεις του Γιάννη Γιαννέλλη, η εξέλιξη της Παρασκευής, να κλείσει δηλαδή η Βουλή, τον απομακρύνει απ’ την ανάγκη να κάνει οτιδήποτε… βιαστικά. Ή αλλιώς, πριν έρθει η ώρα να καταψηφίσει το πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, πριν παραιτηθεί ή ανεξαρτητοποιηθεί για το θέμα του Εφετείου, σταμάτησε το κοινοβουλευτικό έργο, οπότε όλα μετατίθενται για το απώτερο μέλλον.
Τέτοια τύχη…
ΜΑΡ.ΠΛ.

Κι άλλα παιδιά

Όσο θα κοντοζυγώνει η μέρα να ανοίξει το νέο Γυμνάσιο Θερμής, όσο θα περνά ο καιρός και δε θα υπάρχει προοπτική για νέο κτήριο του Γυμνασίου Μόριας, τόσο τα γυμνάσια της περιοχής, μαζί με το Παμφίλων, θα είναι σε διαρκή αντιπαράθεση.
Ο μόνος τρόπος για να πάψουν οι κόντρες και η μιζέρια της μοιρασιάς των λιγοστών μαθητών ανάμεσα σε Μόρια και Πάμφιλα, είναι να αυξηθούν οι μαθητές της περιοχής. Διότι με λιγότερα από 200 παιδιά, όπως και να γίνει, τρία γυμνάσια δεν μπορούν, όσο κι αν οι τοπικοί φορείς το θέλουν, να σταθούν.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Η Μυτιλήνη είναι πόλη για ποδήλατο. Οι δρόμοι της;

Η προχθεσινή ποδηλατοπορεία, στην οποία συμμετείχαν μικροί και μεγάλοι, έδειξε να καταρρίπτει τον ισχυρισμό ορισμένων ότι η Μυτιλήνη δεν είναι πόλη για ποδήλατο λόγω μεγάλων κλίσεων, αφού δεν υπήρξε δυσκολία από κανένα συμμετέχοντα στο να ακολουθήσει την πορεία σε όλη τη διαδρομή της, από την πλατεία Σαπφούς, ως το γύρο του Κάστρου και τη Χρυσομαλλούσα.
Ωστόσο, το «δύσκολο» σημείο της ποδηλατοπορείας ήταν η ποιότητα των δρόμων της πόλης, τόσο στο σημείο που είναι τα Τσαμάκια, όσο και στην περιοχή της Επάνω Σκάλας, με τις πολλές λακκούβες που καθιστούν το οδόστρωμα ιδιαίτερα επικίνδυνο για τους ποδηλάτες, ιδίως μικρότερων ηλικιών…
Β.Χρ.

Ήρθαν πάλι οι κρατούμενοι

Καθώς οι απεργιακές κινητοποιήσεις των δικηγόρων για το Εφετείο συνεχίζονται, «πονοκέφαλο» αποτελεί για την Αστυνομία ο μεγάλος αριθμός κρατουμένων που κάθε τόσο καταφθάνουν από τον Κορυδαλλό για να παραστούν σε δίκες που δε γίνονται ποτέ, εξ αιτίας των κινητοποιήσεων. Από τα ξημερώματα της Κυριακής βρίσκονται στη Μυτιλήνη 47 κρατούμενοι, οι οποίοι έχουν μοιραστεί σε αστυνομικά τμήματα του νησιού, ενώ τα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μυτιλήνης είναι ασφυκτικά γεμάτα. Οι κρατούμενοι θα μείνουν μέχρι την Τετάρτη και μέχρι τότε θα πρέπει μεγάλη δύναμη της Αστυνομίας να βρίσκεται στο πόδι για το φόβο… αποδράσεων.
Πελ.Γ.

Η «μάντρα» παραμένει

Παρά τα μέτρα που κατά καιρούς έχουν ανακοινωθεί για να σταματήσει το φαινόμενο της «μάντρας» στο πάρκινγκ, παραμένει η ίδια κατάσταση. Πρόσφατα, με απόφαση της Επιτροπής Κυκλοφοριακού, τοποθετήθηκαν πινακίδες για περιοχή περιορισμένου χρόνου στάθμευσης, μπροστά από το Άγαλμα Εθνικής Αντίστασης, με το σκεπτικό ότι θα επιβάλλονταν πρόστιμα σε όσους πάρκαραν εκεί για ώρες τα αυτοκίνητά τους. Όμως, κατά μήκος αυτού του σημείου, είναι παρκαρισμένα αυτοκίνητα με πωλητήρια που καταλαμβάνουν θέσεις εις βάρος των υπόλοιπων οδηγών που ψάχνουν μάταια για μια θέση παρκαρίσματος. Μπροστά στις απειλές για πρόστιμα, κάποιοι… σφυρίζουν αδιάφορα.
Πελ.Γ.

Ξέμεινε ένα τμήμα…

Διαμαρτυρίες από κατοίκους της οδού Τυρνάβου στην Ακαδημία προκάλεσε το γεγονός ότι, παρά τις αρχικές εξαγγελίες της ΔΕΥΑΜ, οι εργασίες για τα δίκτυα του βιολογικού ξεκίνησαν λίγα μέτρα παραπάνω, αφήνοντάς τους ουσιαστικά... έξω από το έργο. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ, κ. Κώστας Κατσαρός, μιλώντας για το θέμα, μας είπε ότι στο κομμάτι αυτό της περιοχής απαιτείται η δημιουργία ενός μικρού αντλιοστασίου, καθώς ο δρόμος είναι ανηφορικός και θα χρειαστεί αντλία για ν’ ανεβαίνουν τα λύματα. Το κόστος όμως κατασκευής αντλιοστασίου ήταν απαγορευτικό στη δεδομένη φάση για τη ΔΕΥΑΜ, γι’ αυτό και ενέταξε αυτό το κομμάτι του δρόμου στη μελέτη με τα «υπόλοιπα» του δήμου Μυτιλήνης, η οποία θα ενταχθεί για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ.
Πελ.Γ.

Η αλήθεια των αριθμών

Γράφαμε σε προηγούμενο σχόλιό μας για την «κίνηση» στις Δημοτικές Αστικές Συγκοινωνίες του δήμου Μυτιλήνης. Τα επίσημα στοιχεία όμως είναι πολύ πιο εντυπωσιακά. Συγκεκριμένα, μόνο τον Απρίλιο μπήκαν στα μίνι μπας 17.000 επιβάτες, 15.000 το Μάρτιο και 10.000 άτομα το Φεβρουάριο. Κατά μέσο όρο μετακινούνται με τη δημοτική συγκοινωνία 700 άτομα ημερησίως. Από αυτούς, οι μισοί περίπου μετακινούνται δωρεάν.
Πελ.Γ.

Υπάρχει έλεγχος;

Σε κάθετο δρόμο της Ερμού, ακριβώς πάνω στη διασταύρωση με αυτήν, όπως μας είπε αναγνώστης μας, ένας ιδιοκτήτης καταστήματος έχει «μοστράρει» το ψυγείο με τα παγωτά πάνω στο πεζοδρόμιο, καταλαμβάνοντας χώρο για τους πεζούς και εμποδίζοντας τους άλλους επαγγελματίες. Τελικά, υπάρχει καθόλου έλεγχος για την προστασία του ιστορικού κέντρου από τις αυθαίρετες παρεμβάσεις; Η Δημοτική Αστυνομία τι κάνει;
Πελ.Γ.

Αποδίδουν οι προσπάθειες

Το Συντονιστικό Όργανο Εθελοντικής Αιμοδοσίας έχει αποδειχθεί ότι ήταν μια πολύ σωστή πρωτοβουλία που ανέλαβε, σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών, το Νοσοκομείο Μυτιλήνης, με στόχο να οργανώσει τις προσπάθειες που γίνονται, προκειμένου να υπάρχει επάρκεια αίματος στο νησί. Ευτυχώς έχουν δημιουργηθεί και νέοι σύλλογοι εθελοντών σε δήμους του νησιού. Ήταν απαραίτητο, όμως, να υπάρχει συντονισμός, ώστε οι εθελοντικές αιμοδοσίες να οργανώνονται κατά συγκεκριμένα διαστήματα, για να καλύπτονται και οι ανάγκες. Στην κατεύθυνση αυτή, οι προσπάθειες έχουν αποδώσει, σύμφωνα και με τα συμπεράσματα της πρόσφατης συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου. Ελπίζουμε να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η πρωτοβουλία αυτή.
Πελ.Γ.
 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey