Τα Δηκτικά

01/07/2012 - 05:56

Ο δαίμων τα... είχε με τη διατροφή!
Ο γνωστός δαίμων του τυπογραφείου «χτύπησε» στο ένθετο περιοδικό «View» με αφιέρωμα στην Ομορφιά & Διατροφή, που κυκλοφόρησε με την εφημερίδα μας το Σάββατο 21 Μαΐου. Έτσι, στο άρθρο της κλινικής διαιτολόγου-διατροφολόγου Χαράς Κουτρολού αντί να δημοσιευτεί η δική της φωτογραφία, από λάθος εμφανίστηκε μία άσχετη φωτογραφία που ασφαλώς δεν έχει καμμία σχέση με την ίδια.
Μερικές φορές πραγματικά είναι να τρελαίνεται κανείς πώς προκύπτουν τέτοιες ακατανόητες εκπλήξεις. Και όλα αυτά ενώ η Χαρά Κουτρολού δεν είναι άγνωστη σε μας, δεδομένου ότι εδώ και μερικά χρόνια συνεργάζεται με την εφημερίδα «Εμπρός» τακτικά, με άρθρα σχετικά με τη διατροφή.
Θέλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη από την ίδια γι’ αυτήν τη δυσάρεστη έκπληξη και ως ελάχιστη επανόρθωση εκ μέρους μας δημοσιεύουμε τη δική της φωτογραφία, έτσι για να μην υπάρξει καμμία παρερμηνεία ποια είναι πίσω από τα κείμενα που συνοδεύουν την υπογραφή της.
Και πάλι ζητάμε συγγνώμη!
«Ε»

Μια… αγκαλιά

Όλο και περισσότερες κινήσεις, που σκοπό έχουν το να… μας φέρουν πιο κοντά. Ποδηλατοπορείες, ανοιχτά γεύματα, άλλη μια συνάντηση για δωρεάν… αγκαλιές που διοργανώνεται το ερχόμενο Σάββατο. Λέτε να καταφέρουμε τελικά να γνωριστούμε καλύτερα έτσι, και να έρθουμε όντως πιο κοντά; Γιατί, όπως φαίνεται, η απομάκρυνση του ενός από τον άλλο είναι το χειρότερο ίσως που συμβαίνει σε πολύ κόσμο, και για να αλλάξει αυτό, δυστυχώς, δεν αρκεί μόνο μια… αγκαλιά. Είναι όμως, ίσως, το πρώτο βήμα.
Β.Χρ.

Κουράστηκε η «Πρόβα»

Κουράστηκαν τα μέλη της θεατρικής ομάδας «Πρόβα» των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και αυτός είναι ο λόγος τελικά που δε θα επαναληφθεί η από κοινού καλλιτεχνική δράση με το ΚΕΘΕΑ. Εδώ που τα λέμε, τον τελευταίο μήνα οι φοιτητές τρέχουν συνέχεια. Και μόνο το να συναναστραφείς όλες αυτές τις μέρες με τόσο κόσμο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Και μετά και τις χθεσινές συναυλίες στο «Ξενία», οι αντοχές θα έχουν σίγουρα πέσει ακόμη περισσότερο. Δεν πειράζει, αρκετά τόνωσαν την πολιτιστική ζωή της πόλης το μήνα αυτό.
Β.Χρ.

Επικίνδυνα παιχνίδια

Άνοιξε ο καιρός, άρχισαν πάλι τα επικίνδυνα παιχνίδια τα μικρά Τσιγγανόπουλα. Χθες το πρωί, τρία από αυτά τσουλούσαν ένα καρότσι σούπερ μάρκετ στο δρόμο μπροστά από το εργοστάσιο της ΔΕΗ, ανάμεσα σχεδόν στα αυτοκίνητα. Είναι καθαρά θέμα τύχης το ότι μέχρι τώρα δεν έχει γίνει ατύχημα στο σημείο αυτό. Και αφού κανείς δεν ενδιαφέρεται να τα προστατέψει, τουλάχιστον οι οδηγοί θα πρέπει να προσέχουν περισσότερο.
Β.Χρ.

Συνεχίζουν τα Ταξί

Συνεχίζουν την αποχή τους από τη μεταφορά μαθητών οι Ιδιοκτήτες των Περιφερειακών Ταξί της Λέσβου, αφού ούτε κατά τη χθεσινή τους συνάντηση στην Περιφέρεια δεν ικανοποιήθηκε το αίτημά τους να πληρωθούν τα δεδουλευμένα. Από τη μια είναι το θέμα των μαθητών, από την άλλη κάποιες φορές μάλλον χρειάζεται να πιέσει κανείς μέχρι τα άκρα για να πάρει αυτό που δικαιούται.
Β.Χρ.

Το Δημόσιο διώχνει τους επιστήμονες

Στο χθεσινό φύλλο της, η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου για επιστήμονες με αποδοχές άνω των 1.800 ευρώ. Ανάμεσα σε αυτούς τοποθετούνται και οι κτηνίατροι. Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι οι κτηνίατροι που απασχολούνται στις κεντρικές υπηρεσίες του κράτους, τις περιφέρειες και τους δήμους, είναι μόλις 630. Η δουλειά τους είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη δημόσια υγεία, αρκεί να αναλογιστούμε ότι αυτοί ελέγχουν τα κρέατα και τα αλιεύματα που καταναλώνουμε καθημερινά. Παρά το ότι υπάρχει έλλειμμα κτηνιάτρων, λοιπόν, προωθείται η περαιτέρω μείωσή του.
Το συμπέρασμα είναι πως η διατροφική μας ασφάλεια δεν είναι δεδομένη.
Ν.Μ.

Σε βαθιά κρίση ο περιφερειακός Τύπος

Ο περιφερειακός Τύπος της χώρας μας βρίσκεται σε βαθιά κρίση. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στη συνέλευση της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Ηπείρου, Πελοποννήσου και Νήσων το περασμένο Σάββατο, το 2006 μόλις ένα μέλος της Ένωσης ήταν άνεργο. Φέτος οι άνεργοι υπερβαίνουν τους 30 κι εκτιμάται ότι σε ένα χρόνο θα είναι διπλάσιοι.
Ν.Μ.

Τα σαΐνια

Η ΕΑΣ Λέσβου δε βάζει έξτρα χρεώσεις για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων επιδότησης μέχρι τώρα. Κι αν προσπαθήσουν να το κάνουν οι συνεταιρισμοί, θα πρέπει οι παραγωγοί να τους καταγγείλουν. Φοβόμαστε, όμως, ότι κάποια σαΐνια της υπαίθρου που εμπλέκονται με την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων επιδότησης, δεν αποκλείεται να κάνουν έξτρα χρεώσεις για να δει καλύτερες μέρες η τσέπη τους. Ελπίζουμε η ΕΑΣ Λέσβου και οι πρωτοβάθμιοι συνεταιρισμοί αυτήν τη φορά να μην κάνουν τα στραβά μάτια. Αρκετά μ’ αυτές τις παρανομίες, που τείνουν να γίνουν καθεστώς με την ανοχή των καθ’ ύλην αρμοδίων.
Ν.Μ.

Πώς την είδαν;

Κάποιοι στο ΛΑΟΣ τον τελευταίο καιρό νομίζουν πως είναι τοποτηρητές του πατριωτισμού των νησιωτών.
Χθες η τοπική Νομαρχιακή Επιτροπή επανήλθε στην υπόθεση της ερώτησης Κοραντή, λέγοντας: «Δεν αντέχουμε να ρουφούν το αίμα μας οι Λυσιστράτηδες, οι Συνυπάρξεις τα Αρχιπέλαγα και άλλες κομπανίες.»
Αντιπαρερχόμαστε το λαϊκισμό που αποπνέουν τα κείμενα του ΛΑΟΣ και φυσικά την ουσία των όσων υποστηρίζουν, αφού χρήματα για τις εκδηλώσεις δε ζητήθηκαν…
Αναρωτιόμαστε μόνο, επειδή σε ετούτο τον τόπο κατοικούμε κι όχι αλλού, τι έγιναν οι προ ετών κομματικές προστασίες, αλλά και οι καταγγελίες περί χρηματισμού, παράνομης λειτουργίας επιχειρήσεων, ακόμα και αυθαίρετων, κάποιων που σήμερα τολμούν να κάνουν τους… πατριώτες!
Α.Ω.


Σε χωματερή μετατρέπονται τα Τσαμάκια μετά από κάθε σχολική εκδρομή δημοτικών σχολείων της Μυτιλήνης στο χώρο αυτό. Μοναδική και φωτεινή εξαίρεση, η εκδρομή του 1ου Δημοτικού Σχολείου την περασμένη Παρασκευή, του οποίου οι μαθητές μάζεψαν τα δικά τους αλλά και σκουπίδια συμμαθητών τους από άλλα σχολεία.
Κυρία Τσολερίδου…
Μήπως κάποιοι δάσκαλοι τελικά στους μαθητές τους πρέπει, εκτός από γράμματα, να διδάσκουν και ολίγον από (περιβαλλοντικό και όχι μόνο) ήθος;

Για το Ακούγιου

Για την πρωτοβουλία της συγκέντρωσης υπογραφών έκφρασης της αντίθεσης των πολιτών στην κατασκευή του πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου μίλησε το πρωί της Κυριακής, στη εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Πάρις Τσάρτας. Ο πρύτανης προσκλήθηκε απ’ τους παρουσιαστές του σταθμού να τον φιλοξενήσουν στο στούντιο μόλις ολοκληρωθεί η προσπάθεια, προκειμένου να μιλήσει αναλυτικότερα για το θέμα.
Με το Ακούγιου και στους κινδύνους από ένα πυρηνικό ατύχημα ξεκίνησε την παρέμβασή της και η Λιάνα Κανέλλη, που ήταν η αμέσως μετά τον πρύτανη καλεσμένη της εκπομπής.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Διαβασμένοι…

Όχι μόνο είχαν ενδιαφέρουσες προτάσεις πολλά απ’ τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, αλλά κάποιοι φάνηκαν και ιδιαίτερα διαβασμένοι, προκαλώντας θετικά σχόλια, κατ’ αρχήν των ίδιων των εισηγητών, όπως ο Γιάννης Τσακίρης που παρουσίασε την πρόταση για το τεχνικό πρόγραμμα.

… και γρήγοροι
Και σε αντίθεση με ό,τι θα περίμενε κανείς, η όλη διαδικασία εξελίχθηκε πολύ γρήγορα, αφού ο διάλογος για τη διαβούλευση τέλειωσε λίγο πριν τις 11.30΄. Τέτοια ώρα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου θυμίζουμε ότι μόλις είχε ξεκινήσει η συζήτηση του πρώτου προ ημερησίας διάταξης θέματος.
Για να διευκολύνουμε κάθε καλοπροαίρετη σύγκριση, πρέπει να αναφέρουμε ότι και οι δύο συνεδριάσεις ξεκίνησαν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα και έχουν περίπου τον ίδιο αριθμό μελών, 45 το Δημοτικό Συμβούλιο, 49 η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Εσωτερική διαβούλευση…

Μετά τη θετική γνωμοδότηση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, αναμενόταν χθες το απόγευμα το θέμα του προϋπολογισμού να απασχολήσει και την Εκτελεστική Επιτροπή, δηλαδή το όργανο που αποτελείται απ’ το δήμαρχο, Δημήτρη Βουνάτσο, και τους 13 θεματικούς και χωρικούς αντιδημάρχους.
Κι επειδή δε φαινόταν όλοι να συμμερίζονται τις απόψεις του αρμόδιου αντιδημάρχου για τις «προτεραιότητες» που θα έπρεπε να έχει ο προϋπολογισμός - μάλλον το αντίθετο -, δεν αποκλείεται η «εσωτερική διαβούλευση» των στελεχών της πλειοψηφίας να αποδείχτηκε για τον Απόστολο Πατέστο πολύ πιο σκληρή απ’ τη δημόσια διαβούλευση για το ίδιο θέμα. Άλλωστε, πώς να πείσεις αυτούς που προσδοκούν να κάνουν έργο βασιζόμενοι στον προϋπολογισμό για τον οποίο μόλις την προηγουμένη επρόκειτο να ενημερωθούν;
Σημειωτέον ότι αύριο Τετάρτη συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή, ομοίως με το ίδιο θέμα που θα απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο το πιο πιθανόν τη μεθεπόμενη Παρασκευή 3 Ιουνίου.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Διαδρομή χάρτη!

Την εμπειρία ξενοδόχων των Βατερών μετέφερε ο Θεόδωρος Βαλσαμίδης, λέγοντας ότι κάποιοι τουρίστες που βλέπουν στους χάρτες να απεικονίζεται δρόμος σύνδεσης του Αμπελικού με το Σταυρό, τον επιλέγουν για να πάνε πιο γρήγορα - έτσι νομίζουν - απ’ το Πλωμάρι στα Βατερά και να μην κάνουν τον κύκλο.
Στην πράξη, ώρες μετά διαπιστώνουν γιατί δε συνάντησαν άλλα αυτοκίνητα στον υφιστάμενο παλιό και κακοτράχαλο χωματόδρομο που εμφανίζεται στους χάρτες. Ο οποίος παρεμπιπτόντως πρέπει, μετά τη... διαβούλευση τόσων χρόνων, επιτέλους να γίνει, γιατί θα λύσει προβλήματα.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey