Τα Δηκτικά

01/07/2012 - 05:56

Τζιπ σε τρελή πορεία
Πριν από 10 ημέρες περίπου έγινε το ατύχημα της φωτογραφίας σε δρόμο κοντά στην Αστυνομία. Ξημερώματα Κυριακής κι ένα τζιπ σε τρελή πορεία παρέσυρε δυο σταθμευμένα αυτοκίνητα, προκαλώντας πολύ μεγάλες ζημιές. Το τζιπ που «έχασε» μια ρόδα από τη σύγκρουση με τα δυο αυτοκίνητα, συνέχισε την πορεία του με… τις υπόλοιπες τρεις, χωρίς φυσικά να σταματήσει. Η τροχαία εντόπισε πολύ σύντομα τον οδηγό του «τρελού» τζιπ, ο οποίος κλήθηκε να κάνει δήλωση και ν’ αναλάβει η ασφαλιστική εταιρεία του να πληρώσει τις ζημιές στους ανυποψίαστους οδηγούς των δυο αυτοκινήτων που τα βρήκαν διαλυμένα!
Πελ.Γ.

… κι οι Κρητικοί χώρια

Οι αγρότες της Κρήτης θα κατέβουν για κινητοποίηση στην Αθήνα στις 4 Μάη. Κι ο στόχος τους είναι να κάνουν πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου. Χθες, μετά τη συνέντευξή του ο Aλ. Γιαζιτζόγλου έλεγε στους Κρήτες αγροτιστές να κατέβουν και οι αγρότες της Λέσβου μαζί, κι αυτοί ήταν αρνητικοί. Η άρνηση έβαλε ψύλλους στα αυτιά του προέδρου της ΕΑΣΛ, που φοβάται ότι θα βγούμε ριγμένοι στην κατανομή της επιδότησης για το λάδι. Δεν ξέρουμε κατά πόσο ισχύουν όλα τα παραπάνω, αλλά είναι βέβαιο ότι το αγροτικό κίνημα, αν μπει στη λογική των τοπικισμών, θα οδηγηθεί σε πλήρη αποτυχία. Μια ματιά στη σημερινή κατάντια της ΓΕΣΑΣΕ δείχνει πού οδηγούνται τα πράγματα.
Ν.Μ.

Οι βιοκαλλιεργητές πληρώνουν τις εμμονές

Επιμένουν η νομαρχία και η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης να μην ανακοινώνουν τα ποσά των επιδοτήσεων που πρόκειται να πάρει κάθε βιοκαλλιεργητής. Είναι θετικό ότι ανακοινώνονται τα ονόματα αλλά αυτό δεν αρκεί. Δεν μπορεί οι εμμονές ορισμένων υπηρεσιακών στελεχών και η αδιαφορία της νομαρχιακής αρχής να ταλαιπωρούν εκατοντάδες βιοκαλλιεργητές οι οποίοι αναγκαστικά θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την υπηρεσία ή θα πρέπει να πάνε στα γραφεία της για να μάθουν πόσα χρήματα πρόκειται να πάρουν. Αυτό σημαίνει εκατοντάδες χαμένες ώρες εργασίας τόσο για τους βιοκαλλιεργητές, όσο και για τους υπαλλήλους της υπηρεσίας. Όλες αυτές οι εργατοώρες θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν καλύτερα και κυρίως αποτελεσματικότερα αν το ζήτημα αντιμετωπιζόταν με την κοινή λογική και την υφιστάμενη κοινοτική νομοθεσία, την οποία κάποιοι παραβλέπουν ή αγνοούν.
Ν.Μ.

Θα πληρώσουν

Η μεγάλη πλειοψηφία των παραγωγών της Λέσβου που λαμβάνουν αγροτικές επιδοτήσεις θα κληθούν και φέτος να πληρώσουν από την τσέπη τους την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης. Κι αυτό γιατί από τους περίπου 20.000 παραγωγούς, μόλις 4.000 είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες οι υπόλοιποι είναι ετεροαπασχολούμενοι. Συνεπώς, περίπου 16.000 παραγωγοί θα κληθούν για ακόμη μια φορά να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για μια εργασία που είναι υποχρέωση του κράτους να τους την παρέχει δωρεάν. Μάλιστα δε θα έχουν κανένα απολύτως δικαίωμα να επιλέξουν εκείνοι ποιος θα τους παρέχει αυτή την υπηρεσία, ούτε φυσικά θα έχουν καμμία δυνατότητα να διαπραγματευτούν το κόστος ενεργοποίησης.
Τι σου είναι τελικά η ελεύθερη αγορά….
Ν.Μ.

Η ΠΑΣΕΓΕΣ φάντης μπαστούνι

Αφού έφθασαν ως εδώ τα πράγματα, άλλη λύση δεν υπάρχει. Η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης θα γίνει από τις ενώσεις συνεταιρισμών. Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι γιατί θα πρέπει και πάλι να εμπλακεί η ΠΑΣΕΓΕΣ. Και τέλος πάντων, ποια ακριβώς υπηρεσία θα προσφέρει η ΠΑΣΕΓΕΣ που κάνει απαραίτητη τη συμμετοχή της στο έργο και την αδρή αμοιβή που θα λάβει γι’ αυτή;
Ν.Μ.

Κρατητήρια… το «Βοστάνειο»

Σχεδόν 10 αστυνομικούς τη μέρα σε βάρδιες απασχολούν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο κρατούμενοι για την υπόθεση του καβγά στο «Λίμπερτυ». Δεδομένου ότι σε βάρος τους εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης, με το που θα έβγαιναν από το Νοσοκομείο και οι δυο θα οδηγούνταν στο κρατητήριο. Οι γιατροί όμως βεβαιώνουν ότι πρέπει να παρατείνουν την παραμονή τους στο Νοσοκομείο και έτσι δυο θάλαμοι έχουν μετατραπεί σε… κρατητήρια.
Πελ.Γ.

Κλείνει ο δρόμος στα «Θέρμα»

Κλείνει από σήμερα και για τουλάχιστον πέντε ημέρες ο δρόμος μπροστά από τα «Θέρμα» για τις ανάγκες των εργασιών διαπλάτυνσης, μετά την κατεδάφιση του ξωκκλησιού του Αγίου Θεράποντα. Μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες, η κυκλοφορία θα γίνεται μέσω της παράκαμψης της Μόριας. Αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, οι εργασίες δε θα καθυστερήσουν, διαφορετικά θα ταλαιπωρηθούν για λίγες μέρες παραπάνω οι οδηγοί.
Πελ.Γ.

Ο χορός των Δημοτικών Υπαλλήλων

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η βραδιά που οργάνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ το περασμένο Σάββατο στο «Ζαΐρα». Μεγάλη συμμετοχή, πλούσιος μπουφές, ενώ τη βραδιά πλαισίωσαν ο Σύλλογος «Πάραλος» αλλά και ο Σόλωνας Λέκκας, που διατήρησαν το κέφι αμείωτο μέχρι αργά το βράδυ.
Πελ.Γ.

Εκκρεμότητα…

Η υπόθεση Παυλίδη - Μανούση πήρε το δρόμο της μετά την απόφαση του κοινοβουλίου να συγκροτηθεί προανακριτική επιτροπή. Υπάρχει όμως η άλλη υπόθεση, Παυλίδη - «Πρωτέα», που ακόμη βρίσκεται στο στάδιο της κυρίας ανάκρισης στη Ρόδο. Και επειδή δεν έχει αποκλειστεί - τουναντίον μάλλον είναι το πλέον ισχυρό - το ενδεχόμενο ομοίως να οδηγηθεί στη Βουλή, φαίνεται να έχει πολύ… Παυλίδη ακόμη η πολιτική επικαιρότητα της χώρας.
Την ίδια εκκρεμότητα, υπενθύμισε και ο Νίκος Σηφουνάκης, μιλώντας στη Βουλή όπου κατηγόρησε τη Ν.Δ. και τον κ. Παυλίδη προσωπικά: «Διαλύσατε την ακτοπλοΐα, την καταντήσατε εκεί που την καταντήσατε και σήμερα οι υπάλληλοι του υπουργείου είναι στον ανακριτή για την ιστορία της Τήλου, που καταστρατηγήσατε διαδικασίες για να δώσετε στο φίλο σας τη γραμμή και να μη την πάρει ο μειοδότης.»

… και λάθη

«Αγαπητέ κύριε Παυλίδη, πληρώνετε τα λάθη σας και κυρίως διότι πιστεύατε ότι το κράτος είναι της Ν.Δ. και των ανθρώπων που είναι προσκείμενοι στη Ν.Δ., όπως είναι ο κ. Μανούσης. Το βίο και την πολιτεία του κυρίου την ξέρουν όλοι. Εσείς τι θέλατε να ανακατευτείτε με τέτοια υποκείμενα; Διότι περί αυτού πρόκειται.»
Με αναφορές σε «φίλους» για την υπόθεση του «Πρωτέα», ή σε «προσκείμενα υποκείμενα» για την υπόθεση Μανούση, ο βουλευτής Λέσβου τέλειωσε την ομιλία του το βράδυ της Δευτέρας, «αποτελειώνοντας» το διάδοχό του στο υπουργείο Αιγαίου. Όχι, θα τον άφηνε!
ΜΑΡ.ΠΛ.
 
Πώς θα κλείσουν…

Εκτός από κάποια τελευταία έργα της Χίου, η χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΘΗΣΕΑΣ δεν είχε εντάξεις έργων από δήμους του νομού Λέσβου κι ήταν αναμενόμενο, αφού το πρόγραμμα ολοκληρώνεται τους επόμενους μήνες. Άλλωστε, τόσο η χθεσινή διαδικασία, όπως και η επόμενη που θα γίνει στις αρχές Ιουνίου, πραγματοποιείται όπως είπε ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και πρόεδρος της επιτροπής, Γιάννης Λέκκας, για να διευκολυνθούν οι δήμοι στο πώς θα κλείσουν το πρόγραμμα.

Πώς θα δουλέψουν…

Το οποίο, με δεδομένο ότι οι περισσότεροι δήμοι δεν μπορούν να εντάξουν έργα στο ΕΣΠΑ ως τελικοί δικαιούχοι, ήταν το μόνο που τους επιτρέπει την παρούσα περίοδο την άσκηση «αναπτυξιακής» πολιτικής.
Κι όσο αργούν οι επίσημες και συγκεκριμένες ανακοινώσεις για ΘΗΣΕΑ ΙΙ, τόσο μεγαλώνει το άγχος των δημάρχων για το πώς θα πορευτούν σε έργα τον επόμενο ενάμιση χρόνο που τους απομένει έως τις εκλογές. Με τι εργαλείο χρηματοδότησης θα μπορέσουν να δουλέψουν; Ειδικά αυτήν την προεκλογική περίοδο, που οι ανάγκες, τουλάχιστον σε επίπεδο σχεδιασμού και εξαγγελιών, είναι αυξημένες.
ΜΑΡ.ΠΛ.
 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey