Τα Δηκτικά

01/07/2012 - 05:56
Βουνά από σκουπίδια, είχαν συγκεντρωθεί και πάλι τις περασμένες μέρες στη Μυτιλήνη. Και καλά για τις μέρες αυτές, ήταν γιορτές και οι υπάλληλοι του Δήμου έκαναν κι αυτοί τις διακοπές τους.
Και πάλι για σκουπίδια
Βουνά από σκουπίδια, είχαν συγκεντρωθεί και πάλι τις περασμένες μέρες στη Μυτιλήνη. Και καλά για τις μέρες αυτές, ήταν γιορτές και οι υπάλληλοι του Δήμου έκαναν κι αυτοί τις διακοπές τους. Ξεχειλισμένοι ήταν όμως, οι κάδοι σε ορισμένες συνοικίες της πόλης και χθες το πρωί. Οπότε, είτε οι κάτοικοι έχουν αρχίσει ξαφνικά να πετούν περισσότερα σκουπίδια καθημερινά, είτε ορισμένοι κάδοι… ξεχνιούνται κάθε τόσο.
Β. Χρ.

Όλο και πιο κοντά
Γράφαμε τις προηγούμενες ημέρες ότι συζητιέται η μείωση των επιβαρύνσεων υπέρ τρίτων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Χθες είδαμε δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργού Γιάννη Διαμαντίδη για το ίδιο θέμα. Φαίνεται ότι βρισκόμαστε κοντά σε κάποια απόφαση. Η οποία ελπίζουμε να συνδυαστεί με μείωση του συντελεστή του ΦΠΑ, που βαρύνει τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.
Ν.Μ.

«Τσιμπάνε» οι τιμές
Από τα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας, είδαμε μια ελαφρά ανοδική τάση στις τιμές των έξτρα παρθένων ελαιολάδων. Πρόκειται για μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εξέλιξη καθώς τις μέρες του Πάσχα παραδοσιακά, η αγορά του ελαιολάδου ήταν παγωμένη σε όλη τη Μεσόγειο. Αυτή τη χρονιά όμως, το σκηνικό δείχνει να αλλάζει.
Ν.Μ.

Ανάρπαστο το «Aegean Gold»
Φιλανδοί τουρίστες που ήρθαν στη Λέσβο με το κρουαζιερόπλοιο την Κυριακή, άδειασαν τα ράφια του «Duty Free» του λιμανιού από τις συσκευασίες του «Aegean Gold». Το βραβευμένο λάδι του Πλωμαρίου, τυγχάνει διεθνούς αναγνώρισης.
Ν.Μ.


Κρατήστε στη μνήμη σας αυτή τη φωτογραφία. Από το πανηγύρι του Άη Γιώργη στη Θερμή, όπου σφάχτηκε το πρώτο μοσχάρι - κουρμπάνι της χρονιάς. Και ξαναθυμηθείτε την στα τέλη του Οκτώβρη. Να δείτε πόσα λιγότερα θα είναι τα φετινά κισκέτσια. Βλέπετε η πληρωμή τους από δημόσια ταμεία ως… πολιτιστική εκδήλωση, εξέλιπε!


Ανάγκη ενημέρωσης
Τα φαινόμενα βίας μεταξύ εφήβων, υπάρχουν και στη Μυτιλήνη και δυστυχώς πολλά παιδιά φοβούνται να μιλήσουν. Ίσως θα ήταν χρήσιμο να γίνουν κάποιες ενημερωτικές καμπάνιες στα σχολεία για το ζήτημα αυτό. Μπορούν τα παιδιά αυτά που εμφανίζουν τέτοια παραβατική συμπεριφορά, να απομονωθούν και το σχολείο να λάβει τα μέτρα του, αρκεί οι μαθητές που πέφτουν θύματα βίας, να μιλήσουν.
Πελ.Γ.

Πού είναι το Κέντρο;
Έχουν περάσει μήνες από τότε που διαπιστώναμε ότι το Κέντρο Υποκατάστατων του ΟΚΑΝΑ, βρίσκεται μόνο στα χαρτιά, και όπως φαίνεται, τέλη Απριλίου, αυτό δεν έχει αλλάξει. Με βάση τις ανακοινώσεις που είχε κάνει η Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, κ. Μένη Μαλλιώρη, στη Μυτιλήνη, θα έπρεπε κανονικά το Κέντρο Υποκατάστατων αυτή την εποχή να ήταν έτοιμο να λειτουργήσει, όμως οι εργασίες δεν έχουν ξεκινήσει καν. Μήπως θα δούμε και πάλι την ιστορία να επαναλαμβάνεται;
Πελ.Γ.

Τα κάγκελα
Εδώ και πάνω από ένα χρόνο, είχε συμβεί ένα ατύχημα στην οδό Καβέτσου και ένα αυτοκίνητο είχε πέσει πάνω στα μεταλλικά κιγκλιδώματα που υπάρχουν στην άκρη του δρόμου. Τα κάγκελα είχαν στραβώσει και μετακινηθεί, όμως από τότε κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να τα αντικαταστήσει. Στα κιγκλιδώματα που έχουν τοποθετηθεί στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου πριν από μήνες, είχαν πέσει μπογιές, ούτε αυτά ενδιαφέρθηκε κανείς να βάψει. Ο Δήμος θα πρέπει να συντηρήσει τα κιγκλιδώματα που τοποθετήθηκαν, αφενός μεν για την ασφάλεια των πεζών και αφετέρου για να ομορφύνουν το δρόμο. Όπως είναι τώρα όμως …αποτελούν μια ασχήμια.
Πελ.Γ.

Περί καπνίσματος
Μπορεί τα μέτρα για το κάπνισμα, να έχουν φέρει αποτελέσματα, ιδιαίτερα αυτή την εποχή που έχουν βγει τα τραπεζάκια έξω, όμως υπάρχουν μαγαζιά που αφήνουν τους θαμώνες τους να καπνίζουν κανονικότατα στους εσωτερικούς χώρους τους, αδιαφορώντας για τις απαγορεύσεις. Με αυτό τον τρόπο βέβαια, επιδιώκουν να προσελκύσουν πελατεία λειτουργώντας σε βάρος των υπολοίπων, αφού… αντίθετα με τους άλλους, επιτρέπουν το κάπνισμα παντού. Θα πρέπει όμως να γίνονται τακτικοί έλεγχοι και να επιβάλλονται πρόστιμα, για να μάθουν όλοι να σέβονται τους νόμους.
Πελ.Γ.

Θυμήθηκε τα παλιά

Ο δικός μας Μιχάλης Ορφανός, ήταν ανάμεσα στους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές της Μυτιλήνης, που συμμετείχαν έστω και σαν προπονητικός σύμβουλος, στον συμβολικό αγώνα με τους ανήλικους μετανάστες της Αγιάσου την Τετάρτη το απόγευμα. Είχε έτσι την ευκαιρία να θυμηθεί λίγο τα παλιά και να «ξεσκονίσει» τις ικανότητές του στο αγαπημένο του άθλημα.
Πελ.Γ.


Δεν γνώριζε
«Δεν γνώριζα την οικονομική κατάσταση των Δήμων όταν δήλωνα ότι δεν θα γίνουν αυξήσεις σε φόρους και τέλη», υπογράμμισε ο Δημήτρης Βουνάτσος όταν ο Γιώργος Πάλλης τού θύμισε προεκλογική του δήλωση σε αθηναϊκή εφημερίδα. Δείχνοντας ότι δεν έχει κανένα λόγο να κρύβει τα όσα είχε δηλώσει προεκλογικά.
Παρ’ όλα αυτά, τις κατηγορίες για φορομπηχτική πολιτική δεν τις απέφυγε.
Ν.Μ.

Ούτε νερό
Σε εντελώς ακατάλληλες συνθήκες είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν τις συνεδριάσεις του Δημοτικού και του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Μυτιλήνη. Πρώτα από όλα, δεν υπάρχουν θέσεις για αυτούς, με αποτέλεσμα να στριμώχνονται μαζί με τους παρατηρητές. Τα τζάμια που έχουν τοποθετηθεί μεταξύ των παρατηρητών και του χώρου που καταλαμβάνουν οι σύμβουλοι, κόβουν την ορατότητα. Έτσι σε πολλές περιπτώσεις, οι δημοσιογράφοι δεν βλέπουν ποιος μιλάει. Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχε ούτε ένα ποτήρι νερό για αυτούς αν και παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση επί πέντε ώρες. Να φροντίσουν οι Πρόεδροι του Δημοτικού και του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης να έχουν τα στοιχειώδη κατά τις συνεδριάσεις των οργάνων γιατί αυτό συμβάλλει στην καλύτερη ποιότητα της ενημέρωσης.
Ν.Μ.

Κόντρα για το Γλέζο
Η κριτική του Αντιδημάρχου Μήθυμνας, Λευτέρη Βογιατζή, στο Μανώλη Γλέζο ενόχλησε το δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Πάλλη. Εκείνος ζήτησε από το Δήμαρχο μια αποκατάσταση. Ο κ. Βουνάτσος χρησιμοποιώντας τις ρητορικές του ικανότητες, προσπάθησε να μπαλώσει τα πράγματα λέγοντας ότι παρερμηνεύτηκαν τα λόγια του κ. Βογιατζή. Αλλά ο κ. Βογιατζής αμέσως μετά, τα ανέτρεψε όλα. Είπε ότι τιμά τον κ. Γλέζο παρόλα αυτά θεωρεί εθνομηδενιστικές τις αντιλήψεις του. Τον μέμφθηκε γιατί έχει ταυτίσει τον εαυτό του και την ιστορία του με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στο παρελθόν έχει εκλεγεί βουλευτής και ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ.
Μετά τα όσα είπε ο κ. Βογιατζής, ο κ. Πάλλης ειρωνικά σχολίασε: «Σήμερα τιμήσαμε δεόντως το Μανώλη Γλέζο».
Ν.Μ.

Κι ο Γλέζος της ιστορίας

Μια φωτογραφία από την επίσκεψη του Μανώλη Γλέζου στη Μυτιλήνη στις αρχές της δεκαετίας του 1960, παρουσιάζουμε σήμερα με αφορμή την παρουσία του στην εκδήλωση για την Εθνική Αντίσταση στο Πλωμάρι. Ο Μανώλης Γλέζος της φωτογραφίας, εικονίζεται στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης μαζί με τον Ηλία Ηλιού και τον Στρατηγό Στέφανο Σαράφη, όταν είχαν έρθει στο νησί ομιλητές σε εκδήλωση της ΕΔΑ.
Καλωσόρισες ξανά Μανώλη Γλέζο…
«Ε»


Τίνος παιδί είναι;
Τα στοιχεία που αφορούν διδάσκοντες των Πανεπιστημίων που έχουν απασχοληθεί με σύμβαση ορισμένου χρόνου την τελευταία διετία και που έχουν άμεση συγγενική σχέση με μέλος ΔΕΠ ή μέλος του προσωπικού του Ιδρύματος, ζήτησε ο Υφυπουργός Παιδείας, Γιάννης Πανάρετος, από τους Πρυτάνεις. Σκοπός, να υπάρχει διαφάνεια στις διαδικασίες επιλογής. Περιπτώσεις συγγενικών σχέσεων υπάρχουν ή έχουν υπάρξει σίγουρα στο παρελθόν και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Και κανείς δεν λέει ότι η συγγενική σχέση σημαίνει αυτόματα και έλλειψη αξιοκρατίας, ωστόσο με τον τρόπο αυτό, θα είναι όλα ξεκάθαρα και θα προστατευθούν αν μη τι άλλο οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, από όποια αβάσιμα αρνητικά σχόλια.
Β. Χρ.

Υπεύθυνη στάση
Έβγαλε ανακοίνωση για την Πρωτομαγιά, η Αντιδημαρχία Καθαριότητας και ζητάει από τους πολίτες να μην βγάλουν τα σκουπίδια τους εκείνη τη μέρα, λόγω του ότι δεν θα γίνει αποκομιδή τους. Μακάρι η έκκληση για υπεύθυνη ατομική στάση και συνεννόηση, της Αντιδημαρχίας, να πιάσει τόπο. Άλλωστε, τι είναι μια μέρα να μείνουν τα σκουπίδια στα σπίτια, καλά κλεισμένα σε σακούλες; Σίγουρα καλύτερο από το να πετιούνται οι σακούλες σε ξεχειλισμένους κάδους και να ανοίγονται από γάτες και σκύλους.
Β. Χρ.

Μυρίζουν οι υπόνομοι
Έντονη είναι κάθε τόσο, η δυσοσμία στην περιοχή των Λαδάδικων και της Κουλμπάρας, που αναδύεται από τους υπόνομους. Όσο ζεσταίνει ο καιρός, θα γίνεται όλο και πιο έντονη και καλό θα είναι οι αρμόδιοι να πάρουν κάποια μέτρα, αφού η περιοχή αυτή βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της πόλης.
Β. Χρ.

Οι μπάρες της Ερμού
Το παράπονο των καταστηματαρχών της Παλιάς Αγοράς για τα μηχανάκια και τα αυτοκίνητα που περνούν από την περιοχή τους ακόμη και όταν η αγορά είναι ανοιχτή, δεν είναι χωρίς λόγο και αιτία. Πολύ συχνά, ειδικά τα δίκυκλα, διασχίζουν το κομμάτι αυτό της αγοράς αναπτύσσοντας μάλιστα μεγάλη ταχύτητα, κάνοντας έτσι επικίνδυνη τη βόλτα για τους πεζούς. Αλλά και αυτοκίνητα μπαίνουν συχνά, αφού οι μπάρες δεν λειτουργούν και δεν τα εμποδίζουν σε τίποτα. Θα έπρεπε ο Δήμος να φροντίσει να τις αποκαταστήσει, αφού είναι κρίμα ένα εγχείρημα που ξεκίνησε καλά, να εγκαταλειφθεί στο πρώτο τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε.
Β. Χρ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey