Τα Δηκτικά

01/07/2012 - 05:56

O Sakis πήγε για ψώνια
Το γεγονός του καλοκαιριού αναμενόταν να είναι η χθεσινοβραδινή συναυλία του Σάκη Ρουβά στο Εθνικό Στάδιο της Μυτιλήνης. Ο αγαπημένος σταρ έφθασε χθες στη 1 το μεσημέρι στη Μυτιλήνη και αμέσως μετέβη σε γνωστό πολυκατάστημα που είναι χορηγός των συναυλιών του και αγόρασε ρούχα, προκαλώντας ντελίριο σε θαυμάστριές του που βρέθηκαν εκεί.
Πελ.Γ.

Λιγότερο προσωπικό

Μπορεί ο δήμος Μυτιλήνης να ελπίζει ότι θ’ ανανεωθούν οι συμβάσεις προσωπικού και θα μπορέσει να δεχθεί τον ίδιο αριθμό παιδιών στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς που είχε δεχθεί και πέρυσι, όμως σύμφωνα και με δημοσιεύματα αθηναϊκών εφημερίδων τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Το υπουργείο Εσωτερικών φέρεται να έχει αποφασίσει να μην ανανεώσει τις συμβάσεις και έτσι πολλοί βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν με λιγότερο προσωπικό, πράγμα που σημαίνει ότι θα δεχθούν και λιγότερα παιδιά.
Πελ.Γ.

Δε θα… στερέψουμε από καύσιμα

Μπορεί τα δελτία ειδήσεων καθημερινά να κάνουν λόγο για έλλειψη καυσίμων και ότι «τα νησιά αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα» από την απεργία των βυτιοφόρων, μπορεί και στη Μυτιλήνη να σχηματίστηκαν ουρές στα βενζινάδικα, όμως ο πρόεδρος των πρατηριούχων, κ. Νίκος Παπαδέλλης, τόνισε ότι δεν υπάρχει ζήτημα έλλειψης καυσίμων. Τα περισσότερα πρατήρια εφοδιάζονται με ιδιωτικής χρήσης βυτία των εταιρειών και έτσι, ακόμη και αν υπάρξουν ελλείψεις σε κάποια από αυτά τις επόμενες ημέρες, το νησί δεν πρόκειται να στερέψει από καύσιμα. «Ο πανικός που δημιουργήθηκε στον κόσμο έχει γίνει η αιτία ν’ αυξηθεί κατακόρυφα η κατανάλωση και να σημειωθούν κάποια ελλείψεις, όμως τα περισσότερα πρατήρια εφοδιάζονται κανονικά», τόνισε ο ίδιος.
Πελ.Γ.

Πάνω από ένα εκατομμύριο η ζημιά

Ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ η ζημιά που έχουν υποστεί οι τοπικές παραγωγικές επιχειρήσεις από το «κανόνι» του ομίλου «Ατλάντικ». Αυτές που κατά κύριο λόγο έχουν πληγεί, είναι οι τυροκομικές επιχειρήσεις (ιδιωτικές και συνεταιριστικές) και οι επιχειρήσεις τυποποίησης ελαιολάδου. Θύματα ακούμε ότι έχουν πέσει και αρκετές παραγωγικές επιχειρήσεις της Λήμνου.
Ν.Μ.

Ενημέρωση από τις εφημερίδες

Από τις εφημερίδες και το διαδίκτυο ενημερώνονται οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της νομαρχίας για θέματα που τους αφορούν. Κι αυτό γιατί οι υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δείχνουν να βρίσκονται σε θερινή... νάρκη. Τα ίδια ισχύουν και για την αντίστοιχη υπηρεσία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ανακοίνωση για τα Μικρά Σχέδια Βελτίωσης εκδόθηκε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου την ημέρα που ξεκινούσε η υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα. Για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, οι τοπικές υπηρεσίες επίσης έχουν μαύρα μεσάνυχτα. Οι υπάλληλοι των υπηρεσιών μάς λένε ότι τους ρωτούν οι ενδιαφερόμενοι αγρότες κι εκείνοι, γεμάτοι ντροπή, λένε ότι δεν έχουν καμμία επίσημη ενημέρωση κι ό,τι γνωρίζουν προέρχεται από τις εφημερίδες και το διαδίκτυο.
Κυρία Υπουργέ, μήπως θα έπρεπε να κάνετε κάτι με τους υπαλλήλους του υπουργείου σας;
Ν.Μ.Τα μηχανάκια στα πεζοδρόμια παραμένουν στα κεντρικά σημεία της Μυτιλήνης, ενώ στην προκυμαία στη μεγάλη πλειοψηφία τους οι οδηγοί δείχνουν να έχουν συμμορφωθεί και παρκάρουν στις θέσεις που έχουν καθοριστεί. Στην οδό Σμύρνης, η σκιά των δέντρων έχει γίνει πρώτης τάξεως πάρκινγκ για τους δικυκλιστές πάνω στο πεζοδρόμιο.
Η Δημοτική Αστυνομία άραγε σε ποια πόλη… δραστηριοποιείται;
Γιατί τουλάχιστον στη Μυτιλήνη δεν τους βλέπει κανένας.
Πελ.Γ.


«Τα μιλήσανε»
Ένα τετ α τετ είχαν ο αντινομάρχης Σταύρος Ψαρρόπουλος και ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου - Λήμνου, Στέλιος Αλμπάνης, την Τρίτη το απόγευμα στην παρουσίαση του συστήματος εξάτμισης της «Τεχναγρομηχανικής». Κάτι μας λέει ότι η συζήτησή τους αφορούσε την υπόθεση της δανειοδότησης της ΑΕΝΑΛ.
Ελπίζουμε σύντομα να δούμε κάποια θετική εξέλιξη.
Ν.Μ.

Τα πειραχτήρια
Παλαιοί φίλοι ο έπαρχος Λήμνου, Δημήτρης Σάραγκας, και ο μέτοχος της «Επικοινωνίας Λέσβου» Πέτρος Πιτσιλαδής, που συναντήθηκαν το βράδυ της Τρίτης στην παρουσία της «Τεχναγρομηχανικής». Κάθισαν δίπλα-δίπλα και τα πειράγματα έδιναν και έπαιρναν εκατέρωθεν. Στο χαρούμενο κλίμα της παρέας βοηθούσε το ευχάριστο θέμα της εκδήλωσης.
Ν.Μ.

Ήταν αλλού

Ανάμεσα στους καλεσμένους του κ. Γόμου το βράδυ της Τρίτης ήταν και η ΕΑΣ Λέσβου. Κανένα μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης δεν πήγε στην εκδήλωση, όμως. Ίσως γιατί εκείνη την ώρα το επιτελείο του κ. Γιαζιτζόγλου είχε μαζευτεί στην οδό Αλκαίου εν όψει της επίσκεψης Μπατζελή.
Ν.Μ.

Περαστικά…
Μια ξαφνική και σοβαρή περιπέτεια υγείας βίωσε τις προηγούμενες μέρες ο διευθυντής της ΔΕΥΑΜ και στέλεχος της εφημερίδας «Πολίτης», Παναγιώτης Κλαδίτης, που ευτυχώς, με τη βοήθεια και του συμπατριώτη μας καρδιοχειρουργού Στρατή Παττακού, πέρασε τα δύσκολα και βρίσκεται πλέον στο στάδιο της ανάρρωσης.
Περαστικά και σύντομα με το φακό επ’ ώμου να απαθανατίζει ξανά, όπως το συνηθίζει άλλωστε, ό,τι του προκαλεί, ή θέλει να προκαλέσει σε άλλους, το ενδιαφέρον.

Περαστικά… (2)

Σαφώς ηπιότερης έντασης ήταν το πρόβλημα που το βράδυ της Τρίτης έστειλε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης το δήμαρχο Ευεργέτουλα, Μιχάλη Πολυπαθέλλη. Ο δήμαρχος, με συμπτώματα έντονου κνησμού, δεν πίστευε ότι μετά από τόσα χρόνια φανατικής και συστηματικής κατανάλωσης παστής, της μιας μέρας, σαρδέλας, μπορεί να πάθει κάτι σαν αλλεργικό σοκ απ’ το συγκεκριμένο έδεσμα. «Τι το ‘θελα με φεγγάρι, όταν για τρεις μέρες δεν έχει βγει λέπι, να παραγγείλω σαρδέλες;», αναρωτιόταν χθες που έχοντας ήδη καλμάρει απ’ τη φαγούρα ζύγιαζε το πότε θα ενδώσει ξανά, αν θα υποκύψει δηλαδή και πάλι, στο μυτιληνιό σούσι.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Βοήθεια με τις αφίσες!!!

Με τα συγχαρητήριά του για το γεγονός ότι θα υπάρχει πρόβλεψη για την ανακύκλωση των απορριμμάτων στις μεγάλες συναυλίες, αναγνώστης μας, που δηλώνει έντονα ευαισθητοποιημένος στο θέμα, αγωνιά για το τι θα γίνει με τις χιλιάδες αφίσες προβολής των εκδηλώσεων. Όπως μας κατήγγειλε, τις προάλλες κι ενώ έβγαινε απ’ την Παγανή προς τη Λάρσο, συνεργείο αφαιρούσε τις αφίσες του Βασίλη Παπακωνσταντίνου για να βάλει αυτές του Σάκη Ρουβά. Αντί όμως οι αφίσες που έφευγαν απ’ τις κολώνες να συγκεντρώνονται στο φορτηγό του συνεργείου, έπεφταν, ή καλύτερα αφήνονταν να πέσουν, στο οδόστρωμα.
Η απορία του, «αλήθεια πώς θα είναι οι κεντρικοί δρόμοι του νησιού μετά το Βασίλη, μετά και το Σάκη;», απηχεί σε όλη της την έκταση την ανάγκη οι δράσεις πολιτισμού, και στην πόλη, και στα χωριά, να μην αποτελούν ακόμη μία εστία επιβάρυνσης του περιβάλλοντος.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Αναγκαία συμπλήρωση

Στο κείμενο που δημοσιεύτηκε χθες για την παράσταση της θεατρικής ομάδας «Οι Άστεγοι», δυστυχώς ο «δαίμων του υπολογιστή» έπαιξε με τα ονόματα των συντελεστών, τα ανακάτεψε και στο τέλος εξαφάνισε μερικά.
Συμπληρώνουμε, λοιπόν, στο σημείο που γινόταν αναφορά στους κύριους ρόλους, τα ονόματα της Ράνιας Καχριμάνη και της Λάνας Χαραλάμπους, οι οποίες ήταν εξαιρετικέςί.
Με την παρούσα προσθήκη ζητάμε την κατανόηση των εκλεκτών ερασιτεχνών ηθοποιών.
Π.Σ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey