Τα Δηκτικά

01/07/2012 - 05:56

Ζητείται ησυχία 
Πολλαπλασιάζονται τα παράπονα για ηχορρύπανσης, όπως και οι μηνύσεις απ’ την Αστυνομία, για καινούργιο νυχτερινό στέκι που έχει ανοίξει απ’ το Πάσχα σε γειτονιά ενός εκ των τουριστικότερων θερέτρων της Λέσβου.
Τρεις μήνες πάντως οι διαμαρτυρίες των περιοίκων, που ολοένα και πληθαίνουν, δε φαίνεται να φτάνουν - γιατί άραγε; - στα αυτιά της δημοτικής αρχής, στην οποία εγκαίρως έχουν φτάσει ενυπόγραφα κείμενα πολιτών που ζητούν την ησυχία τους, που θέλουν απλά να μην τους στερούν «ετσιθελικά» το δικαίωμα στο νυχτερινό ύπνο.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Συνταξιοδοτείται   

Έγινε παππούς και αποχωρεί από το Νοσοκομείο. Ο λόγος για το γιατρό διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών, Νίκο Μαυρουδή, ο οποίος, όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση βράβευσης των αιμοδοτών την Τετάρτη το απόγευμα, έχει καταθέσει τα χαρτιά του για συνταξιοδότηση. Άλλωστε έχει πει από καιρό πως «μόλις γίνει παππούς θα φύγει από το Νοσοκομείο για ν’ ασχοληθεί αποκλειστικά με τον εγγονό.» Φαίνεται ότι τελικά την απόφασή του αυτή θα την τηρήσει και το Νοσοκομείο θα στερηθεί την πολύχρονη προσφορά του. Δυστυχώς, ο ένας μετά τον άλλο η παλιά... φρουρά των γιατρών του Βοστάνειου αποχωρεί, μ’ ό,τι αυτό σημαίνει.
Πελ.Γ.

Βρόμισαν τη θάλασσα

Λουόμενοι που βρίσκονταν στην παραλία Κανόνι της Θερμής το Σάββατο το απόγευμα, είδαν ξαφνικά τη θάλασσα να γεμίζει ακαθαρσίες. Οι ίδιοι εκτιμούσαν ότι προέρχονταν από βόθρο της περιοχής, ο οποίος είχε υπερχειλίσει ή ο ιδιοκτήτης του τον είχε αδειάσει εσκεμμένα στη θάλασσα. Σε κάθε περίπτωση, είναι απαράδεκτο να συμβαίνουν τέτοια πράγματα την ώρα που εκατοντάδες άνθρωποι παίρνουν το μπάνιο τους σε μια παραλία που συγκεντρώνει πολλούς λουομένους. Αναρωτιόμαστε, όμως, μετά το συμβάν αν κάποια αρμόδια αρχή αναζήτησε τον ένοχο!
Ν.Μ.

Από τον ΕΦΕΤ ουδέν νεώτερον

Ανακοινώθηκαν χθες τα αποτελέσματα των ελέγχων που έκανε η Συντονιστική Επιτροπή Ελέγχου Τροφίμων, σε διάφορες περιοχές της Λέσβου, κατά το μήνα Ιούνιο. Από το ΕΦΕΤ, όμως, δεν έχουμε κανένα νεώτερο. Ούτε αν τοποθετήθηκε διευθυντής στην Περιφερειακή Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, ούτε αν ξεκίνησαν οι έλεγχοι μάθαμε.
Κατά τα άλλα, όλα πάνε πρίμα.
Ν.Μ.

Πρώτη γεύση για την ΚΑΠ

Οι προτάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Κοινή Αγροτική Πολιτική θα συζητηθούν την Πέμπτη, κι έτσι, θα πάρουμε μια πρώτη γεύση για το πώς ακριβώς βλέπει το σώμα την περίοδο μετά το 2013. Όχι, δε θα ληφθούν τώρα οι αποφάσεις. Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα. Το κρισιμότερο χρονικό σημείο θα είναι το Σεπτέμβριο, με τη δημοσίευση των θέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το θέμα.
Ν.Μ.

Ήρθαν χθες…

Αργά χθες το μεσημέρι έφτασαν στη Λέσβο απ’ το υπουργείο Παιδείας οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις. Νομοθετικά όμως, προβλέπεται ένας ακόμη έλεγχος, ο τελικός, αυτός που θα γίνει σήμερα το πρωί σε όλα τα λύκεια, με αντιπαραβολή των στοιχείων, πριν αναρτηθούν και δοθούν στη δημοσιότητα οι βαθμοί.
Στο επιχείρημα γιατί να γίνει και τρίτος έλεγχος αφού ήδη έχουν γίνει δύο, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας, Θανάσης Φραγκόπουλος, μας θύμισε ότι πριν λίγα χρόνια είχε υπάρξει πρόβλημα σε βαθμολογία υποψηφίου στα Λατινικά, η οποία είχε έρθει λάθος απ’ το υπουργείο και εντοπίστηκε στο Λύκειο Μανταμάδου.
Αύριο στο «Ε», όπως κάθε χρόνο, θα φιλοξενήσουμε τις 50 καλύτερες βαθμολογίες από κάθε Κατεύθυνση στη Λέσβο, όπως και τις καλύτερες βαθμολογίες της Λήμνου.
ΜΑΡ.ΠΛ.


Η είδηση με το σχόλιο που τη συνόδευε, δημοσιεύτηκε με την επισυναπτόμενη φωτογραφία σε πολλά blogs στο διαδίκτυο.
«Εδώ και περίπου ένα μήνα κάποιοι παράτησαν το σκυλάκι με το λυπημένο ύφος στο Μόλυβο της Λέσβου, σε ένα από τα πάρκινγκ. Δεν έφευγε από εκεί, γιατί ίσως περίμενε να επιστρέψουν να το παραλάβουν οι ιδιοκτήτες του...
Αποσκελετωμένο που ήταν, καταφέραμε ντόπιοι και ξένοι, με φαγητό και νερό που του προσφέραμε καθημερινά, να το συνεφέρουμε. Ήταν σε αρκετά καλή κατάσταση.
Δυστυχώς απόψε αργά το βράδυ, επιστρέφοντας για το σπίτι μαζί με την οικογένειά μου, το βρήκαμε να κείτεται νεκρό στην άσφαλτο χτυπημένο από κάποιο ασυνείδητο οδηγό, που τουλάχιστον δεν το έβαλε στην άκρη, αλλά το παράτησε στη μέση του δρόμου να το πατήσουν και οι επόμενοι οδηγοί.
Πόσες δεκάδες χιλιάδες ευρώ κοστίζει η δυσφήμηση ενός τόπου, δυσφήμηση που προκαλούν όσοι αδυνατούν να καταλάβουν την αξία του καθημερινού ανθρώπινου πολιτισμού ενός τόπου;

Κι άλλοι υποψήφιοι

Ακόμη δεν έχουν προσκληθεί για συνέντευξη οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις των διευθυντών στην Εκπαίδευση, αλλά ήδη κάποιοι πιστεύουν πως υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο οι τελικές επιλογές να αφορούν σε άγνωστα στη Λέσβο πρόσωπα. Ειδικά για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, όπου συνολικά υπεβλήθησαν απ’ τη Λέσβο οκτώ αιτήσεις για τη θέση του διευθυντή, κάποιοι υποστηρίζουν πως προηγείται σε τυπικά προσόντα υποψήφια απ’ τη Θεσσαλονίκη με σχέση εξ αγχιστείας με το Μανταμάδο.
Ούτε ένας μήνας δε μένει για να πάρει τέλος η αγωνία των υποψηφίων.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Όλοι στο β΄ γύρο…

Εξανεμίζονται και οι τελευταίες ελπίδες που κάποιοι, και στα δύο μεγάλα κόμματα, διατηρούσαν - παρά την ψήφιση του «Καλλικράτη» -, πως και για τις φετινές εκλογές θα ισχύσει το 42% στην εκλογή δημοτικών και περιφερειακών αρχόντων. Κάποια σενάρια που ήθελαν κυρίως απ’ το ΠΑΣΟΚ, και ειδικά απ’ τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων, Θανάση Τσούρα, να υπάρχει επιμονή στην επιστροφή του 42%, «εξαφανίστηκαν» απέναντι στο επιχείρημα πως το 50%+1 αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης.
Η ισχύς τού 42% προβαλλόταν κυρίως από παλιά κομματικά στελέχη, που ανέφεραν ότι δεδομένων των κυβερνητικών επιλογών του το ΠΑΣΟΚ θα υστερήσει σε «συμμαχίες» κι έτσι θα χάσει πολλές απ’ τις μάχες του β΄ γύρου. Για τα δεδομένα του δήμου Λέσβου, αλλά και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, όπου τα ποσοστά των κομμάτων της Αριστεράς είναι υψηλά, είναι ακόμη πιο προφανές ποιον θα ευνοήσει η εκλογή στο β΄ γύρο, ειδικά αν δεν περάσουν οι γραμμές για λευκό στις επαναληπτικές εκλογές. Οπότε, περισσότερο παρά ποτέ, κερδισμένοι στη μάχη θα είναι οι υποψήφιοι απ’ τα δύο μεγάλα κόμματα που μπορούν - έχουν το σθένος και την προσωπική «προϊστορία» - να απευθυνθούν στους ψηφοφόρους της Αριστεράς και να ζητήσουν την ψήφο τους τη δεύτερη Κυριακή.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Ακριβές διαφορές

Πέρα από τις διαφορές στην εκπαίδευση μεταξύ Αγγλίας και Ελλάδας, η φοιτήτρια Νίκη Λαζαρίδου, της οποίας συνέντευξη φιλοξενούμε, μας μίλησε και για τις διαφορές στις… τιμές. Όπως είπε, εκεί «με 15 λίρες (σ.σ. 18 ευρώ) γέμιζε όλο το ψυγείο», ενώ οι τιμές κυμαίνονταν όλες γύρω από το ένα ευρώ. Αγγλία - Ελλάδα: 1- 0. Και να φανταστεί κανείς ότι πριν από μια 10ετία τη θεωρούσαμε από τις ακριβότερες χώρες της Ευρώπης…
Β.Χρ.

Όπου σκιά… αυτοκίνητα

Η παραλία των Βατερών έχει πολλά αλμυρίκια. Ωστόσο, όλα έχουν μια και μοναδική χρήση: στέγαστρο και πάρκινγκ για τα αυτοκίνητα. Τα περισσότερα είναι ακριβώς πάνω στο δρόμο και δε θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν αλλιώς, ωστόσο ακόμη και μια μεγάλη συστάδα από αλμυρίκια που φτάνουν πιο χαμηλά στην παραλία, φαίνεται πως λειτουργεί σαν πάρκινγκ για τους πελάτες των παρακείμενων καταλυμάτων. Τοποθετούμε το αυτοκίνητό μας στη σκιά των δέντρων και εμείς πληρώνουμε… ομπρέλες για να μη μας καίει ο ήλιος.
Β.Χρ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey