Τα Δηκτικά

01/07/2012 - 05:56

Ακόμη εκεί…
Πριν λίγες μέρες δημοσιεύαμε τα όσα χρήσιμα μας είπαν ο Εντ και η Τζοάννα Πίρμπουμ για τον εναλλακτικό τουρισμό στη Λέσβο και τη σύνδεσή του με την προστασία του περιβάλλοντος και τη συντήρηση των μονοπατιών.
Τη φωτογραφία αυτή την τράβηξαν οι ίδιοι αυτές τις μέρες, δίπλα στη Μονή Δαμανδρίου στον Πολιχνίτο. Είναι μια από τις πινακίδες σήμανσης του μονοπατιού που ξεκινάει από τα ιαματικά λουτρά Πολιχνίτου και περνάει από τη Μονή. Όπως λένε, η πινακίδα είναι σπασμένη και πεσμένη στο χώμα ήδη από την προηγούμενη επίσκεψή τους στην περιοχή, από τον Οκτώβριο του 2009. Και σήμερα έχουμε 24 Ιουνίου 2010…
Β.Χρ.

Θα «ακούσουν»;

Είναι καλό που διοργανώνεται κάτι τόσο συντονισμένο, όσο είναι η προσεχής σιωπηρή διαμαρτυρία για τις φόλες, και σε τοπικό επίπεδο, αφού είναι συχνές οι περιπτώσεις θανάτωσης από φόλα που δημοσιεύουμε και σίγουρα πολύ περισσότερες αυτές που δε γίνονται ποτέ γνωστές γιατί τα άτυχα ζώα δεν έχουν κάποιον ιδιοκτήτη. Αυτό που δεν είναι σίγουρο, ωστόσο, είναι το εάν θα συγκινηθούν οι άμεσοι αποδέκτες στους οποίους θα απευθύνεται η διαμαρτυρία, αφού ακόμη και σε ανάλογες περιπτώσεις που γνωρίζουν το φως της δημοσιότητας, σπάνια… ιδρώνει το αυτί τους.
Β.Χρ.

Και τρεις γυναίκες

Εκτός των γραμματέων νομαρχιακής επιτροπής και περιφερειακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, των υπευθύνων Τοπικής Αυτοδιοίκησης των επιτροπών, του βουλευτή Ν. Σηφουνάκη και του μέλους του Εθνικού Συμβουλίου Δημήτρη Χαλκιώτη, στη σημερινή συνεδρίαση στην Ιπποκράτους για την εξέταση των υποψηφιοτήτων για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές θα συμμετάσχουν και τρεις γυναίκες.
Πρόκειται για τρία μέλη της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ που είναι αιρετοί εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, τη Δέσποινα Χαλδέζου (Πλωμάρι), τη Μυρσίνη Κανλή (Μυτιλήνη) και τη Μαρία Βαμβούκου (Μόλυβος). Με την ιδιότητά τους ως εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, κρίθηκε απαραίτητο να συμμετάσχουν και εκείνες στη συνεδρίαση.
Πελ.Γ.

Δε θέλουν εκπλήξεις

Μικρές προσδοκίες για το αποτέλεσμα της σημερινής συνεδρίασης έχουν πάντως τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Τόσο στη νομαρχιακή επιτροπή, όσο και χθες στη συνεδρίαση της περιφερειακής επιτροπής, δεν επρόκειτο να γίνουν αναφορές και αξιολογήσεις σε πρόσωπα. Αυτό πιθανόν να γίνει για πρώτη φορά στη σημερινή συνεδρίαση στην Ιπποκράτους. Θα ακουστούν απόψεις για κάποιες υποψηφιότητες, όμως δεν αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις. Το μόνο που αναμένουν όλοι είναι τουλάχιστον οι όποιες αποφάσεις να μην κρύβουν εκπλήξεις κι εμφανιστούν ονόματα που δεν έχουν συζητηθεί μέχρι τώρα.
Πελ.Γ.

Μπλόκαραν τα πάντα 

Δε φτάνει ο χαμός που προκλήθηκε χθες στην προκυμαία από τη βροχή (οπότε και οι πάντες κατέβηκαν στο κέντρο με τα αυτοκίνητά τους), είχαμε και το λεωφορείο που έστριψε όπως ήθελε, κόλλησε, και μαζί με αυτό οι πάντες.
Και καλά τα λεωφορεία, παρκάρουν στην πλατεία Σαπφούς μετατρέποντας τη στάση σε… αφετηρία. Στρίβουν κιόλας όπου θέλουν;
Σ.ΜΠΑ



Χωρίς έλεγχο

Ξέφραγο αμπέλι είναι σύμφωνα με επαγγελματίες η οδός Ερμού. Τις ώρες λειτουργίας της αγοράς μηχανάκια πηγαινοέρχονται στο δρόμο, μαρσάρουν ανάμεσα στους πεζούς, ενώ τα παρκάρουν ανενόχλητοι πάνω σε πεζοδρόμια, προκαλώντας και ζημιές. Η Δημοτική Αστυνομία είναι «άφαντη» σύμφωνα με καταστηματάρχες, ενώ ούτε η Αστυνομία κάνει ελέγχους στο συγκεκριμένο δρόμο όπου υποτίθεται ότι απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων τις ώρες λειτουργίας της αγοράς.
Πελ.Γ.

Ακούσαμε 
Το βράδυ του Σαββάτου ακούσαμε ότι τυροκόμοι της Λέσβου συναντήθηκαν στη Σκάλα Καλλονής. Tο αν ήπιαν κρασί ή ούζο δεν το γνωρίζουμε. Οι πληροφορίες μας λένε ότι το αντικείμενο της συζήτησης σχετιζόταν με τη μονάδα επεξεργασίας του τυρόγαλου στη Βατούσα, αλλά και με το επικείμενο, σύντομα, κλείσιμο των τυροκομείων.
Ν.Μ.

Θα μιλήσει;

Ανέλαβε τη διοίκηση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης σε μια περίοδο με τα προβλήματα να είναι ασφυκτικά και με «ανοιχτό» το μεγάλο έργο της Γ΄ Πτέρυγας, όμως μέχρι τώρα ο νέος διοικητής, Παύλος Παπαδόπουλος, δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για τις προτεραιότητες και τις προθέσεις του για την επίλυσή τους. Αυτό αναμένεται να κάνει στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που έχει προγραμματίσει για τις 29 Ιουνίου. Αν μη τι άλλο, με τόσα ζητήματα σε εκκρεμότητα (υπόθεση οξυγόνου, σκάνδαλα με προμήθειες, καταγγελίες κατά γιατρών, καταγγελίες για παράνομες προσλήψεις, έργο Γ΄ Πτέρυγας) αναμένουν όλοι πλέον ν’ ακούσουν το νέο διοικητή να μιλάει για το πώς σχεδιάζει να βγάλει το Νοσοκομείο από τη σημερινή πολύ δύσκολη κατάσταση.
Πελ.Γ.


Ο ουρανός ζωγράφιζε χθες…

Τα μισά…
Τη διαδικασία τοποθέτησης συνθετικού τάπητα στο γήπεδο της Αγιάσου ξεκινά η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, δημοσιοποιώντας την προκήρυξη του έργου, που θα δημοπρατηθεί σε λίγες μέρες με προϋπολογισμό 250.000 ευρώ. Δηλαδή, τα μισά ακριβώς από άλλα γήπεδα, όπως της Αγίας Παρασκευής, που ο τάπητάς τους κόστισε μισό εκατομμύριο και μάλιστα με τιμές προ τριετίας, του 2007.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Αποχαιρετισμός

Επισκέψεις στα σχολεία έχει ξεκινήσει απ’ τη Δευτέρα ο αποχωρών λόγω συνταξιοδότησης απ’ την εκπαίδευση διευθυντής της Δευτεροβάθμιας, Θανάσης Φραγκόπουλος.
Ο οποίος μετά από έξι σχολικά έτη στη θέση του προϊσταμένου, θέλει να αποχαιρετήσει πριν φύγει όλους τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς με τους οποίους συνεργάστηκε από μια όχι και τόσο εύκολη θέση.
ΜΑΡ.ΠΛ.

1η Ιουλίου το πρώτο δρομολόγιο
Το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο έκανε χθες το τουρκικό πλοίο τύπου καταμαράν «Gestas», που θα συνδέει τη Λήμνο με την Ίμβρο και το Τσανάκαλε. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί, το πλοίο θα εκτελεί, το πρώτο χρονικό διάστημα, δύο δρομολόγια την εβδομάδα, που θα ξεκινούν κάθε Πέμπτη και Παρασκευή το πρωί από Τσανάκαλε για Ίμβρο και Λήμνο με επιστροφή την Παρασκευή και το Σάββατο το πρωί από Λήμνο για Τσανάκαλε και Ίμβρο.
Το πρώτο κανονικό δρομολόγιο θα γίνει την Πέμπτη 1η Ιουλίου και σ’ αυτό θα συμμετέχει αποστολή με δημάρχους και άλλους φορείς των τουρκικών αρχών και της Ίμβρου και του Τσανάκαλε.
Α.Σπυ


 
Καινούργιο φορτηγό

20 συνολικά νομαρχίες, μεταξύ των οποίων και της Λέσβου, θα πάρουν μετά από κατανομή που έκανε το υπουργείο Εσωτερικών ένα μεσαίου μεγέθους φορτηγό 10 τόνων, ανατρεπόμενο, για τις ανάγκες τους. Κι αυτό, όπως τονίζεται, στην απόφαση του αρμόδιου υφυπουργού, δίχως την καταβολή ανταλλάγματος.
Καλορίζικο, το τουρκικής προέλευσης, όπως αναφέρεται στην απόφαση, φορτηγό, που παραμένει άγνωστο το πότε είχε αποφασιστεί η παραχώρησή του.
ΜΑΡ.ΠΛ.

ΠΑΜΕ κατά «Lidl»
Τα μέλη του ΠΑΜΕ έκλεισαν το «Lidl» το πρωί της Τετάρτης, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης που είχαν προκηρύξει. Αργότερα, περί τις 11 το πρωί, το κατάστημα λειτουργούσε κανονικά, καθώς τα μέλη του ΠΑΜΕ είχαν αποχωρήσει για να πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωσή τους στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης.
Ν.Μ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey