Τα Δηκτικά

01/07/2012 - 05:56
Στην είσοδο της οδού Σμύρνης.
Αγροτικό παρκαρισμένο πάνω στη στροφή και πάνω στη διάβαση πεζών, σε δρόμο που κατά τα άλλα απαγορεύεται η στάθμευση…
Πουλάει του καλού (ανατολίτικού μας) καιρού την πραμάτεια του…
Προς δόξαν, άραγε, της μιας κάποιας σχέσης του ιδιοκτήτη του με την Τροχαία; Ή κάνουμε λάθος;
Στην είσοδο της οδού Σμύρνης.
Αγροτικό παρκαρισμένο πάνω στη στροφή και πάνω στη διάβαση πεζών, σε δρόμο που κατά τα άλλα απαγορεύεται η στάθμευση…
Πουλάει του καλού (ανατολίτικού μας) καιρού την πραμάτεια του…
Προς δόξαν, άραγε, της μιας κάποιας σχέσης του ιδιοκτήτη του με την Τροχαία; Ή κάνουμε λάθος;

Έκαψαν μηχανάκι

Ένα μηχανάκι ήταν παρατημένο εδώ και αρκετό καιρό στο πάρκο Χατζηδήμου. Παρ’ όλο που ήταν καινούργιο, όταν αναζητήθηκε ο ιδιοκτήτης του δε βρέθηκε κανείς. Την περασμένη Τρίτη το πρωί οι κάτοικοι της περιοχής το βρήκαν καμμένο, με το σκελετό του μόνο να έχει απομείνει. Είναι το δεύτερο κρούσμα φθορών σε αυτό το «ταλαίπωρο» πάρκο. Πριν ένα μήνα περίπου είχαν ρίξει καυστικό υγρό σε ένα αυτοκίνητο. Το καμμένο μηχανάκι παραμένει στο ίδιο σημείο από την Τρίτη και οι κάτοικοι αναρωτιούνται. Πότε θα ενδιαφερθεί κάποιος τουλάχιστον να το απομακρύνει;
Πελ.Γ.

Ήμαστε ανυπόμονοι…

Ένα μήνα νωρίτερα φέραμε τη συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη, της Έλλης Πασπαλά και της Σαβίνας Γιαννάτου στο χθεσινό μας φύλλο, εκ παραδρομής, λόγω του ότι όλες οι υπόλοιπες εκδηλώσεις της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στη Λέσβο πραγματοποιούνται μέσα στον Αύγουστο.
Η συναυλία των τριών αυτών σπουδαίων καλλιτέχνιδων ήταν η μόνη εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί για το Σεπτέμβριο και μάλλον… ανυπομονούσαμε να τη δούμε νωρίτερα. Ελπίζουμε να μην ταλαιπωρήσαμε πολύ τους αναγνώστες μας και «διορθώνουμε» το μουσικό αυτό ραντεβού για τις 5 Σεπτεμβρίου.
Β.Χρ.

Στίχοι ελπίδας

Έχει έρθει στη Μυτιλήνη και στο παρελθόν ο Κώστας Γανωτής, ιδρυτής του μουσικού σχήματος «ΕΚ-ΠΟΙΗΣΗ», που σήμερα εμφανίζεται στη Σκάλα Ερεσού με τις εκδηλώσεις της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Όπως είπε στο «Ε», η προηγούμενη εμφάνισή του ήταν με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, πριν από επτά περίπου χρόνια, στο γήπεδο της πόλης. Συνδέοντας τη δουλειά του με τις ευρύτερες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, μας είπε για το μουσικό του σχήμα: «Το τραγούδι για τη χώρα μας είναι το πιο γρήγορο εκπολιτιστικό μέσο που έχουμε. Ποτέ δεν είπε ψέματα, ιδιαίτερα ο ποιητικός λόγος τον οποίο υπηρετούμε. Την περίοδο αυτή, που αντιμετωπίζουμε όλοι δύσκολες γενικότερα καταστάσεις, το τραγούδι και ιδιαίτερα ο ποιητικός λόγος είναι παρηγοριά για όλους μας, όχι με την έννοια της μοιρολατρίας, αλλά με την έννοια της ελπίδας. Κανείς δεν είναι μόνος του, είμαστε όλοι μαζί.»
Β.Χρ.

Επεκτείνεται η ανακύκλωση

Δύο ακόμη «νησίδες» ανακύκλωσης θα λειτουργούν με κώδωνες του Λιμενικού Ταμείου στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης: μία στις εγκαταστάσεις των Χυτηρίων στον περιφερειακό της Μόριας και μία στο λιμανάκι της Βαρειάς. Όπως αναφέρει, μάλιστα, ο «Υδάτινος», κατάφερε να γίνεται η εκκένωση των κωδώνων κάθε μέρα εκτός Κυριακής, ενώ ο ίδιος απαλλάχθηκε από την ευθύνη παρακολούθησης της διαδικασίας, έχοντας πλέον μόνο το κομμάτι της ενημέρωσης των πολιτών. Ελπίζουμε μετά από τόσες προσπάθειες η διαδικασία να κυλάει πλέον πιο ομαλά, γιατί έχει βρει πολύ μεγάλη ανταπόκριση από τους δημότες της Μυτιλήνης.
Β.Χρ.

Τρεις μήνες «μέσα»

Μια ανήσυχη και αγανακτισμένη μητέρα φαντάρου επικοινώνησε μαζί μας για να καταγγείλει ότι σε μονάδα στο Κάτω Τρίτος οι φαντάροι είναι μέσα εδώ και τρεις μήνες, χωρίς να τους δίνεται έξοδος λόγω λειψανδρίας και με απουσία, όπως υποστηρίζει, γιατρού από το στρατόπεδο. Με το δίκιο της, η ίδια μας είπε: «Τι περιμένουν; Να μας πούνε συλλυπητήρια όταν θα γίνει κάτι κακό;»
Ας σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοια περιστατικά βλέπουν το φως της δημοσιότητας, έχοντας πάει ακόμη και στον αθηναϊκό Τύπο.
Β.Χρ.

Το «παλεύει» ακόμα

Σε δηλώσεις του στο «Ε», ο νομάρχης Παύλος Βογιατζής είχε δηλώσει ότι πρόκειται να φέρει το θέμα του Lesvoshop πριν τις 15 Αυγούστου στο Νομαρχιακό Συμβούλιο. Χθες είχαμε την ευκαιρία να του θυμίσουμε εκείνη τη δήλωσή του. Μας απάντησε ότι δεν είναι ακόμη έτοιμος να φέρει το θέμα στο Συμβούλιο και ο λόγος είναι ότι δεν έχει βρεθεί μέχρι τώρα λύση που θα ικανοποιούσε όλες τις πλευρές. Το θέμα του δανείου, κατά την άποψή του, είναι ανοιχτό και κατά πάσα πιθανότητα σε αυτό βασίζει τις ελπίδες του για λύση του σημερινού αδιεξόδου.
Ν.Μ.

Τυποποιήστε τα

Οι κάτοικοι της Λέσβου γνωρίζουν πολύ καλά την ιδιαίτερη γευστική αξία που έχουν τα ρεβύθια του Λισβορίου κι η προτίμησή τους σε αυτά είναι δεδομένη. Όμως για να αποφευχθούν οι νοθείες και για να γίνουν ευρύτερα γνωστά στο καταναλωτικό κοινό, θα πρέπει να τυποποιηθούν. Η ποσότητα που παράγεται είναι μικρή αλλά ικανή να δώσει σημαντικό εισόδημα στους παραγωγούς. Ο Συνεταιρισμός του χωριού με μεγάλη ευκολία μπορεί να συγκεντρώσει την παραγωγή και να την τυποποιήσει. Αρκεί η αγορά μιας μικρής τυποποιητικής μηχανής ή η συνεργασία με μια τυποποιητική μονάδα. Όσο για την προώθηση του τελικού προϊόντος, είναι πολύ εύκολη αφού η ζήτησή τους είναι μεγάλη.
Ν.Μ.

Λύση η αξιοποίηση ακινήτων

Στην αξιοποίηση και εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας προχωρά η «Ατλάντικ», προκειμένου να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ εξετάζει την εκμετάλλευση ακινήτων της ή και την πώληση μισθωμένων καταστημάτων ανά... κομμάτι, σαν ξεχωριστές επιχειρήσεις (με τα εμπορεύματα και τον εξοπλισμό), προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις προμηθευτών. Στην περίπτωση της Λέσβου αυτό σημαίνει ότι θα δοθεί προτεραιότητα στην αξιοποίηση του ακινήτου στο Πλωμάρι, που ο όμιλος απέκτησε από το B΄ Συνεταιρισμό Πλωμαρίου. Το πώς θα αξιοποιηθεί αυτό το ακίνητο είναι κάτι που θα το μάθουμε σύντομα.
Ν.Μ.

Ζωντανή αγορά

Εξαιρετική εικόνα παρουσιάζει στον επισκέπτη η αγορά της Μύρινας. Μετά και την ολοκλήρωση των έργων της ανάπλασης, η αγορά αποτελεί το πιο ζωντανό κομμάτι της πόλης, ακόμη και τις μεταμεσονύκτιες ώρες. Η ανάδειξη των όψεων των καταστημάτων της αγοράς με το σεβασμό στη λημνιακή αρχιτεκτονική, η πλακόστρωση και οι άλλες παρεμβάσεις έχουν δημιουργήσει ένα πανέμορφο αποτέλεσμα, που χαίρονται οι επισκέπτες και οι ντόπιοι. Το αποτέλεσμα είναι ορατό, καθώς από την πλατεία των ΚΤΕΛ και μέχρι το λιμάνι η αγορά σφύζει, καθημερινά και όλες τις ώρες της ημέρας, από κόσμο. Σ’ αυτό βοηθούν και οι ώρες λειτουργίας των καταστημάτων, καθώς με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Λήμνου τα καταστήματα είναι ανοικτά καθημερινά πρωί - απόγευμα και μέχρι τις 10:30 το βράδυ, ενώ τα περισσότερα παραμένουν ανοικτά και μέχρι τα μεσάνυκτα. Μια βόλτα καθημερινά από την αγορά της Μύρινας, που αποτελεί σημείο αναφοράς του νησιού, είναι πλέον για τον επισκέπτη μια αγαπημένη διαδρομή.
Α.Σπυ

Τι περιμένουν;

Πριν από δυο χρόνια ήταν ο βιασμός του άτυχου κοριτσιού, ατόμου με ειδικές ανάγκες, από έναν αλλοδαπό που ήταν «οικογενειακός φίλος». Τότε η υπόθεσή της είχε συγκλονίσει την κοινωνία του νησιού και τώρα έρχεται η μητέρα της να κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, δίνοντας δηλητήριο και στην 26χρονη κόρη της, που λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή της. Τι περιμένουν οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες για να παρέμβουν για αυτή την οικογένεια που είναι «γνωστή» εδώ και χρόνια; Είναι φανερό ότι το οικογενειακό περιβάλλον δεν είναι κατάλληλο για αυτό το κορίτσι με νοητική υστέρηση, που χρειάζεται βοήθεια. Τι άλλο περιμένουν άραγε;
Πελ.Γ.

Αφισομάνι…

Οι εκδηλώσεις του καλοκαιριού έχουν κυριολεκτικά «πνίξει» στις αφίσες την πόλη της Μυτιλήνης και τα περίχωρα. Δεν είναι μόνο οι αφίσες για τις εκδηλώσεις που θα έρθουν, παραμένουν και οι αφίσες και των προηγούμενων. Γιατί δε φροντίζουν ν’ απομακρύνουν τις παλιές αφίσες για να μη δημιουργείται αυτό το χάος πάνω σε στύλους σε κάθε γωνιά της πόλης; Εξάλλου η εικόνα αυτή εν μέσω τουριστικής περιόδου κάθε άλλο παρά… διαφήμιση είναι.
Πελ.Γ.

«Βάφτηκαν» τα κάγκελα

Στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, στο ύψος μπροστά από την είσοδο του 6ου Δημοτικού Σχολείου, προφανώς κάποιο αυτοκίνητο που μετέφερε μπογιά ή κάτι άλλο έγινε η αιτία να σκορπιστεί άσπρο χρώμα και να «βάψει» τα πράσινα κάγκελα που έχει τοποθετήσει ο δήμος κατά μήκος του δρόμου, καθώς και το πεζοδρόμιο αλλά και το οδόστρωμα στο σημείο αυτό. Καλό θα ήταν να φροντίσουν ν’ αποκαταστήσουν τη ζημιά, βάφοντας τουλάχιστον τα κάγκελα, γιατί έτσι όπως είναι τώρα «πιτσιλισμένα» δεν είναι και ό,τι καλύτερο…
 
Κύριε Διευθυντά,
Καλή η γιορτή της «Αιολικής Γης», αλλά της καθαρής! Γιατί στα Τσαμάκια ήταν η γιορτή για τη δυσφήμηση της βρόμικης Μυτιλήνης και όχι της «Αιολικής Γης»…
Μα επιτέλους, ούτε τα τρέχοντα σκουπίδια δε μαζεύει κανείς;
Και να φανταστεί κανείς ότι έχουμε και… αντιδήμαρχο Καθαριότητας!
Διαπορών Μυτιληνιός
 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey