Τα Δηκτικά

01/07/2012 - 05:56
Αντιλαϊκό χαρακτηρίζει τον «Καλλικράτη» το Κ.Κ.Ε. και ζητά από τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης και τους πολίτες να το απορρίψουν.
Η παγίδα…
Αντιλαϊκό χαρακτηρίζει τον «Καλλικράτη» το Κ.Κ.Ε. και ζητά από τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης και τους πολίτες να το απορρίψουν. Το Κομμουνιστικό Κόμμα καλεί την αυτοδιοίκηση να εκφράσει και στα δημοτικά, νομαρχιακά και περιφερειακά συμβούλια, στάση αγωνιστική, στάση απειθαρχίας στο αντιλαϊκό, αντεργατικό, κυβερνητικό και ευρωενωσιακό πλαίσιο, κι επισημαίνει ότι δεν υπερασπίζεται τη διατήρηση μιας παλαιότερης διοικητικής δομής, αλλά πολεμά τους αντεργατικούς και αντιλαϊκούς στόχους που εξυπηρετεί η νέα Διοικητική Μεταρρύθμιση. Καλεί τους εργαζομένους αλλά και τους αιρετούς, να μην εγκλωβιστούν στη λογική για το πώς τα νέα σχήματα «θα είναι δήθεν πιο λειτουργικά και αποτελεσματικά, για τις τοπικές ιδιαιτερότητες, για τις έδρες των δήμων, για τις πληθυσμιακές αναλογίες και άλλα σχετικά, γιατί κάτι τέτοιο είναι επιζήμιο, συσκοτίζει τον ταξικό χαρακτήρα των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση, ρίχνει στάχτη στα μάτια για τον αντιλαϊκό χαρακτήρα του εγχειρήματος. Δεν πρέπει να πέσουν στην παγίδα που τους έχουν στήσει!».

… και σε ντοπιολαλιά

Μέρες πριν την επίσημη θέση του κόμματος για το σχέδιο, στέλεχος του Κ.Κ.Ε. εδώ στη Λέσβο, χρησιμοποιώντας τετράστιχα ντοπιολαλιάς που δανείστηκε από «Το Βήμα» της Γέρας και το σατιρικό ποίημα που υπογράφει ο «Καστράς», με τίτλο «Δήμους Ολύμπου», αντί άλλου σχολίου για τις συνενώσεις είπε: «Δε μπουρώ να καταλάβου ούλεις τούτεις τσ’ αλλαγές τι σκουπό υπηριτούνι; τίνους είνι ιντουλές; Π’ ιρίμουσ’ τσ’ ιπαρχίας έτσ’ θα αντιμιτουπιστεί; δημουγραφικά γι’ Ιλλάδα έχει πια συρρικνουθεί. Τουν ταλαίπουρου του κόσμου πίτιμ ποιος θα τουν ρουτήσ’; την ουργή του η κυβέρνησ’ μάλλον θ’ αντιμιτουπήσ’.».
ΜΑΡ.ΠΛ.

Κλειστά τα χαρτιά τους…

Κλειστά κρατούν τα χαρτιά τους τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ εν όψει των εκλογών στην τοπική αυτοδιοίκηση, περιμένοντας τις τελικές αποφάσεις για τον «Καλλικράτη». Προς το παρόν δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί αν οι δήμοι της Λέσβου σύμφωνα με το νέο σχέδιο θα είναι δυο, τρεις ή παραπάνω, ενώ έχουν αποκαλύψει και τη θέση τους οι δήμαρχοι σχετικά με τις αλλαγές που προβλέπονται. Τα μόνα ονόματα που θεωρούνται «σίγουρα» ότι θα παίξουν ενεργό ρόλο στις εκλογές είναι αυτό το δημάρχου Μυτιλήνης, Νάσου Γιακαλή, και του νομάρχη Χίου, Πολύδωρου Λαμπρινούδη, οι οποίοι «ακούγονται» είτε ως υποψήφιοι υπερ-δήμαρχοι, είτε και ως υποψήφιοι αιρετοί περιφερειάρχες. Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται ν’ αρχίσει να ξεκαθαρίζει το τοπίο.
Πελ.Γ.

Βροχή με το τουλούμι

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Μετεωρολογικού Σταθμού των Εκπαιδευτηρίων Πλάτωνος, στις 13 Ιανουαρίου είχαμε ύψος βροχόπτωσης 17,48 ίντσες. Την αντίστοιχη περσινή ημέρα είχαμε βροχοπτώσεις ύψους 12,90 ίντσες. Δηλαδή φέτος είχαμε 4,58 ίντσες επιπλέον ύψος βροχής. Αν συνεχιστούν με τον ίδιο ρυθμό οι βροχές και τους επόμενους μήνες, το καλοκαίρι είναι βέβαιο ότι αν μη τι άλλο δε θα διψάσουμε.
Ν.Μ.

Κύριε Διευθυντά,
Μου το κατήγγειλαν χθες και δεν τολμώ να το πιστέψω… Νέος διευθυντής κλινικής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης ανερυθρίαστα διατηρεί και εξωτερικό ιατρείο; Αν είναι αλήθεια… θα ξεπετσιαστώ!
Διαπορών Μυτιληνιός

Θα υπάρξει αντιστοιχία;

Η εφημερίδα «Τα Νέα» είχε προχθές αφιέρωμα στις αντιστοιχίες των πανεπιστημιακών τμημάτων, καθώς, όπως έλεγε το ρεπορτάζ, το θέμα των μετεγγραφών ενδιαφέρει μια κι «έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τις πανελλαδικές εξετάσεις του Μαΐου - Ιουνίου 2010».
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, όπου και δεν εμφανίζονται αλλαγές στις αντιστοιχίες, σε ό,τι έως τώρα ίσχυε για τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, έχει ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα η προβλεπόμενη από την κείμενη νομοθεσία διαδικασία καθορισμού των αντιστοιχιών των νέων τμημάτων που λειτούργησαν το Σεπτέμβριο του 2009, δηλαδή των δύο του Πανεπιστημίου Θράκης και του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Το γεγονός βέβαια ότι εξετάζεται το θέμα της αντιστοιχίας, δε σημαίνει ότι θα υπάρξει κιόλας ομοειδές τμήμα στο οποίο θα μπορούν να μετεγγράφονται οι φοιτητές της Λήμνου. Διότι, αν συμβεί αυτό, τότε και η Μύρινα θα πρέπει να αποχαιρετήσει, όπως αποχαιρετά ήδη η Μυτιλήνη, πολλούς φοιτητές της.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Δε θα τολμήσουν

Μέσα σε όλα τα σενάρια που όλο το προηγούμενο διάστημα έπαιξαν στα δελτία ειδήσεων σε σχέση με τα οικονομικά μέτρα, ήταν και η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου, πρόταση που κατ’ εξοχήν εκπορεύτηκε από υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.
Κι επειδή απ’ τη φημολογία δεν απέχει πολύ η θέσπιση ενός μέτρου, ίσως να ήρθε η εποχή τα νησιά να προβάλουν εκ νέου το παλιό τους αίτημα για περαιτέρω μείωση των συντελεστών του Φ.Π.Α., που τώρα υπολείπονται εκείνων της υπόλοιπης χώρας κατά 30%.
Μόνο έτσι δε θα τολμήσει κανείς να διανοηθεί να πειράξει ένα απ’ τα ελάχιστα ευνοϊκά για τα νησιά μέτρα, που παρ’ ότι δεν αντισταθμίζουν τα αρνητικά της νησιωτικότητας, μειώνουν κατά τι το κόστος ζωής.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Τα φορτηγά πάνω…

Στην πλατεία Κυπρίων Πατριωτών έχει γίνει πραγματικά αξιόλογη δουλειά και το σημείο αυτό της πόλης έχει αλλάξει ριζικά προς το καλύτερο. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι η έλλειψη σημείων που να μπορούν να σταθμεύσουν οχήματα - ειδικά ογκώδη - για κάποιο χρονικό διάστημα, δημιουργεί ορισμένες φορές προβλήματα και οδηγεί τους οδηγούς στο να βρίσκουν ανορθόδοξες λύσεις. Όπως αυτή της εικόνας, χθες το πρωί, όταν φορτηγό που εκτελούσε εργασίες σε γνωστό κατάστημα της πλατείας και προκειμένου να μην κλείσει το δρόμο ακριβώς μπροστά από ένα από τα φανάρια της, ανέβηκε και πάρκαρε εξ ολοκλήρου κατά μήκος του πεζοδρομίου, αποκλείοντας την πρόσβαση σε οποιονδήποτε επιχειρούσε να περάσει από εκεί.

… οι πεζοί κάτω
Δε γνωρίζουμε εάν ο οδηγός του φορτηγού προτίμησε αυτήν τη λύση χάριν ευκολίας ή αν όντως δεν υπήρχε άλλος τρόπος προκειμένου να κάνει τη δουλειά του. Καλό θα ήταν, πάντως, να βρεθεί κάποια λύση, ώστε τέτοια περιστατικά να αποφεύγονται, καθώς αφενός τα οχήματα που ανεβαίνουν στα πεζοδρόμια αναγκάζουν τους πεζούς να κατέβουν αυτοί στο δρόμο, αφετέρου μπορεί να αποτελέσουν πρόβλημα και για την ίδια την τεχνική υπηρεσία του δήμου, αφού τα πεζοδρόμια ενδεχομένως θα αρχίσουν να καταστρέφονται, μη μπορώντας να αντέξουν το βάρος τόσων τόνων.
Β.Χρ.

Τατουάζ με το όνομα του Ντουζόν

Με κοντομάνικο μπλουζάκι εμφανίστηκε χθες στο Δικαστήριο ο πατέρας του 20χρονου Ντουζόν Ζαμίτ, Όλιβερ, και αίσθηση προκάλεσε στο δεξί του χέρι το τατουάζ που φέρει, με το όνομα «Ντουζόν» και την ημερομηνία της δολοφονίας του. Όπως ήταν επόμενο, το γεγονός αυτό τράβηξε τα βλέμματα και έδειξε πώς έχει «χαραχθεί» η απώλεια του παιδιού του στην ψυχή του.
Πελ.Γ.

Συγκινητική προσφορά

Το δράμα της οικογένειας έχει προκαλέσει συγκίνηση στην κοινωνία της Μυτιλήνης, όπου και διεξάγεται η δίκη. Γι’ αυτό και δεν είναι λίγοι οι πολίτες οι οποίοι έχουν σπεύσει να προσφέρουν βοήθεια στην οικογένεια, όπως να τους διαθέσουν αυτοκίνητο ή να τους προσφέρουν οτιδήποτε χρειάζονται για όσες μέρες θα παραμείνουν στο νησί. Στο γεγονός αυτό αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της οικογένειας, Αλέξης Κούγιας, και ευχαρίστησε όσους έχουν με οποιονδήποτε τρόπο βοηθήσει την οικογένεια.
Πελ.Γ.

Συμφώνησαν όλοι

Συνεδρίαση-εξπρές ήταν η προχθεσινή έκτακτη για το Δημοτικό Συμβούλιο, με μοναδικό θέμα την προκήρυξη των 93 θέσεων προσωπικού με σύμβαση έργου. Η συνεδρίαση δε διήρκησε ούτε μια ώρα, αφού αποφασίσθηκε ομόφωνα να προχωρήσει η προκήρυξη. Η συνεδρίαση προγραμματίστηκε κυριολεκτικά στο παρά πέντε μια και θα έπρεπε χθες κιόλας ο δήμος να στείλει τις προτάσεις του για έγκριση στην Περιφέρεια, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία που θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ.
Πελ.Γ.

Στάχτες… σε συρτάρι γραφείου

Αποφασισμένος να απαγορεύσει διά ροπάλου το κάπνισμα μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ο πρόεδρος Σταύρος Δημηρούδης. Ήδη έχει κάνει αυστηρές παρατηρήσεις στα μέλη του Συμβουλίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αυτό που τον προκάλεσε ακόμη περισσότερο ήταν ότι βρήκε στάχτες από τσιγάρα μέσα σε συρτάρι ξύλινου γραφείου, μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου!
Προφανώς κάποιοι λόγω του ότι έχουν αποσυρθεί τα σταχτοδοχεία από την αίθουσα, βρήκαν το συρτάρι για τη στάχτη τους.
«Εδώ κινδυνεύουμε να πάρουμε φωτιά με το κάπνισμα», σχολίασε ο κ. Δημηρούδης, ο οποίος αναμένεται να δώσεο νέα αυστηρή οδηγία προς όλους στην επόμενη συνεδρίαση.
Πελ.Γ.

«Τσίμπησε» λίγο το λάδι

Είδαμε μια οριακή ανάκαμψη των τιμών του λαδιού σε κάποιες περιοχές της χώρας και συγκεκριμένα, από τα 2,10 ευρώ το κιλό, στα 2,15 ευρώ το κιλό το έξτρα παρθένο 0,3 βαθμών. Πρόκειται για αποτέλεσμα που έρχεται από την οριακή ανάκαμψη των τιμών στην Ισπανία το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου. Όμως στην Ισπανία ήδη οι τιμές έχουν πάρει και πάλι την κατιούσα.
Ν.Μ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey