Τα Δηκτικά

01/07/2012 - 05:56
Καθαρισμό και συντήρηση χρειάζεται, σε αρκετά σημεία του, το μονοπάτι που ενώνει το ναό της Παναγίας της Αμαλής με τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στη Χαραμίδα και τα Λουτρά.
Καθαριότητα λόγω… άνοιξης
Καθαρισμό και συντήρηση χρειάζεται, σε αρκετά σημεία του, το μονοπάτι που ενώνει το ναό της Παναγίας της Αμαλής με τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στη Χαραμίδα και τα Λουτρά. Οι βροχές του χειμώνα έχουν προκαλέσει διάβρωση στο χώμα, δημιουργώντας μεγάλες λακκούβες, ενώ έχουν πέσει μέσα στο μονοπάτι και κάποια δέντρα που είχαν καεί στην πυρκαγιά του 2007, κάνοντάς το δύσβατο και επικίνδυνο ή ακόμη και απροσπέλαστο σε ορισμένα σημεία, για πεζούς και οχήματα. Καλό θα ήταν να γίνουν κάποιες ενέργειες και να ανοίξει το μονοπάτι τώρα που «ανοίγει» και ο καιρός, αφού θα είναι περισσότεροι πλέον οι επισκέπτες του - όπως άλλωστε και στα υπόλοιπα μονοπάτια του νησιού.
Β.Χρ.

Από την Κυριακή θερινή ώρα…
Τα ξημερώματα της ερχόμενης Κυριακής 28ης Μαρτίου θα εφαρμοστεί και στη χώρα μας το μέτρο της θερινής ώρας.
Στις 3 το πρωί της Κυριακής, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή να δείξουν 4.
Το μέτρο αυτό θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, 31 του μηνός.
Α.Ω.

Διαμαρτυρίες για το δρόμο στα «Θέρμα»

Έχουν γραφεί πολλά για τα «σαμαράκια» στο δρόμο προς στα «Θέρμα» και η νομαρχία έχει απαντήσει ότι σύντομα αναμένεται να αποκατασταθεί το πρόβλημα με νέα ασφαλτόστρωση. Ένας αναγνώστης μας, που χρησιμοποιεί καθημερινά αυτό το δρόμο, μας είπε χαρακτηριστικά: «Αν δε γνωρίζεις το σημείο και περάσεις με ταχύτητα, είναι βέβαιο ότι θα χρειαστείς καινούργια αμορτισέρ. Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει. Δεν υπήρχε περίπτωση σε άλλη χώρα να είχε μείνει ένα τέτοιο πρόβλημα σε δρόμο πάνω από μια μέρα», τόνισε ο ίδιος. Ο αρμόδιος αντινομάρχης Θεόδωρος Βαλσαμίδης έχει πει ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνει η ασφαλτόστρωση. Μπορεί για τεχνικούς λόγους - όπως λέει η νομαρχία - να μην μπόρεσε να γίνει νωρίτερα η επίστρωση ασφάλτου, έχουν δίκιο όμως και οι πολίτες που διαμαρτύρονται, γιατί δεν μπορούν να διανοηθούν πώς μπορεί σε ένα δρόμο όπου αναπτύσσονται σχετικά μεγάλες ταχύτητες να υπάρχουν τέτοια σημεία... παγίδες.
Πελ.Γ.

Υπερπροσφορά προέδρων…
Ακόμη δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι διαδικασίες με τις οποίες και θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές στη Ν.Δ. εν όψει και του 8ου Τακτικού Συνεδρίου του κόμματος. Σε τοπικό επίπεδο, πάντως, εκείνο που έχει οριστικοποιηθεί είναι το ενδιαφέρον για την προεδρία. Και παλιών, αλλά και καινούργιων - κι είναι ενθαρρυντικό αυτό για ένα κόμμα που πρόσφατα μπήκε στην αντιπολίτευση - στα κομματικά πράγματα προσώπων.
Το πόσοι θα διατηρήσουν το ίδιο ενδιαφέρον έως το τέλος θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες, αλλά και απ’ τις συμφωνίες για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Διότι, κατά πώς φαίνεται, όπως και στο ΠΑΣΟΚ, τα κομματικά στελέχη και δη οι πρόεδροι των νομαρχιακών οργανώσεων, δε θα έχουν δικαίωμα να ηγηθούν ψηφοδελτίων δημοτικών ή περιφερειακών συνδυασμών. Οπότε οι έχοντες τέτοιες φιλοδοξίες θα απομακρυνθούν απ’ το κομματικό… προεδριλίκι.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Ζήτημα αξιοπρέπειας…

Πέρα απ’ τις δικαστικές αποφάσεις, πέρα απ’ τις διοικητικές εγκυκλίους, πέρα και απ’ το αίσθημα ακόμα, ότι κάποιον τον πνίγει το δίκιο του, ο συνετισμός σε ειλημμένες αποφάσεις απηχεί αν μη τι άλλο το βαθμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Κι όσο πληγωμένος, αδικημένος, θιγμένος και αν νιώθει κανείς, οφείλει σε μια πολιτισμένη κοινωνία του 21ου αιώνα να φερθεί αξιοπρεπώς. Υπάρχουν τα δικαστήρια που έστω και με καθυστέρηση θα τον δικαιώσουν αν έχει δίκιο.
Όλα αυτά ισχύουν σε κάθε περίπτωση, εκτός δύο. Αν κάποιος έχει χάσει το λογικό έλεγχο των πράξεών του, ή έχει κάτι να κρύψει οπότε αναγκαστικά παλεύει έως της τελευταίας του ικμάδας να παραμείνει και να «κουκουλώσει», να διασώσει ό,τι κι όπως μπορεί.

… και μόνο;

Ειλικρινά η εμμονή κάποιων στην υπόθεση της Πέτρας, τραυματίζει το θεσμό της αυτοδιοίκησης, δημιουργεί ερωτηματικά για τους λόγους που δεν αποχώρησε εξ αρχής ο Απόστολος Αλατζάς με το κεφάλι ψηλά, κι εν τέλει φουντώνει τη μικρή έως πρότινος φλογίτσα της παραφιλολογίας που έχει αναπτυχθεί και καλά κρατεί στην ευρύτερη περιοχή, για τα έργα και τις ημέρες όχι μόνο του ίδιου, αλλά κυρίως μιας «κλίκας» συνεργατών του στο δήμο Πέτρας.
Περιττό να προσθέσουμε ότι αν είχε αποχωρήσει αμέσως μόλις του ζητήθηκε απ’ την περιφερειάρχη, θα βρισκόταν και σε ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση, αφού κάλλιστα θα μπορούσε να καταγγείλει το «κομματικό κράτος του ΠΑΣΟΚ» που έσπευσε να εφαρμόσει μια ξεχασμένη απ’ τον Ιούλιο του 2009 απόφαση της Δικαιοσύνης. Ενώ τώρα, μετά τα όσα μεσολάβησαν και τους άτυχους χειρισμούς, ποιος θα τον ακούσει ό,τι κι αν πει;
ΜΑΡ.ΠΛ.

Κινηματογραφικές επιτυχίες…
Μεγάλη προσέλευση και τις καλύτερες κριτικές του κοινού της Μυτιλήνης έχουν σημειώσει οι δύο ταινίες που από την προηγούμενη εβδομάδα παίζονται στο «Σινέ Αρίων» και θα συνεχιστούν μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή. Το «Νησί των Καταραμένων» του Μάρτιν Σκορτσέζε και «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» του Τιμ Μπάρτον, το πρώτο έχοντας αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές μέσα στο 2010 και το δεύτερο έχοντας σημειώσει ρεκόρ εισπράξεων στο «άνοιγμά» του στην Αμερική, φάνηκε ότι αποτέλεσαν τελικά δύο πολύ καλές επιλογές για να αποχαιρετήσουν οι σινεφίλ της Μυτιλήνης το μήνα που φεύγει.

… στο «Σινέ Αρίων»

Πολλά υποσχόμενη, όμως, είναι και η ιστορική περιπέτεια του Αλεχάντρο Αμπεναμπάρ, που αφηγείται τη ζωή της διάσημης φιλοσόφου και μαθηματικού Υπατίας στη ρωμαϊκή Αίγυπτο και ξεκινάει να παίζεται από αύριο, ενώ η παιδική ταινία «Βρέχει κεφτέδες», ψηφιακή μεταφορά του παιδικού μπεστ-σέλερ των Τζούντι και Ρον Μπαρέτε, υπόσχεται σίγουρα μια διασκεδαστική Μεγάλη Εβδομάδα στους μικρούς Μυτιληνιούς, που είχαν καιρό να δουν κινούμενα σχέδια στο «Σινέ Αρίων».
Β.Χρ.

Σταύρος Δημηρούδης junior
Κάθε λόγο να είναι ευτυχισμένος αυτή την περίοδο έχει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης, Σταύρος Δημηρούδης, αφού ο γιος του και η νύφη του απέκτησαν αυτές τις ημέρες ένα υγιέστατο αγοράκι. Ο Σταύρος έγινε παππούς και είναι διπλά χαρούμενος, γιατί ο «διάδοχος» θα φέρει και το όνομά του.
Πελ.Γ.

Μποτιλιαρίσματα…

Ουρές δημιουργούνται καθημερινά τα μεσημέρια στην προκυμαία στο ρεύμα από «Blue Sea» προς νομαρχία. Τα φανάρια στην πλατεία Σαπφούς καθυστερούν την κυκλοφορία και παρ’ ότι αυτό έχει διαπιστωθεί και έγιναν ρυθμίσεις στο χρόνο των φαναριών, το πρόβλημα παραμένει. Αυτό βεβαίως έχει να κάνει και με το γεγονός ότι συνεχίζει να καταλαμβάνεται μεγάλο μέρος του δρόμου από αστικά λεωφορεία που… συνεχίζουν να χρησιμοποιούν ως αφετηρία, αντί για στάση, την πλατεία Σαπφούς.
Πελ.Γ.

Να πάρει θέση…
Επιβάλλεται η διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ να πάρει θέση και να δώσει εξηγήσεις για το περιστατικό με τον οδηγό λεωφορείου, που όχι μόνο αρνήθηκε να πάει ένα δέμα στην Ανεμώτια, αλλά «στόλισε» και έναν πολίτη που πήγε να ζητήσει εξηγήσεις. Ο συγκεκριμένος πολίτης δεν είχε καμμιά συγγένεια με την ηλικιωμένη που τον παρακάλεσε να τη βοηθήσει να πάρει το δέμα. Όπως μας είπε ο ίδιος, θα μπορούσε να ήταν η μητέρα του στη θέση της, ή οποιοσδήποτε άλλος άνθρωπος που δεν είχε τη δυνατότητα να μετακινηθεί. Είναι απαράδεκτο με το «έτσι θέλω» ο οδηγός να αρνείται να πάει το δέμα στον παραλήπτη και μάλιστα να αντιμετωπίζει με άσχημο τρόπο τους πολίτες που «τολμούν» να του πουν τα παράπονά τους. Οι κάτοικοι κάποιων απομακρυσμένων χωριών δεν μπορεί ν’ αντιμετωπίζονται σαν άνθρωποι τρίτης κατηγορίας και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ θα πρέπει ή να ενημερώσει ότι δε μεταφέρει δέματα στην Ανεμώτια ή να φροντίσει ώστε να μην επαναληφθεί παρόμοιο συμβάν. Αναμένουμε, λοιπόν...
Πελ.Γ.

Ήταν καιρός…

Ήταν καιρός και για την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου ν’ αποκτήσει έναν ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο για την ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών. Οι «επιτυχίες» του Λιμενικού που κατά καιρούς εντοπίζει μεγάλες ποσότητες και σκληρών ναρκωτικών στο λιμάνι, δείχνουν ξεκάθαρα ότι διακινούνται μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στο νησί και χωρίς τα κατάλληλα «μέσα» οι διωκτικές αρχές δε θα μπορέσουν ν’ αντεπεξέλθουν. Η πρώτη επιτυχία της Μπες στην πρώτη της κιόλας αποστολή δείχνει ότι έχει πολλή «δουλειά» μπροστά της.
ΠελΓ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey