Τα Δηκτικά

01/07/2012 - 05:56

Συνεχίζει η «Στύψη»
Άλλο ένα τεύχος της εφημερίδας «Η Στύψη» πήραμε στα χέρια μας. Η εφημερίδα εκδίδεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Στύψης και χάρη στην οικονομική συμβολή των απανταχού Στυψιανών. Όλη η ύλη της εφημερίδας είναι προσβάσιμη στους χρήστες του διαδικτύου στην ιστοσελίδα www.stipsi.gr/.
Ν.Μ.

Έκανε αίσθηση

Η εμφάνιση του Νίκου Κολιού στη Λέσβο, που αποκάλυψε το Σάββατο το «Ε», έκανε αίσθηση σε όλο τον κτηνοτροφικό κόσμο του νησιού. Τουλάχιστον 20 τηλεφωνήματα δεχθήκαμε τις προηγούμενες ημέρες από κτηνοτρόφους που ήθελαν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες. Χθες το απόγευμα, επικοινώνησε μαζί μας ο κτηνοτρόφος και μας ανέφερε ότι μια ομάδα κτηνοτρόφων από τη Στύψη και το Υψηλομέτωπο που συγκεντρώνουν δύο με τρεις τόνους γάλακτος, είναι πρόθυμοι να δώσουν το γάλα τους στον όμιλο «Κολιός». Άσχετα με το πόσο είναι ακριβής ή όχι η δήλωση αυτή, δείχνει το κλίμα που επικρατεί μεταξύ των κτηνοτρόφων της Λέσβου.
Ν.Μ.

Φεύγουν…

Ανάμεσα στα άλλα που είπε ο Πάνος Καμμένος στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου, ήταν και το ότι φεύγουν από το Αιγαίο τα πλοία «Νήσος Χίος» και «Νήσος Μύκονος». Ο ενεστωτικός χρόνος που χρησιμοποίησε ο πρώην υφυπουργός Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής είναι απίστευτος ψυχοβγάλτης. Έχει φέρει τους νησιώτες σε μια κατάσταση, που νιώθουν ότι από μέρα σε μέρα έρχεται η συντέλεια του κόσμου, χωρίς να ξέρουν όμως πότε ακριβώς θα συμβεί.
Ν.Μ.

Ψάχνουν υποστηρικτές

Δίκτυο υποστηρικτών της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου προσπαθεί να δημιουργήσει ο Σύλλογος Εργαζομένων της υπηρεσίας, και ας μην το λέει δημόσια. Θεωρεί ότι οι πρώην πολιτικοί προϊστάμενοι της υπηρεσίας είναι ένα ισχυρό ατού, που ήρθε η ώρα να το αξιοποιήσουν.
Ν.Μ.

Πιο ψηλά

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «marinews.gr», από χθες Δευτέρα το κόστος των ναυτιλιακών καυσίμων αυξήθηκε από τα 599 ευρώ στα 620 ευρώ για τον τόνο. Πρόκειται για μια εξέλιξη που φέρνει πιο κοντά στην κατάρρευση τον κλάδο της ακτοπλοΐας.
Ν.Μ.

Από οξύτητες πάμε καλά

Εδώ και χρόνια οι οξύτητες του ελαιολάδου που παράγει η Λέσβος, είναι αντικείμενο που ειρωνικών σχολίων διαφόρων συναδέλφων που ασχολούνται με το αγροτικό ρεπορτάζ ανά την Ελλάδα. Φέτος, όμως, έχουν «βάλει τα γυαλιά» σε πολλούς. Οι οξύτητες 0,3 και 0,5 είναι συνηθισμένο γεγονός. Τις προηγούμενες ημέρες ακούσαμε έναν από τους σημαντικότερους εμπόρους ελαιολάδου, το Σταύρο Γριπιώτη, να παζαρεύει την πώληση ενός βυτίου (δηλαδή 30 τόνους) ελαιολάδου οξύτητας 0,25 βαθμών.
Ν.Μ.


Δημοτική Συγκοινωνία…. Ποια Δημοτική Συγκοινωνία; Πήγε να βρει τη Δημοτική Φιλαρμονική, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, το ΛΟΛΤ, και έπεται συνέχεια...
Η Μανέλα…

Τον… μνημόνευαν
Λόξυγκα θα πρέπει να είχε ο Σταύρος Ψαρρόπουλος όση ώρα κράτησε η συζήτηση στα Υπεραστικά ΚΤΕΛ περί του οικονομικού απολογισμού τού 2011, κι αυτό γιατί στον πρώην αντινομάρχη απέδωσαν «απώλειες» της τάξης των 148.000 ευρώ. Στο επιχείρημα ότι οι περικοπές έγιναν το 2010 με άνωθεν εντολές της κυβέρνησης για μείωση του μεταφορικού κόστους, στελέχη των ΚΤΕΛ υποστήριξαν πως ο κ. Ψαρρόπουλος έκανε πολύ μεγαλύτερη μείωση απ’ ό,τι ζήτησε το κράτος.
Όχι, το ενδεχόμενο να έγινε μαζί με την οικονομία και εξορθολογισμός των γραμμών - δρομολογίων, δεν αφορά όσους πήραν εξ αιτίας των αλλαγών 30% λιγότερα σε σχέση με άλλες χρονιές.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Ό,τι μπορείτε…

Με την προτροπή του Γιάννη Μαγκριώτη «κάντε ό,τι μπορείτε για να γίνει η δημοπρασία», έληξε η συζήτηση που είχε μαζί του ο Ηρακλής Βερβέρης για τον οδικό άξονα Καλλονής - Σιγρίου.
Διότι, μπορεί να ενδιαφέρει τη Λέσβο να ξεκινήσει μια ώρα αρχύτερα το έργο, αλλά ομοίως ενδιαφέρεται και «καίει» και την κυβέρνηση το θέμα της έναρξης τέτοιων μεγάλων έργων, που δεσμεύουν το ΕΣΠΑ.
ΜΑΡ.ΠΛ.

500 διορθώσεις…

Μέχρι και τις 20 Ιανουαρίου θα πρέπει όσοι θέλουν να μην επιβαρυνθούν το χαράτσι τού 2012 με λάθη στα τετραγωνικά ή στην παλαιότητα ή ακόμη και στην τιμή ζώνης, να απευθυνθούν στο Γραφείο Προσόδων του Δήμου Λέσβου στη Μυτιλήνη, ή στα κατά τόπους γραφεία των δημοτικών ενοτήτων, και να καταθέσουν σχετικές αιτήσεις.
Πάντως, μέχρι σήμερα, στους δύο περίπου μήνες που είναι σε εξέλιξη η διαδικασία των διορθώσεων, έχουν υποβληθεί μόνο στη Δημοτική Ενότητα Μυτιλήνης περί τις 500 αιτήσεις δημοτών.

… μόνο Βαρειά - Χάλικα
Εκείνο που έχει ενδιαφέρον, είναι πως και για το 2012 σε ελάχιστες περιοχές θα αλλάξουν οι τιμές ζώνης που ίσχυαν έως και το τέλος τού 2010, οπότε και ορίστηκαν αντικειμενικές τιμές για όλα τα χωριά. Κι αυτό γιατί θα πρέπει να προηγηθεί ειδική μελέτη, που δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια να εκπονηθεί απ’ το Δήμο και να δοθεί στη ΔΕΗ. Έτσι, όπως όλα δείχνουν, οι μόνοι άτυχοι στη Δημοτική Ενότητα Μυτιλήνης που θα επιβαρυνθούν με τις νέες τιμές ζώνης, θα είναι οι διαμένοντες σε Βαρειά και Χάλικα, περιοχές όπου έχουν ήδη αλλάξει και προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα οι τιμές ζώνης.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Άργησε ο Οργανισμός…

Δεν προτίθεται να κάνει τις όποιες αλλαγές προγραμματίζει σε σχέση με τις αντιδημαρχίες ο Δημήτρης Βουνάτσος, αν προηγουμένως δεν εγκριθεί απ’ το γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου ο τροποποιημένος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του Δήμου Λέσβου. Κι επειδή άργησε η όλη διαδικασία μέχρι να καταθέσουν τις παρατηρήσεις τους όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές, άργησαν και οι ανακοινώσεις για τους αντιδημάρχους.

… έρχονται οι αλλαγές
Οι οποίες ανακοινώσεις όμως κοντοζυγώνουν, διότι ο ΟΕΥ απεστάλη στην ΑΔΑ την Παρασκευή, οπότε και είναι ζήτημα ημερών η εξέτασή του. Μέχρι τότε βέβαια, όλοι όσοι προσδοκούν σε μια καλύτερη και αναβαθμισμένη θέση ή και στη διατήρηση του ρόλου τους, θα συνεχίσουν να δείχνουν το καλύτερο πρόσωπό τους. Γιατί - ας μην το ξεχνάμε - έως τη λήξη της πρώτης θητείας της, η δημοτική αρχή Βουνάτσου έχει δυόμισι χρόνια ζωής ακόμη.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Του έπεσε το φλουρί

Το φλουρί της βασιλόπιττας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένος Δάσους Λέσβου έπεσε στο δήμαρχο Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσο, ο οποίος έσπευσε με ευχές να το προσφέρει στον παρόντα πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Χρήστο Κορδώνη. Και τον αγιασμό έπρεπε να προσφέρεις, δήμαρχε, να μη σου πω να κάνεις και κανένα ευχέλαιο…
Α.Ω.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey