Δηκτικά 23/6/2012

23/06/2012 - 13:21

Έτοιμο το Νησέλι

Πανέτοιμη είναι η παραλία Νησέλι, λίγο πριν τη Χαραμίδα, που υποδέχεται κάθε μέρα αρκετούς κατοίκους της Μυτιλήνης. Κατά μήκος της μέχρι ενός σημείου έχουν τοποθετηθεί ομπρέλες από κλαδιά φοινίκων, ενώ στη θάλασσα έχουν κατασκευαστεί διάδρομοι από τσουβάλια με άμμο, που επιτρέπουν στον κόσμο να μπαίνει νωρίς να γλιστράει στις πέτρες. Η περιβαλλοντική ευαισθησία των αρμοδίων φαίνεται και από τους κάδους απορριμμάτων που υπάρχουν παντού και είναι καλυμμένοι επίσης με κλαδιά φοινίκων, ώστε να μη δίνουν άσχημη εικόνα. Όταν ανοίξει και η καντίνα, το σκηνικό θα είναι πλήρες.

Β.Χρ.

 

Δε γυρνούν την πλάτη

Όπως τόνισε στο «Ε» η αντιπρόεδρος του «ΣιτίΖω» Καλλονής, κ. Φλώρα Λογιωτάτου, θέλοντας να δείξει πόσο άμεση είναι η ανταπόκριση των απλών πολιτών να στηρίξουν το συνάνθρωπό τους, τα περασμένα Χριστούγεννα έγινε από πλευράς Συλλόγου έκκληση για βοήθεια όχι μόνο προς τους ηλικιωμένους της περιοχής, αλλά και προς όλους όσοι αντιμετώπιζαν σοβαρό πρόβλημα. Μετά από άμεση κινητοποίηση των κατοίκων της Καλλονής, συγκεντρώθηκαν τόσα προϊόντα ώστε να γίνουν 30 δέματα, τα οποία περιείχαν συστατικά απαραίτητα για ένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Με αυτό τον τρόπο, 30 οικογένειες της περιοχής, και όχι μόνο, που δεν είχαν τα προς το ζην, βοηθήθηκαν άμεσα από απλούς ανθρώπους, που δε γυρνούν την πλάτη στα προβλήματα του διπλανού τους.
Γ.Σαρ.

 

Υπάρχει ανθρωπιά

Θέλοντας να δείξει πόση ανθρωπιά υπάρχει, παρά τις αντιξοότητες της εποχής, η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λέσβου, Μαριάνθη Χατζηκυριάκου, επεσήμανε στο «Ε» μια συγκινητική προσφορά που έγινε από οικογένεια της Λέσβου. Πριν από λίγο καιρό, η οικογένεια αυτή έχασε ένα μέλος της από την επάρατη νόσο και παρά τον προσωπικό τους πόνο, οι συγγενείς βρήκαν το κουράγιο και έδωσαν στο Σύλλογο Καρκινοπαθών της Λέσβου τα φάρμακα του εκλιπόντος ανθρώπου τους. Όπως η κ. Χατζηκυριάκου τόνισε, πρόκειται για ένα κουτί με χάπια, από το οποίο έχουν χρησιμοποιηθεί ελάχιστα, αξίας περίπου 600 ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν ουσιαστικά σε μια ολόκληρη θεραπεία. Η ίδια ήρθε σε επαφή με το Νοσοκομείο Μυτιλήνης ώστε να παραδώσει τα φάρμακα, με σκοπό να δοθούν σε ανθρώπους που πέρα από την ασθένειά τους αντιμετωπίζουν και σοβαρό πρόβλημα διαβίωσης. Ωστόσο, για την ώρα, κανείς δεν έχει δείξει ενδιαφέρον για το θέμα.

Γ.Σαρ.

 

Τελειώνει το Λαογραφικό στην Καλλονή

Σε καλό δρόμο φαίνεται να είναι οι εργασίες για το Λαογραφικό Μουσείο Καλλονής, που θα στεγαστεί στο παλιό λουτρό. Όπως τόνισε στο «Ε» ο αντιδήμαρχος Καλλονής, Ευάγγελος Γιαβάσης, οι τελευταίες λεπτομέρειες ολοκληρώνονται, τα εκθέματα μπαίνουν στις θέσεις τους και σε λίγο καιρό το Μουσείο θα είναι έτοιμο να υποδεχτεί επισκέπτες που θα θαυμάσουν τη συλλογή του. Πράγμα πολύ θετικό, καθώς για πολλά χρόνια έλειπε από την πόλη της Καλλονής ένας ανάλογος χώρος που θα μπορούσε να προσελκύσει ανθρώπους από όλο το νησί, και όχι μόνο.

Γ.Σαρ.

 

Μουσικό Πλωμάρι

Βραδιές μουσικής έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο εβδομάδες κάθε Παρασκευή στον Πλάτανο του Πλωμαρίου. Οι βραδιές αυτές γίνονταν και πέρυσι και πρόπερσι, μέσα από συνεργασία των μαγαζιών που βρίσκονται στον Πλάτανο, και μάζευαν πάντα πολύ κόσμο, όχι μόνο κατοίκους του Πλωμαρίου, αλλά και από άλλες περιοχές του νησιού. Έχουν τύχει μάλιστα και κάτι όμορφες… διακοπές ρεύματος πέρυσι, που έκαναν την ατμόσφαιρα πιο φυσική και όμορφη. Φέτος τραγουδά η Γιώτα Μιχαλέλλη και τη συνοδεύει το μουσικό της σχήμα, που όπου και να πάει, ξεσηκώνει τον κόσμο. Καλή αρχή λοιπόν!

Β.Χρ.

 

Φούριες… ψηφιακές

Φούριες είχε προχτές το βράδυ το «Σινέ Αρίων», αφού ειδικοί τεχνικοί εργάζονταν πυρετωδώς μέχρι και τα μεσάνυχτα για την τοποθέτηση των νέων ψηφιακών μηχανημάτων που θα χρησιμοποιηθούν και για τις τρισδιάστατες προβολές.

Οι λάτρεις του «Τιτανικού» θα έχουν σήμερα την ευκαιρία να δουν και αυτή την εκδοχή της ταινίας. Από την άλλη, όσοι δε γοητεύονται από τις ρομαντικές ιστορίες αγάπης, μπορούν να δουν μια πιο «μαύρη» εκδοχή τους. Η ταινία «Dark Shadows» του Τιμ Μπάρτον που θα προβάλλεται στην επάνω αίθουσα, είναι καταπληκτική και αξίζει πραγματικά να αφιερώσει κανείς το βράδυ του να την παρακολουθήσει.

Β.Χρ.

 

Καλύφθηκε η τρύπα

Στην τρύπα που υπήρχε στο Λόφο του Πανεπιστημίου, έξω από το κτήριο του Τμήματος Περιβάλλοντος, είχαμε αναφερθεί επανειλημμένως. Χτες διαπιστώσαμε πως επιτέλους οι αρμόδιοι έλαβαν τα μέτρα τους και κάλυψαν την ίδια και όσα άλλα μικρότερα ανοίγματα υπήρχαν, με χαλίκι και τσιμέντο. Θέλει όμως κι άλλη δουλίτσα για να γίνει πραγματικά ασφαλές το σημείο για τα οχήματα.

Β.Χρ.

 

Γράφουν και οι «πουλάκηδες»

Η Πρωτοβουλία ΑΠΕ της Λέσβου συνεχίζει τις ανακοινώσεις της για την επένδυση των ανεμογεννητριών στο νησί. Στην τελευταία της ανακοίνωση αναφέρεται στη νέα περίοδο διαβούλευσης που ξεκινά η «Iberdrola - Ρόκας», έχοντας συμπεριλάβει και σύνδεσμο όπου υπάρχει κείμενο ξένων παρατηρητών πουλιών, που εναντιώνονται στην επένδυση. Όπως φαίνεται, δεν είναι μόνο κάτοικοι του νησιού που σκέφτονται τις επιπτώσεις που θα έχει στο νησί το έργο.

Β.Χρ.

 

Γάλλοι μαθητές στο Επιμελητήριο

Το Επιμελητήριο Λέσβου επισκέφθηκαν χθες οι μαθητές του Αγροτικού Λυκείου της Γαλλίας Lycée Agricole des Bourges, που ανήκει στο Γαλλικό Ινστιτούτο Établissement Public Local d’Enseignement et de Formation Professionnelle Agricole, οι οποίοι φιλοξενούνται για δυο εβδομάδες από το αγρόκτημα του Κληροδοτήματος Σημαντήρη στην Αχλαδερή της Λέσβου, στο πλαίσιο της πρακτικής εκπαίδευσης που απαιτείται για το απολυτήριό τους και υλοποιείται μέσα από το πρόγραμμα Leonardo Da Vinci. Η όλη πρωτοβουλία ήταν μια συμβολική προσπάθεια του Επιμελητηρίου για την προβολή της Λέσβου μέσα από τέτοιου είδους μαθητικές ανταλλαγές.

Ν.Μ.

 

Η φτώχεια φέρνει γκρίνια

Τα άδεια δωμάτια των ξενοδοχείων της Λέσβου έχουν οδηγήσει πολλούς ξενοδόχους στο να καταγγέλλουν ο ένας τον άλλο, για σοβαρά ή ασήμαντα πράγματα. Χθες το απόγευμα, ο Στρατής Κανιαμός μάς είπε ότι η επιχείρησή του δέχθηκε καταγγελία από τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, Περικλή Αντωνίου, για ήσσονος σημασίας θέματα. Ο κ. Αντωνίου, από την πλευρά του, υποστηρίζει ότι δεν έχει κάνει καμμία καταγγελία. Το μόνο που έκανε η Ένωση Ξενοδόχων, ήταν να διαβιβάσει στην τοπική υπηρεσία τού ΕΟΤ μια από τις πολλές καταγγελίες που δέχεται γραπτώς και προφορικώς καθημερινά. Κι αυτή δεν κατονόμαζε καμμία συγκεκριμένη ξενοδοχειακή μονάδα.

Όπως κι αν έχουν τα πράγματα, το συμπέρασμα είναι ένα: η φτώχεια φέρνει γκρίνια.

Ν.Μ.

 

Δακοκτονία χωρίς γεωπόνους

Από τους 28 γεωπόνους για τη δακοκτονία που είχαμε το 2010, πέσαμε στους 12 το 2011 και φέτος εγκρίθηκε η πρόσληψη μόλις έξι.

Προ ημερών γράφαμε ότι η δακοκτονία έχει πορεία προς το άγνωστο. Είναι πια φανερό ότι κάναμε λάθος. Οδεύει προς την πλήρη απαξίωσή της.

Ν.Μ.

 

Τα «καμάρια» της Λέσβου

Με αρχή αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς μεταφέρθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Αντώνης Σαμαράς στο Αττικό Νοσοκομείο. Ο πρωθυπουργός αντιμετώπιζε πρόβλημα με το μάτι του το τελευταίο τρίμηνο, το οποίο επιδεινώθηκε κατά την προεκλογική περίοδο και πρόκειται σήμερα να αντιμετωπιστεί με εγχείρηση, στην οποία θα υποβληθεί στο δημόσιο νοσοκομείο.

Ο γιατρός που θα τον χειρουργήσει, είναι ο οφθαλμίατρος Πάνος Θεοδοσιάδης, γιος του καθηγητή Οφθαλμολογίας και συμπατριώτη μας απ’ την Αγία Παρασκευή, διακεκριμένου και τιμημένου με διεθνείς επαίνους για το επιστημονικά καινοτόμο έργο του, Γιώργου Θεοδοσιάδη. Ο οποίος είναι στο «Ερρίκος Ντυνάν» και στο παρελθόν είχε κουράρει τον κ. Σαμαρά για το ίδιο πρόβλημα, αλλά η εγχείρηση τελικά θα γίνει απ’ το γιο του στο Αττικό Νοσοκομείο.

ΜΑΡ.ΠΛ.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey