Δηκτικά 15/06/2012

15/06/2012 - 13:41

Δύσκολα για τους νεφροπαθείς

Όπως γράφαμε και χθες στο πρωτοσέλιδο μας ρεπορτάζ, ανησυχία έχει προκληθεί στους Λέσβιους στην καταγωγή νεφροπαθείς που μένουν εκτός νησιού, εξ αιτίας του ότι δε θα μπορούν να κάνουν την απαιτούμενη αιμοκάθαρσή τους στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Παράλληλα, πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι δεν έχουν ενημερωθεί για την εν λόγω εξέλιξη και κινδυνεύουν να μείνουν «ξεκρέμαστοι».

Ας ελπίσουμε ότι με την έλευση του στρατιωτικού νεφρολόγου γιατρού, η κατάσταση θα εξομαλυνθεί.
Γ.Σαρ.

 

Έρχονται νεώτερα

Εξελίξεις αναμένονται από την ερχόμενη βδομάδα, μετά τις εκλογές, σχετικά με το θέμα της έδρας των ταξί, που τόσο έχει απασχολήσει τους επαγγελματίες οδηγούς του νησιού. Προβλέπεται πριν από τη συζήτηση του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο, να γίνει μια συνάντηση των Οδηγών με τους αρμοδίους του Υπουργείου Μεταφορών, ώστε να ολοκληρωθούν οι προσπάθειες εύρεσης λύσης. Από το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Μυτιλήνης, πάντως, τονίζουν ότι έχουν πάρει κάποιες αποφάσεις, τις οποίες θα προτείνουν και στους συναδέλφους τους και αναλόγως θα πράξουν από εκεί και πέρα.
Γ.Σαρ.

 

Δικαίωση

Επειδή ο φίλος μου κ. Ζερδελής εκφράζει δεξιά και αριστερά απορίες για ορισμένους όψιμους «ομοϊδεάτες» του, ας διαβάσει την ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την επίσκεψή του στο Επιμελητήριο και είναι βέβαιο ότι κάποιες από τις απορίες του θα λυθούν.

Π.Μ.

 

Νερό, χρώματος… καφέ!

Το νερό… νεράκι είπανε οι κάτοικοι της Καλλονής το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, καθώς το νερό στις βρύσες των σπιτιών ήταν λιγοστό, δυσχεραίνοντας τη ζωή των πολιτών. Η κατάσταση αυτή οφειλόταν σε βλάβη που επρόκειτο να επισκευαστεί αρχές της εβδομάδας που διανύουμε. Πράγματι, το νερό επέστρεψε με ικανοποιητική πίεση στις βρύσες, για να σταματήσει και πάλι λίγο αργότερα. Το βράδυ της Τετάρτης, πάντως, και ενώ η πίεση ήταν ιδιαίτερα ασθενής, το νερό που έτρεχε, ήταν καφέ. Πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να προμηθευτούν μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού για να κάνουν τις δουλειές τους και φυσικά για να πιουν, αφού το χρώμα ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικό.
Γ.Σαρ.

 

Πάνε για κινητοποιήσεις

Τη σκέψη του Συλλόγου Εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι» Λέσβου για να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, εξέφρασε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Στρατής Γεωργέλλης. Όπως ο ίδιος τόνισε στο «Ε», αν μετά τις εκλογές δεν υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις των κομμάτων που δόθηκαν προεκλογικά, όλα τα σωματεία εργαζόμενων της χώρας στο πρόγραμμα θα προβούν σε κινητοποιήσεις, ενώ το Σωματείο της Λέσβου κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να συγκεντρώσει χρήματα που θα καλύψουν τα έξοδα όσων μελών μεταβούν στην Αθήνα με σκοπό να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.

Γ.Σαρ.

 

Δυναμικά οι αιμοδότες του νησιού

Μεγάλη συμμετοχή είχε η εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Μυτιλήνης. Κατά τη διάρκεια και των τριών ημερών, συγκεντρώθηκαν 232 ασκοί πολύτιμου αίματος, που διατέθηκαν για την ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Αξίζει να σημειωθεί πως στις τριήμερες εθελοντικές αιμοδοσίες, συνολικά συμμετείχαν και 48 νέοι αιμοδότες, που συνέβαλαν με το αίμα τους στην προσπάθεια που γίνεται.

Γ.Σαρ.

 

Καλοκαίρι στο Μ.Β.Ε.Λ.

Δεν έχει προγραμματιστεί, για τους επόμενους δύο μήνες, κάποια εκδήλωση από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου της Αγίας Παρασκευής. Αξίζει πάντως να τονιστεί πως φέτος έγιναν πολύ περισσότερες εκδηλώσεις από τις προηγούμενες χρονιές, οι οποίες και έκαναν γνωστό το Μουσείο σε ακόμη περισσότερο κόσμο. Τώρα το καλοκαίρι, θα έχει τους επισκέπτες του σίγουρα. Από Σεπτέμβριο ελπίζουμε πως θα έχουμε να δούμε ακόμη περισσότερες δράσεις, αφού ο χώρος του εμπνέει και είναι όμορφο να αξιοποιείται όσο γίνεται περισσότερο.

Β.Χρ.


Παζάρι του «Ήλεκτρου»

Ετοιμάζεται το 2ο Ανταλλακτικό Παζάρι του «Ήλεκτρου», μέσα από συναντήσεις που πραγματοποιούν τα μέλη του. Πέρα από ρούχα και αντικείμενα, αυτήν τη φορά θα έχει και δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά, κάτι που υπόσχεται τη μεγαλύτερη παραμονή τους στο πάρκο της Αγίας Ειρήνης, όπου θα γίνει η δράση. Κάτι μας λέει πως η επιτυχία του είναι εγγυημένη…

Β.Χρ.

 

Κοντεύουν τα προνοιακά…

Οι πρώτοι οκτώ δήμοι της χώρας που ολοκλήρωσαν τη διαδικασία επιβεβαίωσης των απογραφέντων για τα προνοιακά επιδόματα, αυτές τις μέρες θα χρηματοδοτηθούν προκειμένου να προχωρήσουν στην καταβολή τους. Πάντως, φαίνεται πως και ο Δήμος Λέσβου είναι λίγο πριν την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας, αφού με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας έχει φτάσει στο 96,79% του έργου, επιβεβαιώνοντας έως τώρα 1.566 απ’ τους 1.618 δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων στο Νομό Λέσβου.

Άντε με το καλό, μπας και πληρωθούν όσοι βιώνουν τη δική τους «οδύσσεια» περιμένοντας απλήρωτοι - για ακόμη μια φορά - μήνες τώρα.

ΜΑΡ.ΠΛ.

 

Επειγόντως διαγράμμιση

Αναγνώστης μας που διανύει τακτικά την απόσταση απ’ τη Μυτιλήνη στο Μανταμάδο, μας επεσήμανε πως τρία χρόνια τώρα, ενώ βελτιώθηκαν και ασφαλτοστρώθηκαν τμήματα του συγκεκριμένου επαρχιακού δρόμου, δεν έγιναν στη συνέχεια και οι απαιτούμενες διαγραμμίσεις στο οδόστρωμα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, και το διαπιστώνουν όσοι κάνουν μετά το σούρουπο τη διαδρομή προς ή από Μανταμάδο, για πολλά χιλιόμετρα να μην είναι σαφή τα όρια των λωρίδων ή των ελάχιστων σημείων όπου υπάρχει η δυνατότητα για προσπεράσεις.

«Αν δυσκολευόμαστε εμείς, οι συχνοί χρήστες του δρόμου, φανταστείτε τι ισχύει για τους επισκέπτες του νησιού, και ειδικά για όσους έρχονται για πρώτη φορά», παρατήρησε ο αναγνώστης μας, που ζητά επειγόντως να γίνουν διαγραμμίσεις.

ΜΑΡ.ΠΛ.

 

Η βόρεια παράκαμψη;

Ως γνωστόν, η δικαιοδοσία του Δήμου Λέσβου σε ό,τι αφορά στο δρόμο απ’ τη Μυτιλήνη έως τον Καρά Τεπέ, φτάνει μέχρι το συγκρότημα του Καλαμάρη. Από εκεί και πέρα ο δρόμος υπάγεται στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας. Έτσι, τώρα με την ένταξη του έργου της ανάπλασης της οδού Ναυμαχίας Έλλης, τα έργα που θα εκτελεστούν σταματούν στου Καλαμάρη, οπότε και δεν προβλέπεται να επεκταθούν στον κρίσιμο κόμβο της βόρειας παράκαμψης.

Επειδή το συγκεκριμένο σημείο επείγει να αναμορφωθεί για να εξυπηρετεί με ασφάλεια την αυξημένη κίνηση της κυκλοφορίας, αλλά και επειδή το ΕΣΠΑ ακόμη δεν τελείωσε, μήπως χρειάζεται η Περιφέρεια να «ξεσκονίσει» κάποια παλιά μελέτη που υπάρχει για το συγκεκριμένο κόμβο και να δρομολογήσει κι άλλο έργο στην ίδια περιοχή;

ΜΑΡ.ΠΛ.

 

Μια συνάντηση

Χθες στις 9.30 το πρωί, στη διασταύρωση των οδών Κρήνης και Κυδωνιών στη Μυτιλήνη, είδαμε δύο μοτοσυκλετιστές να έχουν σταματήσει στη μέση του δρόμου και να συζητούν αμέριμνοι. Εκείνη την ώρα δεν περνούσε κάποιο άλλο όχημα από τη διασταύρωση. Ευτυχώς, γιατί θα μπορούσε να είχε γίνει ατύχημα. Όμως οι συνάντηση των δύο φίλων ή συνεργατών θα μπορούσε να ήταν μοιραία, ή θα είναι μοιραία στο μέλλον. Διότι η ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν το θέμα της οδικής ασφάλειας, δεν έχει τέλος. Τουλάχιστον, ας παραδειγματιστούμε όλοι οι υπόλοιποι.

Ν.Μ.

 

Φοροκαταιγίδα

Φοροκαταιγίδα χαρακτηρίζει τα πρώτα εκκαθαριστικά σημειώματα της φορολογίας εισοδήματος που φθάνουν στους φορολογουμένους, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου. Πραγματικά, είναι εντελώς διαφορετικό να ακούς ότι μειώθηκε το αφορολόγητο όριο, από τα 12.000 ευρώ, στα 5.000 και διαφορετικό να βλέπεις το ειδοποιητήριο να γράφει ότι φέτος θα πληρώσεις φόρο όταν στο παρελθόν εισέπραττες επιστροφή.

Ν.Μ.

 

Ξεχάστηκε το Δελτίο

Μέσα στο γενικό χαμό των τελευταίων ημερών, ξεχάστηκε το Δελτίο Τύπου για την ανοιχτή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ - Ε.Κ.Μ. στην Καλλονή, που είχε προγραμματισθεί για χθες στις 8 το απόγευμα. Ομιλητής θα ήταν ο Γιάννης Μπαλάφας, υποψήφιος βουλευτής Α΄ Αθήνας τού ΣΥΡΙΖΑ και διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει τις συγκεντρώσεις του στην Καλλονή. Έξυπνη κίνηση και με συμβολισμό.

Ν.Μ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey