Δηκτικά 07/06/2012

07/06/2012 - 14:11

Καθάρισαν…      

Με τη βοήθεια στελεχών του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, το Καταδυτικό Τμήμα του Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων πραγματοποίησε την Τρίτη, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, εργασίες καθαρισμού του βυθού της θάλασσας στην περιοχή του Αγάλματος της Ελευθερίας, στα Μπλόκια και στου Απελή.

Οι φορείς που συμμετείχαν στην εκδήλωση ήταν ο Σύνδεσμος Εφέδρων Καταδρομέων Ν. Λέσβου, η Ομάδα Αυτοδυτών Ν. Λέσβου (Lesvos Island Scuba Divers Team) και ο Σύλλογος Αεροσφαίρισης Λέσβου (Rangers). Μαζί τους, και πολλοί πολίτες.

Μπράβο σε όλους…

Α.Ω.

 

Σημείωσαν τις λακκούβες

Τις λακκούβες και τα προβλήματα του οδοστρώματος στους δρόμους της Καλλονής σημείωσε με σπρέυ η ομάδα του εθελοντικού κινήματος Καλλονής. Σε εξόρμησή τους, τα μέλη της ομάδας επεσήμαναν για ακόμη μια φορά με αυτό τον τρόπο το σοβαρότατο πρόβλημα που υπάρχει στην πόλη, περιμένοντας μια απάντηση σχετικά με το τι πρόκειται να γίνει για την αντιμετώπισή του. Σημειώθηκαν και φωτογραφήθηκαν περισσότερες από 60 κακοτεχνίες, λακκούβες και προχειροδουλειές στους δρόμους της Καλλονής.

Γ.Σαρ.

 

ΣΔΟΕ και σχολεία

Πριν από λίγο καιρό, έχοντας ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς και κατά διαστήματα, το ΣΔΟΕ είχε πραγματοποιήσει ελέγχους και στα κυλικεία των σχολείων. Εκεί οι έλεγχοι είχαν δείξει υψηλή παραβατικότητα, αφού οι ιδιοκτήτες των κυλικείων δεν έκοβαν τις αποδείξεις που θα έπρεπε, σύμφωνα με τα είδη που πωλούσαν. Η εντολή που έχει δοθεί από τα κεντρικά για τους τωρινούς ελέγχους στις βεβαιώσεις γιατρών, ενδέχεται να φέρει στο φως πολλά αντίστοιχα περιστατικά. Και γι’ αυτό, καλό θα είναι από εδώ και πέρα να προσέχουν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι. Τουλάχιστον δε θα διωχθούν και… γονείς, αν και η απάντηση που πήραμε ήταν πως «αυτό δε θα γίνει στην παρούσα φάση». Για το μέλλον, κανείς δεν ξέρει πού μπορεί να φτάσουν τα πράγματα.

Β.Χρ.

 

Μαθητές εκτός σχολείου

Μια μητέρα μαθητή από τα Πάμφιλα, αναγνώστρια της εφημερίδας, μας τηλεφώνησε χτες για να μας καταγγείλει ένα φαινόμενο που η ίδια έχει παρατηρήσει και την ενοχλεί πολύ. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, υπάρχουν περιπτώσεις μαθητών που εν ώρα μαθήματος βγαίνουν από το χώρο του σχολείου και πίνουν καφέ ή και ρετσίνα, ενώ αρκετοί από αυτούς καπνίζουν. Η ίδια θεωρεί το φαινόμενο «απαράδεκτο» και ζητά να ληφθούν μέτρα, τονίζοντας πως στα σχολεία της Μυτιλήνης υπάρχει φύλακας, που δεν επιτρέπει την έξοδο των παιδιών μέχρι να τελειώσει το ημερήσιο πρόγραμμα μαθημάτων.

Β.Χρ.

 

Διπλή χορωδιακή βραδιά

Μια πολύ όμορφη βραδιά χάρισε η χορωδία «Animato» τη Δευτέρα στο Μόλυβο. Αυτό που έχει σημασία, είναι πως με δική της πρωτοβουλία στη συναυλία συμμετείχε και η χορωδία «Bocca Chiusa» της Σάμου, που χάρισε στον κόσμο και τη δική της οπτική. Τέτοιες συνεργασίες και στο χώρο του πολιτισμού, είναι όλο και πιο συχνές και φαίνεται πως οι εμπλεκόμενοι αρχίζουν να καταλαβαίνουν τη σημασία που έχουν και το ότι προσφέρουν περισσότερα στο κοινό.

Β.Χρ.

 

Δυσκολεύονται οικονομικά

Προχωράει το ζήτημα σχετικά με το διαμέρισμα στην Αθήνα που θα παραχωρήσει ο Δήμος Λέσβου στο Σύλλογο Καρκινοπαθών Λέσβου, ώστε να φιλοξενούνται οι ασθενείς, ιδιαίτερα εκείνοι που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα κατά τη διάρκεια της διαμονής τους για χημειοθεραπείες στην πρωτεύουσα, να πληρώνουν ξενοδοχεία. Όπως τόνισε στο «Ε» η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λέσβου, Μαριάνθη Χατζηκυριάκου, τα μέλη του Συλλόγου βρίσκονται στη διαδικασία να πάνε στην Αθήνα ώστε να δουν το χώρο και να καταγράψουν όλες τις απαραίτητες εργασίες που πρέπει να γίνουν σε αυτόν, προκειμένου να διαμορφωθεί κατάλληλα. Κάτι που είναι δύσκολο, όμως, γιατί - όπως η κ. Χατζηκυριάκου αναφέρει - ο Σύλλογος, που θα πρέπει να αναλάβει τα έξοδα επισκευής, δυσκολεύεται ιδιαίτερα οικονομικά.

Γ.Σαρ.

 

Καθοριστική συμβολή

Να συμπληρώσει μια παράλειψη σχετικά με χθεσινό δημοσίευμά μας για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Καλλονή το τριήμερο της Αγίας Τριάδας, θέλησε η αντιδήμαρχος Τουρισμού και Αποδήμων, Ταξιαρχούλα Πνακά. Η κ. Πνακά τόνισε πως εκτός από την εξαιρετική διοργάνωση του Συλλόγου «Αδελφότης» Αγίας Τριάδας Καλλονής, στις εκδηλώσεις συνέβαλαν και πολλοί πολίτες της περιοχής, αλλά και ο ομογενής με καταγωγή από την Καλλονή Σαράντος Τσακιρέλλης. Ο κ. Τσακιρέλλης, όπως σημειώνει η αντιδήμαρχος, συνέδραμε τόσο οικονομικά, όσο και στη διαμόρφωση του χώρου, με τη συμμετοχή του να είναι ιδιαίτερα σημαντική. «Κάτι τέτοιες προσπάθειες ανθρώπων που αγαπάνε τον τόπο τους και είναι πάντα παρόντες και συμμετέχουν καθοριστικά στην αναβίωση των εθίμων, είναι αξιέπαινες», τονίζει η κ. Πνακά.

Γ.Σαρ.

 

Συνεχίζεται το «κίνημα της πατάτας»

Συνέχεια στο «κίνημα της πατάτας» που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και αρκετό καιρό στη Λέσβο, θα δοθεί και αυτό το Σάββατο, όπου θα διατεθούν 25 τόνοι πατάτας Αχαΐας, α΄ διαλογής, προς 10 ευρώ τα 25 κιλά. Στη Μυτιλήνη, έξω από το Δημοτικό Κολυμβητήριο της πόλης, η διάθεση θα γίνεται από τις 09:30 μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι, στην Παναγιούδα (λιμανάκι Παναγιούδας) από τις 12:30 μέχρι τη 1:30 το μεσημέρι και στη Θερμή (λιμανάκι Θερμής), από τις 1:45 έως τις 3:30 το μεσημέρι, μετά από πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης και του προέδρου της, Θεόδωρου Στεργίου, και σε συνεργασία με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων.

Γ.Σαρ.

 

Στην Τσιχράντα…

Σοβαρότατα παράπονα κατά του Δήμου για την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει ο παραλιακός οικισμός της Φίλιας, η Τσιχράντα, έκανε αναγνώστης μας, που μένει περιστασιακά στην περιοχή. Ο κύριος αυτός κατ’ αρχάς καταγγέλλει πως τα σκουπίδια που έμειναν πέρυσι τον Οκτώβριο, με τη λήξη της θερινής περιόδου, στους κάδους απορριμμάτων, μαζεύτηκαν μόλις πριν από λίγες μέρες, με εξάμηνη και πλέον καθυστέρηση.

Κι έκτοτε, όπως συμπλήρωσε, δεν ξαναπέρασε απορριμματοφόρο, αλλά ούτε κι έχει νοιαστεί κανείς επί σειρά μηνών για την αντικατάσταση όποιων λαμπών έχουν καεί, με κίνδυνο «να πατήσουμε κανά φίδι γιατί δε θα το δούμε».

 

… της εγκατάλειψης

Όμως το σοβαρότατο πρόβλημα, για το οποίο, όπως μας είπε, ενημέρωσε χθες και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ, Σωτήρη Μαρινάτο, ήταν ένας σπασμένος αγωγός νερού, που μήνες τώρα δεν έχει αποκατασταθεί. Η ζημιά έχει ως αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμο νερό απ’ τη γεώτρηση, το οποίο φεύγει στη θάλασσα και την άμμο, όπου και έχει δημιουργήσει πίδακα.

«Αυτή η χαοτική κατάσταση είναι αίσχος, ξεπεσμός, κατάντια», ανέφερε ο αναγνώστης μας, που ευελπιστεί τουλάχιστον να υπάρξει άμεσα ενδιαφέρον για το νερό, πριν «αναγκαστούμε να κλείσουμε τα σπίτια μας και να φύγουμε απ’ το νησί».

ΜΑΡ.ΠΛ.

 

Άλλ’ αντ’ άλλων…

Το τηλεοπτικό ρεπορτάζ αναφερόταν στην επίσκεψη του Πάνου Καμμένου την Τρίτη στην Καβάλα. Όμως, με έκπληξη, όποιος το παρακολουθούσε έβλεπε δίπλα στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων να βρίσκονται συνέχεια οι Σπύρος Γαληνός και Γιώργος Κατζανός. Όχι, δεν άλλαξαν εκλογική περιφέρεια οι δύο Μυτιληνιοί, απλά για λόγους οικονομίας το μεγάλο κεντρικό κανάλι βάφτισε το νησί Καβάλα κι έδειχνε πλάνα αρχείου απ’ την επίσκεψη στη Λέσβο.

ΜΑΡ.ΠΛ.

 

Μπήκε η υπογραφή;

Οι πληροφορίες μας έλεγαν πως χθες το απόγευμα υπογράφηκε Υπουργική Απόφαση που δίνει παράταση στην εφαρμογή του νέου νόμου περί συνεταιρισμών. Η απόφαση αναμενόταν εδώ και μέρες να υπογραφεί από τον υπηρεσιακό υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Ναπολέοντα Μαραβέγια. Ωστόσο, έως την ώρα που έκλεισε η ύλη της εφημερίδας δεν καταφέραμε να επιβεβαιώσουμε την πληροφορία. Ορισμένοι θεωρούν ότι πρόκειται για το πρώτο βήμα μιας πορείας που οδηγεί στην κατάργηση του νόμου. Άλλοι, πάλι, θεωρούν ότι απλά πρόκειται για μια αναγκαία κίνηση μέχρι να υπάρξει κυβέρνηση που θα αναλάβει την ευθύνη να εφαρμόσει το νόμο.

Ν.Μ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey