Δηκτικά 24/05/12

24/05/2012 - 13:37

Αποτελεσματικός                              

Όχι μόνο τάχθηκε κατ’ ευθείαν υπέρ της άποψης ότι πρέπει για την τουριστική ανάπτυξη της Λέσβου να λειτουργήσει εκδοτήριο βίζας στο λιμάνι της Μυτιλήνης, αλλά κάνει και ό,τι μπορεί προκειμένου μια ώρα αρχύτερα να γίνουν τα απαιτούμενα έργα υποδομής.

Ο λόγος για τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, Κώστα Κορδώνη, που παρά τα προβλήματα ρευστότητας που επέφερε το «κούρεμα», δεσμεύτηκε το Λιμενικό Ταμείο να αναλάβει το κόστος των εργασιών και των προμηθειών. Αποδεικνύοντας, έτσι, για ακόμη μια φορά στην πράξη πόσο κρίσιμο είναι να ξέρει να ασκεί κανείς αποτελεσματική διοίκηση, είτε είναι στην αυτοδιοίκηση είτε είναι πρόεδρος ενός φορέα.

Άλλωστε, ό,τι δαπανήσει τώρα το Λιμενικό Ταμείο ως φορέας διαχείρισης του λιμανιού, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να τα πάρει άμεσα ανταποδοτικά, απ’ την προσδοκώμενη λόγω του μέτρου αυξημένη κατά πολύ κίνηση. Οπότε, η θετικότατη στάση του κ. Κορδώνη γίνεται ακόμη πιο αποτελεσματική για το φορέα του οποίου σχεδόν τρία χρόνια τώρα προεδρεύει.

ΜΑΡ.ΠΛ.

 

Αποφασισμένη…

Αποφασισμένη να ενημερώσει όσο γίνεται καλύτερα τους πολίτες, αλλά και να πιέσει όσο γίνεται τις τοπικές αρχές για το θέμα της μη εγκατάστασης των ανεμογεννητριών από την «Iberdrola - Rokas», φαίνεται πως είναι η Πρωτοβουλία Πολιτών για το Ενεργειακό στη Λέσβο. Σε ανακοίνωσή της, που εξέδωσε μετά την ανοιχτή συζήτηση της περασμένης Πέμπτης, κάνει λόγο για πολλές ελλείψεις στη σχετική μελέτη, τόσο πάνω σε θέματα προστασίας της φύσης, όσο και πολιτιστικής κληρονομιάς. Υποστηρίζει, μάλιστα, πως τα μοντέλα των ανεμογεννητριών είναι παλιά, καθώς και πως η λειτουργία τους αναμένεται να έχει άμεσες συνέπειες στην καθημερινή ζωή των κατοίκων των γειτονικών περιοχών.

 

…Πρωτοβουλία για το Ενεργειακό

Μπορεί να έχουν να κάνουν με «κολοσσούς» του ενεργειακού τομέα, ωστόσο τα μέλη της Πρωτοβουλίας δε σταματούν και επιδιώκουν νέες συμμετοχές και διεύρυνσή της, δηλώνοντας πως οι θέσεις της είναι υπό διαμόρφωση και όχι παγιωμένες. Μεταξύ τους βρίσκονται, άλλωστε, σημαντικοί και καταξιωμένοι επιστήμονες της Λέσβου, οι γνώσεις των οποίων δίνουν μεγάλη εγκυρότητα στην προσπάθεια.

Β.Χρ.

 

Εις μνήμην

Στεφάνια στη μνήμη του ταγματάρχη Βασίλη Παπαγιάννη, που σκοτώθηκε στις 18 Μαΐου τού 1918 στη μάχη του Σκρα, κατέθεσαν μέλη και φίλοι του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Επάνω Σκάλα» την περασμένη Τρίτη. Όπως μας είπε μάλιστα ο πρόεδρος του Συλλόγου, Μάκης Βενέτας, αναφερόμενος στο πάρκο του Αγίου Ευδοκίμου όπου βρίσκεται η προτομή και όπου έγινε η σχετική τελετή, «και νεκρός ακόμη ο Παπαγιάννης, καθάρισε το πάρκο. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια.».

Β.Χρ.

 

«Τραντάγματα» στην Ερμού

Εργασίες γίνονταν προχτές το πρωί στο κεντρικό σημείο της αγοράς της Μυτιλήνης, όπου η οδός Ερμού συνδέεται με την Πιττακού. Παρ’ όλο όμως που είχε ανακοινωθεί πως η κυκλοφορία των οχημάτων δε θα επιτρεπόταν έως τη 1 το μεσημέρι, τα σημεία όπου γίνονταν οι εργασίες έμειναν σκεπασμένα με πρόχειρα σκέπαστρα μέχρι και αργά το απόγευμα και τα αυτοκίνητα «τραντάζονταν» όταν περνούσαν. Ελπίζουμε πως η κατάσταση θα αποκατασταθεί σύντομα, δεδομένου φυσικά και πως οι εργασίες γίνονται για την επισκευή του πλακόστρωτου και κατά συνέπεια την εξομάλυνση του δρόμου.

Β.Χρ.

 

Ασθενές σύστημα

Χαμός γίνεται με τον αριθμό επισκέψεων που δέχονται πολλοί γιατροί της Μυτιλήνης, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι τόσο με τον ΕΟΠΥΥ, όσο και με το ΙΚΑ. Τα γραφεία τους μπορεί να είναι γεμάτα καθημερινά, ενώ, όπως έδειξε και εμπειρία αναγνώστη μας, συχνά οι συνταγές του συστήματος δεν επαρκούν για όλους και δεν είναι λίγοι αυτοί που αναγκάζονται να πάνε και να έρθουν πολλές φορές μέχρι να προλάβουν να είναι μέσα στα 200 προβλεπόμενα ραντεβού. Το σύστημα υγείας συνεχίζει να… ασθενεί…

Β.Χρ.

 

Βοήθεια στην ανάγκη

Το κοινωνικό τους πρόσωπο έδειξαν οι φαρμακοποιοί του νησιού, οι οποίοι παρά την προγραμματισμένη χθεσινή απεργία τους, έσπευσαν να βοηθήσουν σε ένα επείγον περιστατικό. Όπως είπε ο κ. Βαλτάς στο «Ε», μια νεαρή καρκινοπαθής χρειάστηκε χθες άμεσα τα φάρμακά της για την αγωγή την οποία ακολουθεί. Αυτομάτως κινητοποιήθηκαν όλοι οι αρμόδιοι, ενώ μετά από παρέμβαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου και μέσω των κεντρικών τού ΙΚΑ στην Αθήνα και εκ μέρους των εργαζομένων του φαρμακείου τού ΕΟΠΥΥ, η κοπέλα εξυπηρετήθηκε τελικώς.

Γ.Σαρ.

 

Συμπαράσταση στους φαρμακοποιούς

Την κατανόησή τους στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Φαρμακοποιοί της Λέσβου, εξέφρασαν σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου του νησιού, Απόστολο Βαλτά, οι ασφαλισμένοι που βρέθηκαν χθες το πρωί στα γραφεία τού ΕΟΠΥΥ, τα οποία είχαν καταλάβει συμβολικά οι φαρμακοποιοί. Παράλληλα μοιράστηκαν έντυπα και άλλο υλικό, ώστε να ενημερωθούν όλοι για τον αγώνα που γίνεται.

Γ.Σαρ.

 

Εξαπλώνεται το «κίνημα της πατάτας» στη Λέσβο

Στην Αγιάσο και στον Πολιχνίτο θα πάει το «κίνημα της πατάτας» αυτό το Σάββατο. Έντονο είναι το ενδιαφέρον που έχει προκύψει από τους πολίτες όλου του νησιού να προμηθευτούν πατάτες Νευροκοπίου σε χαμηλότερη τιμή, γι’ αυτό και βλέπουμε την κίνηση να εξαπλώνεται σιγά - σιγά σε όλη τη Λέσβο, μετά από πρωτοβουλία του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης, Θεόδωρου Στεργίου. Το Σάββατο, στις 11:00 το πρωί, ο παραγωγός με τα προϊόντα του θα βρίσκεται στην Αγιάσο, ενώ στη 1:00 το μεσημέρι οι κάτοικοι του Πολιχνίτου θα μπορέσουν να προμηθευτούν τις πατάτες. Θα έρθουν και πάλι 25 τόνοι, οι οποίοι θα πουληθούν προς 7,50 ευρώ τα 20 κιλά.

Γ.Σαρ.

 

Μπαμ ηκούσθη στον αέρα, πλην ήτο του… Τσακιρέλλη

Με έκπληξη, ομολογουμένως, η Λέσβος ανακάλυψε χθες τον κ. Μάνο Τσακιρέλλη, ο οποίος μάλιστα, σύμφωνα με ιστοσελίδα, στα βόρεια προάστια του κλεινού άστεως είναι και υπαρκτό πρόσωπο, αλλά και πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής.

Χτυπήσαμε στο γνωστό «ψαχτήρι» τής Google τον όνομά του. Μία και μόνο αναφορά αποδεικτική της επιστημονικής του εγκυρότητας. Η επιστολή που έστειλε στον Αντώνη Σαμαρά, κατά του Παύλου Βογιατζή, στην οποία και ζητούσε να μην είναι πρώτος στη λίστα στις επόμενες εκλογές, αλλά ένας εκ των Μουτζούρη ή Παπαγιαννίδη.

Μέρες ακούγαμε για αυτή την επιστολή που θα υπέγραφαν τόσα και τόσα τοπικά στελέχη, και τελικά την υπέγραψε ο... Μάνος Τσακιρέλλης!

 

Μπαμ ηκούσθη στον αέρα, πλην ήτο του…. Τσακιρέλλη (2)

Τι δείχνει τώρα το παραπάνω γεγονός; Ότι κάποιοι αδυνατούν να καταλάβουν πως στο λεξιλόγιο όλων των μεγάλων πολιτικών υπήρχε η λέξη «ήττα». Ηττήθηκαν πολιτικοί του μεγέθους του Τρικούπη, του Βενιζέλου, των Γ. και Αν. Παπανδρέου, του Καραμανλή, του Πλαστήρα… Και κανείς εξ αυτών δεν τόλμησε να σκεφθεί πως μπορεί να εκλεγεί σε βάρος της λαϊκής βούλησης, όποια κι αν είναι αυτή.

Στη Βουλή κανείς μπαίνει με τη μαγκιά του και τη στήριξη του λαού. Ειδάλλως, η Ιστορία είναι αμείλικτη και προπάντων ο προορισμός κοινός με αυτόν κάποιου άλλου προ ετών (και μάλιστα της ίδιας παράταξης) που σιχτίριζε τους Μυτιληνιούς επειδή δεν τον ψήφισαν. Και κατεγράφη ως συνώνυμο του εγωισμού και της λανθασμένης πολιτικής επιλογής.

Σ.ΜΠΑ

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey