Δηκτικά 07/05/12 - α΄ μέρος

07/05/2012 - 14:06

Οι «απουσίες»

Κλειστό το περίπτερο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ χτες, λίγο μετά που άνοιξαν οι κάλπες. Αυτήν τη φορά απουσίαζε παντελώς από την προκυμαία κάτι που να θυμίζει Οικολόγους Πράσινους, αφού το κόμμα τους δεν έστησε κάπου περίπτερο. Λίγο πριν τις 9, πάντως, ο Μιχάλης Μπάκας μετέβη στο κτήριο της Περιφέρειας, προκειμένου να παρακολουθήσει από εκεί τα αποτελέσματα.

Β.Χρ.

 

Πικρό χιούμορ

Έχει βγει το οριστικό αποτέλεσμα του exit poll και φαίνεται ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να πέσει ακόμα και στο 13%. Ένας φίλος, συνεπής οπαδός τού ΠΑΣΟΚ επί πολλά χρόνια, το παίρνει απόφαση και το διασκεδάζει. Απευθυνόμενος, λοιπόν, στην παρέα, λέει: «Εσείς δε μου λέγατε τόσα χρόνια να ψηφίσω μικρά κόμματα; Ε, λοιπόν, κι εγώ σάς άκουσα!»

Π.Μ.

 

Ψήφος και καφές

Τον ήπιαν τον καφέ τους οι ψηφοφόροι μετά την ολοκλήρωση του καθήκοντός τους. Όπως είναι συνηθισμένο, μετά την ψήφο, δημιουργούνται πηγαδάκια συζητήσεων σε διάφορες καφετέριες, αναλύοντας τα πρώτα εκλογικά αποτελέσματα. Αυτήν τη φορά έλειψαν όμως οι αντιπαραθέσεις των προεκλογικών συζητήσεων, αφού ως επί τον πλείστον συμφωνούσαν πως πλέον ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει. Πάντως τον καφέ τους τον απόλαυσαν παρακολουθώντας παράλληλα και τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών, αλλά και την πανσέληνο (μείον μια μέρα) του κυριακάτικου βραδιού.

Γ.Σαρ.

 

Με καθυστέρηση

Αργοπόρησαν αρκετά μέλη των εφορευτικών επιτροπών στην Καλλονή να παρευρεθούν στη διαδικασία. Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις πολλών δεν τους επέτρεψαν να φτάσουν στην ώρα τους στο πόστο τους, ή και καθόλου, πράγμα που δημιούργησε μια μικρή αναστάτωση. Η οποία όμως εξομαλύνθηκε μετά από λίγη ώρα, οπόταν οι περισσότεροι βρέθηκαν στη θέση τους και η διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά, χωρίς να υπάρξουν άλλα προβλήματα. Η καταμέτρηση στο λεκανοπέδιο της Καλλονής τέλειωσε περίπου λίγο μετά τις 9:30 μ.μ. και τα αποτελέσματα στάλθηκαν γρήγορα μέσω τηλεγραφημάτων.

Γ.Σαρ.


Δεν είχε κέρασμα

Από την τσέπη τους πλήρωσαν τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών ό,τι έφαγαν κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας. Συνηθιζόταν στις προηγούμενες εκλογές κάποιοι να φροντίζουν το φαγητό των ανθρώπων που ήταν στις εφορευτικές επιτροπές, αλλά φέτος, προφανώς ελέω κρίσης, αυτό δε συνέβη. Τα μέλη, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και οι γραμματείς πλήρωσαν το κολατσιό τους οι ίδιοι και χαρακτηριστικά σχολίασαν: «Ούτε για ένα μπουκαλάκι νερό δε φρόντισαν…»

Γ.Σαρ.

 

Τα κοινά

Τι κοινό είχαν οι χτεσινές εκλογές με αυτές του Οκτωβρίου τού 2009; Το γεμάτο φεγγάρι που φώτιζε την πόλη της Μυτιλήνης και που, για όποιον το πρόσεχε μέσα στη γενικότερη αναστάτωση, δημιουργούσε πολύ ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Αυτοί που σίγουρα το απόλαυσαν περισσότερο από άλλους, ήταν οι υποστηρικτές και φίλοι όσων υποψηφίων είχαν τα εκλογικά τους γραφεία σε ορόφους της προκυμαίας. Και που, λόγω της ζέστης, την «έβγαλαν» κυρίως στα μπαλκόνια.

 

Τα κοινά (2)

Το άλλο κοινό μεταξύ των προηγούμενων βουλευτικών εκλογών και των χτεσινών, στη Μυτιλήνη τουλάχιστον, ήταν οι αισθητικές λεπτομέρειες των εκλογικών περιπτέρων της Πλατείας Σαπφούς. Ξύλινες καρέκλες καφενείου, σχολικό θρανίο και μικρή τηλεόραση για το Κ.Κ.Ε. (με οθόνη plasma αυτήν τη φορά), πλαστικές καρέκλες και προτζέκτορας για το ΣΥΡΙΖΑ. Ορισμένες αξίες παραμένουν σταθερές.

Β.Χρ.

 

Λίγος κόσμος

Δεν υπήρχε πολύς κόσμος που να κυκλοφορεί στην πόλη της Μυτιλήνης χτες το απόγευμα και μέχρι νωρίς το βράδυ. Φαίνεται πως οι περισσότεροι ψηφοφόροι είχαν μεταβεί στα χωριά τους για να ψηφίσουν, ενώ όσοι ήταν γραμμένοι στα εκλογικά κέντρα της Μυτιλήνης, μάλλον παρακολουθούσαν τα αποτελέσματα από τα σπίτια τους. Ο ιδιαίτερα ζεστός καιρός δεν αποκλείει και τον να είχαν πάει πολλοί για… βουτιές. Αυτοί που σίγουρα δε φάνηκαν εγκαίρως στα εκλογικά τους γραφεία, ήταν οι ίδιοι οι υποψήφιοι, που, όπως καταλάβαμε, μέχρι και την τελευταία στιγμή χτες έτρεχαν σε όλο το νησί, προκειμένου να είναι κοντά στους ψηφοφόρους τους.

Β.Χρ.

 

Κέρδισαν «ψήφους»

Αυτές πάντως που κέρδισαν χτες το βράδυ πολλές ψήφους, ήταν οι… καφετέριες της προκυμαίας. Τόσο πίσω από την Πλατεία Σαπφούς, όσο και στα μαγαζιά μέχρι και το ύψος του Επιμελητηρίου, η νεολαία της πόλης έκανε αισθητή την παρουσία της, και μάλλον όχι για να δει τα αποτελέσματα των εκλογών. Αν και σε αρκετά μαγαζιά, όπως και άλλες φορές, υπήρχαν οθόνες που τα μετέδιδαν.

Β.Χρ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey