×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1

Τα Δηκτικά - γ' μέρος

27/04/2012 - 21:05

Ποιος στη Λέσβο;

Το πρόγραμμα του πρώτου κύκλου των προεκλογικών ομιλιών του Αντώνη Σαμαρά ανακοίνωσε η Ν.Δ.. Απ’ αυτό προκύπτει πως ελαχιστοποιούνται τα περιθώρια να προλάβει να μιλήσει και στη Μυτιλήνη, όπως επιδιώκουν κομματικά στελέχη του Νομού. Κι αυτό γιατί, εκτός της Πρωτομαγιάς και της Παρασκευής 4 Μαΐου - μια μέρα πριν από την κάλπη -, οι μόνες μέρες που δεν έχουν προγραμματιστεί ομιλίες, είναι αυτές από σήμερα έως και την Τετάρτη 25 Απριλίου. Οπότε, ή θα «χωρέσει» δυο ομιλίες σε μια μέρα ή η Ν.Δ. θα έχει άλλον ομιλητή στην κεντρική της προεκλογική συγκέντρωση στη Μυτιλήνη. Αν κάνει τελικά.

ΜΑΡ.ΠΛ.

 

Δύο απ’ το Δήμο…

Μετά απ’ τις πιέσεις διάφορων κομμάτων σε ένα μεγάλο αριθμό δημοτικών συμβούλων, σχεδόν απ’ όλους τους χώρους (περίπου 10), προκειμένου να είναι υποψήφιοι, τελικά μόνο δύο αποδέχθηκαν σχετικές προτάσεις. Οι Νίκος Κατράνης και Αριστείδης Ταξείδης, που κατεβαίνουν αντίστοιχα με τη Δημοκρατική Συμμαχία και την Κοινωνική Συμφωνία.

 

… πολλοί απ’ το Πανεπιστήμιο

Πολλοί περισσότεροι, όμως, είναι εκείνοι που εκτίθενται στις εκλογές και έχουν ή είχαν άμεση ή έμμεση σχέση με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Και μάλιστα, υποψήφιοι απ’ την πανεπιστημιακή κοινότητα υπάρχουν σε αρκετά διαφορετικά κόμματα, αποδεικνύοντας πως τελικά η ώσμωση της τοπικής κοινωνίας με το εκπαιδευτικό ίδρυμα δεν αποτελεί πλέον άπιαστο όνειρο, όπως ήταν λίγα χρόνια πριν. Και αυτή η εξέλιξη καταγράφεται στα ενδιαφέροντα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης.

ΜΑΡ.ΠΛ.

 

Ξανά υποψήφιος δήμαρχος

Μεταξύ σοβαρού και αστείου, ο Δημήτρης Βουνάτσος επανέλαβε προχθές, όντας παρών σε προεκλογική ομιλία στο Δημαρχείο, ότι στις επόμενες αυτοδιοικητικές θα διεκδικήσει ξανά το Δήμο Λέσβου.

Κι όπως μας μετέφεραν παριστάμενοι, περισσότερο προς το σοβαρό παρά προς το αστείο έγερνε η τοποθέτησή του, που ειρήσθω εν παρόδω διήρκεσε περισσότερο απ’ του υποψήφιου βουλευτή που συνόδευε.

ΜΑΡ.ΠΛ.

 

Απόνερα του «Καλλικράτη»

Το θέμα με τον καθορισμό έδρας για τα ταξί της πόλης και της υπαίθρου αποκτά ιδιαίτερη σημασία σε τοπικό επίπεδο, λόγω και του μεγέθους του καλλικράτειου Δήμου Λέσβου. Η αντιμετώπιση του όλου θέματος που φέρνουν μαζί τους τα απόνερα του πρόχειρου σχεδιασμού - όπως σχεδόν καθημερινά διαπιστώνουμε - της διοικητικής μεταρρύθμισης, χρειάζεται σύνεση και ψυχραιμία. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως γύρω απ’ τα επαγγελματικά αυτοκίνητα, διακυβεύονται τεράστια οικονομικά ποσά. Κι όχι μόνο αυτά που αφορούν στο βιοπορισμό των ιδιοκτητών τους από εδώ και πέρα, αλλά και στα κεφάλαια που έχουν ήδη δαπανήσει προκειμένου κάποιοι να αποκτήσουν τις άδειές τους.

ΜΑΡ.ΠΛ.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey