Τα Δηκτικά

01/07/2012 - 05:56

Τάμα στην Παναγία Μυρτιδιώτισσα…
Κάθε χρόνο στις 24 Σεπτεμβρίου και επί 38 ολόκληρα έτη, στο παρεκκλήσι του Νοσοκομείου τελείται θεία λειτουργία ανήμερα της γιορτής της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, πολιούχου των Κυθήρων, μετά από δωρεά της οικογένειας Μπαβέα που κατάγεται από το νησί.
Ο νομαρχιακός σύμβουλος Θόδωρος Μπαβέας, πιστός στο τάμα της οικογένειας, συμμετείχε στις θρησκευτικές εκδηλώσεις μαζί με τον εγγονό του Θόδωρο - Ραφαήλ Μπαβέα.

… και επιβράβευση πολυετούς προσφοράς
Σήμερα, ο κ. Μπαβέας, στην επετειακή εκδήλωση του περιφερειακού τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, θα τιμήσει την 90χρονη νοσοκόμα-εθελόντρια Ελισάβετ Ασημωτού - Αναγνωστίδου, η οποία υπηρέτησε ως νοσηλεύτρια από την ημέρα της ίδρυσης του Νοσοκομείου της Λήμνου, το Δεκέμβριο του 1940, μέχρι το 1976, όταν, εκτός από την υπηρεσία της, προσέφερε σημαντικά στο εθελοντικό κίνημα στο νησί. Κατά τ’ άλλα, ο κ. Μπαβέας εξετάζει τις προτάσεις που του έχουν γίνει και από τους πέντε συνδυασμούς για το δήμο Λήμνου, χωρίς μέχρι τώρα να έχει αποφασίσει για το αν θα συμμετάσχει ή όχι στις εκλογές.
Α.Σπυ

Καβγάς για υποψηφίους

Υποψήφιος έλεγε τις προάλλες ότι φοβάται ακόμη και να σκεφτεί σε ποιους θέλει να κάνει πρόταση για να συνταχθούν στο πλευρό του, μπας και άλλος υποψήφιος του… κάνει καβγά γιατί τον πρόλαβε. Ήδη έχουν γίνει δυο - τρεις τέτοιου περιεχομένου συζητήσεις, αλλά μάλλον είναι απόλυτα ασφαλής η πρόβλεψη πως θα αυξηθούν, και μάλιστα με γεωμετρική πρόοδο, ανάλογα φαινόμενα σε όλους τους συνδυασμούς. Όσο περνούν οι μέρες, στενεύουν τα περιθώρια κι ολοένα γίνονται πιο δυσεύρετες οι καλές υποψηφιότητες. Εκτός, βέβαια, αν κάποιοι επικεφαλής - υπάρχουν και τέτοιοι - κρατούν κρυμμένα τα καλά χαρτιά για το τέλος.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Έλεος πια…

Ήταν άγουρα, ήρθαν κι ώριμα, με τις δύο βδομάδες που στην Πολεοδομία υπήρξε διαδικασία «αυτοελέγχου», με αποτέλεσμα οι καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των πολιτών να ξεπεράσουν ακόμη και αυτά τα ήδη ξεπερασμένα από καιρό όρια. Το κακό είναι πως οι καθυστερήσεις αυτές στην εν λόγω υπηρεσία έρχονται να βάλουν το κερασάκι στην τούρτα σε μια σειρά άλλων περιπετειών, στις οποίες αναγκάζουν τους πολίτες και τους μηχανικούς σ’ όλα τα προηγούμενα στάδια της… γραφειοκρατίας.
Κι όλα αυτά, σε μια περίοδο που είναι δεδομένη η κρίση στην οικοδομή και όλοι προσδοκούν να γίνει κάτι, να κινηθεί η αγορά, να κυκλοφορήσει χρήμα. Έλεος πια με τους ρυθμούς χελώνας που εμποδίζουν τούτο τον τόπο να ανασάνει, έλεος με την ασυδοσία όσων δε σέβονται αυτούς που τους πληρώνουν, τους πολίτες.
Α.Ω.

Για οικονομία…

Στην κατάρτιση του νέου Προεδρικού Διατάγματος για τον πρότυπο εσωτερικό κανονισμό οργάνωσης και λειτουργίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ζητήθηκε από τον Παύλο Βογιατζή η παρέμβαση της ΕΝΑΕ, προκειμένου να καταστεί πιο λειτουργικό και να συνεισφέρει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Καταθέτοντας τις απόψεις του, ο κ. Βογιατζής ζήτησε τη μείωση των θέσεων των γενικών διευθυντών, που προβλέπει το σχέδιο που κατήρτισε το υπουργείο Εσωτερικών, από έξι σε τρεις, λαμβάνοντας υπόψη και τη γενικότερη δυσχερή οικονομική κατάσταση.
Τέλος, στην ίδια παρέμβαση ο κ. Βογιατζής τονίζει την ανάγκη εξασφάλισης των απαραίτητων πόρων και των αντίστοιχων εγκρίσεων για την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού για την εύρυθμη λειτουργία των Περιφερειών, λαμβάνοντας υπόψη και το μεγάλο αριθμό των υπαλλήλων που προσφάτως συνταξιοδοτήθηκαν.

… και για κλάματα
Ως εδώ καλά, γιατί θα ακολουθήσουν προτάσεις και απ’ τους υπαλλήλους που κλήθηκαν διά των συνδικαλιστών τους να μελετήσουν το Προεδρικό Διάταγμα και να εισηγηθούν τι πρέπει να αλλάξει στις υπηρεσίες τους. Κι ένα μας είπαν (το ίδιο) όσοι πρόλαβαν μόνο και μόνο να «τρέξουν» το προς επεξεργασία σχέδιο: «θα κλάψουν μανούλες αν εφαρμοστεί ως έχει αυτό το “πράγμα”».
Δίνοντάς μας μια πρόγευση του πόσο προχειρογραμμένο, στο πόδι και βιαστικά, αλλά και ανεδαφικό είναι το σχέδιο, μας είπαν ότι για παράδειγμα στα δημόσια έργα, στον τομέα των εγγειοβελτιωτικών, αντί για γεωλόγος προτείνεται προϊστάμενος περιβαλλοντολόγος, ενώ τα «καρότα» του μπετόν μπορεί κάλλιστα να ελέγχονται και από… βιολόγο, σαν τα φυτικά.
Με αυτά τα παραδείγματα είναι επόμενο κάποιοι που μελέτησαν το σχέδιο να μην κάνουν τίποτε άλλο απ’ το να τραβούν τα μαλλιά τους και να μακαρίζουν τους τυχερούς συναδέλφους τους που πρόλαβαν, πριν την εφαρμογή του «Καλλικράτη» και τις «εσπευσμένες» αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, να βγουν στη σύνταξη.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Στηρίζουν την ανακύκλωση στη Λήμνο

Μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται να τοποθετηθούν οι κάδοι ανακύκλωσης σε όλα τα σχολεία της Λήμνου, ενώ τα υλικά που θα ανακυκλώνονται θα είναι χαρτί, πλαστικό και μέταλλο. Τη δαπάνη για την αγορά και τοποθέτηση ανέλαβε η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Λέσβου και το συντονισμό η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Απορριμμάτων και Περιβαλλοντικής Ανάπτυξης (ΔΕΔΑΠΑ)Λήμνου Α.Ε.. Οι κάδοι θα τοποθετηθούν στον αύλειο χώρο κάθε σχολείου και η συλλογή και μεταφορά θα γίνεται από συγκεκριμένη εταιρεία. Οι μαθητές και γενικότερα οι κάτοικοι της Λήμνου, ευαισθητοποιημένοι σε θέματα ανακύκλωσης, αναμένουν με ενδιαφέρον και το μηχάνημα ανταποδοτικής ανακύκλωσης που έχει δεσμευτεί η εταιρεία Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε. να τοποθετήσει μέσα στον επόμενο μήνα σε κεντρικό σημείο της Μύρινας. Οι προσπάθειες που έχουν ξεκινήσει για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων σε θέματα ανακύκλωσης, σύμφωνα με την πρόεδρο της ΔΕΔΑΠΑ, Ιουλία Λυγδά, έχουν αποδώσει καρπούς, σύμφωνα με τα στοιχεία και τη συμπεριφορά των Λημνιών από τις μέχρι τώρα εφαρμογές της ανακύκλωσης στο νησί.
Α.Σπυ

Και ο Ασκητής

Ακόμη και ο γνωστός ειδήμων Ψυχικής & Σεξουαλικής Υγείας Θάνος Ασκητής αναμένεται να διδάξει στο πλαίσιο των μαθημάτων της «Ακαδημίας Πολιτών Αιγαίου». Ο οποίος, όπως αναφέρθηκε προχθές, δέχτηκε αμέσως να έρθει στη Λέσβο. Για να δούμε τι θα ακούσουμε. Σίγουρα αντίστοιχες συμμετοχές θα προσελκύσουν πολύ τον κόσμο.
Β.Χρ.

Φοιτητές για τα ΚΠΕ

Τις περικοπές στο εκπαιδευτικό προσωπικό των κέντρων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η Αριστερή Ενότητα Φοιτητών, σχήμα του Τμήματος Περιβάλλοντος. Τα μέλη της ζητούν να γίνουν άμεσα προσλήψεις εκπαιδευτικών και να δοθούν μισθοί αξιοπρεπείς και όχι πείνας. Μπορεί το ΚΠΕ Ασωμάτου να έχει ανοίξει εδώ και λίγες μέρες, ωστόσο λειτουργεί με έναν εκπαιδευτικό λιγότερο από πέρυσι.
Β.Χρ.

Κι άλλα σχέδια

Το να ξεκινήσει και ένα πρόγραμμα διδασκαλίας Αρχαίων Ελληνικών σε παιδιά πρότεινε στον επιστημονικό υπεύθυνο της «Ακαδημίας Πολιτών Αιγαίου», Ευστράτιο Παπάνη, ο γενικός γραμματέας Δημήτρης Χαλκιώτης κατά την προχθεσινή συνέντευξη Τύπου. Καλό θα είναι να «δέσει» πρώτα η λειτουργία της «Ακαδημίας» και μετά να γίνονται ένα-ένα τα βήματα. Άλλωστε, το εγχείρημα δεν έχει ακόμη ξεκινήσει και το επί του πρακτέου αποτέλεσμα της συνεργασίας δεν έχει ακόμη φανεί.
Β.Χρ.

Ακαδημαϊκός «διάλογος»

Σε «εσωτερικό διαδικτυακό διάλογο» για το νέο Νόμο Πλαίσιο και τα βήματα που θα ακολουθήσει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, καλεί η νέα πρυτανική αρχή τα μέλη της ακαδημαϊκής του κοινότητας. Θέτει μάλιστα, για αρχή, συγκεκριμένες θεματικές ενότητες, που περιλαμβάνουν εκτός άλλων το σύστημα διοίκησης, τη χρηματοδότηση, τη σχέση του ιδρύματος με την κοινωνία, τη χωροταξία του, αλλά και τα δημοσιεύματα που γίνονται στον Τύπο. Όπως και να έχει, η ανάπτυξη διαλόγου και συνεργασίας έχει πάντα θετικά αποτελέσματα.
Β.Χρ.

Άλλη μια κίνηση

Η MF GLOBAL UK LIMITED είναι μια διεθνής εταιρεία συμμετοχών, η οποία ελέγχει ένα σημαντικό μέρος του μετοχικού κεφαλαίου της ΝΕΛ. Προ ημερών είχε μειώσει τη συμμετοχή της από το 11,5% στο 9,60%. Αργά χθες το απόγευμα, ανακοινώθηκε ότι αύξησε τη συμμετοχή αυτή στο 13,81%. Εκείνο που περιμένουμε με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε, είναι αν θα συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου της ΝΕΛ, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.
Αν συμμετάσχει, θα είναι είδηση πρώτου μεγέθους για τα οικονομικά πράγματα της εταιρείας.
Ν.Μ.

Δεν έχουμε διαπλεκόμενους

Παρουσιάζοντας τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού «Ανταρσία στο Αιγαίο - Αντικαπιταλιστική Αριστερά», ο υποψήφιος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Τάκης Τσιρεπλής, τόνισε ότι δεν υπάρχουν στο συνδυασμό διαπλεκόμενοι και επαγγελματίες σωτήρες. Μόνο εργαζόμενοι, είπε, που ζουν από τη δουλειά τους και οι μόνες μέρες που λείπουν από αυτήν είναι οι μέρες που απεργούν, θέλοντας έτσι να δείξει πως πέρα από την πολιτική, και στα πρόσωπα υπάρχει μια διαφορά από τους άλλους συνδυασμούς.
Ν.Μ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey