Δηκτικά

01/07/2012 - 05:56
Η παιδική χορωδία των εκπαιδευτηρίων «Πλάτων» ήρθε και φέτος στο «Ε» για να μας πει τα κάλαντα.
Μας τα «έψαλαν»
Η παιδική χορωδία των εκπαιδευτηρίων «Πλάτων» ήρθε και φέτος στο «Ε» για να μας πει τα κάλαντα. Ευχάριστα παιδικά βλέμματα και φωνούλες σκόρπησαν χριστουγεννιάτικες μελωδίες στις εγκαταστάσεις της «Επικοινωνίας Λέσβου». Ήταν μια ευχάριστη νότα μέσα στο καθημερινό κυνήγι της είδησης.
«Ε»

Συγγνώμη…
Η διεύθυνση της εφημερίδας «ΕΜΠΡΟΣ» αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη από την οικογένεια του αείμνηστου Γιώργου Μακαρώνη, για την αναστάτωση που άθελά της προκάλεσε, με αφορμή ένα σχόλιο που εκ παραδρομής και από εσφαλμένη πληροφόρηση ανέφερε ότι ο Γιώργος τα τελευταία χρόνια ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι. Η αλήθεια είναι ότι ο άτυχος νέος, μετά το σοβαρό τροχαίο ατύχημα που είχε, πράγματι ταλαιπωρήθηκε, παρά ταύτα όμως έδωσε τη μάχη όρθιος, με την αγάπη των δικών του ανθρώπων, μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του.
Εκφράζουμε για άλλη μια φορά τη συγγνώμη μας μαζί με τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του, και ευχόμαστε να ζήσουν πολλά χρόνια για να τον θυμούνται.
«Ε»

Σε ακριτικά φυλάκια ο έπαρχος Λήμνου
Ευχές και δώρα με την ευκαιρία των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αντάλλαξε χθες ο έπαρχος Λήμνου, με τους στρατευμένους που υπηρετούν στα ακριτικά φυλάκια του νησιού. Μαζί με το στρατιωτικό διοικητή, ταξίαρχο Γεώργιο Νικολάκο, επισκέφτηκαν τα φυλάκια στην Πλάκα, τον Άγιο Σώζοντα και το Φακό.
Νωρίτερα ο κ. Σάραγκας επισκέφτηκε το Νοσοκομείο και Γηροκομείο της Λήμνου, για τα «χρόνια πολλά» στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.
Α.Σπυ

Θα φέρουν καράβι;

Κυκλοφορεί η πληροφορία ότι η ηγεσία της ΝΕΛ είναι αποφασισμένη να δρομολογήσει ένα πλοίο μικρής ηλικίας στη γραμμή Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη. Κατά πόσο αυτή η πληροφορία είναι ακριβής ή όχι θα φανεί το επόμενο διάστημα. Εμείς κρατάμε μικρό καλάθι γιατί από τη ΝΕΛ τα τελευταία 12 χρόνια ακούμε πάρα πολλές υποσχέσεις, αλλά στην πράξη δεν έχουμε δει τίποτα απολύτως, καθώς κανένα νεότευκτο πλοίο δεν έχει μπει στη γραμμή.
Ν.Μ.

Ρεβεγιόν στη Σκάλα Λουτρών

Την καθιερωμένη ετήσια χοροεσπερίδα του διοργανώνει και φέτος ο Σύλλογος Μικρασιατών της Σκάλας Λουτρών «Το Δελφίνι», που καλεί τους φίλους και τα μέλη του, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σε ένα ξεχωριστό ρεβεγιόν στο ξενοδοχείο «Ζαΐρα».
Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα, όπως αναφέρεται στην πρόσκληση, με ζωντανή μουσική, κόψιμο βασιλόπιτας, κλήρωση χρυσού κωνσταντινάτου, πολλά δώρα και πλούσιο γλέντι απ’ τις 10 το βράδυ έως το πρωί της Πρωτοχρονιάς, το «Δελφίνι» και οι άνθρωποί του θα υποδεχθούν το 2010.
Α.Ω.

Ή θα ανατραπεί ή θα καταρρεύσουμε

Σε ένα γενικό σχόλιό τους για τον προϋπολογισμό, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο έλεγαν ότι είτε πρόκειται για έναν εικονικό προϋπολογισμό που δε θα εφαρμοστεί, είτε αν εφαρμοστεί θα καταρρεύσει η ελληνική κοινωνία. Δεν ξέρουμε τι από τα δύο θα γίνει ή αν θα γίνει κάτι άλλο, το μόνο βέβαιο είναι ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης διαμορφώνει το μείγμα για εξαιρετικά έντονες κοινωνικές εκρήξεις. Σε τοπικό επίπεδο, ίσως να ζήσουμε ξανά ένα νέο 1987.
Ν.Μ.

«Δώσε και μένα μπάρμπα…»

Τις πρακτικές που κατήγγειλε προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ υιοθετεί η κ. Μπατζελή. Όσοι παρακολουθούν συστηματικά τις εξελίξεις στον αγροτικό χώρο θυμούνται ότι πριν τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ κατηγορούσε τον κ. Χατζηγάκη πως έχει μετατρέψει τον ΕΛΓΑ σε ρουσφετολογικό μηχανισμό, καθώς είχαν γίνει καθεστώς οι κατ’ εξαίρεση αποζημιώσεις. Δεν πέρασαν δύο μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της και η κ. Μπατζελή έδωσε αποζημιώσεις στους ελαιοπαραγωγούς βρώσιμης ελιάς της εκλογικής της περιφέρειας και των γύρω νομών. Αμέσως αντέδρασαν οι Κρητικοί επειδή είχαν μείνει εκτός των αποζημιώσεων. Τώρα ήρθε η σειρά και των Μυτιληνιών να ζητήσουν και εκείνοι αποζημίωση για τον πυρηνοτρήτη. Κι επειδή υπάρχουν πολλές ασθένειες που μειώνουν την παραγωγή της ελιάς, είναι βέβαιο ότι πολλοί άλλοι θα ζητήσουν κατ’ εξαίρεση αποζημιώσεις. Άλλοι για τη μύγα της Μεσογείου, άλλοι για το βερτιτσίλιο, άλλοι για προσβολές από καρκινώματα, άλλοι… άλλοι…
Ν.Μ.

Στα 5,5 ευρώ το αρνί στην Κρήτη

Συμφωνία με μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ πέτυχαν οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης, σύμφωνα με την οποία πούλησαν τα αρνιά τους προς 5,5 ευρώ το κιλό. Πώς το πέτυχαν αυτό; Με την απειλή ότι θα κλείσουν τα λιμάνια και θα κάνουν ελέγχους για παράνομες ελληνοποιήσεις αρνιών. Στη Λέσβο και φέτος κυριάρχησε η αντίληψη του «πέσε πίτα να σε φάω», γι’ αυτό κι οι κτηνοτρόφοι δεν έκαναν απολύτως καμμία κίνηση.
Ν.Μ.

Πυρηνελαιουργείο
Ακούσαμε τις προηγούμενες ημέρες ότι βρέθηκε φόρμουλα για να λειτουργήσει ξανά το πυρηνελαιουργείο της ΕΑΣ Λέσβου στα Πάμφιλα. Αν αληθεύει αυτό (θα το μάθουμε σύντομα), σημαίνει ότι ο κ. Γιαζιτζόγλου είχε δίκιο όταν έλεγε πως όλα εξαρτώνται από το χρόνο έλευσης της νέας περιφερειάρχη.
Ν.Μ.

Υπόμνημα με εκκρεμότητες

Στην πρώτη συνάντηση που είχε ο νομάρχης Λέσβου, Παύλος Βογιατζής, με τη νέα περιφερειάρχη τής έδωσε ένα πλήρες υπόμνημα με τα έργα της νομαρχίας που βρίσκονται σε εξέλιξη, τις πληρωμές των έργων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα και τα προβλήματα που δημιουργούνται από αυτή την κατάσταση.
Δυστυχώς, όμως, δεν περιμένουμε να έρθουν σύντομα πιστώσεις, διότι συνήθως το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων ανοίγει κατά τον Απρίλη.
Ν.Μ.

Θα λειτουργήσει

Ο συμπατριώτης μας πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χαράλαμπος Αθανασίου, μας έλεγε χθες ότι είναι βούληση του υπουργείου Δικαιοσύνης να λειτουργήσει άμεσα είτε πενταμελές μεταβατικό εφετείο στη Μυτιλήνη είτε να προχωρήσει σύσταση αυτόνομου εφετείου με έδρα τη Μυτιλήνη. Τόσο στη μία όσο και στην άλλη περίπτωση λύνεται το πρόβλημα για τους κατοίκους της Μυτιλήνης, οι οποίοι αναγκάζονται να πηγαίνουν στη Σύρο για τις υποθέσεις που τους αφορούν. Ο ίδιος εκτιμά ότι ανακοινώσεις θα γίνουν μετά τις γιορτές.
Ν.Μ.

Το πρόβλημα

Η έλλειψη χώρου όπου θα στεγαστεί το Εφετείο της Μυτιλήνης προβληματίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης. Το όλο θέμα μπορεί να αντιμετωπισθεί πολύ σύντομα. Άλλωστε πρακτικά ζητήματα όπως είναι η εξεύρεση κτηρίου που θα στεγάσει το Εφετείο και η κατάλληλη διαμόρφωσή του, μπορούν να λυθούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Αρκεί να υπάρχει η πολιτική βούληση.
Ν.Μ.

Αγώνας δρόμου… για το παγοδρόμιο

Μετά από έναν πραγματικό αγώνα δρόμου εγκαινιάστηκαν την Τρίτη το απόγευμα οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο πάρκο Αγίας Ειρήνης, όπου άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Όμως ακόμη συνεχίζονταν οι εργασίες για την εγκατάσταση και λειτουργία και του παγοδρόμιου. Πολλά λειτουργικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην πορεία, αλλά και ο καιρός, συνέβαλαν στο να καθυστερήσουν πάρα πολύ οι εκδηλώσεις. Ελπίζουμε τουλάχιστον όλη αυτή η περιπέτεια να γίνει μάθημα και του χρόνου οι προετοιμασίες να ξεκινήσουν πολύ νωρίτερα για να αποφευχθούν οι κακοτοπιές.
Πελ.Γ.

Μετά τη βροχή…
 

Ένα εντυπωσιακό θέαμα είχαν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν οι Μυτιληνιοί την περασμένη Παρασκευή νωρίς το απόγευμα, μετά από μια καταρρακτώδη βροχή με χαλάζι. Στον ουρανό εμφανίστηκαν όχι ένα, αλλά δυο ουράνια τόξα που «στόλιζαν» κυριολεκτικά με χρώματα την πόλη και έγιναν η αιτία πολλοί να βγουν από τις καφετέριες της προκυμαίας και να φωτογραφήσουν το εντυπωσιακό φαινόμενο. Σπάνιας ομορφιάς το φαινόμενο, αλλά και ο χρωματισμός της πόλης.
Πελ.Γ.

Προχωρά το έργο
 

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες του μεγάλου έργου επέκτασης του δρόμου προς Καλλονή. Μετά τα εμπόδια και τις ταλαιπωρίες στο κομμάτι του έργου στα Θέρμα, οι εργασίες, σε αυτή τουλάχιστον τη φάση, προχωρούν χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στην κυκλοφορία, αφού τα συνεργεία εργάζονται στις άκρες του δρόμου.
Πελ.Γ.

«Καρφιά» για τα οικονομικά

Σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο, όταν αρχίζει να γίνεται λόγος για τα οικονομικά, «ανάβει» η συζήτηση με βολές από την «Επόμενη Μέρα» στη δημοτική αρχή και το αντίστροφο, για την οικονομική διαχείριση. Έτσι, και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, δεν έλειψε και πάλι η κριτική από τον επικεφαλής της «Επόμενης Μέρας», Άρη Χατζηκομνηνό, για «υπαλλήλους που έδιωξε η δημοτική αρχή μόλις ανέλαβε», αλλά και για «απλήρωτους υπαλλήλους», για ν’ απαντήσει η πλευρά του δήμου με καταγγελίες για «σπατάλες» και «ταξιδάκια». Γι’ αυτό και… στο πνεύμα των εορτών δεν έλειψαν και πάλι οι αιχμές για «χριστουγεννιάτικες κάρτες» και ευχές που στέλνονταν εντός και εκτός Λέσβου από την προηγούμενη δημοτική αρχή, χωρίς μέτρο και φειδώ, που πολλές απ’ αυτές παραμένουν ακόμη απλήρωτες!
Πελ.Γ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey