29-08-18

29/08/2018 - 16:26

Αφήστε τους ανθρώπους να χαρούν!

Δεδομένου ότι πλέον οι εφημερίδες δεν μπορούν να δημοσιεύσουν αναλυτικά τα ονόματα των επιτυχόντων ανά σχολή, λόγω της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, αρκετοί γονείς από το απόγευμα της Δευτέρας που ανακοινώθηκαν οι βάσεις και οι σειρές επιτυχίες, ηλεκτρονικά, ανήρτησαν στον προσωπικό τους λογαριασμό στο Facebook τα σχετικά στοιχεία. Κάποιοι δυσανασχέτησαν για την πρακτική αυτή. Πολύ ενδιαφέρουσα απάντηση όμως τους έδωσε ο βουλευτής Σάμου και Πανεπιστημιακός Δημήτρης Σεβαστάκης: «Χαίρονται οι άνθρωποι για τους βλαστούς και τα βλαστάρια τους. Και επειδή η χαρά είναι σπάνιο και πολύτιμο μέταλλο, σε αντίθεση με τη μνησικακία και την εχθρότητα, ας τη μοιραστούμε με τον τρόπο του ο καθένας. Γιατί είναι ένα δώρο και όχι μια ακόμα αιτία τριβών για τον ελληνικό μικροαστισμό όπως διδάσκει εδώ και χρόνια μια φθαρμένη ιδεολογία.

Οι άνθρωποι χαίρονται με τις επιτυχίες και βέβαια οι γονείς δανείζονται λίγο από το φως των παιδιών τους- κι αυτή η «ματαιοδοξία» τους, αυτή η «υπερβολή τους» είναι ένας τρόπος να παραμερίζουν τη θλίψη και τις ματαιώσεις και τις άλλες ήττες. Και λοιπόν;

Εγώ μπαίνω τώρα στον πειρασμό να πω 'αφήστε βρε τον άνθρωπο να χαρεί, αφήστε του λίγα γραμμάρια ανώδυνης αλλοτρίωσης εσείς οι θιασώτες της ''αυθεντικής'' μετα-μικροαστικής ζωής.»

Αν.Παζ.

 

Και το «ευχαριστώ»

Τις ευχαριστίες του εξέφρασε ο  Στρατής Μπαλάσκας σε όλους όσοι στάθηκαν δίπλα του όλες τις μέρες, μέχρι και στην αίθουσα του δικαστηρίου οπού τρεις από τους κατηγορουμένους (δυο αστυνoμικοί και ένας πολίτης) κατηγορούμενοι για εξύβριση και απειλή ζήτησαν και πήραν αναβολή εκδίκασης των σε βάρος τους κατηγοριών για τις 21 του ερχόμενου Μαΐου. Δηλαδή την Τρίτη ανάμεσα στις δυο Κυριακές των αυτοδιοικητικών εκλογών όταν και τα δικαστήρια θα είναι κλειστά!

 Μάλιστα εκτός από τους συναδέλφους του, ευχαρίστησε τις πολιτικές δυνάμεις όλης της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς, τους βουλευτές Γιώργο Πάλλη και Ανδρέα Μιχαηλιδη του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρο Τάσσο του ΚΚΕ και Σπύρο Δανέλλη από το Ποτάμι, αλλά και τον συνήγορό του, Στρατή Σκουντιανέλλη.

 

Δεν θα έρθει ο Σφήνος

Η προγραμματισμένη εκδήλωση του Τόνι Σφήνου την Παρασκευή 31 Αυγούστου στο Kτήμα Οινοφόρος, ακυρώνεται λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του καλλιτέχνη στο εξωτερικό.

«Τα χρήματά σας από την προπώληση των εισιτηρίων, μπορείτε να τα πάρετε πίσω από τα σημεία προπώλησης, και σας ευχαριστούμε πάρα πολύ γι΄αυτό» επισημαίνουν οι υπεύθυνοι για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων, Πρόδρομος και Κλεοπάτρα Πατερέλλη.

Α.Ω.

 

Τα παθήματα έγιναν μαθήματα;

«Ναι» στα ανοίγματα και τις συμμαχίες και στο κοινωνικό και στο πολιτικό επίπεδο, αλλά στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων, «ψήφισε» ο νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, στην πρώτη του συνέντευξη μετά την εκλογή του. Μιλώντας στο Ρ/Σ «Στο Κόκκινο»,υποστήριξε ότι «ο χώρος της Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να επιδιώκει έναν διάλογο προγραμματικό και ουσίας με όμορους πολιτικά χώρους. Δεν ξέρω αν μπορούμε να τους ορίσουμε όπως παλιά, βάζοντας ετικέτες όπως της "κεντροαριστεράς", της "σοσιαλδημοκρατίας". Και αυτοί οι χώροι βρίσκονται σε μία μετάβαση και μετάλλαξη, μεγάλα κομμάτια τους κοιτούν είτε από εδώ είτε από εκεί.

Το σίγουρο είναι ότι χρειάζονται ανοίγματα και συμμαχίες και στο κοινωνικό και στο πολιτικό επίπεδο. Δεν θα πρέπει να τις φοβηθούμε, αντίθετα πρέπει να τις επιδιώξουμε, αλλά προφανώς σε μία στέρεη προγραμματική βάση, με τον αντίστοιχο πολιτικό προσανατολισμό».

Η συζήτηση έχει ανοίξει για τα καλά στο κυβερνητικό στρατόπεδο και εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, όμως φαίνεται ότι υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τον προσανατολισμό αυτών των συνεργασιών και την ευρύτητα τους, ενώ είναι ισχυρές και οι απόψεις που διατυπώνονται ότι «δεν μπορεί να μας ξυνίζει ο ένας και ο άλλος», όπως συνέβη στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές , όπου ο ανερχόμενος τότε ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να έχει τα προσδοκόμενα αποτελέσματα λόγω των αγκυλώσεων που είχε σε σχέση με τις συνεργασίες με πρόσωπα και δυνάμεις πέρα του πολιτικού χώρου του. Αυτά τα ...παθήματα  δεν θέλουν να επαναληφθούν και τώρα γι΄αυτό και είναι εμφανή η πρόθεση σχημάτων και υποψηφιοτήτων πέρα του πολιτικού ΣΥΡΙΖΑ και σ΄αυτήν την κατεύθυνση κινούνται και οι επαφές για στήριξη υποψηφίων που μπορούν να σηματοδοτήσουν την προσδοκόμενη διεύρυνση, που ενδεχομένως εκτός κυβέρνησης θα είναι πολύτιμη για την επόμενη μέρα! Από τις συμμαχίες και τις συνεργασίες θα φανεί αν τα παθήματα έγιναν μαθήματα!

Μα.Μ.

 

Μήπως να δούμε ξανά το θέμα των ξεναγών;

Τις τελευταίες ημέρες η πόλη της Μυτιλήνης, αλλά και πολλές ακόμα περιοχές του νησιού μας έσφυζαν από κόσμο, στην πλειοψηφία τους από Τούρκους τουρίστες. Ήταν μάλιστα πολύ συχνό το φαινόμενο να συναντά κανείς στη βόλτα του μικρές ομάδες επισκεπτών, συνοδευόμενες από κάποιον που είχε αναλάβει ρόλο ξεναγού στην περιήγησή τους. Το ερώτημα που τίθεται, ειδικά μετά από σχετικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο, είναι κατά πόσο οι ξεναγοί αυτοί διαθέτουν επίσημη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ή αν πρόκειται απλά για ανθρώπους που εξυπηρετούν περιστασιακά καταστάσεις, πάντα με το αζημίωτο, στερώντας ουσιαστικά από τους επαγγελματίες ξεναγούς τα προς το ζην. Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, η παραποίηση γενικώς δίνει και παίρνει. Ωστόσο σε μια περιοχή που θέλει να βασίζεται στον τουρισμό της, το να μην απασχολεί επαγγελματίες στον κλάδο, σε οποιαδήποτε πόστο, φαντάζει κάπως προβληματικό. Δε νομίζετε;

Β.Παπ.

 

Τι της έμελλε και κείνης…

Μέσα στη «μάχη» των social media των προηγούμενων ημερών που ξεκίνησαν ακροδεξιοί κατά δημοσιογράφων, συνέβησαν και διάφορα ευτράπελα. Ανάμεσα σε αυτά, στο δικαστήριο που έγινε και εν τέλει πήρε αναβολή για τον προσεχή… Μάιο, συγκεντρώθηκαν πολλοί αλληλέγγυοι δημοσιογράφοι στον Στρ. Μπαλάσκα και πολίτες, μέλη της «Συνύπαρξης» και άλλων φορέων, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσά τους ο βουλευτής Γιώργος Πάλλης και του ΚΚΕ. Από τις ελάχιστες ίσως φορές που ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ συνυπήρξαν. Αυτό από τη μια πλευρά. Γιατί υπήρχαν και υποστηριχτές των ακραίων από την άλλη. Ένας εξ αυτών, υπόδικος για άλλα παρόμοια θέματα, προσέγγισε την επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Δήμο Λέσβου, Νίκη Τσιριγώτη. Και τι της είπε ο… αθεόφοβος; «Κι εσείς τα στελέχη του ΚΚΕ, ξέρετε τι είναι η λογοκρισία και πώς είναι να διώκεσαι για την ιδεολογία σου, γιατί λοιπόν βρίσκεστε εδώ;» Για να του απαντήσει η κ. Τσιριγώτη ότι «Είμαστε εδώ για να μπορούν οι δημοσιογράφοι να κάνουν τη δουλειά τους, να ενημερώνουν την κοινή γνώμη χωρίς να απειλούνται και να παρεμποδίζονται»! Ε, αφού ήθελε τα ρέστα, του τα έδωσε η κ. Τσιριγώτη, η οποία φανερά δυσανασχέτησε με το δικαίωμα του… χρυσάβγουλου στη φασίζουσα συμπεριφορά!

Αν.Παζ.

 

Μας προέκυψε Κουβέλης

Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης φαίνεται να έπεσε βαρύς στη Μυτιλήνη γιατί προκάλεσε μπλάκ άουτ και όταν επανήλθε το ρεύμα πληροφορηθήκαμε ότι σε ότι αφορά την κυβερνητική δομή στο νησί μας, το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στο οποίο εντάσσεται η Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, είχαμε αλλαγή στην πολιτική ηγεσία. Με την τοποθέτηση του Φώτη Κουβέλη ως υπουργού στη θέση του Παν. Κουρουπλή, ο οποίος πάντως δεν εδέησε να επισκεφθεί ούτε μια φορά τη Γ. Γ. Αιγαίου πέραν της παρουσίας του για ώρες στο περιφερειακό συνέδριο και την αναβάθμιση σε αναπληρωτή υπουργού του Νεκτ. Σαντορινιού, ο οποίος άλλωστε ...τρέχει και το Μεταφορικό Ισοδύναμο. Ο Φ. Κουβέλης πάντως έχει επισκεφθεί πολλάκις τη Λέσβο ως κομματικό στέλεχος και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του πάλαι ποτέ Συνασπισμού και έχει φίλους και γνωστούς στο νησί από χρόνια! Τώρα αν αυτός είναι ένας πρόσθετος λόγος για να τον δούμε στη Λέσβο θα φανεί το επόμενο διάστημα.

Μα.Μ. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey