20-09-18

20/09/2018 - 15:04 Ενημερώθηκε 20/09/2018 - 17:10

Κανείς δεν ρώτησε

Αν έχει ένα δίκιο ο διοικητής του Κέντρου της Μόριας, Γιάννης Μπαλπακάκης στα όσα λέγονται και γράφονται για τον καταυλισμό της Μόριας, αυτό είναι ότι η επικαιρότητα επικεντρώνεται στο ΚΥΤ Μόριας κατά το δοκούν. Φυσικά και έχουμε εδώ και εβδομάδες ρεκόρ εγκλωβισμένων στο ΚΥΤ Μόριας, τα προβλήματα δε του ΚΥΤ αναγράφονται σε δεκάδες ανακοινώσεις ΜΚΟ, αλλά και στις ανακοινώσεις των εργαζομένων της υπηρεσίας Ασύλου. Παρ’ όλα αυτά και ας το κρατήσουμε αυτό: Κατά τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού (!), Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, κανείς, από τα δεκάδες media, δεν ενδιαφέρθηκε να ζητήσει τη γνώμη του για τις συνθήκες που επικρατούν στο ΚΥΤ Μόριας και τι μέλλει γενέσθαι...

Αν.Παζ.

Δυναμική αντιφασιστική πορεία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το απόγευμα στην επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και στη Μυτιλήνη, με αξιοπρόσεκτη συμμετοχή .

Ευκαιρία για έργα αγροτικής οδοποιίας

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης διά της Γενικής Γραμματείας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων προσανατολίζεται να προχωρήσει στην ένταξη του συνόλου των επιλέξιμων αιτήσεων έργων από τις Περιφέρειες της 1ης πρόσκλησης του μέτρου της «Αγροτικής Οδοποιίας», συμπεριλαμβανομένων εκείνων που κρίθηκαν ως επιλαχούσες, αξιοποιώντας τη δυνατότητα υπερδέσμευσης πόρων που προβλέπεται από το θεσμικό πλαίσιο. Μάλιστα επισημαίνεται στη σχετική ενημέρωση ότι στις Περιφέρειες που διαθέτουν υπόλοιπα πιστώσεων, τα οποία δεν έχουν δεσμεύσει σε εντάξεις έργων από την εν λόγω πρόσκληση, παρέχεται η δυνατότητα άμεσης επαναπροκήρυξής τους. Η εν λόγω δράση είναι πολύ ενδιαφέρουσα και για τη Λέσβο με το τερατώδες δίκτυο αγροτικών δρόμων που στην πλειονότητα τους δεν είναι σε καλή κατάσταση και κάθε χρόνο σπαταλούνται πολύτιμα κονδύλια για τη συντήρησή τους. Είναι ευκαιρία να αξιοποιηθεί η δυνατότητα αυτή και από την περιφέρεια μας και το δήμο προκειμένου η ταλαίπωρη αγροτική οδοποιία να αποκτήσει υποδομές μακροχρόνιας διάρκειας.

Α.Ω.

 

Εκτός ψηφοδελτίων ο Νίκος Κωστόπουλος;

Εκτός γαλάζιων ψηφοδελτίων αναμένεται να βρεθεί ο πολιτευτής της ΝΔ Νίκος Κωστόπουλος, σύμφωνα με δημοσίευμα των «Παραπολιτικών», που εδώ και αρκετό καιρό -χωρίς καμία εξουσιοδότηση όπως σημειώνει το σχετικό δημοσίευμα- εμφανίζει εαυτόν ως σίγουρο υποψήφιο στην Β Αθήνας.

Την απόφαση για την καρατόμηση Κωστόπουλου, πάντα σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, φαίνεται ότι έχει λάβει προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν και το συγκεκριμένο στέλεχος ήταν στον στενό του πυρήνα και υποστηριχτής του, όταν ο Κ. Μητσοτάκης διεκδικούσε ως αουτσάιντερ την προεδρία της ΝΔ. Φαίνεται ότι ο πρόεδρος της ΝΔ είναι απόλυτος σε σχέση με τους «βιαστικούς» που δηλώνουν υποψήφιοι πριν την ώρα τους και δεν κάνει διακρίσεις ούτε στους... δικούς του!

Από ότι υπονοείται από το σχετικό δημοσίευμα, η ηγεσία της ΝΔ έχει ενοχληθεί από την βεβαιότητα που εκδηλώνει ο κ. Κωστόπουλος σε σχέση με την υποψηφιότητα του, όταν επί της ουσίας αυτοανακηρύχθηκε υποψήφιος βουλευτής, όπως έσπευσε να κάνει και ο Γιάννης Τραγάκης με τον γιο του.

Να σημειώσουμε ότι ο Νίκος Κωστόπουλος είναι και στενός συνεργάτης της περιφερειάρχη Χρ. Καλογήρου, ενώ υπήρξε και Εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, πριν αντικατασταθεί από τον σημερινό Γιώργο Καμπούρη.

Α.Ω.

 

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε σήμερα το πρωί όσους συνηθίζουν να κάνουν τη βόλτα τους στο λιμενοβραχίονα της Μυτιλήνης. Άγνωστοι είχαν προκαλέσει φθορές σε ένα μαρμάρινο παγκάκι, σπάζοντας το σε τρία κομμάτια. Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που ο χώρος ανακαινίστηκε, με την τοποθέτηση των συγκεκριμένων πάγκων από μάρμαρο, ώστε όσοι το επιθυμούν να ξαποστάσουν στη διάρκεια του περιπάτου τους. Φαίνεται, κάποιοι είχαν αντίθετη άποψη. Σε κάθε περίπτωση, ο λιμενοβραχίονας έχει γίνει της… μόδας τελευταία. Ελάχιστες μέρες πριν άλλωστε, άγνωστοι είχαν… φιλοτεχνήσει την ελληνική σημαία στην εξωτερική πλευρά του φάρου.

 

Η πίεση κινητοποιεί έστω και έτσι

Απάντηση στον ισχυρισμό του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα ότι «η Μόρια δεν είναι κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για να εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας», δίνει, με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, παραπέμποντας μάλιστα και σε σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «…ο Περιφερειάρχης, μετά από προηγούμενη αιτιολογημένη γνωμοδότηση-εισήγηση της Υγειονομικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας ή των κατά περίπτωση αρμόδιων φορέων μπορεί να απαγορεύσει τη λειτουργία, πρόσκαιρα ή οριστικά, κάθε επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος ή την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας ή επιτηδεύματος, καθώς και τη χρήση οικείας ή άλλου χώρου που χρησιμοποιείται για διαβίωση αν μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Οι ως άνω επιχειρήσεις, οικείες και χώροι κλείνουν υποχρεωτικά χωρίς άλλες διατυπώσεις και σφραγίζονται από την αρμόδια αστυνομική αρχή». Άρα από ότι προκύπτει από την παραπάνω εγκύκλιο η Περιφέρεια έχει τη σχετική αρμοδιότητα για να πιέσει και να προειδοποιήσει όποιον επιβουλεύεται με τις πράξεις και τις παραλείψεις του τη δημόσια υγεία, όπως εν προκειμένου το ΚΥΤ της Μόριας. Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί άργησε τόσο πολύ να ασκήσει αυτό το δικαίωμα και άφησε με την ανοχή της να χειροτερεύει μια κατάσταση και να απειλεί πρόσφυγες και εργαζομένους στη συγκεκριμένη δομή.

Να σημειωθεί πάντως ότι παρά τις δημόσιες δηλώσεις του υπουργού, τις τελευταίες ημέρες στις υπηρεσίες έχει σημάνει συναγερμός, εφόσον φαίνεται ότι τα περιθώρια διαχείρισης του θέματος στενεύουν υπό την πίεση των αυξημένων ροών αλλά και των τοπικών αρχών. Μακάρι έστω και έτσι και με την απειλή λουκέτου, να αποφασίσει το αρμόδιο υπουργείο να κάνει επιτέλους κάτι για να αποσυμφορηθεί γενικά η κατάσταση!

Α.Ω.

 

«Δεν έχει τα κότσια...»

Τη δήλωση που… δεν θα κάνει στη Λέσβο την Παρασκευή, αλλά ταιριάζει «γάντι» για την περίπτωσή μας, έκανε η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ Φώφη Γεννηματά προχθές σε συνέντευξή της, σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24. Η Επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής επανέλαβε τη στήριξη στα επιτυχημένα αυτοδιοικητικά στελέχη που έχουν εκλεγεί με την Κεντροαριστερά και προκάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα -αφού εκείνος υποστηρίζει ότι  μέσω του Κλεισθένη προωθούνται οι συναινέσεις- να κατεβάσει, εάν τολμά, δικούς του Συνδυασμούς και δικούς του Υποψηφίους.  «Πρώτα να μετρήσει τις δυνάμεις του και εν συνεχεία ας αναζητήσει συναινέσεις», είπε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι ο Αλέξης Τσίπας «δεν έχει τα κότσια» να μετρηθεί κατεβάζοντας δικούς του υποψηφίους, ελλείψει ικανών στελεχών. Και πως γι΄ αυτό «κοιτάζει την πλάτη του Κινήματος Αλλαγής, τρέχοντας πίσω από τους καταξιωμένους Αιρετούς του. Δεν έχει ανθρώπους.  Δεν έχει ανθρώπους να ηγηθούν στις Περιφέρειες αυτές και δεν έχει πια τις δυνάμεις που είχε για να μπορέσει να στηρίξει στελέχη που δεν έχουν ούτε αναγνωρισιμότητα, ούτε ικανότητα, ούτε είναι καταξιωμένα στις τοπικές κοινωνίες.»

 

Και «τρέχει από πίσω μας»

  «Αναγκάζεται λοιπόν, επειδή δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο, την ανάγκη του να τη μετατρέψει σε στήριξη δικών μας ανθρώπων και έρχεται και κοιτάει την πλάτη μας.

Έρχεται πίσω μας. Καλώς να ορίσει πίσω μας. Απλώς αποδέχεται και παραδέχεται ότι δεν έχει τη δυνατότητα να κερδίσει με δικά του ικανά στελέχη αυτές τις Περιφέρειες και αυτούς τους Δήμους .Είναι πάρα πολύ απλό».

 Αυτό βέβαια που πρέπει να έχει στο νου της η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ μέσα από την σε κάθε περίπτωση εύστοχη παρατήρηση της, είναι μην… πειστούν τα «ικανά στελέχη» της από την αυτοδιοίκηση να προσχωρήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί η βασική κριτική που γίνεται από τη βάση του ΚΙΝ.ΑΛ, δεν αφορά στα «ικανά στελέχη» της αυτοδιοίκησης που είναι καταξιωμένα στην κοινωνία, αλλά στα… κεντρικά στελέχη. Πολλά από τα οποία η βάση δεν θέλει ούτε να τα βλέπει, ειδικά εκείνα που κάνουν αμάν και πώς να ξανακαθίσουν οι υπουργικές καρέκλες.Τούτων δοθέντων λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ μια χαρά μπορεί να εποφθαλμιά για… πάντα και τα… πάντα του πάλαι ποτέ πανίσχυρου ΠΑΣΟΚ.

Μ.ΟΡΦ 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey