Τα Δηκτικά

01/07/2012 - 05:56

Χαμένες εργατοώρες
Δημόσιος υπάλληλος που έχασε περίπου δυο ώρες απ’ τη δουλειά του για να καταφέρει να θεωρήσει το βιβλιάριό του στον ΟΠΑΔ, έλεγε πως αν το κράτος θέλει να κάνει πραγματικά οικονομία στο Δημόσιο θα έπρεπε σε όλα τα ταμεία να καθιερώσει πρόγραμμα απογευματινής εργασίας. Κι αυτό, προκειμένου οι ασφαλισμένοι-εργαζόμενοι να μπορούν και στον ΟΠΑΔ, αλλά και στο ΙΚΑ, να εξυπηρετηθούν τις μη εργάσιμες ώρες.
«Το να πηγαίνει ο ελεγκτής γιατρός απ’ τις 9 έως τη 1 το μεσημέρι είναι δώρο άδωρο, γιατί χάνονται άδικα πολύτιμες εργατοώρες», υποστήριξε ο αναγνώστης μας, προσθέτοντας πως δεν είναι υποχρεωμένος ο κάθε υπάλληλος να έχει κάποιο δικό του άνθρωπο για να τρέχει με τα βιβλιάρια ή να λείπει ο ίδιος απ’ τη δουλειά του.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Αναβλήθηκε η εκδήλωση για Άι-Στράτη

Το θλιβερό γεγονός με τους τρεις νεκρούς στην Τράπεζα Marfin ήταν ο λόγος της αναβολής της εκδήλωσης για την παρουσίαση του προγράμματος «Άι-Στράτης - Πράσινο Νησί», που είχε προγραμματιστεί για χθες Πέμπτη 6 Μαΐου σε αίθουσα εκδηλώσεων λίγα μόλις μέτρα μακριά από την Τράπεζα. Ο πρόεδρος της Κοινότητας, Χαράλαμπος Μακρής, πήρε την απόφαση να αναβάλει προσωρινά την εκδήλωση, η οποία αναμένεται να προγραμματιστεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Βασικός στόχος είναι η ενεργοποίηση του προγράμματος και η άμεση ολοκλήρωσή του.
Α.Σπυ

Για την κλιματική αλλαγή

Η ταινία «The age of Stupid» (Η εποχή των ηλιθίων), που ασχολείται με το θέμα της κλιματικής αλλαγής θα προβληθεί σήμερα Παρασκευή 7 Μαΐου, στις 8:30 το βράδυ, στο κινηματοθέατρο «Μαρούλα». Την εκδήλωση διοργανώνει η Πολιτική Κίνηση Λήμνου των Οικολόγων Πράσινων με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες της Λήμνου, ενώ μετά το τέλος της ταινίας θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα την κλιματική αλλαγή. Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο δήμαρχος Μούδρου, Κώστας Αδαμίδης, και η πρόεδρος του Ομίλου «Ανεμόεσσα», Φωτεινή Ετμεκτσόγλου.
Α.Σπυ

Καλή αρχή…

Δεν παρευρέθηκε στην εκδήλωση για τους ανήλικους πρόσφυγες της «Villa Azadi», προχθές το απόγευμα, ο νέος διοικητής του Ιδρύματος «Η Θεομήτωρ», Παναγιώτης Ψυρούκης. Κι αυτό γιατί βρισκόταν στην Αθήνα, όπου χθες θα γινόταν η ορκωμοσία του. Νέα αρχή, νέα ευκαιρία για το Ίδρυμα και για τη Μονάδα Φιλοξενίας της Αγιάσου, που για άλλη μια φορά παρουσιάστηκε με τα πιο φωτεινά χρώματα κατά την προχθεσινή εκδήλωση.

… με μουσική
Αυτό που αξίζει να σημειωθεί, επιπλέον, είναι η αυθόρμητη… συνέχεια της εκδήλωσης αμέσως μετά τη λήξη της, από τους νεαρούς πρόσφυγες που συγκεντρώθηκαν στο πάρκο έξω από το Δημοτικό Θέατρο. Με τουμπελέκι, τραγούδια και χορούς συμπαρέσυραν και τον κόσμο να τους παρακολουθήσει και να τους συνοδέψει. Ήταν ολοφάνερο πως τα παιδιά χάρηκαν πολύ που μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους με όσους παρευρέθηκαν εκεί και μακάρι τέτοιες «συναντήσεις» να γίνονται όλο και πιο συχνά.
Β.Χρ.

Απαραίτητη διευκρίνιση για την υπόθεση στην Άναξο

Με αφορμή τη σύλληψη ενός ατόμου στην Άναξο για κατοχή ναρκωτικών και όπλων, ο οποίος σύμφωνα με στοιχεία από το λιμεναρχείο είναι ιδιοκτήτης ξενοδοχείου, ένας ιδιοκτήτης ξενοδοχειακής μονάδας στην περιοχή μάς διευκρίνισε ότι ο εμπλεκόμενος στην υπόθεση έχει ενοικιαζόμενα στούντιο και όχι ξενοδοχείο. Δεδομένου μάλιστα - όπως μας είπε ο ίδιος- ότι ο ίδιος έχει το μοναδικό ξενοδοχείο στην περιοχή, δημιουργήθηκε σύγχυση και πολλοί θεωρούσαν ότι επρόκειτο για εκείνον. Διευκρινίζουμε, λοιπόν, ότι στην υπόθεση ναρκωτικών και όπλων εμπλέκεται ένας ιδιοκτήτης ενοικιαζόμενων δωματίων και όχι ξενοδοχείου.
Αν και εδώ που τα λέμε, η δυσφήμιση της περιοχής δεν... γλυτώνει με τέτοιες διευκρινίσεις!
Πελ.Γ.

Μέσα στο δρόμο;

Έλεγχο μέσα στο δρόμο σε μαθητές φέρονται να κάνουν υπάλληλοι υπηρεσίας στο πλαίσιο έρευνας για τα «φροντιστήρια». Σύμφωνα με όσα μας αναφέρουν γονείς, τα παιδιά τους παραπονέθηκαν ότι τους σταμάτησαν κάποιοι και τους ρωτούσαν πού πήγαιναν, αν πήγαιναν σε φροντιστήριο και σε ποιον. Οι γονείς θεωρούν ότι αν ισχύει αυτό - και δεν πρόκειται για κάτι άλλο - αυτός ο τρόπος έρευνας είναι ακατάλληλος, γιατί κατατρομάζει τα παιδιά που ξαφνικά μέσα στο δρόμο βρίσκονται… ανακρινόμενοι. Και πάντως έτσι δεν μπορεί να αποκαλυφθεί η αλήθεια που όλοι γνωρίζουν.
Πελ.Γ.

Συνεδριάζει επιτέλους

Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει τελικά, μετά από δυο ολόκληρους μήνες αναμονής, το αρμόδιο τεχνικό συμβούλιο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, προκειμένου να εγκρίνει τη μελέτη που έχει κατατεθεί από το δήμο για το έργο επισκευής του 5ου Δημοτικού Σχολείου. Το συμβούλιο δε συνεδρίαζε τόσο καιρό λόγω της παρατεινόμενης απεργίας των Μηχανικών του Δημοσίου, φαίνεται όμως ότι τώρα θα γίνει επιτέλους ένα βήμα ώστε να «απεμπλακεί» το έργο.
Πελ.Γ.


Μαύρες σημαίες ανέμιζαν χθες το πρωί, μαζί με τους υπόλοιπους συμπολίτες τους, οι νέοι των δήμων Πλωμαρίου και Ευεργέτουλα που συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας για τον «Καλλικράτη». Μελανά τα χρώματα για το μέλλον τους εξάλλου…
Β. Χρ.

Στα βαθιά ο νέος διοικητής

Κατ’ ευθείαν στα βαθιά θα πέσει αμέσως μόλις αναλάβει και επισήμως τα καθήκοντά του ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Παύλος Παπαδόπουλος. Με τους γιατρούς σε αναβρασμό και έτοιμους για επίσχεση εργασίας, τις ελλείψεις προσωπικού να αυξάνονται συνεχώς και το μεγάλο έργο της Γ΄ πτέρυγας να βρίσκεται σε οριακό σημείο, ο κ. Παπαδόπουλος είναι προφανές ότι δε θα έχει την «πολυτέλεια» της «περιόδου ενημέρωσης», αλλά θα πρέπει αμέσως να πιάσει δουλειά προκειμένου να δώσει λύσεις.
Πελ.Γ.

Ύβρις

Στο κλίμα οργής ανάμικτο με βουβή θλίψη για τον άδικο χαμό τριών νέων ανθρώπων που κυριάρχησε στην κοινωνία υπήρξαν και εξαιρέσεις. Έτσι, ανάμεσα σε άλλα απαράδεκτα, ακούσαμε και κουβέντες του τύπου «κι αυτοί γιατί να δουλεύουν την ημέρα της απεργίας» ή «αφού ξέρουν ότι σε τέτοιες περιπτώσεις γίνονται επεισόδια, γιατί να μένει ανοιχτό το κατάστημα της τράπεζας». Κουβέντες που δείχνουν πόσο το δηλητήριο της μισαλλοδοξίας και της αντιδημοκρατικής αντίληψης έχει μπολιάσει ορισμένους, που όμως μετά από ένα τέτοιο τραγικό περιστατικό, παίρνουν τα χαρακτηριστικά της ύβρεως, με την αρχαιοελληνική έννοια.
Π.Μ.

Επαγγελματίες

Η κοινωνική αναστάτωση λόγω των μέτρων, δεν μπορεί να λειτουργήσει ως άλλοθι για κανέναν για την δημιουργία κλίματος αντιπαλότητας μεταξύ των απλών εργαζόμενων. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του, και η απόφαση για το αν θα απεργήσει πρέπει να είναι προϊόν ελεύθερης βούλησης και όχι εκβιασμού. Αυτά προφανώς είναι ψιλά γράμματα για τον Κύριο με την τραμπούκικη συμπεριφορά - που έχει και επίσημη συνδικαλιστική ιδιότητα τρομάρα του - που την Τετάρτη το πρωί καλούσε τους εργαζόμενους της Μαρφίν στη Μυτιλήνη λέγοντας (κατά διαβολική σύμπτωση) «βγείτε έξω γιατί σήμερα θα γίνει ζημιά»! Αν και βέβαια, για να μιλάμε για κλίμα μεταξύ εργαζομένων, προϋποθέτει να έχουν όλοι αυτή την ιδιότητα. Κάτι που για επαγγελματίες συνδικαλιστές δεν είναι καθόλου δεδομένο, αφού πολλοί απ’ αυτούς έχουν να δουλέψουν κάποια χρόνια ή ακόμα χειρότερα, η μόνη «δουλειά» που έχουν κάνει στη ζωή τους, είναι αυτή του συνδικαλιστή.
Π.Μ.

Αισχροκέρδεια

Έχει καταγγελθεί κατ’ επανάληψη και από τον Τύπο, ότι συγκεκριμένο μεγάλο βενζινάδικο στην πόλη της Μυτιλήνης αυθαίρετα και χωρίς να ρωτήσει τους οδηγούς βάζει την υποτιθέμενη special βενζίνη της εταιρείας, που βέβαια είναι σημαντικά ακριβότερη από την απλή. Το ξαναλέμε, πρόκειται περί απροκάλυπτης κλοπής σε βάρος των καταναλωτών, που μάλιστα σε συνθήκες υπέρογκης ανόδου της τιμής των καυσίμων καταντά εξοργιστική. Η εγνωσμένης ευαισθησίας Διεύθυνση Εμπορίου της νομαρχίας τι περιμένει για να πράξει τα δέοντα, στο συγκεκριμένο θέμα - και σε όποιο άλλο αρμοδιότητάς της - υπάρχει διαπιστωμένη παρανομία;
Π.Μ.

Σε είδα στην πορεία

Το Μυτιληνιό ζωγράφο Γιώργο Πέρρο είδαμε την Τετάρτη το πρωί στην πορεία της Πρωτοβουλίας των Πρωτοβάθμιων Σωματείων. Μετά από μια περιπέτεια με την υγεία, την οποία ευτυχώς ξεπέρασε ο κ. Πέρρος, επέστρεψε στη Λέσβο. Ευχόμαστε να είναι υγιής και να συνεχίσει το δημιουργικό έργο του.
Ν.Μ.

Από την ΑΔΕΔΥ στην Πρωτοβουλία

Στη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ πήγαν, αλλά ακολούθησαν την πορεία της Πρωτοβουλίας. Ο λόγος για τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λέσβου, Γιώργο Ορφανό, το μέλος του Δ.Σ. Τάκη Εγγλέζο, την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, Μάρω Βερβενιώτου, και το μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης Χρήστο Πουλέλλη. Όχι, δεν άλλαξαν στρατόπεδο, απλά προτίμησαν να συμπορευτούν με το μεγάλο όγκο των διαδηλωτών.
Ν.Μ.

Ισραηλινός ρεπόρτερ

Ένας ρεπόρτερ από το Ισραήλ βρέθηκε την Τετάρτη το πρωί στη Μυτιλήνη και κατέγραψε τις κινητοποιήσεις. Όπως μας είπε, ήρθε για να κάνει ρεπορτάζ για τη ζωή των μεταναστών στη Λέσβο, αλλά με την ευκαιρία κατέγραψε τις απεργιακές συγκεντρώσεις και τις πορείες που έγιναν στην πόλη. Αυτό σημαίνει ότι φωτογραφίες με την απεργούσα Μυτιλήνη έφθασαν στα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.
Ν.Μ.

Ωσεί παρών…

Με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Σπύρος Γαληνός τονίζει πως οι υποχρεώσεις του κοινοβουλευτικού έργου τον υποχρεώνουν να παραμείνει στην Αθήνα «στερώντας του έτσι τη δυνατότητα να παραστεί στην κινητοποίηση ενάντια στο σχεδιασμό για “ένα δήμο για τη Λέσβο”, που προωθείται στα πλαίσια του “Καλλικράτη”».
Θεωρώντας ότι ο σχεδιασμός αυτός «είναι ένα όνειδος για τη δημοκρατία και καταστροφή για το νησί μας», ο για χρόνια αυτοδιοικητικός σημειώνει πως «οι αφ’ υψηλού σχεδιασμοί από τα σαλόνια των Αθηνών, στους οποίους επιδίδεται ο κ. Ραγκούσης, θα οδηγήσουν τον τόπο μας σε μαρασμό».
Ο κ. Γαληνός, δηλώνοντας ωσεί παρών, συμπαρατάσσεται με όλες του τις δυνάμεις στην κοινή προσπάθεια ενάντια αυτών των σχεδίων και υπογραμμίζει κατηγορηματικά και απερίφραστα πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν στα πλαίσια των δυνατοτήτων του για να τα εμποδίσει.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey