Τα Δηκτικά

01/07/2012 - 05:56

Εκσυγχρονισμός του κράτους!
Παρών στη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου του κ. Γεωργιάδη, υφυπουργού Ναυτιλίας, ο Γιάννης Στεργέλλης, πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης του ΛΑΟΣ. Είναι που στα πλαίσια του… εκσυγχρονισμού του κράτους, σε συνεντεύξεις Τύπου συμμετέχουν εξωθεσμικά κομματικά στελέχη; Ή μήπως ο κ. Στεργέλλης απλά ανέβηκε να δει λημέρια παλιά, όταν ως στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας ήταν πολιτικό στέλεχος του Υπουργείου Αιγαίου;
Σ.ΜΠΑ

Κι άλλος καταρράκτης

Πριν λίγο καιρό, δημοσιεύσαμε σε σχόλιό μας την ενημέρωση που είχαμε από μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Στύψης για την ύπαρξη καταρράκτη στον Κλαπάδο, ενημέρωση που μας ήρθε μετά από σχετικό μας θέμα για τους καταρράκτες της Λέσβου. Απαντώντας, ο φυσικός και μαθηματικός Γιώργος Χουτζαίος, που ανήκει στην ομάδα όσων «ανακάλυψαν» τους 14 συνολικά καταρράκτες για τους οποίους κάναμε λόγο στο σχετικό μας ρεπορτάζ, έρχεται να διευκρινίσει πως λόγω κακής πληροφόρησης, η ομάδα κατέταξε τον καταρράκτη στην περιοχή του Σκουτάρου.

Κι άλλος καταρράκτης (2)

Τελικά και ο ίδιος υποστηρίζει ότι ανήκει στη Στύψη, ενώ προσθέτει πως στο Σκουτάρο υπάρχει ακόμη ένας ωραίος καταρράκτης, στη θέση «Κουκούγια». Έτσι, οι καταρράκτες της Λέσβου είναι 15 και όχι 14. Και, όπως τονίζει και η ομάδα, θα είναι καλό να αναδειχτούν μέσα από κάποιο πρόγραμμα, αφού είναι κρίμα να χαθεί τέτοια ευκαιρία προβολής της Λέσβου.
Β.Χρ.

Στον «Οινοφόρο»       
Τις εγκαταστάσεις του οινοποιείου του «Οινοφόρου Μεγαλοχωρίου» επισκέφθηκαν γεωπόνοι, αγρότες και επιχειρηματίες της Ν. Ιταλίας, και συγκεκριμένα της Σαρδηνίας, καθώς επίσης και γεωπόνοι του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου με τίτλο: «Οι τοπικές ποικιλίες της Λέσβου. Αποτελέσματα συλλογής και οι προοπτικές αξιοποίησής τους».
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε από τους Ιταλούς επιχειρηματίες για μελλοντική συνεργασία.
Καλές δουλειές.
Ν.Μ.Οίνος και τέχνη     

Ο «Μεθυμναίος Οίνος» ήταν χορηγός στα εγκαίνια της έκθεσης του Dino Valls στο Μουσείο Φρυσίρα στην Πλάκα. Ο «Μεθυμναίος Οίνος» μάγεψε τους παρευρισκομένους, όσο και τα έργα τέχνης του Ισπανού καλλιτέχνη, που αποτελούν ένα πραγματικό ταξίδι στον ισπανικό μαγικό ρεαλισμό.
Το ποιοτικό κρασί και η τέχνη ταιριάζουν.
Ν.Μ.Εθελοντές

Πολύ μεγάλη ανάγκη σε εθελοντική προσφορά έχει αυτή την περίοδο η «Κυψέλη», καθώς οι στόχοι για επέκταση των δραστηριοτήτων σκοντάφτουν στην έλλειψη πόρων για προσλήψεις προσωπικού. Έτσι, εθελοντές καθηγητές Πληροφορικής, Μουσικής, Εικαστικών Τεχνών, εργοθεραπευτές, θα μπορούσαν να συμβάλουν τα μέγιστα στην ενίσχυση της λειτουργίας της «Κυψέλης». Η εμπειρία της συνεργασίας με τα άτομα με αναπηρία αποτελεί σίγουρα την καλύτερη αποζημίωση για εκείνους που θα προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους.
Πελ.Γ.

Το 5ο Δημοτικό

Στην τύχη του έχει εγκαταλειφθεί πλήρως το πολύπαθο κτήριο του 5ου Δημοτικού Σχολείου στην Επάνω Σκάλα. Κάθε μέρα που περνάει, το κτήριο αυτό κυριολεκτικά διαλύεται. Οι χώροι του έχουν λεηλατηθεί, ενώ έχουν ξηλώσει πλέον μέχρι και τα κουφώματα από τα παράθυρα! Αποτελεί σκάνδαλο η κατάληξη αυτού του κτηρίου και οφείλεται επιτέλους να αναληφθούν οι ευθύνες τους από όσους τους αναλογούν τέτοιες, για το ότι ουσιαστικά καταδίκασαν ένα ιστορικό σχολείο έρμαιο περιθωριακών.
Πελ.Γ.

Διαφορές…
Πώς αλλάζουν οι καιροί απ’ τις μέρες δόξας του ιδρυτή του Υπουργείου Αιγαίου, το 1984, έως σήμερα. Αλλάζουν τόσο, ώστε το μόνο κοινό της σύγκρισης μεταξύ πορτραίτου και πραγματικότητας μοιάζει να είναι πλέον η ιδίου χρώματος (κόκκινη, που δε φαίνεται στην ασπρόμαυρη σελίδα) γραβάτα.
ΜΑΡ.ΠΛ.Μαύρα σκοτάδια

Ακόμη δεν έχουν αποκατασταθεί τα προβλήματα στο φωτισμό σε όλο το μήκος του δρόμου από την Επάνω Σκάλα μέχρι τον Καρά Τεπέ, στο ύψος της περιοχής «Ταμπακαριά». Εδώ και μέρες ο δρόμος βυθίζεται στο μαύρο σκοτάδι. Τι περιμένουν άραγε, να δημιουργηθεί κάποιο ατύχημα για να ενδιαφερθούν;
Πελ.Γ.

Προσοχή στο… Ντίπι

Επικίνδυνο γίνεται συχνά το σημείο στο Ντίπι όπου στενεύει ο δρόμος, ακριβώς στην είσοδο της περιοχής. Υπάρχουν αυτοκίνητα, καμμιά φορά και μεγάλα σε όγκο οχήματα, που δε φροντίζουν να κόψουν ταχύτητα, τόση ώστε να είναι ασφαλές το πέρασμά τους από το σημείο. Έτσι, συχνά διερχόμενοι οδηγοί μπορεί να βρεθούν προ… εκπλήξεως. Χρειάζεται λίγο περισσότερη προσοχή ώστε να μην υπάρξουν ατυχήματα.
Β.Χρ.

Εθελοντική διδασκαλία

Να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά, στο πλαίσιο της ενισχυτικής διδασκαλίας, καλεί με ανακοίνωσή της σε συνάδελφο εφημερίδα η διεύθυνση του τέως Πειραματικού Γυμνασίου Μυτιλήνης. Η συγκεκριμένη κίνηση έχει, φαίνεται, την έγκριση και από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λέσβου, που την κρίνει ως μια προσφορά του Σχολείου προς τους μαθητές του. Άλλωστε, όπως μας ανέφερε ο Βασίλης Κοντάρας, για φέτος ενισχυτική διδασκαλία με επίσημους όρους προβλέπεται μόνο σε δυσπρόσιτα σχολεία. Οπότε, για τα άλλα, βασίζεται στην καλή διάθεση των εκπαιδευτικών…
Β.Χρ.


Ο δαιμόνιος ρεπόρτερ μας το «μύρισε» για τα καλά το θέμα…

Του καρτερικού…

Περιμένοντας καρτερικά την ολοκλήρωση των εργασιών της Εθνικής Οδού Μυτιλήνης - Καλλονής, θα παρακαλούσα σύντομα να φτιαχτούν οι πολλές και μεγάλες λακκούβες που υπάρχουν αμέσως μετά τη διασταύρωση της Αγίας Παρασκευής και ως το δρόμο που οδηγεί στις Αλυκές. Όσες φορές προσπάθησα να τις αποφύγω όλες, ποτέ δεν τα κατάφερα! Πάντοτε υπήρχε μία που ήταν πιο καπάτσα από μένα και με έριχνε στην απύθμενη αγκάλη της!
Γι’ αυτό, κύριε Υπεύθυνε του έργου, κύριε Επιβλέποντα και κύριε Πολιτικέ Προϊστάμενε (κι όποιος άλλος φιλότιμος!), ρίχτε λίγη ασφαλτούλα, να ισιώσει κι αυτό το κομμάτι!
Α.Ω.

Δέσμευση για «Καλλικράτη»
Τη ρητή και κατηγορηματική δέσμευση του Αντώνη Σαμαρά για κατάργηση της χωροταξικής διάστασης του «Καλλικράτη» για λειτουργία ενός μόνο δήμου σε όλη τη Λέσβο εξασφάλισε, όπως ανακοίνωσε, ο Σπύρος Γαληνός. Η δέσμευση για επανασχεδιασμό του «Καλλικράτη» θα αποτελέσει μέρος του προγράμματος διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για τις επόμενες εκλογές, υποστήριξε ο βουλευτής, που με συνέπεια εδώ και καιρό πασχίζει διά της κοινοβουλευτικής οδού να ταράξει το σχεδιασμό του «Καλλικράτη».
Όσο για τις δεσμεύσεις Σαμαρά, ας κρατάμε μικρό καλάθι, όπως επιβάλλουν τα αμέτρητα παθήματα που έγιναν μαθήματα, από ανεκπλήρωτες προεκλογικές υποσχέσεις των κομμάτων εξουσίας.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey