18-10-18

18/10/2018 - 17:40

Ο καθένας τη βολή του!

Είναι γνωστό ότι στην περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο, υπάρχει οξύτατο πρόβλημα πάρκινγκ για τα αυτοκίνητα των οποίων οι ιδιοκτήτες ταξιδεύουν και τα αφήνουν για μία ή περισσότερες μέρες. Το πρόβλημα βέβαια επιτείνεται από τα δεκάδες ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα τα οποία βρίσκονται μόνιμα παρκαρισμένα στον ευρύτερο χώρο του αεροδρομίου, ειδικά σε περιόδους που δεν είναι τουριστικής αιχμής. Το γεγονός όμως ότι κανείς δεν αποφασίζει να βάλει τάξη στο πάρκινγκ του αεροδρομίου επειδή οι πάντες δηλώνουν αναρμόδιοι, δεν μπορεί να οδηγεί σε κυριολεκτικά εγκληματικές συμπεριφορές κάποιων ταξιδιωτών, που για μην χάσουν τη βολή τους παρκάρουν όπου βρουν, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και ανθρώπινες ζωές!

 

Για να μην κλαίμε εκ των υστέρων

Για να μην θεωρήσει κανείς ότι είμαστε υπερβολικοί ένα απλό παράδειγμα. Ακριβώς στο σημείο που τα αυτοκίνητα που φεύγουν από το αεροδρόμιο αφού αποβιβάσουν ή παραλάβουν ταξιδιώτη, πραγματοποιούν αναστροφή και γυρίζουν στο ρεύμα προς Μυτιλήνη, κάποιοι κύριοι έχουν θεωρήσει καλό κατά καιρούς να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους από την πλευρά της θάλασσας καταλαμβάνοντας μέρος του δρόμου, εμποδίζοντας τόσο αυτούς που κάνουν την αναστροφή όσο -και κυρίως- αυτούς που έρχονται από την Κράτηγο, που αναγκάζονται να μπουν στο αντίθετο ρεύμα. Επειδή ατύχημα, ίσως και θανατηφόρο, θα συμβεί αργά ή γρήγορα και τότε όλοι θα κλαίμε κατόπιν εορτής, ας γνωρίζουν οι αρμόδιοι όποιοι κι αν είναι αυτοί, ότι αν ο μη γένοιτο συμβεί κάτι το απευκταίο, εμείς τουλάχιστον θα πάμε αυτό το δημοσίευμα -και όσα άλλα ανάλογα προηγήθηκαν- στον εισαγγελέα, για να αναζητήσει ευθύνες.

Π.Μ.

 

Καμμένος - Κοτζιάς: Σημειώσατε 1

Επίσημο ταξίδι στην Μόσχα θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στις 29 Οκτωβρίου. Την είδηση επιβεβαίωσε ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter.   Ενώ για τις 7 Δεκεμβρίου έχει «κλειδώσει» και η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Μόσχα.   Είναι φανερό ότι μετά την ...επιτυχημένη επίσκεψη του κ. Καμμένου στις ΗΠΑ και τα όσα επακολούθησαν , που ακόμη δεν λένε να κοπάσουν , ο κ. Τσίπρας στέλνει ως προπομπό του τον υπουργό Αμυνας στο Κρεμλίνο, για να μην υπάρξει καμιά αμφιβολία ότι οι δυο συγκυβερνήτες της κυβέρνησης πάνε μαζί μέχρι τέλους και όλα τα άλλα είναι «παιχνίδια» για αφελείς! Οι εξελίξεις δε μετά την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά, ως συνέχεια της σύγκρουσης Κοτζιά-Καμμένου στο προχθεσινό υπουργικό συμβούλιο, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνειών  με ποιούς προτιμά να συμπορευτεί ο πρωθυπουργός και νποιούς να αφήσει. Και αφού χήρεψε και η θέση του υπουργού Εξωτερικών, για να μην υπάρχει  και σύγκρουση καθηκόντων, ας παραχωρήσει και την αρμοδιότητα της εξωτερικής πολιτικής στον κ. Καμμένο , μαζί με αυτή της εθνικής άμυνας για να αισθανθούμε ασφαλείς! Μετά και από αυτήν την εξέλιξη όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς , όταν το πρώτιστο είναι η παραμονή στην εξουσία με κάθε μέσο! Και μη χειρότερα.

Α.Ω.

Οι παρεμβάσεις στην κατεύθυνση της αποκατάστασης της βατότητας δρόμων και της βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών στην πόλη της Μυτιλήνης, συνεχίζονται τούτη τη φορά με την τσιμεντόστρωση τμημάτων δημοτικών οδών στη «Ράχη» Χάλικα και στη Νεάπολη, αλλά και στη Χρυσομαλλούσα.

Επικίνδυνοι ερασιτεχνισμοί!

«Δεν θα ανεχτώ καμία διγλωσία» δήλωσε ο Πρωθυπουργός έξω από το Μέγαρο Μαξίμου το μεσημέρι της Τετάρτης μετά την αποχώρηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά από την κυβέρνηση.  Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει ο ίδιος το υπουργείο Εξωτερικών σημειώνοντας ότι «η απόφασή μου να δεχθώ την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά και να αναλάβω το υπουργείο είναι μία απόφαση με πολλαπλά μηνύματα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.Σηματοδοτεί την απόφασή μου να μην ανεχτώ από εδώ και στο εξής καμία διγλωσσία από οποιονδήποτε και καμία προσωπική στρατηγική στην εθνική γραμμή της χώρας και ταυτόχρονα να μην ανεχτώ από κανένα συνειδητά ή ασυνείδητα, εν προκειμένω ασυνείδητα, να διαταράξει την ομαλή πορεία της χώρας προς την έξοδο από την κρίση και την οριστική έξοδο από τα μνημόνια που ταλαιπώρησαν τον λαό τα τελευταία οκτώ χρόνια.»

 Ο Πρωθυπουργός με τα παραπάνω λεγόμενα του περί μη ανοχής σε διγλωσσία από τα κυβερνητικά στελέχη του, θέλει να στείλει μάλλον δημόσια μήνυμα στον... ακαταλόγιστο Καμμένο, με τον οποίο συνέφαγε την προηγούμενη μέρα το μεσημέρι και προφανώς θα τα είπαν, ο οποίος είναι ο μόνος που δημοσίως και από τις ΗΠΑ διαφοροποιήθηκε από την κυβερνητική γραμμή που χάραξε ο κ. Κοτζιάς και ο οποίος την ...πλήρωσε τελικά με την παραίτηση του. Ολα αυτά είναι περισσότερο από  αντιφατικά , αν δεν εκπέμπουν ένα νοσηρό κλίμα που βγάζει πανικό και σύγχυση σε μια κρίσιμη περίοδο που τέτοιοι «ερασιτεχνισμοί» είναι πολύ επικίνδυνοι!

Α.Ω. 

 

Εν αναμονή της διάσπασης που αργεί...

Η κινητικότητα γύρω από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, με δεδομένη την πρόθεση των κομμάτων να ξεκαθαρίσουν μέσα στον Οκτώβριο τις υποψηφιότητες που θα στηρίξουν στις Περιφέρειες της χώρας, φαίνεται να εντείνεται αν και το τοπίο είναι ακόμη θολό, τουλάχιστον σε ότι αφορά τη Λέσβο. Και ο βασικός λόγος, αν και όχι ο μοναδικός είναι ότι η εκκρεμότητα με τη διάσπαση του ενιαίου δήμου δεν έχει ακόμη κριθεί οριστικά. Αν και η ειλημμένη πολιτική απόφαση των κυβερνώντων, σύμφωνα με αυτά που διαρρέουν δεξία και αριστερά, είναι να δημιουργηθούν δυο δήμοι, γεγονός που εκ των πραγμάτων αλλάζει εντελώς τις ισορροπίες και ξαναμοιράζει την... τράπουλα, μεταξύ των αυτοδιοικητικών παραγόντων, νυν και μελλοντικών!

Χαρακτηριστικό των προθέσεων του κυβερνητικού κόμματος για το επίμαχο θέμα, είναι τα όσα δημοσιεύει ο ιστότοπος «Μπλόκια», που εκφράζει τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την αλλαγή του χωροταξικού. Γράφει σχετικά σε προχθεσινή του ανάρτηση με αφορμή τις αυτοδιοικητικές εκλογές: «Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου, θα γίνουν μέσα σε ένα πλαίσιο και με συγκεκριμένα δεδομένα που φέρνουν την σφραγίδα της ύπαρξης της κυβέρνησης της Αριστεράς. Ειδικά μάλιστα στο νησί μας και στα άλλα νησιά του Β. Αιγαίου. Το πρώτο δεδομένο, που αφορά τη Λέσβο, είναι η διαίρεση του δήμου Λέσβου. Οι επόμενες εκλογές θα βρουν το νησί μας με δύο δήμους, όποτε, σαφώς το ζητούμενο θα είναι με ποιο τρόπο αυτοί (και κυρίως ο νέος δήμος που θα προκύψει στο δυτικό νησί) θα μπορέσουν να λειτουργήσουν, άμεσα και αποτελεσματικά προς όφελος των πολιτών.»

 

Το τοπίο παραμένει θολό!

Η παραπάνω ανάρτηση θεωρεί με βεβαιότητα, αφού δεν αφήνει κανέναν ενδοιασμό, ότι μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές η Λέσβος θα βρεθεί με δυο δήμους, όπως άλλωστε κυκλοφορούσε εδώ και πολύ καιρό στην περίπτωση διάσπασης του ενός, και το εντυπωσιακό είναι ότι αναγνωρίζεται ότι το ζητούμενο είναι πως αυτοί θα είναι λειτουργικοί, και κυρίως αυτός του δυτικού νησιού, που θα πρέπει να ξαναστηθεί από την αρχή. Και το στοίχημα αυτό είναι υπαρκτό γιατί τα προβλήματα που θα... κληρονομήσει ο «νέος» δήμος θα είναι πολλά και ενδεχομένως και δύσκολα στην αρχή. Γι’ αυτό επιβάλλεται ότι είναι να γίνει σε σχέση με το χωροταξικό να γίνει άμεσα, χωρίς άλλη χρονοτριβή, γιατί κάθε μέρα που περνά είναι σε βάρος των υπό διαμόρφωση νέων δήμων. Πάντως πληροφορίες θέλουν το θέμα της διάσπασης να τελειώνει το προσεχές διάστημα, ενδεχομένως και μέσα στον Οκτώβριο, με κατάθεση σχετικής τροπολογίας, που δεν θα επιτρέπει να ανοίγει συνολικά το θέμα των χωροταξικών αλλαγών σε δήμους, αλλά μόνο σε πολύ περιορισμένο αριθμό. Τούτων δοθέντων και οι επίδοξοι διεκδικητές των αυτοδιοικητικών αρχών είναι σε αναμονή, με τα σενάρια που κυκλοφορούν, με την μια -του ενός δήμου- ή την άλλη εκδοχή -των δυο δήμων- να είναι ποικίλα και σε ότι έχει σχέση με τις συνεργασίες, αλλά και τα πρόσωπα. Είναι βέβαιο ότι το γεγονός, προς το παρόν, δεν έχει κατατεθεί κάποια ισχυρή υποψηφιότητα, όλες όσες έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι σε επίπεδο συζητήσεων και διερευνήσεων και όχι οριστικές,δημιουργεί προσδοκίες σε διαφόρους «παράγοντες», ελέω και απλής αναλογικής που φιλοδοξούν να παίξουν ρόλο. Πάντως τα ονόματα που ήδη κυκλοφορούν διαμορφώνουν το σκηνικό και τους «πρωταγωνιστές» των αυτοδιοικητικών εκλογών, γύρω από τους οποίους εκτιμάμαι ότι θα δημιουργηθούν συμμαχίες και συνεργασίες, με στόχο τις δημοτικές αρχές, που απ’ ότι φαίνεται δεν θα είναι μονοπαραταξιακές αφού έτσι θέλει ο «Κλεισθένης»! Τώρα αν θα είναι και αποτελεσματικές θα το δούμε, γιατί αυτή η εξέλιξη ομολογουμένως, αποτελεί μια μεγάλη ανατροπή στα μέχρι τώρα δεδομένα στην αυτοδιοίκηση, που μακάρι να μην είναι... τραυματική!

Μα.Μ.

Παρά το γεγονός ότι πολλοί από τους αιμοδότες του συλλόγου δεν προσήλθαν επειδή συνέπεσε με την μεγάλη θρησκευτική και εμπορική πανήγυρη του Αγίου Ιγνατίου, η τακτική Εθελοντική Αιμοδοσία στην Αγιάσο πήγε αρκετά καλά, αφού προσήλθαν 55 εθελοντές, εκ των οποίων αιμοδότησαν τελικά οι 53, από τους οποίους οι 7 ήταν νέοι αιμοδότες τους οποίους ο σύλλογος καλωσορίζει στην ομάδα του χωριού!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey