16-10-18

16/10/2018 - 14:56 Ενημερώθηκε 16/10/2018 - 16:01

Ούτε σε ταβέρνα...

Κριτική και από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ δέχεται ο Παύλος Πολάκης, έπειτα από τις δηλώσεις του για «φυλάκιση πολιτικών αντιπάλων», προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει τις εκλογές.Δηλώσεις που έκαναν αίσθηση και ξάφνιασαν φίλους και ...εχθρούς!

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, από τα σοβαρότερα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος με μακρά διαδρομή στο χώρο είπε χαρακτηριστικά: «Ούτε σε ταβέρνα δεν θα έλεγα αυτή τη φράση. Νομίζω ότι τις εκλογές τις κερδίζεις αν έχεις κάνει έργο και έχεις ικανοποιήσει βασικά θέματα της κοινωνίας, αν έχεις χαράξει μια πολιτική με προοδευτικό πρόσημο σε αντίθεση με ό,τι προσβλέπει και λέει η αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι ο μόνος τρόπος να μπορέσεις να κερδίσεις εκλογές».

 

Ευτυχώς αντιδρούν και εκ των έσω!

Νωρίτερα, αποστάσεις από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας είχε λάβει και ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. Συγκεκριμένα, κληθείς να τοποθετηθεί σχολίασε ότι «κάθε ένας ο οποίος μιλάει στο δημόσιο χώρο και μάλιστα από θέση ευθύνης λέει αυτό που πιστεύει και κρίνεται αυστηρά».

«Εμάς μας ενδιαφέρει να προχωρήσουν οι υποθέσεις που έχουν αναπεμφθεί από τη Βουλή στη Δικαιοσύνη έτσι ώστε πηγαίνοντας προς τις εκλογές να μην υπάρχουν θολά τοπία, αμετροέπειες και κρίσεις επί προσώπων που να θεωρηθούν δέσμιοι» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Επειδή μέσα σε αυτό το τοπίο οι φωνές της λογικής και της σοβαρότητας είναι απαραίτητες για να μη μετατραπεί η πολιτική αντιπαράθεση σε ...ζούγκλα, καλό είναι να μη σιωπούν , γιατί σε τελική ανάλυση όλοι κρίνονται από τα λεγόμενα και τη συμπεριφορά τους , τουλάχιστον αυτοί που δεν θα εξαφανιστούν την «επομένη μέρα»!

Μα.Μ.

 

Χάσαμε τον Ψωμιάδη…

Το σκεφτόταν πολύ σοβαρά να κατεβεί υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Αυτό είχε ανακοινώσει στο «Ε» κατά την επίσκεψή του στη Λέσβο στα περίφημα «Πελόπεια» όπου τραγούδησε κιόλας. Τελικά, δεν ξέρουμε αν δεν άντεξε τον ανταγωνισμό με τόσα ονόματα που έχουν πέσει ως υποψηφιότητες, πάντως ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης!

Α.Ω.

 

Θα το ψάξει κανείς;

Κοίτα τι μου ήρθε στο μυαλό: Μήπως θυμάται κανείς, πόσες εκατοντάδες χιλιάδες ή εκατομμύρια Ευρώ, στοίχισε η κατασκευή του Hot Spot της Μόριας, περί το 2014, αν θυμάμαι καλά, (Κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, σίγουρα); Ήταν περί τα 6 εκατομμύρια, ή δεν θυμάμαι καλά; Είχε γίνει εργολαβικός διαγωνισμός ή απευθείας ανάθεση; Πάλι δεν θυμάμαι καλά. Μήπως θα έπρεπε να το ψάξει κανείς;

Αν αυτός είναι και Εισαγγελέας, ακόμη καλύτερα (!). Μιας και γίνεται κουβέντα για το αν ξοδεύονται καλά τα Κοινοτικά κονδύλια για τους πρόσφυγες...

Ο αφελής απορών

Α.Κ.

Με τον καθιερωμένο αγιασμό την Κυριακή, στο 5ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μήθυμνας,  ξεκίνησε η καινούργια προσκοπική χρονιά για ολόκληρη τη Λέσβο. Παρόντες στο Μόλυβο, δεκάδες παιδιά από όλη την περιοχή γεγονός που καθιστά το συγκεκριμένο Σύστημα ένα από τα μεγαλύτερα κατ’ αναλογία πληθυσμού Προσκοπικά Συστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Αρχισαν τα ...όργανα!

«Με αφορμή συνέντευξη που δόθηκε σήμερα στη Μυτιλήνη (σ.σ. το Σάββατο που μας πέρασε) από τον πρύτανη κ.Μουτζούρη και αφορά τις υποψηφιότητες για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σχετικά με την αναφορά στο πρόσωπό μου και για να αποφευχθεί η όποια παρεξήγηση, θέλω να διευκρινίσω προς όλους, σαν πολιτευτής Λέσβου στηρίζω την επιλογή υποψηφίου που έχει το επίσημο χρίσμα της ΝΔ και είναι, όπως ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον Πρόεδρο της ΝΔ, η κυρία Χριστιάνα Καλογήρου.» Με αυτή τη διευκρινιστική δήλωση έσπευσε ο Δημ. Παπαγιαννίδης, αντιναύαρχος ε. α. και πολιτευτής της ΝΔ  να πάρει αποστάσεις από την υποψηφιότητα Μουτζούρη, αμέσως μετά τη συνέντευξη προς άρση τυχόν παρερμηνειών. Οταν μάλιστα παρόν στη συνέντευξη του Κ. Μουτζούρη παρευρίσκεται  ο δίδυμος αδελφός του Λουκάς, που δύσκολα μπορεί να τους ξεχωρίσει κανείς, η παραπάνω δήλωση ήταν παραπάνω από αναγκαία. Μάλιστα επειδή η αρχική δήλωση, που προηγήθηκε κάποιο δεκάλεπτο, δεν αναφερόταν ονομαστικά στη Χριστιάνα Καλογήρου , έσπευσε να τη συμπληρώσει προς άρση κάθε παρεξήγησης! Αυτό ίσως το περιστατικό δείχνει ενδεχομένως τι μπορεί να συμβεί στο επόμενο διάστημα με φόντο το «γαλάζιο» χρίσμα στην Περιφέρεια. Οποιος θεωρεί ότι αυτό θα περάσει έτσι , χωρίς πιέσεις προς τα στελέχη που καλοβλέπουν την υποψηφιότητα Μουτζούρη , μάλλον είναι εκτός τόπου. Το αν θα ενδώσουν ή όχι είναι άλλος «καυγάς», που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, που ο καιρός θα δείξει αν θα είναι και αποτελεσματικοί!

Μα.Μ.  

 

Στο ΣΑΣ η Χριστιάνα Καλογήρου

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών παραβρέθηκε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, ως τακτικό μέλος, εκπροσωπώντας την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ). Κατά τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε η Περιφερειάρχης τόνισε, εκτός των άλλων, τη μεγάλη σημασία της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης Λήμνου-Σαμοθράκης τους θερινούς μήνες,  για την τουριστική ανάπτυξη των δύο νησιών, δεδομένης της εγγύτητας, αλλά και της διασύνδεσης με ταχύπλοο επιβατηγό πλοίο (καταμαράν) των νησιών της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου (Σάμος, Ικαρία, Φούρνοι) με τα Δωδεκάνησα, δεδομένου ότι αποτελεί «γέφυρα» σύνδεσης μεταξύ Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξη του τουρισμού, της οικονομικής και ειδικότερα της εμπορικής δραστηριότητας. Τα συγκεκριμένα θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Α.Ω.

 

Παρεμβάσεις  για να προλάβουν το ...κακό!

Έργα καθαρισμού χειμάρρων που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Καλλονή και στον Ευεργέτουλα, επισκέφτηκε και είδαν από κοντά η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρο Βαλσαμίδη, τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Αλέξανδρο Ροδίτη και υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Λέσβου.

«Έχοντας ως προτεραιότητα την αντιπλημμυρική προστασία, συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις για τον καθαρισμό των χειμάρρων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του νησιού, ενώ αντίστοιχες εργασίες εκτελούνται και στα άλλα νησιά της Περιφέρειας», δήλωσε η Περιφερειάρχης σχετικά, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου γίνεται έκκληση προς τους κατοίκους των νησιών να μην πετούν μπάζα, απορρίμματα, οικοσκευές και λοιπά αντικείμενα στα ρέματα, ώστε να διαφυλαχθεί το έργο του καθαρισμού και να αποφευχθεί η πρόσθετη επιβάρυνση κατά τη διάρκεια πλημμυρικών φαινομένων. Η αποκλειστική αρμοδιότητα για αυτές τις παρεμβάσεις είναι στις περιφερειακές αρχές οι οποίες θα κληθούν να αναλάβουν ευθύνες αν προκύψει καμιά πλημμύρα και έχουμε καταστροφές. Ειδικά μετά την καταστροφή στη Μάνδρα και όσα επακολούθησαν οι περιφερειακές ...τρέμουν μη συμβεί το κακό και γι αυτό σπεύδουν να το... προλάβουν! Και πολύ καλά κάνουν, γιατί πέρα από τις εντυπώσεις είναι επιβεβλημένες αυτές οι παρεμβάσεις να γίνονται στην ώρα τους και όχι κατόπιν ...καταστροφής , όπως συμβαίνει πολλές φορές!

Α.Ω.  

Με  μια εξαιρετική εκδήλωση άνοιξε τη χειμερινή περίοδο το Μουσείο Τεριάντ. Η παρουσίαση του σπουδαίου  βιβλίου της Αγγελικής Γαρίδη ήταν η αιτία για να βρεθούν στη Μυτιλήνη σπουδαίοι επιστήμονες και να γίνει μια συζήτηση γόνιμη και μεστή

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey