Τα Δηκτικά

01/07/2012 - 05:56

Των «φιλάθλων» (1)  
Πανηγυρισμοί προχθές το βράδυ στην πλατεία Σαπφούς, όχι επί της πλατείας, αλλά στο δρόμο. Πανηγυρισμοί επειδή πήρε το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός. Έπρεπε, το λοιπόν, να ταλαιπωρηθούν εκατοντάδες πολίτες που εγκλωβίστηκαν με τα αυτοκίνητά τους για μια ώρα περίπου στην προκυμαία και στους δρόμους προς αυτήν.
Τώρα, τι είδους πανηγυρισμός είναι αυτός με το ακατάσχετο υβρεολόγιο κατά των… αιωνίων αντιπάλων, είναι ζήτημα που δε μας αφορά. Μας αφορά ως κοινωνία και μας προβληματίζει για το ότι περίπου 150 άτομα, από τα οποία η συντριπτική πλειοψηφία ανήλικοι, μεταξύ των οποίων και μαθητές δημοτικού, πανηγύρισαν για πρώτη φορά στη Μυτιλήνη περικυκλωμένοι από την Ελληνική Αστυνομία. Δείγμα πως φαινόμενα χουλιγκανισμού χτύπησαν την πόρτα μας και κάτι πρέπει επιτέλους να γίνει. Πριν θρηνήσουμε θύματα.

Των «φιλάθλων» (2)
Φυσικά, με το νεαρό ποδοσφαιριστή να νοσηλεύεται ακόμα στο νοσοκομείο, έχοντας χάσει οριστικά την ακοή του από το ένα αυτί, εκατοντάδες ήταν οι κροτίδες που έπεφταν από το μεσημέρι ακόμα της Κυριακής. Το πώς έρχονται στη Μυτιλήνη οι κροτίδες είναι άγνωστο. Άγνωστο είναι και το αν μπορεί κανείς να τις σταματήσει. Μόνο γνωστό ότι ένας εν ενεργεία αστυνομικός πριν μέρες συνελήφθη να τις πουλά.

Των «φιλάθλων» (3)  
Έντονο προβληματισμό δημιουργεί ακόμα και η εικόνα ενός πανηγυρίζοντα πιτσιρικά. Με κουκούλα και καλύπτοντας το πρόσωπό του, ο κάτω των 10 χρόνων αυτός πιτσιρίκος της Μυτιλήνης στάθηκε απέναντι στους αστυνομικούς. Όχι για το κακό σχολειό του, ούτε για τον κακό μισθό του πατέρα του. Αλλά γιατί «π….... γιοι Ολυμπιακοί»!!!Των «φιλάθλων» (4)   

Και για να μη νομίζουν κάποιοι ότι είμαστε μονόπλευροι. Η φωτογραφία του κατεστραμμένου από τα γκράφιτι των οπαδών του Ολυμπιακού σχολικού συγκροτήματος των Υφαντηρίων (της ίδιας τεχνοτροπίας με αυτά στην ταράτσα του κτηρίου της προκυμαίας, κ. Αστυνομικέ Διευθυντή), εξαιρετικά αφιερωμένη σε όλους όσοι ανέχονται αυτό το καρκίνωμα να αναπτύσσεται στη Μυτιλήνη. Και προπάντων στην Ελληνική Αστυνομία, που στεγάζεται λίγα μέτρα παραπέρα, στα… Υφαντήρια.
Σ.ΜΠΑΜειωμένη η «κίνηση»

Εμφανώς μειωμένη μοιάζει να είναι η κίνηση παράνομων μεταναστών από τα απέναντι τουρκικά παράλια προς τη Λέσβο φέτος. Παρά το γεγονός ότι προηγούμενες χρονιές στη διάρκεια των εορτών του Πάσχα και γενικότερα όποτε οι καιρικές συνθήκες ήταν ευνοϊκές η κίνηση ήταν αυξημένη, δε συμβαίνει το ίδιο και φέτος, που οι «παράνομες αφίξεις» έχουν μειωθεί εντυπωσιακά. Κάποιοι βιάζονται να προβλέψουν ότι ίσως γενικά μειώθηκε φέτος η μεταναστευτική κίνηση προς τη χώρα μας… αλλά είναι νωρίς ακόμη για προβλέψεις.
Πελ.Γ.

Έκλεισε;

Βέβαιη θεωρούνταν για πολλούς χθες η τοποθέτηση του πρώην περιφερειάρχη Παύλου Παπαδόπουλου στη θέση του διοικητή στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Το όνομά του συζητείται πολύ έντονα τις τελευταίες ημέρες και καθώς τα περιθώρια στενεύουν για να καλυφθεί το κενό διοίκησης στο Νοσοκομείου, μοιάζει να είναι οριστικό. Κανείς δεν μπορεί ν’ αποκλείσει, βέβαια, ότι έστω και την τελευταία στιγμή κάτι μπορεί ν’ αλλάξει, ιδιαίτερα όταν επίσημες ανακοινώσεις δεν έχουν ακόμη γίνει… Το βέβαιο, πάντως, είναι ότι έναν πρώην περιφερειάρχη δεν τον γλυτώνουμε.
Πελ.Γ.

Του «δικού μας» ΑΝ.ΚΥΡ.
Ένα δισέλιδο ρεπορτάζ, αφιέρωμα στους γελοιογράφους της περιφέρειας, είχε η εφημερίδα «Veto» της περασμένης Κυριακής. Τι έγραφε η εφημερίδα για τον καλό σκιτσογράφο του «Εμπρός»; Πως όταν είδε ο δημοσιογράφος που παρουσίαζε το θέμα τις γελοιογραφίες του, «έμεινε με ανοικτό το στόμα. Δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους μεγάλους τού είδους. Με μεγάλη ευκολία θα έλεγα ότι είναι ένας από αυτούς.».
Μπράβο κι από εμάς, Αντώνη. Ψηλώσαμε κι εμείς μαζί σου…
«Ε»


Ένα νέο μουσείο γεννιέται στη Λήμνο

Αντίθετο με την προσπάθεια της προηγούμενης διοίκησης της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λήμνου να προχωρήσει στην εκποίηση της περιουσίας της, το νέο διοικητικό συμβούλιο κατέθεσε πρόταση για την ανάδειξη του πρώην εκκοκκιστηρίου και τη μετατροπή του σε μουσείο βάμβακος. Η πρόταση αυτή έχει πάρει το δρόμο της υλοποίησης, καθώς υποστηρίχθηκε άμεσα από τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νίκο Σηφουνάκη. Στην τελευταία σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στη γενική γραμματεία στη Μυτιλήνη υπό την προεδρία του κ. Σηφουνάκη, συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα εκπόνησης της μελέτης αναστύλωσης του κτηρίου και συντήρησης του μηχανολογικού εξοπλισμού του παλιού εκκοκκιστηρίου βάμβακος στη Μύρινα. Όπως ανακοινώθηκε, έχει ήδη υπάρξει σύσκεψη με τον πρόεδρο της ΕΑΣ Λήμνου, Σάββα Βαρελτζή, και το μελετητή Κώστα Δαμιανίδη. Ο κ. Βαρελτζής υποστηρίζει ότι στις προσπάθειες της νέας διοίκησης είναι να δημιουργηθεί στο πρώην εκκοκκιστήριο ένας χώρος πολιτισμού, που θα βοηθήσει όχι μόνο στην πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής, αλλά και στην ανάπτυξη την ΕΑΣ Λήμνου.
Α.Σπυ

Προτίμηση στα λημνιά κρασιά
Λάτρης των λημνιών κρασιών είναι η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή, η οποία πέρυσι τα τίμησε ιδιαιτέρως, προσφέροντάς τα στους προσκεκλημένους της σε δείπνο που είχε διοργανώσει για τη γιορτή της. Συγκεκριμένα, είχε προσφέρει τα κρασιά «Λημνία Γη» και «Μοσχάτος Χατζηγεωργίου», ενώ όπου βρεθεί μιλάει με ξεχωριστό ενδιαφέρον «για την υψηλή ποιότητα και γεύση και το ξεχωριστό άρωμα» των λημνιών κρασιών. Αλλά και στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού «Αθηνόραμα» τα κρασιά «Μοσχάτος Χατζηγεωργίου» και «Ηφαίστου Γνώση» συγκεντρώνουν στην κατηγορία τους τη μεγαλύτερη βαθμολογία μεταξύ των άλλων ελληνικών. Στους δύσκολους οικονομικά καιρούς που διανύουμε, αυτού του είδους οι επιβραβεύσεις δίνουν μια καλή ώθηση στα ξεχωριστά λημνιά κρασιά.
Α.Σπυ

Πρώτος ο Κώστας Χατζής στη Λήμνο

Υποτονική χαρακτηρίστηκε η συμμετοχή των νέων στις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στην ΟΝΝΕΔ. Πρώτος αναδείχθηκε ο χθεσινός χαμένος των εκλογών, Κώστας Χατζής, με 26 ψήφους, ενώ ο νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, πήρε 17 ψήφους. Συνολικά ψήφισαν 43 εγγεγραμμένα μέλη, ενώ το ενδιαφέρον προσέλευσης στην κάλπη δεν ήταν το αναμενόμενο.
Α.Σπυ

Απορρίφθηκε

Διαβάσαμε στη «Ναυτεμπορική» πως το αίτημα για ενεργοποίηση της ιδιωτικής αποθεματοποίησης στο ελαιόλαδο απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μα τι άλλο πρέπει να γίνει για να ληφθούν κάποια μέτρα στήριξης του κλάδου; Μήπως πρέπει να κάνουν ομαδικό χαρακίρι οι ελαιοπαραγωγοί, κ. Μπαρόζο;
Ν.Μ.Από το πανηγύρι του Μανταμάδου το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Όλοι οι πιστοί πήγαιναν γονατιστοί, με μια και μοναδική εξαίρεση…


Τροπολογία

Θα καταθέσει τροπολογία για να μην κοπούν τα εκτός έδρας των γεωτεχνικών δήλωσε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή, σε μια προσπάθεια να πείσει τους γεωπόνους και τους κτηνιάτρους να αναστείλουν τις κοινοποιήσεις τους, οδηγώντας την ΠΟΓΕΔΥ σε αναστολή των κινητοποιήσεων. Αυτό σημαίνει ότι θα αρχίσουν να δουλεύουν και πάλι τα σφαγεία και δε θα υπάρξει πρόβλημα στην τροφοδοσία της αγοράς με αρνιά και κατσίκια για την Πρωτομαγιά.
Ν.Μ.

Απεργούν και οι δημοτικοί υπάλληλοι

Ανάμεσα στους κλάδους που απεργούν την Πέμπτη είναι οι υπάλληλοι των δήμων, καθώς το σχέδιο «Καλλικράτης» και οι δηλώσεις Πάγκαλου βάζουν σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας τους. Επίσης στην απεργία θα πάρει μέρος και ο Σύλλογος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Στη ΓΣΕΕ δεν «κουνιέται φύλλο». Προφανώς γι’ αυτούς δεν υπάρχει λόγος για κήρυξη απεργίας.
Ν.Μ.

Κάθε πικραμένος…

Πάμπολλες πινακίδες έχουν καταστραφεί ανά το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Λέσβου απ’ την τοιχοκόλληση αυτοκόλλητων, σημάτων ομάδων, διαφημιστικών κι ό,τι τέλος πάντων είναι ικανό να κρύψει από ένα έως πάρα πολλά γράμματα. Και σα να μην έφταναν οι κατεστραμμένες πινακίδες, ειδικά στους κόμβους γίνεται ο κακός χαμός και από ταμπέλες που δίχως καμμία άδεια κι έγκριση πάνε κάποιοι και «καρφώνουν».
«Κάθε πικραμένος στους κόμβους θα βγάλει το άχτι του», έλεγε στέλεχος της νομαρχιακής αρχής, που το επόμενο διάστημα θα φροντίσει όχι μόνο για την αντικατάσταση των κατεστραμμένων σημάνσεων, αλλά και για την απομάκρυνση όσων δεν έχουν άδεια τοποθέτησης. Και ας είναι φέτος αυτοδιοικητικές εκλογές.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey