13-09-18

14/09/2018 - 13:18

Συμψηφισμός που εκθέτει!

Η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ της ΝΔ, με την οποία επιχειρεί να πάρει θέση για τα διαδραματιζόμενα τον τελευταίο καιρό στο νησί, με φόντο το προσφυγικό και το κλίμα φόβου που διαχέεται στην τοπική κοινωνία από ακραία στοιχεία, είναι τουλάχιστον ατυχής, γιατί στο όνομα της κριτικής για τις κυβερνητικές ευθύνες  για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο νησί-και που είναι δεδομένες και μεγάλες- σπεύδει να κάνει επικίνδυνους συμψηφισμούς, χαιδεύοντας το ακροδεξιό ακροατήριο! Ετσι έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, εκείνους που υποστηρίζουν- και στελέχη της ίδιας της παράταξης- ότι ρέπει προς την ατζέντα της Χρυσής Αυγής που έχει κάθε λόγο να πολιτεύεται με τέτοιες θέσεις προσδοκώντας σε πολιτικά οφέλη με στόχευση την κοινοβουλευτική έδρα. Η ΝΔ όμως ποια στόχευση υπηρετεί στο νησί όταν «τσουβαλιάζει» όλους -Συνύπαρξη, δημοσιογράφους, τοπικούς παράγοντες- με τα ακραία στοιχεία που πράγματι είναι πίσω από βανδαλισμούς και έκτροπα, καλλιεργώντας ξενοφοβικές και ρατσιστικές απόψεις. Μπορεί η τοπική ηγεσία ενός κόμματος που φιλοδοξεί να κυβερνήσει τη χώρα και που στέκεται απέναντι σε φωνές όπως του Ούγγρου πρωθυπουργού Ορμπαν, με τις αντιμεταναστευτικές θέσεις , να λειτουργεί έτσι και να δίνει με τον τρόπο του «κάλυψη» σε ακραία στοιχεία που επιχειρούν να δηλητηριάσουν την τοπική κοινωνία διασπείρωντας μίσος και οργή; Κατά τη γνώμη μας η παρέμβαση αυτή της ΝΟΔΕ αφήνει πολλά ερωτηματικά και εκτός των άλλων εκθέτει ανεπανόρθωτα  την ηγεσία της ΝΔ, που σύμφωνα με τις εκφρασμένες θέσεις του προέδρου Κ. Μητσοτάκη θέλουμε να πιστεύουμε ότι κινείται σε εντελώς άλλη λογική.

Μα.Μ.

 

 Του Σταυρού κλειστά  καταστήματα και Φαρμακεία

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, όλα τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, ανήμερα της εορτής της Ύψωσης του Τίμιου Σταυρού. Συμμετέχουν επίσης και οι φαρμακοποιοί, που ενημερώνουν τους καταναλωτές ότι μπορούν να εξυπηρετούνται από τα εφημερεύοντα φαρμακεία του Νομού.

Σε ανακοίνωσή του, ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης ενημέρωσε τους επιχειρηματίες αλλά και το καταναλωτικό κοινό, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία στο Ναό του Αγίου Θεράποντα και έτσι τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, προσκαλώντας παράλληλα την τοπική κοινωνία να τιμήσει με την παρουσία της την καθιερωμένη εορτή των εμπόρων της πόλης.

Α.Ω.

 

Για τις συμβάσεις μεταφοράς μαθητών

Παρατείνονται, για άλλη μια φορά, έως το τέλος του τρέχοντος χρόνου οι ισχύουσες συμβάσεις μεταφοράς των μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ δίνεται και η δυνατότητα ανάθεσης σε προσωρινούς μειοδότες ή προσωρινούς αναδόχους της εκτέλεσης των δρομολογίων στις περιπτώσεις που εκκρεμούν οι σχετικοί διαγωνισμοί. Αυτό προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, ωστόσο, τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης, πρέπει να βρεθεί μια μόνιμη λύση για το θέμα καθώς έχει να κάνει με την ζωή των παιδιών και των οικογενειών τους.

«Δεν μπορούμε να τρέχουμε να καλύψουμε τελευταία στιγμή τα κενά», σημείωσε και προανήγγειλε Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα βελτιώνει το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο, ώστε να επιτρέπει μια μόνιμη επίλυση του ζητήματος. Στην κατεύθυνση αυτή ο υπουργός Εσωτερικών βρίσκεται σε συνεννόηση με τις Περιφέρειες καθώς και τα υπουργεία Παιδείας και Μεταφορών. Το ερώτημα είναι γιατί μια υπόθεση που είναι γνωστή εδώ και χρόνια δεν έχει λυθεί και κάθε χρόνο τέτοια εποχή , που ξεκινούν τα σχολεία επιχειρείται με προσωρινές λύσεις η διευθέτηση της!

Α.Ω.

 

Ο Βογιατζής βρήκε το κουράγιο

Είναι η κλασική μέθοδος όταν όλα πάνε στραβά να φορτωθούν στους «αλήτες ρουφιάνους δημοσιογράφους». Έτσι πάει να γίνει (όχι ευθέως βέβαια) και τώρα. Και χωρίς να υποστηρίζεται από μέρους μας, πως όλα ήταν καλώς καμωμένα και πως δεν έγιναν και λάθη από τον Τύπο (όχι τον «Τύπο» που αγαπούν κάποιοι παραπάνω) στην διαχείριση της πρωτοφανούς ανθρωπιστικής κρίσης που βίωσε το νησί, δεν μπορεί να επιτραπεί έτσι ελαφρά τη καρδία αυτή η γενίκευση. Στη δυσκολία που διέρχεται όμως η τοπική κοινωνία, οφείλουν όλοι τους να κάνουν ένα βήμα μπροστά και να κάνουν εκτός από εύκολη κριτική και δύσκολη. Αλλά και αυτοκριτική. Όπως έκανε ο πρώην βουλευτής και επί σειρά ετών Νομάρχης Παύλος Βογιατζής, που δεν δίστασε να πάρει θέση και να αποδοκιμάσει την τελευταία ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Λέσβου. Ο εμβληματικός άλλοτε πολιτευτής της ΝΔ, επειδή βέβαια δεν έχει και πολιτικές βλέψεις πλέον, τόλμησε να αντιπαρατεθεί με την ίδια του την τοπική οργάνωση και να εκφράσει την άποψή του, υπερασπιζόμενος και τους συναδέλφους μας για τις επιθέσεις που δέχονται. Χωρίς «ναι μεν αλλά». Άλλοι πάλι από τον χώρο του, που δεδομένα διαφώνησαν και έσπασαν τα τηλέφωνα των δημοσιογράφων προς υποστήριξή των και πως αποδοκιμασία της ΝΟΔΕ, τελικά έμειναν με τη γαργάρα. Εκλογές έρχονται εξάλλου…

Μ.ΟΡΦ  

 

Ήξεραν και δεν μίλησαν…

Δυστυχώς δεν απάντησε στις κλήσεις μας ο πρόεδρος της τοπικής ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας. Ίσως δεν θα είχε και νόημα εφόσον ήδη η ΝΟΔΕ έβγαλε τα συμπεράσματά της για τα όσα ακραία συμβαίνουν σε βάρος των λειτουργών της ενημέρωσης τους τελευταίους μήνες. Και ποιο είναι αυτό; Ότι δεν υπάρχουν. Η ΝΟΔΕ καταδικάζει τη βία από όπου κι αν προέρχεται, υιοθετώντας πλήρως την επιχειρηματολογία ακραίων στοιχείων περί Σταυρών που ενοχλούν τους παράνομους μετανάστες και πάει λέγοντας. Ίσως για όσους δεν ξέρουν αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες, να φαίνεται μια ανακοίνωση ουδέτερη. Δεν είναι όμως.

Γιατί όταν η ΝΟΔΕ υιοθετεί την επιχειρηματολογία των ακραίων που επιτέθηκαν χυδαία στην πρόεδρο της «Συνύπαρξης» για την ανακοίνωση με την τοποθέτηση τσιμεντένιου σταυρού, παράλληλα σιωπά πλήρως για την επίθεση. Το περιεχόμενο της οποίας έγινε γνωστό παντού με Δελτίο Τύπου και άρα δεν υπάρχουν δικαιολογίες ότι «δεν ήξερα, δεν μίλησα».

Γιατί όταν η ΝΟΔΕ υιοθετεί την επιχειρηματολογία ακραίων που επιτέθηκαν χυδαία στην δημοσιογράφο για τα ρεπορτάζ της ,σε σχέση με το προσφυγικό, παράλληλα σιωπά πλήρως για την επίθεση. Το περιεχόμενο της οποίας έγινε επίσης γνωστό μέσα από τις ανακοινώσεις της Ένωσης Συντακτών. Και άρα δεν υπάρχουν δικαιολογίες ότι «δεν ήξερα, δεν μίλησα». Από ότι προκύπτει η τοπική ΝΟΔΕ  και ήξερε και ...μίλησε και για τα λεγόμενα της ασφαλώς  και κρίνεται!

Α.Ω.

 

Δεν είναι «η πρώτη φορά της Δεξιάς»

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΝΟΔΕ Λέσβου υιοθετεί την παραπληροφόρηση και εμφανίζει τη θέση της μέσα από τα ψευδή δεδομένα που δημιουργεί αυτή. Από το περίεργο ξήλωμα της σημαίας στη Μικρασιάτισσα Μάνα, στην ίδια τη σημαία στο Παλιό Λιμεναρχείο που τάχα μου την κατέβασαν μετανάστες, μέχρι πρόσφατα πίσω από την ιστορία δημιουργίας χοτ σποτ στο «Σουρλάγκα» η ΝΟΔΕ ουδέποτε μπήκε στη διαδικασία να τακτοποιήσει τις λανθασμένες εντυπώσεις, αντίθετα πολιτεύτηκε με βάση αυτές. Ήταν το πιο λογικό εξάλλου από μέρους της, αν σκεφτεί κανείς πως και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, κρύφτηκε πίσω από τον (υπέρ το δέον) πρόθυμο να καταπιαστεί δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό με όλες τις αποφάσεις του προσφυγικού, για να βγει μετά να κάνει ανέξοδη κριτική. Τι άλλο όμως χειρότερο κάνει σήμερα; Ακριβώς αυτό που εγκαλεί εδώ και τέσσερα χρόνια ότι έκανε (και έκανε πράγματι) ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ για να έλθει στην εξουσία, βολεύονταν να αναμασά την καφενειακή άποψη ότι «όλοι είναι κλέφτες», έτσι σήμερα και η ΝΔ τοπικά, νομιμοποιεί ακριβώς το ίδιο. Την συκοφαντία, τη βλακεία και την αναίδεια του facebook, κάνοντάς τες όλες «πολιτικό λόγο» και «άποψή» της σε μία ανακοίνωση. Δεν είναι ακροδεξιοί όμως. Το έχουμε ξαναπεί. Είναι «λίγοι» και λίγοι, αφού παρατηρείται διστακτικότητα εκ μέρους άλλων στελεχών της να μπουν στην πρώτη γραμμή. Αλλά και κατώτεροι των περιστάσεων στην καλύτερη, σε ευθεία γραμμή με τα κεντρικά της ΝΔ, στη χειρότερη.

Μ.ΟΡΦ

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey