10-08-18

10/08/2018 - 12:24 Ενημερώθηκε 10/08/2018 - 12:29

Αναβάλλεται η σημερινή «Ηλέκτρα»

Η παραγωγή της θεατρικής παράστασης «Ηλέκτρα» του Ευριπίδη, ενημέρωσε τον Δήμο Λέσβου αναβάλουν την πραγματοποίησή της στο Κάστρο Μυτιλήνης που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, Παρασκευή 10 Αυγούστου , λόγω τεχνικών  προβλημάτων. Δυστυχώς δεν θα παρακολουθήσουμε τον αγαπημένο μας ηθοποιό, συντοπίτη, Χρήστο Χατζηπαναγιώτη στο ρόλο παιδαγωγού. Μάλλον η απόφαση να μην ανέβει η παράσταση στη Μυτιλήνη ήταν από καιρό ειλημμένη, πάντως, καθώς κι εμείς αναζητώντας εισιτήρια στο viva.gr, ενώ φαίνονταν η περιοδεία σε άλλες πόλεις, η δική μας έλειπε. Ετσι μάλλον ετεροχρονισμένα ήρθε η αναβολή της παράστασης στη Μυτιλήνη, αν και ήταν προαποφασισμένη.

Αν.Παζ.

 

Ακόμα μια τραγωδία

Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους νωρίς χτες το πρωί όταν σκάφος που μετέφερε πρόσφυγες βυθίστηκε ανοικτά των δυτικών ακτών της Τουρκίας, ανέφερε η τουρκική ακτοφυλακή. Τέσσερις άνθρωποι διασώθηκαν. Tο σκάφος βυθίστηκε ανοικτά της επαρχίας Αϊντίν (Αϊδινίου), κοντά στο Κουσάντασι, έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό, σύμφωνα με την ακτοφυλακή. Μέχρι σήμερα, 54 άνθρωποι, που χαρακτηρίζονται «παράτυποι μετανάστες» από την τουρκική ακτοφυλακή, έχουν χάσει τη ζωή τους ανοικτά των ακτών της Τουρκίας, σύμφωνα με τον ιστότοπο της ακτοφυλακής.

Αν.Παζ.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι κατασκηνώσεις του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού τοπικού τμήματος Μυτιλήνης.

Αστέρια, Πουλιά οδηγοί και μεγάλοι οδηγοί έζησαν την οδηγική κατασκήνωση την εμπειρία της ζωής στην φύση μαζί με άλλα παιδιά από όλη την Ελλάδα προφέροντας στον τόπο. Οι κατασκηνώσεις έγιναν σε Χίο Σάμο και Ερμιόνη , οι μικρές ηλικίες έζησαν τον μύθο ενώ οι πιο μεγάλοι πρόσφεραν στον τόπο στις κατασκηνώσεις κοινοτικής ανάπτυξης (ΚΚΑ).

Η κατασκήνωση είναι ένα φυσικό περιβάλλον γεµάτο από θετικά πρότυπα, προκλήσεις και ευκαιρίες για ενίσχυση της φιλίας, της κοινωνικότητας και της συνεργασίας.

Με άλλα λόγια, κατά την διάρκεια της κατασκήνωσης τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την περιπέτεια της απλής ομαδικής ζωής μέσα στην Φύση, να γνωρίσουν άλλα παιδιά της ηλικίας τους και να κάνουν φίλους, να παίξουν, να τραγουδήσουν, να αναλάβουν πρωτοβουλίες, να δημιουργήσουν !

 

Η  πρεμιέρα της «Γένεσις»

Στους παραδοσιακούς οικισμούς, στο κάστρο, στα καλντερίμια, στους αρχαίους ναούς, στα μουσεία, στην παραλία, στην αγορά, στο λιμάνι… Στη Λέσβο η κλασική μουσική έχει εδώ και τέσσερα χρόνια βρει τρόπο να πηγαίνει παντού και να τους αγγίζει όλους. Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου, πανέτοιμο για 4η χρονιά, παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα και δίνει καινούργια διάσταση στην έννοια της ακρόασης και συμμετοχής στην κλασική. Το θέμα που διατρέχει το φετινό πρόγραμμα είναι η «Γένεσις». Προχθές η πρεμιέρα και μέχρι τις 19 Αυγούστου θα στηθεί μια ακόμα ξεχωριστή δεκαήμερη μουσική γιορτή στο νησί με επίκεντρο τον Μόλυβο.

Α.Ω.

 

Τα «γιατί» και τα «διότι»

«Μήπως μπορούσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω και δεν το κάναμε;», διερωτήθηκε  χθες ο πρωθυπουργός κατά την παρουσίαση της νέα δομής της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του πρόσθεσε ότι «φείλουμε,  να σκύψουμε με θάρρος, και χωρίς υπεκφυγές, και να εξετάσουμε σε βάθος και σε όλες τους τις διαστάσεις, τα "γιατί" και τα "διότι". Με αδιάβλητες διαδικασίες, και αδιάβλητα πρόσωπα. Και να είναι όλοι σίγουροι, ότι αυτό θα το κάνουμε». Οι διαβεβαιώσεις αυτές του έλληνα πρωθυπουργού ωστόσο θα πρέπει να έχουν αντίκρυσμα με συγκεκριμένες πράξεις, που να είναι πειστικές και στην αντιπολίτευση. Γιατί η πρώτη ενδεικτική κίνηση των πραγματικών προθέσεων της κυβέρνησης βρήκε αντίδραση από την αντιπολίτευση στο πρόσωπο του αντικαταστάτη του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας που αποπέμφθηκε, που κάθε άλλο παρά «αδιάβλητο πρόσωπο» είναι , γεγονός που ακυρώνει στην πράξη τις δεσμεύσεις του ίδιου του πρωθυπουργού.

 

Με ζητούμενο τη συναίνεση

Και έχει αξία να μην αυτοδιαψευστεί ο Αλ. Τσίπρας όταν λέει όσα λέει στη συνέχεια της ίδιας ομιλίας του,  απευθύνοντας έκκληση στο σύνολο των πολιτικών δυνάμεων να στηρίξουν την προσπάθεια «ώστε τίποτε να μην ξεχαστεί, τίποτα να μην κουκουλωθεί και όλα να διερευνηθούν σε βάθος, σε σχέση με τις πυρκαγιές στην ανατολική Αττική». Αλλά και για την «οικιστική κάθαρση», λέγοντας: « το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων να αφήσουμε κατά μέρους μια άγονη προσπάθεια αποποίησης ευθυνών για την νοοτροπία και την πολιτική της αυθαιρεσίας που επικρατεί εδώ και δεκαετίες. Και να συστρατευθούν όλοι με ειλικρίνεια και χωρίς υπεκφυγές, στη δύσκολη αλλά αναγκαία προσπάθεια να μπει επιτέλους τάξη στην οικιστική αυθαιρεσία που αποτελεί διαρκή κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια». Δεν χωρεί καμιά αμφιβολία ότι η αντιμετώπιση των αιτιών και των  προβλημάτων που βιώνει η χώρα μας και με τις διαχρονικές αυθαιρεσίες που με την ανοχή του πολιτικού συστήματος στο σύνολο του γιγαντώθηκαν , χρειάζεται πολιτική συναίνεση και από κοινού δράση. Ομως το στίγμα των πραγματικών προθέσεων, συνέπεια του γεγονότος ότι τα παθήματα πρέπει να γίνουν μαθήματα, οφείλει να το δόσει η κυβέρνηση με απτά δείγματα γραφής που μέχρι στιγμής πάντως δεν είναι ορατά για να αλλάξουν το κλίμα και να δημιουργήσουν προσδοκίες ότι η Ελλάδα μετά τα τόσα ...παθήματα επιτέλους οι πολιτικές δυνάμεις γυρίζουν σελίδα! Χρειάζεται πέρα από τις δημόσιες αναφορές για το θεαθήναι και πραγματικές πρωτοβουλίες που να δημιουργούν το πλαίσιο ότι οι προθέσεις είναι πραγματικές και ότι υπάρχει πεδίο συννενόησης.

Μα.Μ.

 

Και διάψευση της ιδιοκτησίας του «Σουρλάγκα»

Η φημολογία που εδώ και μέρες έχει αναπτυχθεί στην περιοχή της Γέρας και όχι μόνο, που πήρε μάλιστα και δημοσιότητα και εκτός νησιού με τη συμβολή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, για την μετατροπή του παλιού εργοστασίου του Σουρλάγκα σε hotspot φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, έρχεται να διαψεύσει η εκπρόσωπος της σημερινής ιδιοκτήτριας εταιρείας του ακινήτου με τη δήλωση του νομικού συμβούλου Χάρη Πέτσικου.

Ο δικηγόρος Χάρης Πέτσικος, εκπροσωπώντας την Μαρία Αγγελή, διευθύνουσα σύμβουλο και πρόεδρο της εταιρείας ΓΕΡΑ ΑΕ, ιδιοκτήτριας του πρώην εργοστασίου διέψευσε μιλώντας στο ΑΠΕ οτιδήποτε σχετικό λέγεται ή γράφεται.

«Κάνουμε γνωστό σε όλους, με αφορμή φήμες και σχετικά δημοσιεύματα για τη μετατροπή των κτιριακών εγκαταστάσεων του πρώην εργοστασίου Σουρλάγκα στο Πέραμα της Γέρας σε χώρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, ότι ουδέποτε υπήρξε προς την εταιρεία μας σχετική πρόταση από δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα ούτε και αντίστοιχη πρόθεση δεν υπήρξε ποτέ από την εταιρία μας. Επίσης καμία απολύτως εργασία δεν υπήρξε στις κτιριακές εγκαταστάσεις, όπως επίσης και καμία εργασία δεν έχει προγραμματισθεί», σημείωσε ο κ. Πέτσικος ξεκαθαρίζοντας από μέρους της ιδιοκτήτριας εταιρείας του «Σουρλάγκα» τις προθέσεις της. Ασφαλώς παρά τις διαψεύσεις που γίνονται με αφορμή τη σχετική φημολογία, κάποιοι επιμένουν να κινδυνολογούν, επενδύοντας στη ξενοφοβία, όχι χωρίς σκοπιμότητα για το κλίμα που διαμορφώνουν και το... ρόλο που επιδιώκουν να αναλάβουν, ως «σωτήρες» και προστάτες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται οι τοπικές αρχές και οι τοπικές κοινωνίες να μην επαγρυπνούν από ενέργειες που μπορούν να υπονομεύσουν πραγματικά την κοινωνική συνοχή και το μέλλον μιας περιοχής.

Α. Ω.

Ολιγοήμερες διακοπές στο Μόλυβο για την κ. Μπαχάρ Κπιρσά Γιλντιρίμ Κιοιλιμπέι κόρη του Προέδρου της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, μέχρι  πρότινος Πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Η κ. Γιλντιρίμ Κιοιλιμπέι έφθασε στην Πέτρα με το πλοίο που συνδέει τη βορειοανατολική Λέσβο με το απέναντι λιμάνι της Μικρασιατικής Τρωάδας στο Κιουτσούκκιοι και πρώτος σταθμός της η Σκάλα Συκαμνιάς.

Ας σημειωθεί ότι το βόρειο Αιγαίο είναι αγαπημένος τουριστικός προορισμός για την οικογένεια Γιλντιρίμ. Τον Ιούλιο του 2015 ο Τούρκος πολιτικός είχε επισκεφθεί με την οικογένεια του το νησί των Οινουσσών. Τότε ο κ. Γιλντιρίμ ήταν υπουργός Συγκοινωνιών της Τουρκίας και στις Οινούσσες είχε πάει με το ακριβό του ιδιωτικό σκάφος, το οποίο είχε δέσει επί τρεις μέρες στο λιμάνι του νησιού.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey