Τα Δηκτικά

01/07/2012 - 05:56
Δυο από τους τρεις υπουργούς Αιγαίου, όπως όλα δείχνουν, δε θα είναι υποψήφιοι βουλευτές. Ο Αριστοτέλης Παυλίδης, κουνώντας κατά τη γνωστή του τακτική το δάκτυλο, δεν αποσύρεται.
Δυο στους τρεις εκτός…       
Δυο από τους τρεις υπουργούς Αιγαίου, όπως όλα δείχνουν, δε θα είναι υποψήφιοι βουλευτές.
Ο Αριστοτέλης Παυλίδης, κουνώντας κατά τη γνωστή του τακτική το δάκτυλο, δεν αποσύρεται, πλην όμως ο απερχόμενος πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τού δείχνει την πόρτα εξόδου. Ο λόγος γνωστός. Η περιβόητη διαπλοκή του Ροδίτη τέως υπουργού και των ανθρώπων του με τον εφοπλιστή Μανούση.
Μαζί με τον Αριστοτέλη Παυλίδη, εκτός ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας και ο διάδοχός του, Γιώργος Βουλγαράκης. Ο οποίος, όπως θυμάστε, «ηθικά, επειδή ήταν νόμιμη η ενέργειά του» κατά τον πρωθυπουργό, γλύτωνε φόρους έχοντας φτιάξει μια off-shore εταιρεία!!!
Κι όμως… Πριν δυο χρόνια στα σκαλιά του υπουργείου στη Μυτιλήνη οι δυο άνδρες είχαν συναντηθεί παραδίδοντας τη θέση του ο ένας στον άλλο και όλα έδειχναν πως ήταν τόσο, μα τόσο πολύ ισχυροί…
Σ.ΜΠΑ

Στη χώρα του δήθεν!
Στον παραλιακό δρόμο μετά το αεροδρόμιο Μυτιλήνης, ακριβώς φτάνοντας στην Κράτηγο, ο οδηγός συναντά πινακίδα που τον πληροφορεί ότι το όριο ταχύτητας είναι... 30 χιλιόμετρα! Και ασφαλώς, η ύπαρξη στην περιοχή κάποιων (παραθεριστικών ή κύριων δεν έχει σημασία) κατοικιών, επιβάλλει την ύπαρξη ορίου ταχύτητας. Εννοείται όμως, ότι σε ένα δρόμο που στο υπόλοιπο τμήμα του οδηγείς (νομίμως) με 90 χιλιόμετρα, το να καλείσαι να κατέβεις στα 30 είναι απλά για το θεαθήναι και σε δουλειά να βρισκόμαστε. Με την άποψη αυτή, προφανώς συμφωνούν και οι αρμόδιοι που τοποθέτησαν την πινακίδα του ορίου, αφού… ξέχασαν να βάλουν εκεί που τελειώνουν τα σπίτια πινακίδα «Τέλος ορίου ταχύτητας». Έτσι, αν κανείς κάνει το λάθος να ακολουθήσει τις οδηγίες τους, κινδυνεύει να πηγαίνει με 30 χιλιόμετρα μέχρι να φτάσεις στη… Χαραμίδα κι ακόμα παραπέρα!
Π.Μ.

Αδιαφορία

Βγαίνοντας από τα Βατερά, αμέσως μετά τις ανηφόρες, εκεί που ισιώνει ο δρόμος και τα αυτοκίνητα τρέχουν αρκετά, υπάρχουν στο δεξί άκρο του δρόμου κάποια επάλληλα «σαμαράκια», στα οποία ο ανύποπτος οδηγός πέφτει με φόρα, με κίνδυνο να χάσει τον έλεγχο του οχήματός του. Παρά το γεγονός ότι η κατάσταση αυτή του οδοστρώματος δεν είναι τωρινή και με την πάροδο του χρόνου επιδεινώνεται, ουδείς φαίνεται να συγκινείται. Και βέβαια η συντήρηση του επαρχιακού δικτύου είναι ευθύνη της νομαρχίας, πλην όμως φαίνεται ότι για τους αρμοδίους τα Βατερά πέφτουν μακριά. Όσο για τους άρχοντες της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης (δημάρχους, αντιδημάρχους, δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους), αυτοί όταν συμβεί κανένα ατύχημα, απλά θα θυμηθούν ότι ήταν αναρμόδιοι.
Π.Μ.

Μια δικαίωση…

Τώρα που σε λίγες ώρες γράφεται και το πολιτικό τέλος του πρώην υπουργού Αιγαίου, Αριστοτέλη Παυλίδη, αξίζει να πούμε πως μεγάλο μέρος των όσων αποκαλύφθηκαν για τα έργα και τις ημέρες του ως υπουργού, αποκαλύφθηκαν και γράφτηκαν σε ετούτη την εφημερίδα.
Που να θυμίσουμε πως κάποιοι είχαν κατηγορήσει για… «μονομανία», ενώ είχαν γράψει κιόλας από στήλες που διατηρούν σε τοπικά μέσα ενημέρωσης πως δεν ενδιαφέρει κανέναν η υπόθεση, προέβλεπαν μάλιστα πως… θα δικαιωθούν.
Αν μη τι άλλο, όλοι αυτοί στο μέλλον ας καταλάβουν πως η δημοσιογραφία (όπως και η καλογερική) είναι βαριές ιστορίες…
Σ.ΜΠΑ


Τελικά, μερικές φορές η φιλία - κι έτσι πρέπει - πάει μπροστά από την πολιτική. Ποιος απ’ τους παραπάνω εικονιζόμενους στη φωτογραφία, που τραβήχτηκε παραμονές των προηγούμενων εκλογών κατά τη συνέντευξη Τύπου της ΝΟΔΕ της Ν.Δ., με αφορμή την ξαφνική εξαγγελία του Γ. Παπανδρέου για κατάργηση του υπουργείου Αιγαίου, φανταζόταν ότι η φιλία και η συμπόρευση δε δοκιμάζονται... Αλλά έτσι δε γίνονται πιο ισχυρές;
Α.Ω.

Προσοχή, κεραμίδια!       
Μπορεί να φαντάζει κάπως... αστεία αυτή η «προειδοποιητική… πινακίδα» που βρίσκεται στο παλιό μυτιληνιό σπίτι, στο νούμερο 28 της οδού Αγίας Σοφίας, στο κέντρο της πόλης της Μυτιλήνης. Ωστόσο, κάποιος δε θα πρέπει να κάνει κάτι προκειμένου να μην… «πεύτουν» τα κεραμίδια (βλ. ιδιοκτήτης του σπιτιού) ή να μην… «πλησιάζεται» το σπίτι - μέχρι τότε τουλάχιστον - από τους περαστικούς (βλ. δήμος);
Β. Χρ.

Τα ίδια λάθη;

Για ακόμη μια εκλογική αναμέτρηση ο νομός Λέσβου δεν είναι απ’ τους εύκολους για τα δύο μεγάλα κόμματα. Που παρ’ ότι - ειδικά το ΠΑΣΟΚ - έχουν υποψηφίους που θέλουν κι αντικειμενικά μπορούν να ενισχύσουν τα ψηφοδέλτια, οι αποφάσεις για την κατάρτισή τους αργεί χαρακτηριστικά από κεντρικά. Δίχως να υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος, πλην των όσων ακούγονται περί παρασκηνίων.
Με τέτοια δεδομένα, όμως, είναι πολύ πιθανόν να επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος που… ζεμάτισαν το ένα ή το άλλο κόμμα, και το κυριότερο δημιούργησαν σοβαρά εσωκομματικά προβλήματα.
Το ξέρουμε ότι η μάχη του σταυρού για τα εκλογικά πράγματα του νομού Λέσβου, που είναι εκ προοιμίου περίπου σίγουρη η κατανομή των εδρών στα κόμματα, είναι δύσκολη υπόθεση. Για αυτό και οφείλουν τα κόμματα να τη διευκολύνουν, δίνοντας έστω και μερικές μέρες περισσότερου προεκλογικού αγώνα στα στελέχη τους που έχουν αποφασίσει να τη δώσουν αυτήν τη μάχη. Σε τελική ανάλυση, τα ισχυρά και έγκαιρα συγκροτημένα ψηφοδέλτια δεν είναι μείζονος σημασίας ζήτημα για τα κόμματα;
ΜΑΡ.ΠΛ.

Μετρήματα στη μαρίνα
Στελέχη απ’ τις τεχνικές υπηρεσίες της ΕΤΑ και του ΕΟΤ χθες, μετρούσαν τις εγκαταστάσεις της μαρίνας Μυτιλήνης προκειμένου να μην υπάρχουν απορίες και ασάφειες για το τι δίνει και τι παίρνει ο κάθε φορέας του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης.
Κι αν όλα αυτά δε γίνονταν μόλις τρεις βδομάδες πριν τις εκλογές, αν δε γίνονταν μέσα στο φθινόπωρο, θα ήταν σαφώς καλύτερα. Όχι μόνο για το υπουργείο και την κυβέρνηση, αλλά για τον τόπο που έχασε ακόμη ένα καλοκαίρι δίχως να δει τον υψηλό εισοδηματικά τουρισμό που εγγυάται μια καλή μαρίνα, όπως αυτή της Μυτιλήνης.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Από χωριό σε χωριό

Παρακαλούν οι υποψήφιοι να διατηρηθεί καλός ο καιρός, δίχως πολλές ζέστες αλλά και χωρίς δυνατές βροχές, προκειμένου να μπορέσουν άνετα όλο το επόμενο διάστημα να βγουν στην ύπαιθρο, να κάνουν τον προεκλογικό τους αγώνα.
Διότι, ως γνωστόν, τέτοια εποχή - προεκλογική - ζωντανεύουν και τα χωριά, στα καφενεία των οποίων είτε διοργανώνουν ομιλίες είτε απλά κάνουν ένα πέρασμα, όλοι οι υποψήφιοι. Ανά κόμμα, ή μόνος του ο καθένας, απ’ την επόμενη βδομάδα που θα οριστικοποιηθούν και οι υποψηφιότητες, έως την παραμονή των εκλογών θα οργώσουν τη λεσβιακή και λημνιακή ύπαιθρο πάνω από 30 υποψήφιοι.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Θράσος
Κυκλοφόρησε χθες καταγγελία από αυτοαποκαλούμενο Σωματείο Εργαζομένων Μ.Μ.Ε. Λέσβου, όπου καταγγέλλεται «το ανάλγητο πρόσωπο της ασύδοτης εργοδοσίας» της εφημερίδας μας, γιατί «με πρόσχημα την οικονομική κρίση έκανε δύο απολύσεις» και σκοπεύει, λέει, να κάνει άλλες τέσσερις. Πληροφορούμε τους συντάκτες της καταγγελίας ότι η επιχείρησή μας από τότε που ξέσπασε η οικονομική κρίση έχει συνολικά αυξήσει το προσωπικό της από 32 σε 36 άτομα! Επίσης, ότι πράγματι πραγματοποιήσαμε πρόσφατα δύο απολύσεις, τις οποίες ισοσκελίσαμε αμέσως με δυο νέες προσλήψεις.
Ας αναζητήσουν, επομένως, αλλού οι συντάκτες της καταγγελίας «ασύδοτους εργοδότες». Αν και φαίνεται ότι εκτός από επιλεκτική (και προφανώς εσφαλμένη) πληροφόρηση, έχουν και επιλεκτική ευαισθησία. Δυστυχώς γι’ αυτούς, η κοινωνία μας είναι μικρή και όλοι γνωριζόμαστε!
«Ε»


Προς Ερεσό…

Μια μεγάλη εργολαβία συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου πήρε χθες το πράσινο φως για να ανατεθεί απ’ την αρμόδια νομαρχιακή επιτροπή. Η οποία και ενέκρινε τον ανάδοχο της δημοπρασίας συντήρησης και βελτίωσης των δύο δρόμων που συνδέουν την Καλλονή με την Ερεσό.
Έναντι 750.000 ευρώ θα γίνουν βελτιώσεις και στο δρόμο από Σκαλοχώρι και Άντισσα, αλλά και στο δρόμο από Άγρα και Μεσότοπο. Στο πλαίσιο της εργολαβίας προβλέπονται και ασφαλτοστρώσεις σε συνολικό μήκος 7,5 χιλιομέτρων κι άλλες αναγκαίες παρεμβάσεις, που θα «κρατήσουν» σε καλή κατάσταση τη σύνδεση του δυτικού τμήματος με το κεντρικό, έως ότου βέβαια γίνει η «Εγνατία» της Λέσβου. Αν ποτέ γίνει.
Πάντως, έως και το Νοέμβριο που θα πέφτει άσφαλτος στο νησί, αναμένεται να έχουν γίνει και σημαντικές βελτιώσεις στους δρόμους προς Γέρα και Πέτρα, στο πλαίσιο εργολαβιών που έχουν ήδη ανατεθεί και ξεκινούν, όπως ανέφερε ο αντινομάρχης Θεόδωρος Βαλσαμίδης, την άλλη βδομάδα.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Συνήθεις… ύποπτοι
Για να μη νομίζει κανείς ότι δε ρωτήθηκαν, επειδή τα ονόματά τους δεν «έπαιξαν» ιδιαίτερα όλες τις τελευταίες μέρες στην επικαιρότητα, το ΠΑΣΟΚ στράφηκε εξ αρχής σε παλαιότερες και δοκιμασμένες υποψηφιότητες ή και σε πρόσωπα που συνήθως ρωτά προκειμένου να διερευνήσει το ενδιαφέρον τους για υποψηφιότητα.
Φέρονται, λοιπόν, ότι δεν ξέφυγαν και αυτήν τη φορά απ’ το οργανωτικό του κινήματος ο Γιάννης Πετρέλλης αλλά και η σύζυγός του Λένα, όπως και ο Άρης Ελευθερίου, που ρωτήθηκαν κι αρνήθηκαν για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Πολλά τα παράπονα
Γράφαμε προ ημερών ότι εμφανίστηκε ένα προσωρινό πρόβλημα στο Τμήμα Κεφαλαίου της ΔΟΥ Μυτιλήνης, καταγράφοντας την καταγγελία που είχαμε αλλά και τη θέση της υπηρεσίας. Χθες, φίλος αναγνώστης μας, με e-mail μάς ενημέρωσε πως δεν είναι ακριβές ότι στο Τμήμα εργάζονται πέντε μόνιμοι υπάλληλοι και ένας από πρόγραμμα Stage. Για την ακρίβεια αναφέρει ότι αυτό ισχύει μόνο στα χαρτιά.
Φαίνεται ότι τα παράπονα για την εξυπηρέτηση από τη ΔΟΥ Μυτιλήνης δεν είναι μια πρόσκαιρη κατάσταση.
Ν.Μ.

Προσωρινή ασφαλτόστρωση

Μεγάλη ταλαιπωρία περνούν οι οδηγοί που διασχίζουν το δρόμο Μυτιλήνη - Λάρσος στο σημείο που κατασκευάζεται η γέφυρα. Οι λακκούβες που έχουν δημιουργηθεί λόγω των έργων, κάνουν τους οδηγούς να κινούνται με εξαιρετικά αργό ρυθμό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα οχήματα να μπλοκάρονται στο σημείο αυτό για πολλή ώρα. Φίλος αναγνώστης μάς έλεγε ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί αν στρωθεί το οδόστρωμα με χαλίκι ή αν γίνει μια προσωρινή επίστρωση με άσφαλτο. Ας εξετάσουν οι αρμόδιοι και αυτή την πρόταση, αν πράγματι βελτιώνει το κυκλοφοριακό στο συγκεκριμένο κομμάτι του δρόμου.
Ν.Μ.

Την τελευταία στιγμή

Φθάσαμε στο παρά πέντε των εκλογών για να κλείσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ εκκρεμότητες με απλήρωτες επιδοτήσεις από το 2002. Κάτι μας λέει ότι σύντομα θα τρέξουν να πληρώσουν και τους απλήρωτους βιοκαλλιεργητές. Αν όλα αυτά τα ζητήματα είχαν κλείσει έξι - επτά μήνες νωρίτερα, οι παραγωγοί που πραγματικά δικαιούνται επιδοτήσεις, θα τις είχαν πάρει. Τώρα κανείς δε θα μπορούσε να κατηγορήσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΟΠΕΚΕΠΕ για προεκλογικού χαρακτήρα μέτρα.
Και μία επισήμανση: κανείς δεν κέρδισε πληρώνοντας τις αγροτικές επιδοτήσεις στο παρά πέντε. Μια απλή αναδρομή σε παλιότερες εποχές επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές!
Ν.Μ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey