«Στην πολιτική έχει σημασία να ξέρεις πότε πρέπει να φύγεις», επισημαίνει, θυμίζοντας το μήνυμα της κάλπης για αλλαγή

Βολές Καπάρα κατά Σηφουνάκη

30/05/2012 - 15:09

Μένει υποψήφιος, δεύτερος στη λίστα, αλλά με… «μισή καρδιά» κι έντονα δυσαρεστημένος, ο Παναγιώτης Καπάρας, όπως αποδεικνύεται απ’ τη δήλωσή του χθες, με την οποία εκφράζει την προτίμησή του στο σταυρό και καταφέρεται ευθέως κατά του πρώτου της λίστας, Νίκου Σηφουνάκη.

Μένει υποψήφιος, δεύτερος στη λίστα, αλλά με… «μισή καρδιά» κι έντονα δυσαρεστημένος, όπως αποδεικνύεται απ’ τη δήλωσή του χθες, με την οποία εκφράζει την προτίμησή του στο σταυρό και καταφέρεται ευθέως κατά του πρώτου της λίστας, Νίκου Σηφουνάκη. Για τον οποίο, χωρίς να τον κατονομάζει, παραθέτει τη σοφή, όπως την προσδιορίζει, ρήση πως στην πολιτική πρέπει κανείς να ξέρει και πότε πρέπει να φύγει.

Όπως είχε προαναγγείλει, ο υποψήφιος βουλευτής τού ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Καπάρας, χθες, με δήλωσή του αναφέρθηκε στην υποψηφιότητά του και στο «πλαίσιο» που τη διέπει. Με λιτό τρόπο και χωρίς ιδιαίτερες αναλύσεις, ο κ. Καπάρας εξηγεί τον ένα και βασικό λόγο για τον οποίο δέχτηκε την πρόταση να είναι στη δεύτερη θέση της λίστας, αλλά δηλώνει ευθαρσώς πως θα ήθελε να υπήρχε σταυρός, επειδή, όπως υποστηρίζει, έχει σημασία και το ποιος θα εκλεγεί.

Ποιος θα τρέξει;
Έτσι, ενώ αναμενόταν όλο το προηγούμενο διάστημα να υπάρξουν «ζυμώσεις» ή και εντάσεις σε σχέση με τη διαμόρφωση της λίστας στη Ν.Δ., τα τύμπανα της «σύγκρουσης» χτύπησαν στο ΠΑΣΟΚ. Φαίνεται πως στο πρώτο στις εκλογές του Μαΐου κόμμα, η προοπτική της αύξησης του ποσοστού και η πιθανότητα να ασκήσει κυβέρνηση λειτούργησαν συσπειρωτικά, διώχνοντας τα «σύννεφα». Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει στο ΠΑΣΟΚ, αφού η κατάκτηση της απολεσθείσας έδρας στο Νομό Λέσβου δεν είναι σε τοπικό επίπεδο ικανός στόχος να κινητοποιήσει όλο το δυναμικό. Πόσο μάλλον εκείνη τη μερίδα των προσωπικών ψηφοφόρων του κ. Καπάρα, που υπολειπόταν κατά 639 σταυρούς έναντι του κ. Σηφουνάκη και δεν είναι βέβαιο πως θα ενισχύσει και τώρα το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, στηρίζοντας την εκλογή άλλου υποψηφίου. Άλλωστε, και απ’ τη δήλωση του κ. Καπάρα προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα πως δεν είναι διατεθειμένος να ριχτεί σε ιδιαίτερα πυρετώδη προεκλογικό αγώνα για τις εκλογές του Ιουνίου. Στην καλύτερη περίπτωση, είναι αναμενόμενο πως δε θα «τρέξει» όπως αν θα ήταν αυτός επικεφαλής.

Η σημασία του σταυρού
Η χθεσινή δήλωση του κ. Καπάρα, που αν μη τι άλλο αλλάζει το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερο προβληματισμό για το αποτέλεσμα της επικείμενης αναμέτρησης, έχει ως εξής:

«Αποδέχτηκα την πρόταση του ΠΑΣΟΚ να τοποθετηθώ δεύτερος στη λίστα του κόμματος στις εκλογές της 17ης Ιούνη, γιατί θεωρώ πως αυτές οι εκλογές είναι κρίσιμες για τη χώρα.

Δεν κρύβω, ωστόσο, ότι θα προτιμούσα σε αυτές τις εκλογές να υπήρχε σταυρός και όχι λίστα, διότι στη σύνθεση ετούτης της Βουλής έχει ιδιαίτερη σημασία και το ποιος θα εκλεγεί βουλευτής.

Το πολιτικό σύστημα αλλάζει, είναι αναγκαιότητα να αλλάξει όπως του υπέδειξε και ο λαός με την ψήφο του στις εκλογές του Μάη. Και στην αλλαγή αυτή, η σοφή ρήση ότι στην πολιτική έχει σημασία να ξέρεις πότε μπαίνεις, αλλά ακόμη μεγαλύτερη το πότε πρέπει να φύγεις, είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey