«Πιέζει» για να δοθούν στοιχεία στην επιτροπή παρακολούθησης

Επανέρχεται ο Ρούσσης για την Αναπτυξιακή

22/11/2022 - 16:00

Δελτίο Τύπου κοινοποίησε ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Δυτικής Λέσβου, Μιχάλης Ρούσσης με αφορμή την απόφαση του 3ου Θέματος της Ημερήσιας Διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου «Τήρηση διαδικασίας εκκαθάρισης και ορισμός ορκωτών ελεγκτών που αφορούν στην Δημοτική Επιχείρηση με την επωνυμία «ΑΜΙΓΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΡΕΣΟΥ-ΑΝΤΙΣΣΗΣ» Ι Εισηγητής Γενικός Γραμματέας Δήμου Δυτικής Λέσβου Αριστείδης Χατζηκομνηνός». Σύμφωνα με την απόφαση ορίζονται ορκωτοί ελεγκτές που θα αναλάβουν την υπόθεση.

«Εχτές ορίστηκαν οι εκκαθαριστές και η ορισμένη επιτροπή παρακολούθησης θα ζητήσει στοιχεία από τους τωρινούς εκκαθαριστές, τα οποία ελπίζω να τα καταθέσουν διαφορετικά θα ζητήσουμε την παρέμβαση της δικαιοσύνης, ώστε να εφαρμοστεί ότι ο νόμος ορίζει» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ρούσσης.

Αναλυτικότερα ο κ. Ρούσσης σημειώνει: «Στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο έγινε εισήγηση από το Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Χατζηκομνηνό, να εξουσιοδοτήσει το Δημοτικό Συμβούλιο τον κ. Βέρρο ώστε να ορίσει δύο ορκωτούς λογιστές ως εκκαθαριστές μια και το ζητούσε η Ανεξάρτητη Αρχή διαφάνειας, ως προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης της Αμιγούς Αναπτυξιακής Εταιρίας Άντισσας» αναφέρει ο κ. Ρούσσης και προσθέτει: «Σε αυτό το σημείο και λόγο του ότι ο κ. Βέρρος ξαφνικά εμφανίζεται ως ο «μπροστάρης» της προσπάθειας εκκαθάρισης, είμαι αναγκασμένος να ξαναθυμίσω τα γεγονότα». Εν συνεχεία ο κ. Ρούσσης σημειώνει: «1. Τα τρία πρώτα χρόνια της Δημοτικής Αρχής προσπαθούσα μέσω του Δημάρχου κ. Βέρρου και των Αντιδημάρχων Οικονομικών κ. Ιορδάνου και κ. Αλάνη, να βρω στοιχεία για την εκκαθάριση ζητώντας τη βοήθεια και την παρέμβαση τους. Το μόνο που εισέπραξα από όλους ήταν υποσχέσεις και καθυστέρηση. Υπάρχει έγγραφο μου προς το κ. Αλάνη όπου αναφέρω χαρακτηριστικά πως αν συνεχιστεί αυτή η αντιμετώπιση, από μέρους τους των αιτημάτων μου, θα αναγκαστώ τελικά να απευθυνθώ στον Εισαγγελέα και εκείνος τότε με προέτρεψε να πάω….2. Όταν πια είδα ότι μπαίνουμε στον τελευταίο χρόνο της θητείας της Δημοτικής Αρχής και είμαι ακόμα στο περίμενε και θα δούμε και πως οι εισηγήσεις μου για να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν προωθούνται, για να είναι θέματα προς συζήτηση από το Συμβούλιο, λόγο του ότι δεν το επέτρεπε ο κ. Βέρρος, αναγκάστηκα να προβώ στην καταγγελία μου για την εκκαθάριση και τους εκκαθαριστές στην Ανεξάρτητη Αρχή Διαφάνειας, στον Εισαγγελέα, στην Αποκεντρωμένη και στο Οικονομικό Επιμελητήριο. 3.Η Ανεξάρτητη Αρχή απάντησε πως υπεύθυνος για την εκκαθάριση είναι ο Δήμος, στην προκειμένη περίπτωση ο Δήμος Δυτικής Λέσβου και δίνει οδηγίες για το πως πρέπει να οριστούν εκκαθαριστές και πως η εκκαθάριση θα πρέπει να τελειώσει στα τρία χρόνια, αλλά πρώτα θα πρέπει να ολοκληρωθεί η τελευταία δίκη. 4.Όσο καιρό, λοιπόν ήμουν, στο περίμενε ο κ. Βέρρος, ο κ. Ιορδάνου και ο κ. Βερρής συναντιόντουσαν, όπως ανέφερε ο κ. Βέρρος και μάλιστα ο κ. Βερρής τους αποκάλυψε πως έχει και 300.000 ευρώ από την Αναπτυξιακή ο δε κ. Ιορδάνης από τη «χαρά» του έτρεξε να τα μοιράσει στην Άντισσα…. βέβαια ούτε που πέρασε από το μυαλό του κ. Βέρρου και του κ. Ιορδάνου αν αυτό το ποσό είναι και το πραγματικό….. μια που από το 2010 και μετά ο κ. Βερρής δεν έχει παρουσιάσει σε καμία Δημοτική Αρχή κάποιο στοιχείο για την εκκαθάριση του».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey