Ξεκινούν μέσα Φεβρουαρίου απ’ το Δήμο Λέσβου και το Υπουργείο Παιδείας, με ολιγομελή τμήματα σε κεντρικά σχολεία του νησιού

Δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια για ενήλικες

28/01/2014 - 14:28

Ενάμιση χρόνο μετά την αρχική πρόταση του Δήμου Λέσβου, αλλά κι ένα χρόνο μετά τη διαδικασία για την πρόσληψη των επιμορφωτών, ξεκίνησε από χθες η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη, πολύ σύντομα,

Ενάμιση χρόνο μετά την αρχική πρόταση του Δήμου Λέσβου, αλλά κι ένα χρόνο μετά τη διαδικασία για την πρόσληψη των επιμορφωτών, ξεκίνησε από χθες η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη, πολύ σύντομα, στα μέσα Φεβρουαρίου και μέσω του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Λέσβου, επιμορφωτικών σεμιναρίων για ενήλικες σε μια σειρά από τομείς εκπαίδευσης.

Με ανακοίνωσή του, ο Δήμος Λέσβου έκανε γνωστό πως θέτει σε λειτουργία το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ), στο οποίο θα υλοποιηθούν δωρεάν Εκπαιδευτικά Προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Το πρόγραμμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, είχε σχεδιάσει η Αντιδημαρχία Παιδείας - Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Λέσβου, το είχε υπογράψει ο δήμαρχος Λέσβου και είχε ζητηθεί η εφαρμογή του από το Υπουργείο Παιδείας εδώ και ενάμιση χρόνο. Τελικά εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου, με τίτλο «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης - Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Τομείς εκπαίδευσης

Τα προγράμματα που θα υλοποιηθούν, κατηγοριοποιούνται σε επτά θεματικές ενότητες και μοιράζονται σε αυτά που έχουν διάρκεια 25 ώρες και αυτά που έχουν διάρκεια 50 ώρες. Τα πρώτα θα γίνουν σε δύο τρίωρα εβδομαδιαίως και θα ολοκληρωθούν σε διάστημα ενός μήνα, ενώ τα δεύτερα, σε δύο μήνες.

Όλες οι εκπαιδεύσεις θα διεξάγονται απογευματινές ώρες σε κεντρικά σχολεία (στη Μυτιλήνη, στα Κεντρικά Λύκεια) και ανάλογα με την προσέλευση και το ενδιαφέρον που υπάρχει, θα δημιουργηθούν ένα ή περισσότερα τμήματα. Ο ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων για να λειτουργήσει ένα τμήμα, είναι 12 άτομα, ενώ αν υπάρχει ενδιαφέρον από άνω των 20 συμμετεχόντων, εξετάζεται η διαίρεση σε περισσότερα του ενός τμημάτων.

Τα προγράμματα ανά θεματική ενότητα που θα υλοποιηθούν είναι:

Οικονομία - Επιχειρηματικότητα

Επιχειρηματικότητα και Τουριστική - Πολιτιστική Ανάπτυξη (25 ώρες)
Αγροτική Επιχειρηματικότητα - Marketing Αγροτικών Προϊόντων (25 ώρες)
Βιολογικά Προϊόντα: Παραγωγή - Πιστοποίηση - Διάθεση (25 ώρες)
Πράσινη Επιχειρηματικότητα (Μυτιλήνη, Καλλονή) (25 ώρες)
Επαγγελματική Ενεργοποίηση Άνεργων Γυναικών (Μυτιλήνη, Καλλονή) (25 ώρες)
Ποιότητα Ζωής - Περιβάλλον
Περιβάλλον και Καθημερινή Ζωή (25 ώρες)
Γεωργία και Φυσικοί Πόροι (25 ώρες)
Συλλογικές Περιβαλλοντικές Δράσεις (25 ώρες)
Οικολογικές λύσεις για το σπίτι (25 ώρες)
Προστασία και Δικαιώματα Καταναλωτή (25 ώρες)
Ασφάλεια - Ποιότητα Τροφίμων (25 ώρες)
Αστικοί λαχανόκηποι (25 ώρες)
Πρακτικές συμβουλές (υγιεινής) διατροφής (25 ώρες)

Νέες τεχνολογίες

Επεξεργασία Κειμένου - Διαδίκτυο (I) (Μυτιλήνη, Καλλονή, Πλωμάρι, Πολιχνίτος, Παπάδος, Αγιάσος, Αγία Παρασκευή) (50 ώρες)
Υπολογιστικά φύλλα - Παρουσιάσεις (50 ώρες)

Γλώσσα και Επικοινωνία

Σύνταξη εγγράφων - φορμών (50 ώρες)
Αγγλικά για τον τουρισμό (Α2)(Μυτιλήνη, Καλλονή) (25 ώρες)
Γαλλικά για τον τουρισμό (Α1 - Α2) (Μυτιλήνη, Πλωμάρι, Πέτρα) (25 ώρες)
Γερμανικά για τον τουρισμό (Α1 - Α2) (25 ώρες)
Ιταλικά για τον τουρισμό (Α1 - Α2) (Μυτιλήνη - Καλλονή - Πέτρα) (25 ώρες)
Κοινωνικές Δεξιότητες και Δράσεις
Διαχείριση εργασιακού άγχους / Εναρμόνιση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής (25 ώρες)
Εθελοντικές δράσεις στην τοπική κοινωνία (25 ώρες)

Πολιτισμός και Τέχνη

Φωτογραφία (25 ώρες)
Θεατρικό εργαστήρι (ανεβάζω τη δική μου παράσταση) (Μυτιλήνη, Καλλονή) (50 ώρες)
Εργαστήρι Μουσικής (Μυτιλήνη, Καλλονή, Πλωμάρι, Πολιχνίτος, Άντισσα, Αγία Παρασκευή, Πέτρα) (50 ώρες)

Προγράμματα Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων

Μετανάστες - Υποστήριξη στην καθημερινή ζωή (25 ώρες)
Τσιγγάνοι - Υποστήριξη στην καθημερινή ζωή (25 ώρες)
Τ.Ε. 1 Θεατρικό Εργαστήρι για ΑμεΑ (50 ώρες)
Τ.Ε. 2 Εργαστήρι Μουσικής για ΑμεΑ (50 ώρες)

Για όλους

Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, με μόνη προϋπόθεση το ενδιαφέρον τους για γνώση και ενεργό συμμετοχή. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα, απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης και φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου.
Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα, παρακαλούνται να υποβάλουν τις αιτήσεις τους (με φωτοτυπία ταυτότητας) έως και 14 Φεβρουαρίου 2013, καθημερινά από τις 10:00 π.μ. έως τη 1:00 μ.μ., στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Οι ενδιαφερόμενοι για τα τμήματα εκτός Μυτιλήνης, ν’ απευθύνονται στα δημοτικά και κοινοτικά καταστήματα των περιοχών τους. Δεκτές και ηλεκτρονικές αιτήσεις με επισύναψη ταυτότητας στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. . Η αίτηση είναι διαθέσιμη σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα www.mytilene.gr/. Η αίτηση συμμετοχής εκπαιδευομένου, είναι διαθέσιμη ηλεκτρονικά στο σύνδεσμο http://mytilene.gr/uploadfiles/2014/aithsh1.pdf/.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 22510 37394 (εσωτ. 104), καθώς και στην ιστοσελίδα στο Facebook: www.facebook.com/kdvm.lesvos

Την ευθύνη της δράσης έχει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κώστας Αστυρακάκης, υπεύθυνη Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης και Διασφάλισης Ποιότητας των προγραμμάτων είναι η Παναγιώτα Παντσάρη και υπεύθυνη Οργάνωσης η Μαγδαληνή Τσαρούχα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey