Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ το 2014 για την είσοδο στην αγορά εργασίας 230.000 νέων έως 24 ετών

«Εγγύηση για τη Νεολαία»

21/01/2014 - 13:48

Το Μάιο του 2014 αναμένεται να ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα «Εγγύηση για τη Νεολαία» (Youth Guarantee) τού ΟΑΕΔ.

Το Μάιο του 2014 αναμένεται να ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα «Εγγύηση για τη Νεολαία» (Youth Guarantee) τού ΟΑΕΔ.

Πρόκειται για μια παρέμβαση διευρυμένης κλίμακας, στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας για τους Νέους (Youth Employment Initiative) κι έχει ήδη κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο, με μια μεγάλη γκάμα επιμέρους εξειδικευμένων δράσεων.

Όπως υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, με την παρέμβαση αυτή θα προσφερθεί μια δυνατή ευκαιρία να εισέλθουν στην αγορά εργασίας περίπου 230.000 νέοι έως 24 ετών, όσοι δηλαδή είναι οι νέοι που αυτήν τη στιγμή ούτε εργάζονται, αλλά ούτε συμμετέχουν σε κάποιον κύκλο εκπαίδευσης ή κατάρτισης.

Αυτό θα γίνει είτε με απευθείας προσφορά εργασίας, για να αποκτήσουν το πρώτο τους «ένσημο», είτε με ουσιαστική, στοχευμένη και πιστοποιημένη ενίσχυση των προσόντων τους, με κατάρτιση, μαθητεία ή περαιτέρω εκπαίδευση, προκειμένου να πετύχουν την είσοδό τους στην απασχόληση το συντομότερο δυνατό.

Το πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό 340 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 170 προέρχονται από το ειδικό κονδύλι της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Πρωτοβουλία των Νέων και τα υπόλοιπα 170 θα προέλθουν από το νέο ΕΣΠΑ 2.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey