Εξισωτική αποζημίωση

«Βουνό» τα δικαιολογητικά

18/05/2012 - 14:35

Πιο πολλά δικαιολογητικά απαιτούνται για τη λήψη της εξισωτικής αποζημίωσης από αυτά που απαιτούνται για τη λήψη ενιαίας ενίσχυσης.

Πιο πολλά δικαιολογητικά απαιτούνται για τη λήψη της εξισωτικής αποζημίωσης από αυτά που απαιτούνται για τη λήψη ενιαίας ενίσχυσης.

Από την ΕΑΣ Λέσβου μάς ενημέρωσαν ότι για την εξισωτική αποζημίωση του 2012, δεν απαιτούνται το Ε1 τού 2012 και το εκκαθαριστικό τού 2012, δεδομένου ότι μεταφέρθηκε η ημερομηνία κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων. Οι παραγωγοί, αν δηλώνουν άλλα εισοδήματα εκτός των γεωργικών, θα πρέπει να τα δικαιολογήσουν με τα αντίστοιχα παραστατικά.

Ειδικότερα, οι παραγωγοί που θα ζητήσουν να λάβουν εξισωτική αποζημίωση, θα πρέπει να προσκομίσουν τα παρακάτω:

α) Βεβαίωση μονίμου κατοικίας (η οποία θα πρέπει να έχει ημερομηνία και αριθμό πρωτοκόλλου).

β) Φωτοτυπία και των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.

γ) Υπεύθυνη δήλωση (προς την οικεία ΔΟΥ), στην οποία θα βεβαιώνεται από τη ΔΟΥ ότι δεν έχει υποβληθεί δήλωση φορολογίας εισοδήματος (εφόσον δεν έχει υποβληθεί δήλωση φορολογίας εισοδήματος), συνοδευόμενη από επίσημα παραστατικά βάσει των οποίων θα αποδεικνύεται η απόκτηση γεωργικού εισοδήματος κατά το έτος 2010.

- Αν δηλώνονται εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες πρέπει να προσκομιστούν:

α) Βεβαίωση ασφαλιστικού ταμείου ή φορέα εργασίας σχετικά με τον αριθμό των ημερομισθίων (αν οι μισθωτές υπηρεσίες προέρχονται από ημερομίσθια).

β) Βεβαίωση ασφαλιστικού ταμείου σχετικά με το είδος της σύνταξης που λαμβάνει ο αιτών (αν οι μισθωτές υπηρεσίες προέρχονται από συντάξεις).

γ) Βεβαίωση φορέα χορήγησης επιδομάτων (πολυτεκνίας, ανεργίας κ.λπ.) (αν οι μισθωτές υπηρεσίες προέρχονται από επιδόματα).

- Αν δηλώνονται εισοδήματα από εμπορικές επιχειρήσεις, πρέπει να προσκομίσουν:

α) Αντίγραφο του Ε3

β) Βεβαίωση έναρξης εργασιών φυσικού προσώπου επιτηδευματία.

γ) Απόφαση ένταξης σε πρόγραμμα που σχετίζεται με αγροτοτουρισμό ή αγροβιοτεχνία (π.χ. Leader, ΟΠΑΑΧ) (αν το εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις προέρχεται από αγροτοτουρισμό ή αγροβιοτεχνία).

δ) Βεβαίωση από το δήμαρχο ή τον πρόεδρο της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας ότι το χωριό μόνιμης κατοικίας και της έδρας της επιχείρησης του παραγωγού έχει πληθυσμό μικρότερο των 2.000 κατοίκων (για τους μικροεπαγγελματίες).

- Αν δηλώνονται εισοδήματα από ελευθέρια επαγγέλματα, πρέπει να προσκομιστούν παραστατικά απόδειξης της πηγής προέλευσης του εισοδήματος.

- Οι νέοι αγρότες πρέπει να προσκομίσουν:

α) Απόφαση ένταξης στο πρόγραμμα Νέων Γεωργών.

β) Πράσινο πιστοποιητικό του Οργανισμού «Δήμητρα» (αν το διαθέτουν).

- Οι διάδοχοι δικαιούχων πρόωρης συνταξιοδότησης:

α) Βεβαίωση από την ΑΤΕ, με την οποία θα αποδεικνύεται η ημερομηνία κατά την οποία ο αιτών ορίστηκε διάδοχος γεωργός δικαιούχου πρόωρης συνταξιοδότησης.

- Οι δασεργάτες (ρητινοσυλλέκτες-ρητινεργάτες ή υλοτόμοι), αλιεργάτες, ιχθυεργάτες, εργάτες γης, οι μικροεπαγγελματίες μόνιμοι κάτοικοι δημοτικών ή τοπικών διαμερισμάτων έως 2.000 κατοίκων, πρέπει να προσκομίσουν:

α) Βεβαίωση ασφαλιστικού ταμείου ή φορέα εργασίας, που να βεβαιώνει την ιδιότητα.

β) Βεβαίωση από το δήμαρχο ή τον πρόεδρο της κοινότητας ότι η δημοτική ή η τοπική κοινότητα της μόνιμης κατοικίας και της έδρας της επιχείρησης του παραγωγού έχει πληθυσμό μικρότερο των 2.000 κατοίκων (για τους μικροεπαγγελματίες).

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey