Επιχείρηση απαξίωσης της πρότασης για τη χωροθέτηση του νέου ΚΥΤ, λοιδορώντας και τους παράγοντες που είχαν την πρωτοβουλία

Υποβολιμαίες διαρροές και «παιχνίδια» σε βάρος της Λέσβου

11/11/2020 - 16:50 Ενημερώθηκε 12/11/2020 - 18:22

Eν μέσω πανδημίας και καραντίνας και με τα κρούσματα, τους ασθενείς , τους διασωληνωμένους και τους θανάτους να προκαλούν ανησυχία και φόβο στην κοινωνία, που για άλλη μια φορά νιώθει αμήχανη και «απροστάτευτη» από το κακό που μας βρήκε, το νησί μας έχει να διαχειριστεί και ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα, αυτό του μεταναστευτικού, αναζητώντας την καλύτερη λύση μετά από πέντε χρόνια «συμβίωσης» με εκρηκτικές καταστάσεις, που έχουν αφήσει «πληγές» στην κοινωνική και οικονομική ζωή της Λέσβου. Δυστυχώς όμως στην προσπάθεια αυτή, είναι πλέον φανερό διά γυμνού οφθαλμού, υπάρχουν δυνάμεις και συγκεκριμένα συμφέροντα, που κωλυσιεργούν στο να βρεθεί  το ταχύτερο δυνατόν λύση, ή «βολεύονται» σε προσωρινές «λύσεις» που πολύ θα ήθελαν να είναι και μόνιμες, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που θα είχαν στον κοινωνικό ιστό της περιοχής μας.  Είναι εντυπωσιακό ότι  κάποιοι υπογείως και στοχευμένα επιχειρούν  να «ναρκοθετήσουν» τις πρωτοβουλίες που έχουν παρθεί προκειμένου να βρεθεί η περιοχή όπου μπορεί να χωροθετηθεί το νέο ασφαλές και ελεγχόμενο κέντρο υποδοχής, που αποτελεί κομβική κίνηση για να καταστεί το μεταναστευτικό απολύτως διαχειρίσιμο στο νησί και με τις λιγότερες ως εκ τούτου επιπτώσεις σε αυτό. Αυτό ωστόσο που είναι εντυπωσιακότερο ακόμη και προκαλεί εύλογα ερωτηματικά, είναι ότι εδώ και καιρό, μετά τις πρωτοβουλίες του δημάρχου Μυτιλήνης Στρ. Κύτελη και άλλων τοπικών παραγόντων να προτείνουν συγκεκριμένη θέση προς διερεύνηση, η οποία παρουσιάστηκε στη συνάντηση του δημάρχου, όπου συνοδευόταν και από τον κυβερνητικό βουλευτή Χ. Αθανασίου, στο Μαξίμου  στον υπουργό Γ. Γεραπετρίτη, επιχειρείται με διαρροές, από συγκεκριμένες «πηγές» που ...φωτογραφίζουν και τον «υποβολέα», να απαξιωθεί η συγκεκριμένη πρωτοβουλία και να λοιδωρηθούν εκείνοι οι παράγοντες που μπήκαν μπροστά για να βρεθεί λύση.

Σε διατεταγμένη υπηρεσία

Δεν χωρεί καμιά αμφιβολία ότι κάποιοι βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία, λειτουργώντας ως «πέμπτη φάλαγγα», μιλώντας για λογαριασμό δεν ξέρουμε ποιων παραγόντων του Υπ. Μετανάστευσης,  ευρωπαίων παραγόντων, ή ακόμη και εμπλεκομένων οργανισμών, προκειμένου να ακυρωθεί η πρωτοβουλία, που επιδιώκει το νέο ΚΥΤ που σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στο νησί , με την εμπλοκή πέρα  της ελληνικής κυβέρνησης και της Ε.Ε., να βρίσκεται εκτός κατοικημένης περιοχής, με υποδομές για ανθρώπινες συνθήκες διαμονής και με ασφάλεια και για τους φιλοξενούμενους σε αυτό , αλλά και για την τοπική κοινωνία , που δεν θέλει να ξαναζήσει καταστάσεις Μόριας. Ενδεχομένως στόχος όλων αυτών των διαρροών και  της μεθοδευμένης απαξίωσης προσώπων και πρωτοβουλιών που επιδιώκουν να βρεθεί λύση για το νέο ΚΥΤ, να μην είναι άλλη από  τη δημιουργία τετελεσμένων για την μονιμότητα της προσωρινής δομής στον Καρά Τεπέ, όπου πολλοί είναι εκείνοι που βολεύονται. Τα μηνύματα για ένα τέτοιο ενδεχόμενο  έχουν  σταλεί τον τελευταίο καιρό και από επίσημα χείλη, ενώ και η ίδια η ευρωπαία αξιωματούχος η Μπεάτε Γκμίντερ, που βρίσκεται πάλι , για τρίτη φορά στο νησί μας, μιλά ότι η προσωρινή δομή θα λειτουργεί και πέρα του φθινοπώρου του 2021.

Συνεχίζεται το ...κρυφτούλι με τις διαρροές

Είναι φανερό ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι παράγοντες στην υπόθεση αυτή δεν προσεγγίζουν τα πράγματα από την ίδια οπτική γωνία και επειδή και τα συμφέροντα που κινούνται γύρω από το μεταναστευτικό είναι πολλά και ποικίλα, οι εξελίξεις κρύβουν πολλές εκπλήξεις, που θέλουμε να ελπίζουμε να μην είναι δυσάρεστες. Όπως και αν έχει όμως, δεν μπορεί οι εξελίξεις να αφεθούν στην τύχη τους και στις καλές ή κακές προθέσεις των εμπλεκομένων φορέων ή παραγόντων που έχουν λόγο και ρόλο σε αυτές. Σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να συνεχίζεται το... κρυφτούλι, με τις διαρροές και τα υπονοούμενα, που στοχεύουν να απαξιώσουν τη μοναδική πρόταση που έχει τεθεί στο τραπέζι , λοιδορώντας συγχρόνως και εκείνους τους παράγοντες που πήραν την πρωτοβουλία για να βρεθεί λύση που θα καταστήσει διαχειρίσιμο το πρόβλημα, συγχρόνως με την κυβερνητική δέσμευση για αποσυμφόρηση του νησιού τους επόμενους μήνες. Είναι πράγματι εντυπωσιακό να «πυροβολούνται» εκείνοι που ανέλαβαν τις ευθύνες τους για να βρεθεί λύση, τη στιγμή που μένουν στο απυρόβλητο εκείνοι που άφησαν άλλους να «βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά», παίρνοντας αποστάσεις και αδιαφορώντας για το τι μέλλει γενέσθαι.

Να μην το παίζει ...Πόντιος Πιλάτος

Οφείλει η κυβέρνηση συνολικά , αλλά και το κατ΄εξοχήν αρμόδιο υπουργείο να αναλάβει τις ευθύνες του και να μη το παίζει... Πόντιος Πιλάτος, παραπέμποντας στους ευρωπαίους αξιωματούχους να δώσουν τη λύση. Οι αμφισημίες, τα «ναι μεν αλλά», που ακούγονται ή διαρρέονται από αρμόδια κυβερνητικά χείλη, δεν είναι υπεύθυνη στάση και ο κ. Μηταράκης οφείλει αυτό να το ξεκαθαρίσει άμεσα, πριν είναι αργά. Τα «παιχνίδια» στις πλάτες της Λέσβου δεν ενδείκνυνται σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο , όπου θα πρέπει επιτέλους να παρθούν αποφάσεις προκειμένου να δρομολογηθούν και οι περαιτέρω διαδικασίες. Θα είναι κρίμα τώρα που ο υπουργός και η κυβέρνηση απέκτησαν υπεύθυνο συνομιλητή στο νησί, που μάλιστα παίρνει πρωτοβουλίες  που τυγχάνουν και ευρύτερης συναίνεσης , να χαθεί η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία που χρειάζονται για να προχωρήσουν τα πράγματα. Είναι ώρα επιτέλους να ξεκολλήσουμε από αυτήν την επικίνδυνη στασιμότητα που κινδυνεύει να τα «τινάξει» όλα στον αέρα , προς ικανοποίηση όλων εκείνων που φανερά ή υπογείως επιθυμούν και επιδιώκουν τη «μη λύση»! Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν  για όλους και για όλα!     

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey