Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι η φωτιά ξέσπασε λόγω εκπαιδευτικής δραστηριότητας του Στρατού

update: Υπό έλεγχο η φωτιά στο Καμμένο Δάσος

13/11/2018 - 14:49 Ενημερώθηκε 13/11/2018 - 19:27

Update Ώρα 16:51: 

Τέθηκε υπό έλεγχο πριν από λίγο η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή του Καμμένου Δάσους και κοντά στο πεδίο βολής που χρησιμοποιεί για τις ασκήσεις του ο Στρατός, με την υγρασία και το χειμωνιάτικο πια περιβάλλον, να συμβάλλουν τα μέγιστα για να αποφευχθούν τα χειρότερα από την καταστροφή 10 στρεμμάτων πευκοδάσους. Γιατί οι δυνατοί άνεμοι σε συνδυασμό με το δύσβατο σημείο (σε χαράδρα) που ξέσπασε η φωτιά και δεν επέτρεπε στα πυροσβεστικά οχήματα να προσεγγίσουν στην εστία, εκτιμάται πως σε «καλοκαιρινές» συνθήκες, θα είχε θέσει σε σοβαρό κίνδυνο το δάσος.  

Η άμεση ωστόσο επέμβαση της πυροσβεστικής και η καταλυτική συμβολή του Στρατού, έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά και μάλιστα ανακλήθηκαν τα πτητικά μέσα που απογειώθηκαν από άλλα μέρη της χώρας για να συνδράμουν.

Όπως όλα δείχνουν και σύμφωνα και με την εκτίμηση της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Λέσβου, η φωτιά φαίνεται να προκλήθηκε από βλήμα, στο πλαίσιο στρατιωτικής εκπαίδευσης.  

Ώρα 14:49

Φωτιά που εμπνέει ανησυχία κυρίως λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σήμερα, έχει ξεσπάσει εδώ και λίγη ώρα στην περιοχή του «Καμμένου Δάσους». Οι πρώτες πληροφορίες –που επιβεβαιώνονται από την πυροσβεστική- λένε ότι η φωτιά είτε έχει ξεσπάσει στο πεδίο βολής που χρησιμοποιεί στην περιοχή ο Στρατός, ή ενδεχομένως από απροσεξία ή ατύχημα στη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητας. Δηλαδή ενδεχόμενα από κάποιο βλήμα, αφού οι επιχειρήσεις επί του παρόντος φαίνεται ότι εστιάζουν σε μία χαράδρα.

Σε κάθε περίπτωση η πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης είναι επί ποδός, ενώ δεν αποκλείεται να κληθούν άμεσα και πτητικά μέσα από άλλες περιοχές της Ελλάδας, λόγω του κινδύνου να εξαπλωθεί η φωτιά στο δάσος.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey