Από Φλουρή σε Ψυχογυιό

Παράδοση παραλαβή καθηκόντων Κεντρικού Λιμενάρχη Μυτιλήνης

01/10/2020 - 10:36

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή παράδοσης παραλαβής του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης από τον Αντιπλοίαρχο Λ.Σ Φλουρή Κωνσταντίνο, στον Αντιπλοίαρχο Λ.Σ Ψυχογυιό Χαράλαμπο, μετά από σχετική διαταγής του αρμόδιου υπουργού.

 

  Δήλωση Φλούρη

Ο απερχόμενος Κεντρικός Λιμενάρχης Μυτιλήνης Αντιπλοίαρχος Λ.Σ ΦΛΟΥΡΗΣ Κωνσταντίνος απευθυνόμενος στο προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης δήλωσε :

«Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Λιμενοφύλακες, αγαπητοί συνάδελφοι  και συνεργάτες.

Παραδίδω σήμερα με ανάμικτα συναισθήματα και συγκίνηση, ύστερα από θητεία περίπου τεσσάρων ετών, κατόπιν απόφασης του κ. ΥΝΑΝΠ, την διοίκηση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης στον εξαίρετο συνάδελφο, Αντιπλοίαρχο Λ.Σ ΨΥΧΟΓΥΙΟ Χαράλαμπο.

Εγκαταλείπω σήμερα το τιμόνι της πιο μάχιμης, αυτή την περίοδο, Λιμενικής Αρχής της χώρας, απόλυτα ικανοποιημένος και έχοντας τη συνείδησή μου ήσυχη ότι παραδίδω μία Υπηρεσία πρωτότυπο με υψηλό το φρόνημα του προσωπικού και αυξημένο το αίσθημα του καθήκοντος, μια υπηρεσία σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε πρόκληση.

Ευχαριστώ πρωτίστως το θεό που με βοήθησε να ανταποκριθώ στα δύσκολα καθήκοντα μου και να σταθώ στα πόδια μου υγιής, προκειμένου να φέρω εις πέρας τη δυσκολότερη αποστολή που μου ανατέθηκε μέχρι σήμερα στα είκοσι ένα χρόνια θητείας μου στο Λιμενικό Σώμα.

Είναι υποχρέωση μου να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, την γυναίκα μου και τα δύο μου παιδιά, για την αμέριστη στήριξη, την κατανόηση και την αποδοχή ότι για ένα Αξιωματικό το καθήκον απέναντι στην υπηρεσία και την πατρίδα μπαίνει πολλές φορές πιο πάνω και από την οικογένεια. Τους οφείλω μία μεγάλη συγνώμη για τον χρόνο που τους στέρησα κατά την διάρκεια της θητείας μου στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Νιώθω επίσης την ανάγκη να ευχαριστήσω την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής για την εμπιστοσύνη την οποία έδειξαν στο πρόσωπό μου καθώς και την αμέριστη βοήθεια τους όλο αυτό το διάστημα έτσι ώστε να μπορέσω να δικαιώσω την επιλογή τους.

Να αναφερθώ και να ευχαριστήσω τους θρησκευτικούς ηγέτες της Νήσου Λέσβου για την ευλογία τους, τους πολιτικούς άρχοντες, τους φορείς καθώς και τους παράγοντες αυτού του τόπου, για την άψογη συνεργασία και στήριξη τους ενώ τέλος θέλω να ευχαριστήσω τους απλούς πολίτες αυτού του Νησιού οι οποίοι επικρότησαν τις επιτυχίες μας και παράλληλα αποδοκίμασαν ορισμένες από τις πράξεις μας με τρόπο εποικοδομητικό έτσι ώστε να φτάσουμε ψηλά το επίπεδο παροχής υπηρεσιών  προς  τους πολίτες.

Τελευταία αλλά περισσότερο από όλους θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς, τους συναδέλφους με τους οποίους συνυπηρέτησα όλα αυτά τα χρόνια. Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μου προσπάθησα να διοικήσω με πνεύμα συναδελφικότητας και συνεργασίας δίνοντας εντολές με φρόνηση και υπευθυνότητα, έχοντας πάντα πίστη σε ιδανικά και αξίες όπως το ήθος, η δικαιοσύνη, η αξιοκρατία, η εντιμότητα. Έπραξα πάντα με σεβασμό στο πολίτη, τα ανθρώπινα δικαιώματα με τελικό σκοπό την εκτέλεση της αποστολής που μας έχει αναθέσει η πολιτεία.

Αγαπητοί συνάδελφοι να νιώθετε περήφανοι που υπηρετείτε σε αυτήν την ακριτική Λιμενική Αρχή της χώρας, όπως περήφανος νιώθω και εγώ που συνυπηρέτησα μαζί σας. Σας προτρέπω να μη χάσετε το κουράγιο σας, την πίστη σας, και σας καλώ να μείνετε αξιοπρεπείς και τίμιοι επαγγελματίες με αυξημένο το αίσθημα της ευθύνης και του καθήκοντος, μα πάνω απ’ όλα σας καλώ να μείνετε άνθρωποι.

Στους λίγους που έδωσαν παραπάνω από το  Υπηρεσιακό τους καθήκον, αφιερώνοντας πολύτιμο χρόνο από τις οικογένειες τους και τον εαυτό τους, σε εμένα προκειμένου εγώ σήμερα να θεωρώ τον εαυτό μου επιτυχημένο  Λιμενάρχη, δεν τους αρκεί μόνο ένα ευχαριστώ. Τους αξίζει αφοσίωση και σεβασμός. Να ξέρουν ότι θα είμαι για μία ζωή δίπλα τους, συνεργάτης , συνάδελφος και φίλος.

Στους πολλούς που έπραξαν το υπηρεσιακό τους καθήκον, τους ευχαριστώ και τους προτρέπω να παραδειγματιστούν από τους λίγους και να δώσουν το παραπάνω που μπορούν και αξίζει σε αυτή την υπηρεσία, του τόπο τους και τις οικογένειες τους.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι στο στήθος μου θα έχω πάντα το ηθικό παράσημο που μου απονείματε όλοι εσείς, θα βρίσκεστε συνέχεια μέσα στο μυαλό μου ενώ έχετε κερδίσει για πάντα μία ξεχωριστή θέση στην καρδία μου.

Ήταν τιμή μου που υπηρέτησα μαζί σας και σας υπόσχομαι ότι κάποια στιγμή οι δρόμοι μας θα ξανασυναντηθούν.

Στον νέο Λιμενάρχη εύχομαι υγεία και δύναμη προκειμένου ανταπεξέλθει στα νέα του καθήκοντα ενώ θέλω να πιστεύω ότι θα τύχει της στήριξης και της αγάπης που έτυχα εγώ, όλα αυτά τα χρόνια, από όλους εσάς.

Σας ευχαριστώ!!!»

Η φαρέτρα του νέου Λιμενάρχη κ. Ψυχογυιού

Ο Αντιπλοίαρχος Λ.Σ ΨΥΧΟΓΥΙΟΣ Χαράλαμπος αποφοίτησε από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 2002 και κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε στις κάτωθι Υπηρεσίες :

  • Στο Π.Π.Λ.Σ (Λ/Χ Σκύρου) Ναυαγοσωστικό ως Κυβερνήτης
  • Στο ΠΑΘ 050 «ΑΡΚΙΟΙ» ως Ύπαρχος και έπειτα ως Κυβερνήτης
  • Στο ΠΑΘ 070 «ΡΩ» ως Ύπαρχος και έπειτα ως Κυβερνήτης
  • Στη Διεύθυνση Επιχειρήσεων Α.Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ (ΕΚΣΕΔ) ως Αξιωματικός Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας
  • Στη Διεύθυνση Επιχειρήσεων Α.Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ (ΕΚΣΕΔ/ΚΕΠΙΧ) ως Αξιωματικός Επιφυλακής
  • Στη Διεύθυνση Επιχειρήσεων Α.Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ Τμήμα Α΄ ως Επιτελής

Είναι Απόφοιτος  της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας (Σ.Ε.Θ.Α) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23 Αυγούστου 1977 και κατάγεται από τη Μεσσηνία. Είναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey