Μετά το δημοσίευμα του «Ε» που έκανε αίσθηση, παρενέβη ο εισαγγελέας, ενώ χάρη στην αλληλεγγύη των αναγνωστών, βρέθηκε...

Παρελθόν η παράγκα για τη μωρομάνα με τα παιδιά της, που μετακόμισαν σε νέο χώρο! Κι ελπίζουμε να μείνει στο παρελθόν, να μην επανέλθει ποτέ αυτή η κατάσταση και να βρεθεί μόνιμη λύση! Παρελθόν η παράγκα για τη μωρομάνα με τα παιδιά της, που μετακόμισαν σε νέο χώρο! Κι ελπίζουμε να μείνει στο παρελθόν, να μην επανέλθει ποτέ αυτή η κατάσταση και να βρεθεί μόνιμη λύση!

Νέο σπίτι για τη μωρομάνα και τα παιδιά της! (vid)

09/05/2017 - 13:25 Ενημερώθηκε 09/05/2017 - 13:30

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης προκάλεσαν τα δημοσιεύματα του «Ε» της περασμένης εβδομάδας σχετικά με την άπορη μωρομάνα που ζει σε εντελώς ακατάλληλες συνθήκες με το δύο εβδομάδων κοριτσάκι της και το 15 μηνών αγοράκι της. Ακόμα πιο πέρα, όμως, πρέπει να επισημάνουμε ότι από την περασμένη Κυριακή, η 22χρονη μητέρα με τα δυο της παιδιά, μετακόμισε από το άθλιο μέρος που έμενε, σε ένα νέο που νοικιάζει, με τη βοήθεια πολιτών που ενημερώθηκαν για την υπόθεση μέσω του «Ε».

Ειδικότερα η Εισαγγελία με εισαγγελική παραγγελία προς τον Δήμο Λέσβου και ειδικότερα την αντιδήμαρχο και πρόεδρο του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Αναστασία Αντωνέλη, ζητεί να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες ζει η μονογονεϊκή οικογένεια και να συντάξει έκθεση, περιγράφοντας την κατάσταση, αλλά και τις ανάγκες (π.χ. ψυχολογική υποστήριξη, οικονομικά προβλήματα, έλλειψη στέγης). Οι συνθήκες όμως δεν είναι πια ίδιες... ευτυχώς!

Μετά τη σχετική έρευνα της εφημερίδας μας στην παράγκα που ζει η μητέρα με τα δυο της παιδιά, φιλοξενούμενη από το θείο της, το ρεπορτάζ μας ανέδειξε το πρόβλημα και η αντίδραση του κόσμου ήταν συγκινητική, δεδομένου ότι το μικρό δωματιάκι χωρίς ρεύμα και ζεστό νερό, της 22χρονης λεχώνας, γέμισε με κούτες από ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης για κείνη και τα παιδιά της. Το θέμα έκανε αίσθηση στο πανελλήνιο, αφού μεγάλες ειδησεογραφικές σελίδες και εφημερίδες πανελλαδικής εμβέλειας ανέδειξαν το ρεπορτάζ του «Ε» με αποτέλεσμα να μπλοκάρει το τηλεφωνικό μας κέντρο από κόσμο που έσπευδε να βοηθήσει. Η ίδια ευχαρίστησε μέσω του «Ε» όλο τον κόσμο που ενδιαφέρθηκε και εξήγησε ότι δεν μπορούσε εκ των πραγμάτων να απαντήσει στις εκατοντάδες κλήσεις που δέχτηκε για βοήθεια.

 

«Νοικιάσαμε σπίτι»!

Πέραν όμως αυτού και πριν την εισαγγελική παραγγελία, οι κοινωνικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου, το «Χαμόγελο του Παιδιού» και μια σειρά φορείς από τη Λέσβο, την Ελλάδα, ακόμα και το εξωτερικό, θέλησαν να συνδράμουν, ενώ τόσο η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μέσω της αντιπεριφερειάρχη Καλλιόπης Πρωτογεράκη, όσο και ο Δήμος Λέσβου μέσω της κ. Αντωνέλη, επικοινώνησαν από την πρώτη στιγμή μαζί μας.

Η χαρά της 22χρονης μητέρας είναι απερίγραπτη: «Θέλω να σας ευχαριστήσω για το καλό που μου κάνατε και θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που πέρασε αυτές τις μέρες και άφησε ό,τι μπορούσε για τα παιδιά μου. Μάζεψα ό,τι χρήματα μού έδωσε ο κόσμος και έδωσα δύο νοίκια μπροστά -το ένα είναι εγγύηση- και μετακόμισα σε νέο σπίτι!».

 

«Τα θέλω τα παιδιά μου!»

Επειδή τα κακεντρεχή σχόλια, αλλά και η κριτική καλών προθέσεων ήρθε και έδεσε αυτές τις μέρες πλάι στην αλληλεγγύη του κόσμου, η 22χρονη εξομολογείται στο «Ε»: «Θεωρώ ότι το πιο εύκολο είναι να ρίξεις ένα παιδί, αν δεν το θες. Εγώ θέλω και τα δυο τα παιδιά μου, να τα δω να μεγαλώνουν και είμαι πρόθυμη να κάνω ό,τι πρέπει για να τους σταθώ και να τους δώσω τα απαραίτητα. Ζητώ μια δουλειά για να βρω να πληρώνω κάθε μήνα το νοίκι μου. Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος μπορεί να μου κάνει κριτική και να λέει διάφορα. Όμως τα παιδιά μου, τα θέλω!».

 

Δείτε το βίντεο που ευαισθητοποίησε την κοινή γνώμη

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey