«Επιθυμούν να μετατρέψουν τη Λέσβο και τα νησιά μας σε δεσμοφύλακες της Ευρώπης»

Κριτική ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ για την επίσκεψη Βούλτεψη στη Λέσβο

16/01/2023 - 10:00

Άξονα το Μεταναστευτικό έχει η κριτική που ασκεί η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοοδευτική Συμμαχία στην κυβέρνηση με αφορμή την επίσκεψη της Υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφίας Βούλτεψη στην Λέσβο τις ημέρες που προηγήθηκαν.

Στο δελτίο Τύπου σημειώνεται ότι η Υφυπουργός Μετανάστευσης κ.Βούλτεψη πραγματοποίησε εν κρυπτώ διήμερη επίσκεψη στη Λέσβο. «Ακόμα μια επίσκεψη για να δώσει τα εύσημα στον Δήμαρχο Μυτιλήνης και τον Περιφερειάρχη για την συνεργασία τους για την μετατροπή των νησιών μας σε «ασπίδα της Ευρώπης».

Ακόμα μια επίσκεψη στην οποία ακούσαμε πόσο καλά τα έχουν καμωμένα ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζεται το μεγαλύτερο «αναπτυξιακό έργο» της κυβέρνησης στη Λέσβο, η δομή της Βάστριας, ένα ανθρωπιστικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό έγκλημα» αναφέρεται χαρακτηριστικά και ακολούθως προστίθεται: «Την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές Ευρωπαϊκών θεσμών για την καταπάτηση στην Ελλάδα των κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων, της ελευθεροτυπίας και συνολικά του κράτους δικαίου και η χώρα μας εκτίθεται διεθνώς, όπως με την ανακοίνωση της Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Dunja Mijatović και την πρόσφατη Έκθεση του Human Rights Watch, η κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι να καταργεί προγράμματα φιλοξενίας (ΕΣΤΙΑ), να στοχοποιεί ανθρώπους και να ποινικοποιεί την αλληλεγγύη».

Καταλήγοντας τα στελέχη της Νομαρχιακής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρουν: «Η κ.Βούλτεψη είχε μάλιστα το θράσος να ταυτίσει όσους διαφωνούν με τη πολιτική της κυβέρνησης με την τουρκική προπαγάνδα όταν η ίδια η κυβέρνηση είναι αυτή που έχει χαρακτηρίσει την Τουρκία  «ασφαλή Τρίτη χώρα».

Η φύλαξη των συνόρων μας τηρώντας το διεθνές δίκαιο και η διεκδίκηση ενός Συμφώνου Μετανάστευσης με όρο την υποχρεωτική αλληλεγγύη όλων των χωρών της Ευρώπης, με αναλογική κατανομή προσφύγων στα κράτη μέλη, είναι η απάντηση απέναντι σε αυτούς που επιθυμούν να μετατρέψουν τη Λέσβο και τα νησιά μας σε «δεσμοφύλακες της Ευρώπης»».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey