Λογοθέτης: «Όσο καλές προθέσεις και αν έχουν, χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί όλο αυτό για τη χώρα μας δεν είναι παιχνίδι»

Δεν το βάζουν κάτω οι Ολλανδοί ακτιβιστές

08/10/2020 - 09:59 Ενημερώθηκε 08/10/2020 - 10:35

Οι ελληνικές αλλά και οι ολλανδικές αρχές είναι ενήμερες για τις κινήσεις της ομάδας Ολλανδών πολιτών, οι οποίοι βρίσκονται στην Ελλάδα από την προηγούμενη Δευτέρα με στόχο να μεταφέρουν αιτούντες άσυλο από τη Λέσβο στην Ολλανδία τονίζει  ο κ. Μάνος Λογοθέτης, γενικός γραμματέας υποδοχής αιτούντων άσυλο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. 

Όπως επεσήμανε μιλώντας σε ολλανδικό μέσο μαζικής ενημέρωσης, η ομάδα των ανθρώπων αυτών «έφτασε σε πολύ λάθος στιγμή στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια δικογραφία για ανθρώπους που εργάζονταν σε ΜΚΟ και έρχονταν σε συνεννόηση με ανθρώπους στην Τουρκία. Όσο καλές προθέσεις και αν έχουν, χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί όλο αυτό για τη χώρα μας δεν είναι παιχνίδι». 

Επιμένουν στο σχέδιο

Προχθές το πρωί με ανάρτησή του στο Τwitter, η οποία συνοδεύεται από σχετική φωτογραφία, άνδρας με το όνομα Rikko Voorberg ενημέρωσε ότι η ομάδα πολιτών ετοιμάζεται να επιβιβαστεί στο πλοίο για τη Μυτιλήνη προκειμένου να καταφέρει να εφαρμόσει το σχέδιό της και να μεταφέρει αιτούντες άσυλο πίσω στην Ολλανδία.  

«Στο λιμάνι του Πειραιά για να πάρουμε το πλοίο για τη Λέσβο. Μπορούν να μας πάρουν το αεροπλάνο μας αλλά όχι την αποστολή μας», αναφέρει σε σχέση με το γεγονός ότι προχθές απαγορεύθηκε η προσγείωση στη Λέσβο του αεροπλάνου που είχε ναυλωθεί από την Ολλανδία για την απευθείας μεταφορά αιτούντων άσυλο. Στη συνέχεια το αεροπλάνο άλλαξε πορεία προς το «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα, όπου και προσγειώθηκε.  

Πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης τόνιζαν ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν εκπροσωπούν κάποια ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και δεν έχουν δικαίωμα να εισέλθουν στο ΚΥΤ. «Θα κινηθούμε στο πλαίσιο του νόμου και των καλών σχέσεων που έχουμε με την Ολλανδία αλλά, σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι», τονίζουν. «Φυσικά, δεν θα εμποδίσουμε όποιον θέλει να επισκεφθεί το νησί ως τουρίστας», προσθέτουν με νόημα. 

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey