Ομάδα ανηλίκων τρομοκρατεί τους κατοίκους της Καλλιθέας, λίγα μέτρα από το κτήριο της Αστυνομίας!

Ανήλικη συμμορία

12/09/2014 - 23:14

Λήψη αυξημένων μέτρων αστυνόμευσης και επιτήρησης, με στόχο την ασφάλεια των σχολικών συγκροτημάτων και την προστασία της μαθητικής κοινότητας, θέτει σε εφαρμογή η Ελληνική Αστυνομία εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. 

Λήψη αυξημένων μέτρων αστυνόμευσης και επιτήρησης, με στόχο την ασφάλεια των σχολικών συγκροτημάτων και την προστασία της μαθητικής κοινότητας, θέτει σε εφαρμογή η Ελληνική Αστυνομία εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι της Καλλιθέας στη Μυτιλήνη, στην περιοχή του 7ου Δημοτικού Σχολείου, δηλώνουν αγανακτισμένοι από τη δράση συμμορίας ανηλίκων στην περιοχή, αλλά και την ανεξήγητη ανοχή που δείχνει στο φαινόμενο η Αστυνομία -της οποίας η έδρα, ας σημειωθεί, απέχει λίγες δεκάδες μέτρα από το χώρο δράσης της ανήλικης συμμορίας!

Δεκάδες σπασμένα τζάμια βρήκαν δάσκαλοι όταν άνοιξαν πριν μέρες τα κτήρια των 7ου και 15ου Δημοτικών Σχολείων Μυτιλήνης. Την ίδια ώρα, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας με ειδικότερες εντολές και οδηγίες του, ζητούσε:

- τη συνεχή και ουσιαστική επιτήρηση των σχολικών συγκροτημάτων ή μεμονωμένων σχολείων, όλο το 24ωρο και κυρίως κατά τις νυκτερινές ώρες, καθώς και τις ημέρες που δε λειτουργούν, για την πρόληψη και αποτροπή κάθε έκνομης ενέργειας,

- τη δραστηριοποίηση συνεργείων αστυνομικών ελέγχων σε σημεία και περιοχές πλησίον σχολικών συγκροτημάτων, για τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων-προσαγωγών ύποπτων ατόμων και οχημάτων.
«Παίρνουμε τηλέφωνο στην Αστυνομία», έλεγε χθες στο «Ε» κάτοικος της περιοχής, «και καταγγέλλουμε τα συμβαίνοντα μέσα κι έξω από την αυλή των σχολείων, κυριολεκτικά κάτω από τα παράθυρα μας. Μας λένε πως δεν έχουν αστυνομική δύναμη, μας ρωτάνε αν μας ενοχλούν πολύ, τέτοια… Και τις περισσότερες φορές δεν εμφανίζονται καν».

Και αυτά…

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα αυτή των ανηλίκων τρομοκρατεί τους κατοίκους της περιοχής σπάζοντας τζάμια και προκαλώντας φθορές, ενώ σε όποιον τολμήσει να τους κάνει παρατήρηση, απαντούν με τρομοκρατικές ενέργειες. Για παράδειγμα, πριν λίγες μέρες έσπασαν με πέτρα το παράθυρο του σπιτιού ενός κατοίκου της περιοχής που διαμαρτυρήθηκε, ενώ πέταξαν αυγά στα παράθυρα άλλου.

«Εντυπωσιάζει», είπε περίοικος χθες στο «Ε», «πως όλα αυτά συμβαίνουν λίγα μέτρα από την έδρα τής ΕΛΑΣ. Λίγες δεκάδες μέτρα από πολλές δεκάδες αστυνομικούς. Επιτέλους, ας ενεργοποιηθούν όμως, και ας μην καλύπτονται πίσω από δήθεν προβλήματα. Η Αστυνομία δεν υπάρχει για τα γραφεία της, αλλά για την κοινωνία. Το Αστυνομικό Τμήμα Μυτιλήνης ας κάνει κάτι».

Διατάζει η Αθήνα, δεν εκτελεί η Μυτιλήνη

Με εντολή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας στις αστυνομικές διευθύνσεις όλης της χώρας, ζητείται η εφαρμογή δέσμης μέτρων με στόχο την εξασφάλιση των συνθηκών ασφαλείας που είναι απαραίτητες για την απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Σύμφωνα με αυτή την εντολή, η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, χωρίς να προφασίζεται αναρμοδιότητα ή έλλειψη στελεχών, υποχρεούται:

- στη διενέργεια εντατικών ελέγχων στα κυλικεία των σχολείων και αυστηρή εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας σε κάθε περίπτωση, εστιάζοντας στις παραβάσεις που σχετίζονται με τη νομιμότητα λειτουργίας τους, την πώληση των προβλεπόμενων από τη νομοθεσία ειδών, την ύπαρξη βιβλιαρίων υγείας κ.λπ., για την προστασία της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

- στην πραγματοποίηση ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν πλησίον ή πέριξ των σχολείων (καφετέριες, μπαρ, αναψυκτήρια, internet-café κ.ά.), καθώς επίσης σε καντίνες ή πλανόδιους μικροπωλητές που βρίσκονται ή δραστηριοποιούνται κοντά σε αυτά.

- στη διενέργεια ανάλογων ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν σε τόπους προορισμού σχολικών εκδρομών, δίδοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στη βεβαίωση παραβάσεων που αφορούν την είσοδο και παραμονή σε αυτά, καθώς επίσης και την κατανάλωση αλκοόλ από τους μαθητές.

- Επίσης εστιάζεται η προσοχή των αστυνομικών που διενεργούν ελέγχους, σε πλατείες, αθλητικές εγκαταστάσεις, πάρκα και λοιπούς χώρους όπου κινούνται μαθητές, για την προστασία τους με την πραγματοποίηση προληπτικών ελέγχων ύποπτων ατόμων.

Τα παραπάνω που διέταξε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αναμένεται να υλοποιηθούν από τις τοπικές υπηρεσίες τής ΕΛΑΣ. Για να δούμε, θα δούμε κανέναν αστυνομικό στους δρόμους;

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey